Imigranti

Koljite se i gložite!
Eks

Post 18 Sep 2015, 00:36

..a unda » wrote: to9 je pocelo od toga sto je miki prognozirao oko milijun silovanja u hrvata od strane izbjeglica.
on misli da ce izbjeglice silovat samo zene. :giggle:
A bidan...
Pa njega će prvog, on se svugdje prvi gura. :ne zna:

Eks

Post 18 Sep 2015, 00:37

Inače, pošaljite ga na ženski kutak, tamo bi našao istomišljenice, samo šteta što su trenutno sive. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 18 Sep 2015, 00:39

Zmaj021 » wrote: neam pojma.. kolone kamiona su se hvatala prije zatvaranja, a sad valjda idu na neke druge prelaze.
..znaci, njemacka roba bi mogla sad preko splitske luke ic. :D

jooj, kad izbjeglice shvate da mogu preko bosne. citava kamesnica ce im bit granicni prijelaz. i sve ce to..a di ce nego u split i to na bacvice. ko to more platit. ocekujem da ce miki im svojim tijelom branit prolaz na tunelu na klisu.. :D :D
..a unda
Undaminator

Post 18 Sep 2015, 00:40

Eks » wrote:Inače, pošaljite ga na ženski kutak, tamo bi našao istomišljenice, samo šteta što su trenutno sive. :zubo:
..a sta, banane su jer su se preplasile silovanja miljunskog? :D
Eks

Post 18 Sep 2015, 00:42

..a unda » wrote: ..a sta, banane su jer su se preplasile silovanja miljunskog? :D
Aha. :zubo: I onda su provele "ihihih" revoluciju (ne zajebavam se, kompulzivno su to pisale) i na kraju zaključile da sam ja zločesta jer sam rekla da se žele sprdat s izbjeglicama i zato drame. :rofl:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 18 Sep 2015, 00:44

..a unda » wrote: ..znaci, njemacka roba bi mogla sad preko splitske luke ic. :D

jooj, kad izbjeglice shvate da mogu preko bosne. citava kamesnica ce im bit granicni prijelaz. i sve ce to..a di ce nego u split i to na bacvice. ko to more platit. ocekujem da ce miki im svojim tijelom branit prolaz na tunelu na klisu.. :D :D
turska, unda, turska.. na ovom E75, odnosno M5, možeš vidjet samo turske kamione, tek pokoji njemački, bugarski i srpski. mislim da grčku tablicu nisam nikad vidio ni na kakvom vozilu..
Zmaj021

Post 18 Sep 2015, 00:45

Eks » wrote:
Aha. :zubo: I onda su provele "ihihih" revoluciju (ne zajebavam se, kompulzivno su to pisale) i na kraju zaključile da sam ja zločesta jer sam rekla da se žele sprdat s izbjeglicama i zato drame. :rofl:
fali žene, drž se muških.. :D
Eks

Post 18 Sep 2015, 00:46

Zmaj021 » wrote:
fali žene, drž se muških.. :D
Ja sam ok s ženama. :raspa:

Kako da zaspim. :gaah:
Zmaj021

Post 18 Sep 2015, 00:47

Eks » wrote:
Ja sam ok s ženama. :raspa:

Kako da zaspim. :gaah:
..i evo dokle te to dovelo. :D
MightyMe

Post 18 Sep 2015, 00:48

Nadan se da je sve pod kontrolon. Da su napripravili vode i hrane. Ova taktika mi se čini okej, ne može se drugačije. Ovako na valove ih puštat da se stigne sredit situacija unutar države.
Zmaj021

Post 18 Sep 2015, 00:49

MightyMe » wrote:Nadan se da je sve pod kontrolon. Da su napripravili vode i hrane. Ova taktika mi se čini okej, ne može se drugačije. Ovako na valove ih puštat da se stigne sredit situacija unutar države.
šta, da nabavim dasku? :D
MightyMe

Post 18 Sep 2015, 00:51

:rofl:
Bolje bi proša sa onon bačvon od 500L od ulja ili čega već. :D
MightyMe

Post 18 Sep 2015, 00:55

Image
Zmaj021

Post 18 Sep 2015, 00:58

kad me uslika.. :D
..a unda
Undaminator

Post 18 Sep 2015, 00:59

Zmaj021 » wrote:
turska, unda, turska.. na ovom E75, odnosno M5, možeš vidjet samo turske kamione, tek pokoji njemački, bugarski i srpski. mislim da grčku tablicu nisam nikad vidio ni na kakvom vozilu..
..ali to turci uvoze iz njemacke. a ako i izvoze, opet mogu preko splitske luke.. :D
Zmaj021

Post 18 Sep 2015, 01:08

imaš li neku varijantu za putnike? :D
..a unda
Undaminator

Post 18 Sep 2015, 01:16

MightyMe » wrote:Nadan se da je sve pod kontrolon. Da su napripravili vode i hrane. Ova taktika mi se čini okej, ne može se drugačije. Ovako na valove ih puštat da se stigne sredit situacija unutar države.
e, a stas drugo. rasporedit malo pritisak da ne bi doslo do sranja.
nije sve ovo jednostavno. zato se i govori o krizi. slozeno je tu puno interesa, kalkulacija, dosta je tu posljedicnih problema, komplikacija, ali sve to nekako opet ima veze s lovom i to u smislu, ok, ali ko ce to platit.
nije merkelica luda. jedna vruca, jedna hladna. dosta ce se toga do njemacke profiltrirat, zatim ce se iskristalizirat neke politike u eu, interesi, malo ce maske jos pocet padat sto je jako dobro nacela grcka i sto se tice hrvatske, da budemo malo pragmaticni u ovoj situaciji, nije ovo lose za njene pozicije, narocito ova slikja prva, prvi dojmovi..hrvatska radi koliko moze, skoro bih rekao i vise nego sto moze, i to sve unutar svih okvira, konvencija, s taktom i obzirom, kako prema izbjeglicama, tako i prema eu.
narocito za razliku od jedne madjarske, jel, ai tamo, slovacke, ceske, koje trenutno ne trpe takve pritiske, ali su jasno dale do znanja sto misle.
do sada, svim tim istocnoevropskim zemljama koje su pohrlile u eu, pohlepno i histericno ruseci zidove i zice, hrvatska daje lekciju iz civiliziranosti i humanosti.

inace, onako, za sebe mislim, jel.. bude li bilo jaceg nekog pritiska izbjeglica na hrvatsku, onako, vulgarno govoreci, pokusao bih im sto vise omoguciti uvjete smjestaja na podrucjima gore, na granici sa slovenijom i madjarskom, negdje gdje nema nekih velikih prepreka poput rijeka.
cuj, nitko hrvatskoj ne bi mogao zamjerit da se u nekom trenutku veci broj izbjeglica pokusa masovnije probit prema sloveniji ili mozda i madzarskoj nekako. mislim, stas, kako ces ih zaustavit, nes ih kanaderima polivat, pustis ih, jebiga, pa nek idu.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 18 Sep 2015, 01:18

Zmaj021 » wrote:imaš li neku varijantu za putnike? :D
..vukovar, split, crno more, konstanca, dunav, novi sad.. :D
Eks

Post 18 Sep 2015, 01:23

Ovo je prvi put da sam osjetila neku vrstu hm pa ponosa na ovu našu državu. :misli:
MightyMe

Post 18 Sep 2015, 01:39

..a unda
Undaminator

Post 18 Sep 2015, 01:52

Eks » wrote:Ovo je prvi put da sam osjetila neku vrstu hm pa ponosa na ovu našu državu. :misli:
..prvo, ne govori prebrzo i drugo, cemu ponos? :D

u ovakvoj situaciji, cak i ako dolaze neke vijesti o nekoj zatecenosti, neorganiziranosti, meni sve djeluje vrlo kontrolirano, stalozeno, pa i empaticno ako vec oces. vrlo dobar primjer, vrlo dobar stav, ne samo u evropskim okvirima.

s druge strane, hrvatska, ako i jest mozda u prilici, nije bas u takvoj situaciji da se nesto brci i da glumi svicarsku. nikad ne znas ko ce od ovih ostalih drzava rec..pa, kad vas tako dobro ide, neka, neka ih jos, samo nek budu kod vas.
tj, nije trebalo bit neki lumen da se neke stvari ne mogu pretpostavit i da se onekim stvarima nije rasgovaralo i razmisljalo na nekim mjestima u sustavu.
ponovit cu, ovakve krize su slozene, ovakav intezitet jest krizni i zato sluze sustavi koji ce reagirat. moze to bit rat, katastrofe, bilo sto, ali sustav se treba pokrenut, ne moze odmah ili unaprijed pocet djelovat. pa i komp kad ga upalis, ne pojavi se trkeljanje na monitoru istog trena kad si ga upalila.. :D
sad mi mozemo raspravljat o teorijama sustava, ali ima citav tu niz segmenata koji dijelom moraju paralelno finkcionirat, a dijelom se mora nesto prije aktivirat da bi se na osnovu toga nesto pokrenulo.
nije to samo pitanje koje se zeli nametnut o teroristima, muslimanskoj najezdi i tako potencirat strah i zaradit neke politicke bodove, tu ima puno konkretnih problema koji se javljaju i koji se mogu pojavit u ovakvim situacijama, od prometnih, pa do nekih epidemioloskih i ona pozitivnastrana civilizacije, taj dio definicije upravo jest taj da kvalitetno mozes te neke udarce ili vrsne napone primit, ublazit, sanirat..

ova situacija se moze razvijat na nekoliko nacina dalje, tu hrvatska ne moze puno odlucivat sto ce bit, ne moze ona rijesit nesto sto traje u ovom opisu radnje i mjesta ima vec vise od trideset godina, pitajmo malo taljance o tome, ali moze odigrat neku ulogu (pa, kazem, i za svoje interese), primit svoj neki dio odgovornosti ili pruzit svoj dio odgovornosti, i eto, do sada (a iako se vjerojatno nitko nece za godinu dana sjecat ovih izbjeglica, nije to bas neki proces koji moze i nastat i zavrsit preko noci) i hrvatske sluzbe, dakle, one obavezne i alternativna organiziranja, nekako mi vrlo dobro izgledaju.
sto ce bit sutra ili za deset dana, ne znam, ali ovaj pocetak, a pocelo je ono, jucer tek konkretno, obecava, sustav funkcionira i tu je najmanje vazan ponos, a puno vise sigurnost i nama i izbjeglicama. :kokice:

naravno, uvijek ima tih sustavnih histericnih izleta poput one bolesno ambiciozne tuke koja hoce dizat vojsku.. voli ona da se nesto dize, bilo sta, ali kad ona oce.. :D
..a unda
Undaminator

Post 18 Sep 2015, 02:04

.. a cuj, svatko se koristi ovom situacijom kako moze i za sto moze. ok, sere, ali ne sere bezveze, zna dobro sto govori i zasto to govori. srbija dobro politicki koristi ovu situaciju. na koncu, osim bosne i makedonije, okruzena je eu. izbjeglice su usle u eu, u grcku, u bugarsku nesto i formalno, eu je (pro)pustila izbjeglice u makedoniju i srbiju i ista ta eu ne zeli (pro)pustit izjeglice iz srbije opet u eu. :kokice:
ono, garantiram ti da ce to srbija koristit dok nekom ne izadje na nos i koristit kao argument za neke ustupke. nema dzabe, jebiga..:D
Eks

Post 18 Sep 2015, 08:05

..a unda » wrote: ..prvo, ne govori prebrzo i drugo, cemu ponos? :D

u ovakvoj situaciji, cak i ako dolaze neke vijesti o nekoj zatecenosti, neorganiziranosti, meni sve djeluje vrlo kontrolirano, stalozeno, pa i empaticno ako vec oces. vrlo dobar primjer, vrlo dobar stav, ne samo u evropskim okvirima.
Pa baš zato.

sto ce bit sutra ili za deset dana, ne znam, ali ovaj pocetak, a pocelo je ono, jucer tek konkretno, obecava, sustav funkcionira i tu je najmanje vazan ponos, a puno vise sigurnost i nama i izbjeglicama. :kokice:
Tu se slažem.
naravno, uvijek ima tih sustavnih histericnih izleta poput one bolesno ambiciozne tuke koja hoce dizat vojsku.. voli ona da se nesto dize, bilo sta, ali kad ona oce.. :D
Kad nije uspjela dić Zokija. :zubo:

Image
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 18 Sep 2015, 10:12

Ma pustite vi mene na miru. Neg mi recite,

sta kazete na to sta njemacki ministar govori kako bi brigu o imigrantima trebale preuzet drzave u koje su ovi prve dosle?
sta kazete na to sto svjetski mediji govore kako smo totalno nepripremljeni unatoc hvalospjevima ministara i samog premijera?
sta kazete na to sto ce granice s nama zatvorit i slovenci i madjari, dok se istovremeno kroz nasu granicu imigranti setaju kao da je ni nema?

Za sad samo toliko ;)
Pero

Post 18 Sep 2015, 10:22

Miki, prva država u koju su ušli je Grčka, koja je i u Schengenu.
  • Information