O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 Oct 2013, 02:09

opcinsko drzavno odvjetnistvo ja lec..

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 26 Oct 2013, 09:18

..a unda wrote:
pa sta mu slasticarnica ne da podrsku? ..mislim, ono.. :kokice:

pa cuj, ima to rezona kako god okrenes. nes ti sta je ta slasticarnica najebala. vidis da se obogatila od exinog djetinjstva, pa ce je jedan linic zajebat. nema te drzave i tog kafica u nas i nas u berlinu, kojeg je ijedno ministarstvo financija zajebalo, vise nego sto su oni zajebali ministarstvo financija. aj sad budi iskren i reci jel tako? :kokice:

vidjet cemo sto ce bit sa pavicem. sta ti mislis, jel bolje pavica nekako sacekat, dogovorit se i ubrat taj porez ili odmah proglasit ovrhe, stecaj, nesto se jedva naplatit i to u pregovorima sa todoricem jer ce on bit vlasnik epeha u tom slucaju.
tebi treba sve crtat, ko da radis za dvajscetr.. :zubo:
Je, je... treba se ulizivat velikim privatnicima koji su prevarili drzavu za stotine milijuna a zatvarat male sta su duzni, kolko ono, 3 tisuce :facepalm:

Sjajna poruka svima koji godinama uredno placaju poreze kako da se ponasaju ubuduce...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2013, 11:47

Euklid » wrote: Je, je... treba se ulizivat velikim privatnicima koji su prevarili drzavu za stotine milijuna a zatvarat male sta su duzni, kolko ono, 3 tisuce :facepalm:

Sjajna poruka svima koji godinama uredno placaju poreze kako da se ponasaju ubuduce...
ma ne znam je li stvar ulizivanja. mozda se tu radi i jos o necem drugom, trecem.
sjecas li se ti kad je..ne znam sad vec koja je vlada bila.. kad su todorica nesto kao stiskli da mora platit neki porez, a on rekao.. dobro, ali cu onda otpustit radnike iz zvijezde. ono nekoliko stotina, kolko ih je..sedamsto, osamsto?

jasno, nista od toga nije bilo, on je platio poreze te naknadno, nesto su se dogovorili, ne znam, valjda da todoric dobije vece poticaje. :kokice:

uopce, situacija u kojoj neka veca firma moze ucjenjivat drzavu, uopce da se dopusti raspravljat o nekim stvarima, malo je ono, jel..
i kolko ono prosle vlade nisu ubrale poreza i zasto nisu?
..a opet, jes bio kad u poreznoj? to ti je tamo kao na derneku na svetog antu u prugovu. sve se da dogovorit, ljudi smo.. :kokice:

poruka..koju poslugu pobrati? kvod licet jovi.. eto, tu poruku.

ali, problem je sljedeci. koliko god npr linic imao vezane ruke jer.. danas ce morat napravit sto mu kaze evropa, sutra sto mu kaze mmf i u tom okviru ce on morat se dovijat kako zajebat i sefa i stanicu, nece njega doc fotelje ni pavic, ni milanovic, ni todoric.. njega i ovu vladu ce dokoncat banke.
i sad imamo opet jedan paradoks, kazem.. banke i raja su na istoj strani. i reci ti sad meni, jel to normalno, aj?
a banke ce se ono sto izgube, naplatit od raje. i sad, raja, jasno, jebiga.. dok se ovi svadjaju, mi najebali i misle ako maknu linica da ce tako maknut uzrok svojih nevolja i ne znam.. da ci im onda banke dat medalju za zasluge.. nize rate za zasluge, veci dozvoljeni minus za njih dragovoljce bankovne i hoce da ova vlada ide ljevije tako sto ce oni podrzat banke i to na nacin da se ide u slobodnije i divljije kretanje kapitala, u isto vrijeme dizu kuku i motiku na liberalni kapitalizam, a sve se prodaje u privatne ruke i tako to kao ono kad su caca i cer se vracaki u selo sa sajma..caca ja sam zedna, a nema vode, a ja sam zedna, a nema vode, a ja ocu pit, a nema vode, a kad ja ocu pit, a ti pij, a kad nema vode, a ti nemoj pit, a kad ja ocu pit, a ti onda pij, ali nema vode, a ti onda nemoj pit, ali ja ocu..itd, itd..

nece ova drzava propast radi jednog pavica, a i pitanje je jel to bas tako cisti dil kao sto ti mislis.. vi meni oprostite, ne znam vec sto i koliko, a ja cu vam drzat medijsku liniju fronta. nisam uopce uvjeren da je to tako, niti da pavic moze s tih pozicija ista dogovarat, niti da je u poziciji da ista pregovara.

a sa tim, velikima kako kazes, opet cu te na nesto podsjetit. sjecas li se ti babe agrokomerca? e, i to je ona drzava nekako, ajmo rec, uspjela izdrzat, di nece. ali, ova drzava ima sad nekoliko tih baba, od kojih se jedan zove, gle slicnosti..agrokor.
i sad, sta ti mislis zasto je ova vlada isla na histericno smanjivanje nelikvidnosti i smanjila je za nekih miljardu eura do sada (isto kao sto je prvo napravila i 2000., sjecas se, kad su placanja bila ono..osam mjeseci, godinu, godinu i po, a mozda ni tad)? radi mene? kolko je love drzavne u raznim oblicima u agrokora? i sta sad ako krene domino efekt i neko od nekud izvadi neku mjenicu, nesto i kaze.. daj pare? mislis da ce to ova drzava izdrzat?
neki je to kao dans makabr..

i opet..koji onda poriluk bogati? nije bas sve tako kako neko iz slika dvajscetr moze zakljuciti, nije to bas sve tako povrsno, table, cirilica, zdravstveni, traktori, pet kuna fiskalizacije, a miljuni sa strane oticu.
napregnut je ovaj sustav do svojih limita i neka trijaza se mora radit, ali da cu ja zbog toga dizat spomenik linicu zato sta ce najoprije mene satrat da bi mogao satrat kriminalnu pretvorbu i financirat budzet ili da cu vjerovat milanovicevoj lijevoj provenijenciji, lavirane socijaldemokracije med baj hadeze ili da cu onda prigrlit ko munjen bandicevski okrajak esdepejizma, pa necu bas, meni je pun kua vise tih vlada, dosta je svaka od njih mene zajebala i to divljacki zajebala.
ali dajmo, budimo malo realni, profilirajmo se, ako treba i lijevo..ali necemo mi bit nista ljeviji ako ovu vladu (baj d vej u kojoj ima i haenesa npr) guramo onoliko desno kolko mi mislimo da ocemo ic lijevo bez da kurcom maknemo.
za pritisak na ovu vladu jesam ili jos bolej recno ne pritisak, nego bi je trebalo malo i vuc, narocito ako ce to znacit neku kao polaznu ili nultu tocku od koje se neke stvari mogu promijenit tako da sve skupa bude malo sarenije i veselije.. ali, ako se ne moze razluciti, napraviti distinkcija izmedju onog sto lose radi i sto dobro radi, pa sve onda djuture izjednaciti i tako se svrstati u masu desne pop kulture, to se onda zove..kako ono..samoubojstvo iz zasjede? ..sam sebe pitas os kupit ciglu, pobunis se i kazes necu i onda napravis sam sebi degenjek..i eventualno jos to poslije prijavis policiji i pokrenes gradjansku inicijativu protiv nasilja..i vices..dolje vlada. :kokice:
Euklid
old school

Post 26 Oct 2013, 13:41

:rofl:

Ne znam.

Mene uzasno iritira to tlacenje malih a popustanje velikima.
Jebote, ja ne platim godisnji porez za auto 300kn i odmah mi salju cestitku i prijete ovrhom. Pa sto njima nisu prijetili kad je dug bio 300kn nego ih sad tetose peruskom kad je 300 milijuna?

Nek ih zatvore i rasprodaju a lovu daju meni i karambolu pa cemo otvorit 3000 radnih mjesta.

A Pavic uredno za potrebe EPH uzeo Mercedesa SLK-a i jos par skupih terenaca.
Nek se nadje, zlu ne trebalo...
Emericzy

Post 26 Oct 2013, 14:47

..a unda » wrote:nece njega doc fotelje ni pavic, ni milanovic, ni todoric.. njega i ovu vladu ce dokoncat banke.

...

a banke ce se ono sto izgube, naplatit od raje
Točno
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 26 Oct 2013, 23:55

..a unda » wrote: ko kaze da ne mogu? kako ko. :kokice:

Dragi Unda, nazalost, radnici koji rade za firme kojima je racun u blokadi ne dobivaju placu, od navedenog ne dobivaju nista, osim ako nisu lopovi. No, nemojmo sad o mobitelima, avionima i ostalim glupostima, vec ajmo o placi, a tu nisu svi jednaki. Dakle, obicni smrtnici rade i u takvim firmama ne mogu dobiti placu jer je tako linic naredio, dok on uredno svaki mjesec dobiva svoju iako i njegova firma radi minuse. I to naravno nije u redu.
..a unda » wrote:
sve te stavke koje ti govoris, nebitne su. ako ce neko rijesit problem
Ali problem nece rijesit, jer se metodom kojom to rjesava, zapravo ne rjesava. Zalosno je sto jos ima ljudi koji puse njegove demagogije.
..a unda » wrote:

nije problem sto zupanica ima predsjednika vlade, nego sto predsjednik vlade ima tu zupanicu i sto je ne moze nekako maknut, kontrolirat
.

Dakako da je to problem, zato i je ova vlada nesposobna i neucinkovita, i vrijeme joj je da odstupi cim prije, ne zato jer ce nam u buducnosti bit bolje, vec jer ce nam barem ostat nada.
..a unda » wrote:
.cemu uopce te zupanije?
Cemu uopce ova drzava?
..a unda » wrote:
govori se smanjivanju adminstracije, da je drzava skupa itd, to je sve kao cinjenica, svi se slazu da treba to rezat..a koliko ih je za to da se zupanije ukinu ili da se barem dovedu u neku mjeru po broju zaposlenih.
cemu opce sluze te zupanije, sta one rade, za koga, di, kako..kolike su im place? koliko ima zaposlenih u gradskim upravama, holdinzima, pizdama materinim svakakvim?
aj, koliko je ljudi u hrvatskoj za to da se broj zaposlenih u zupanijama i gradovima smanji za npr.. 50%?
ja mislim da sam za to ja i..mozda jos njih sedam..do devet..
mislim, o cemu mi pricamo? :kokice:
Dakako da bi normalan premijer to srezao, raspustio, ali nece, jer od tako velike administratorske armije ljudi dobiva glasove na izborima. I nije bas samo 7 ili 9 ljudi kao ti protiv tih zupanija, jer ja skupa sa cilom svojom familijom jesmo protiv tih pustih opcina i zupanija i ostalih izmisljenih radnih mjesta, a ima nas vise od dvajset...
miky0
ST Leader

Post 27 Oct 2013, 00:37

..a unda » wrote: napravili su do sada puno toga da uvedu red
Oproati, ti vidis red? Ja i sve veci broj blokiranih tvrtki sa sve vecom nezaposlenoscu taj red ne vidimo.
..a unda » wrote:
imas trend koji ide strmo na dolje, tj ubrzava se. uopce sad ne mislim i ne govorim o okruzenju, o nekoj globalnoj recesiji, to sve spada u domen nekih financijskih spekulacija, kockanja..govorim, ako mogu tako izolirat, interno, o onoj domeni izbora odluka koje smo imali i na koje smo imali utjecaja ovom tvom, tj nasem gospodarstvu.
ili jos bolje pitat..koje gospodarstvo? gdje je?
Eto slazes se da smo gospodarstvo izgubili, pa bi sad uvodio red u nesto sta ne postoji. Svasta.
..a unda » wrote:
ok, to sto je ostalo nakon namjernog desetkovanja i, kako se ono kaze, paletkovanja, nazovimo gospodarstvom. i to sa tim strmopizdece ubrzavajucim trendom koji, gle, nije se htio zaustavit onog trena kad je hadeze otisao s vlasti. cudno, zar nije trebao sam od sebe stat, uspravit se
Da je krajnja nakana vladajucih popravak gospodarstva, onda bi se vec sad vidili rezultati tog rada, a do pozitivnog rezultata se dolazi obrnutim smjerom od ovog kojeg linic provodi. Da ne bi bilo zabune, on nista nije napravio, a onaj koji misli da je puno ucinjeno fiskalizacijom, o ekonomiji nema dvi ciste, jer je upravo taj cin rezultirao nikad vecim deficitom.
..a unda » wrote:
svi smo mi godinama okretali glavu od problema, sutjeli, bojeci se ako progovorimo da cemo pokrenut stampedo golih kraljeva, pri cemu ni mi bas ne bi ostali nesto obuceni ili pokrivene guzice.
Ja sam godinama upozoravao da ekonomska politika svih vlada ovu drzavu vodi u propast, te sam se prvi put pismom obratio ministru crkvencu 2001 godine, ali naravno bezuspjesno, jer isti nema pojma o gospodarstvu, dakle nesto poput lnica o ekonomiji. Mislim da ne moram ponavljat da je debeli suki isti K ka i ovi navedeni.
..a unda » wrote:
sad smo se suocili s onim sto smo sijali, naraslo nesto nije i ti sad kazes da je ova vlada odgovorna sto nije naraslo u pet dana ono sto nije moglo izrast u godinu
Pozitivni ucinci su se vec odavno morali vidit, ali kako ce se vidit kad premijer ima ljude s kojima ne moze upravljat poput zupanice koje si se takao u predhodnom postu? Dakle, po vlastitom priznanju imamo nesposbnu vladu, i ti im i dalje vjerujes? Zaista nije cudno zasto nesposobni kontinuirano vladaju.
..a unda » wrote:
ti kazes..ne kopaj nista, ovako ce barem neki korov izrast.
Ovo je laz. Ja upravo govorim da se konacno uhvate posla, prvenstveno rashodima, pa potom i prihodima, a nikako rasprodajom, sto oni nikako da urade.
..a unda » wrote:
mislim da po prvi put ili prvi i po put imamo vladu koja je relativno dosta osjetljiva, meka.
Ti si stvarno kontradiktoran samom sebi. Sad si zadovoljan ovom vladom!? Po prvi put smo dobili vladu koja ce objavit svoj(nas) financijski krah, upravo jer jako opasni ljudi sjede za tim stolicama, i jos primaju placu.
..a unda » wrote:
ali, za to treba malo i citat sto se dogadja, bit nesto politicki i ekonomski pismen
Oni su tu bitni, dakle trebaju bit strucni, a sad bi vec svima trebalo bit jasno da to nisu.
..a unda » wrote: ili se moze jednostavno, zauzet emotivan stav i ponasat se kao u kladionici, gdje kad padne negdje gol, pola njih skace, pola ih se cupa za kose i tako potrosit taj dan i popit pivu na putu za doma i govorit da si eto, mogao popit dvije i da ti je standard naglo pao radi neke vlade, slabo se dize, a obecali su da ce ti se dizat.. :kokice:
Sad o dizanju nebi...da barem ima neka fina dama sa kojim finim reorom ka ona od doktora...ali nema veze sad... :misli:
..a unda
Undaminator

Post 27 Oct 2013, 01:53

miky0 » wrote:..

Dragi Unda, nazalost, radnici koji rade za firme kojima je racun u blokadi ne dobivaju placu, od navedenog ne dobivaju nista, osim ako nisu lopovi.
e, pa ti si nesto drugo prije rekao. spominjao si neke tvrtke u minusu, aute, mobitele.. nisi spominjao blokade, place, radnike..
No, nemojmo sad o mobitelima, avionima i ostalim glupostima, vec ajmo o placi, a tu nisu svi jednaki. Dakle, obicni smrtnici rade i u takvim firmama ne mogu dobiti placu jer je tako linic naredio, dok on uredno svaki mjesec dobiva svoju iako i njegova firma radi minuse. I to naravno nije u redu.
sta je linic naredio? ne razumijem? da se moraju placat doprinosina place i sad..sta..ako nema placa nema ni doprinosa, ne razumijem.

Ali problem nece rijesit, jer se metodom kojom to rjesava, zapravo ne rjesava. Zalosno je sto jos ima ljudi koji puse njegove demagogije.
pe ne znam oce li ga rijesit, ali rjesava ga, barem pokusava. i opet..rekao sam..netko ko ce ga rijesit. tome daj sve sta treba, ako ce ga rijesit.
sta cemo sad, ocemo gledat jel milanovic koristi avion po ortodromi ili loksodromi? mislim, mozemo infinitezimalno gledat sto god nam smeta.
mozda je demagogija, nije nemoguce, ali samo se pokusavam stavit na njegovo mjesto i gledam sta bih ja radio u tom slucaju i zasto?

Dakako da je to problem, zato i je ova vlada nesposobna i neucinkovita, i vrijeme joj je da odstupi cim prije, ne zato jer ce nam u buducnosti bit bolje, vec jer ce nam barem ostat nada.
ma sta ce ti nada? stas s njom? mislim, sta ocekujes da ti ova vlada kaze..da ti nece bit bolje? pa jasno da ti to ne smije rec bas tako, otvoreno.
stovise, fer je, puno je vise fer nego neke druge vlade koje su govorile da ce, ne znam, svasta nesto, pa je onda evo..prdac.
snas onaj aforizam od tome bebica..skidao joj je zvijezde s neba, napregnuo se i prnuo.
Cemu uopce ova drzava?
e, i ja se to pitam. koji je smisao ove drzave ako ce satrat svoje rezidente. ali, sta sad..ocemo je ukinut? kako cemo je ukinut? prestat cemo disat? ..prekrizit cemo ruke i funjit cemo se..ono, durit?
sta bi ti napravio?

Dakako da bi normalan premijer to srezao, raspustio, ali nece, jer od tako velike administratorske armije ljudi dobiva glasove na izborima. I nije bas samo 7 ili 9 ljudi kao ti protiv tih zupanija, jer ja skupa sa cilom svojom familijom jesmo protiv tih pustih opcina i zupanija i ostalih izmisljenih radnih mjesta, a ima nas vise od dvajset...
dobro. u koliko bi vremena jedan normalan premijer to napravio? u roku od 24 sata? kad bi to napravio? sutradan nakon sto sjedne u premijersku fotelju?
jel tebi itko radi od obitelji u gradu ili zupaniji? u administraciji drzavnoj? sigurno ih ima i ovdje na trkeljkanju koji rade takav posao. aj njih pitaj sta misle o tome.
ovdje po splitu i okolici, svaki..ne znam, sad cu falit, svaki treci radi u zupaniji, u gradu nekom.
u zagrebu, u holdingu radi 12 000 ljudi. ej, 12. hiljada. puta cca 1000 eura prosjek neke place.
mislim, ono, sta sve ide iz nekih budzeta.. administracija, uprave, skolstvo, zdravstvo, vojska, policija, pravosudje..sindikati, jel sindikati idu, stranke, sta jos..pa jebate, tolko ih je da dovoljno sami sebi proizvedu toliko posla dnevno da ga ne mogu za tri dana rijesit.
jel radi itko u ovoj drzavi? od cega se zivi? od tri parcele, dva apartmana i tri kumpira?
naopako je postavljeno, naopako. ali, evo, da si ti premijer, ti bi pola ovih dao otkaz? ili ne bi? koga bi zadrzao i zasto?
a ako i izdumas neki razlog ili prioritet ili kriterij, imas u roku keks najmanje sto tisuca ljudi na ulicama. plus sta ce veliki dio njih mahat nekim ugovorima koji ce se kad tad naplatit i to sa zateznim kamatama i tko zna cime jos plus.
stas sa tim ljudima, di ces s njima? i to u kratkom roku bi raspustio..
osim toga, bauk kaze da ih je do sada broj u drzavnoj upravi smanjen za 3000, od toga pola oslo u mirovinu.
a kad smo vec kod mirovina, ovo za zaposlene po administracijama i slicnostima budzetskim, samo je jedan problem od najmanje deset istovremenih, a jednake mase ili ljudi ili love.
do sada se sve to kupovalo i to skupo. trajbalo se, ogromna lova se koncentirala u mali broj dzepova, svi smo mi to nesto kao znali i mumljali. ali, jebiga, ovi su kupovali, dizali skupe kredite, od tih kredita trecinu su nesto radili, servisirali, izgradjivali nepotrebno da imaju neko oprvadanje, trecinu su spremali u svoje dzepove, a trecinom kupovali raju..ili ono, kako se zove..socijalni mir i nekako se spajao kraj s krajem i ono, jebavali smo im mater, ali ne bas nesto glasno da na bi zatvorili tu spinu.
sad kad je zavrsio kurbin pir, ovi kazu.. mi nismo na vlasti, jebe se nas, ovi na vlasti kazu..mi moramo radit sta moramo, jebe se nas, a raja kaze.. jebe se nas i za vas i za nas, a za koga cemo sad glasat, jeba nas pas. :cheer:

mislim ono, sta radit..os pucat, sta? i na koga? ..i zasto, radi cega? :kokice:

a kad se ova vlada oce nekako skrpat, jer ocito niko nista ne radi, ne stvara, dakle, ili prodat sta imas ili dignut neki kredit opet (ako upce uspijes) i onda se nadat da ce se s tom lovom nekako pokusat izvuc. mislim, ja ne znam sta bi ti drugo sad ili sad vec?

ono, ja se slazem, idemo na markov trg rusit vladu i onda? os ti vladat? ko? drazen zanko? miroslav skoro? igor stimac? nives celzijus? :kokice: ..djelo hazdjiselimovic? :cheer:
Euklid
old school

Post 27 Oct 2013, 14:04

Voze se vozač i Milanović automobilom i dok su prolazili kroz neko selo svinja izleti pred njihov automobil. Vozač nije stigao zakočiti pa ju je udario a svinja je odmah uginula.

Kaže Milanović vozaču:
- Vozi dalje, kasnim na sastanak, odvezi me, pa se ti poslije vrati i riješi to sa seljacima.

Odveze ga vozač na sastanak, vrati se u selo ali nema ga cijelu noć.
Pojavljuje se sutradan ujutro, s podočnjacima, tetura, bazdi na alkohol.
Milanović ga, sav bijesan, pita:
- Pa gdje si cijelu noć, na šta to ličiš?!!
Vozač:
- Gospodine, vratim se ja u ono selo, nigdje nikog na ulici, samo kafana radi. Uđem ja u kafanu i kažem: Ja sam premijerov vozač i - ubio sam svinju!

E, kad su krenule runde...
Dominicus

Post 27 Oct 2013, 15:36

Euklid » wrote:Voze se vozač i Milanović automobilom i dok su prolazili kroz neko selo svinja izleti pred njihov automobil. Vozač nije stigao zakočiti pa ju je udario a svinja je odmah uginula.

Kaže Milanović vozaču:
- Vozi dalje, kasnim na sastanak, odvezi me, pa se ti poslije vrati i riješi to sa seljacima.

Odveze ga vozač na sastanak, vrati se u selo ali nema ga cijelu noć.
Pojavljuje se sutradan ujutro, s podočnjacima, tetura, bazdi na alkohol.
Milanović ga, sav bijesan, pita:
- Pa gdje si cijelu noć, na šta to ličiš?!!
Vozač:
- Gospodine, vratim se ja u ono selo, nigdje nikog na ulici, samo kafana radi. Uđem ja u kafanu i kažem: Ja sam premijerov vozač i - ubio sam svinju!

E, kad su krenule runde...
Vidim, ovaj vicov prolazi kroz brojne remakeove...
Zadnji sam čuo negdje '92, dosta se stidljivo prepričavao. :zubo:
Otrov za udavače
miky0
ST Leader

Post 27 Oct 2013, 15:46

..a unda » wrote:
e, pa ti si nesto drugo prije rekao. spominjao si neke tvrtke u minusu, aute, mobitele.. nisi spominjao blokade, place, radnike..
Onda se ispricavam zbog krivog navodjenja, ipak sam mislio na ono sto sam tebi odgovorio.
..a unda » wrote:

sta je linic naredio? ne razumijem? da se moraju placat doprinosina place i sad..sta..ako nema placa nema ni doprinosa, ne razumijem.
Da, to je rekao. Dakle nema radniku place dok ne das placu linicu.
..a unda » wrote:

pe ne znam oce li ga rijesit, ali rjesava ga, barem pokusava. i opet..rekao sam..netko ko ce ga rijesit. tome daj sve sta treba, ako ce ga rijesit.
Pokusava na krivi nacin, pa to vajda znaju sad i vrapci na grani.
..a unda » wrote:
ali samo se pokusavam stavit na njegovo mjesto i gledam sta bih ja radio u tom slucaju i zasto?
Ja sam do sad vjerovao da bi ti bolje vodio ovu drzavu, ali posto ne dajes kritiku ovoj garnituri, to nebi bilo dobro..
..a unda » wrote:

Cemu uopce ova drzava?
e, i ja se to pitam. koji je smisao ove drzave ako ce satrat svoje rezidente. ali, sta sad..ocemo je ukinut? kako cemo je ukinut? prestat cemo disat? ..prekrizit cemo ruke i funjit cemo se..ono, durit?
sta bi ti napravio? [/quote]

Pa naravno da je treba ukinit, ako je skupa i neucinkovita, sad na koi nacin ne znam tocno, ali otprilike kao objava kapitulacije, i molbe tko ce nas usvojit.
..a unda » wrote:

dobro. u koliko bi vremena jedan normalan premijer to napravio? u roku od 24 sata? kad bi to napravio? sutradan nakon sto sjedne u premijersku fotelju?
Ako mu nije dovoljno ove dvi godine, onda mu nece bit dovoljna jos dva mandata. Pa i to bitrebalo bit jasno.
..a unda » wrote:
jel tebi itko radi od obitelji u gradu ili zupaniji? u administraciji drzavnoj?.
Nitko mi ne radi, na nasu zalost u drzavnim administracijama, ili zupanijama.
..a unda » wrote:

mislim, ono, sta sve ide iz nekih budzeta.. administracija, uprave, skolstvo, zdravstvo, vojska, policija, pravosudje..sindikati, jel sindikati idu, stranke, sta jos..pa jebate, tolko ih je da dovoljno sami sebi proizvedu toliko posla dnevno da ga ne mogu za tri dana rijesit.
Imali su i prvi mandat dvi iljadite pa to nisu sredili, a govorili su da hoce, a to su govorili i na ovim zadnjim izborima, pa opet nista.
..a unda » wrote:
ali, evo, da si ti premijer, ti bi pola ovih dao otkaz? ili ne bi? koga bi zadrzao i zasto?
Naravno, to ili MMF, pa opet otkaz. Ili klasicna kapitulacija i rec: Gospodo, sjebali su drzavu po svim poljima, i vise je ne zasluzujemo, te nam je slijedeci zadatak molba tko ce nas usvojit, beograd, pinpjong, brisel, new york, ili peking, bilo tko, samo tko nas eli, i nek upravljaju s nama. Ovo mi je sad palo napamet na prvu.
..a unda » wrote:

osim toga, bauk kaze da ih je do sada broj u drzavnoj upravi smanjen za 3000, od toga pola oslo u mirovinu.
Cuo sam da je administracija narasla za 4 000 ljudi, tako da netko laze...
..a unda » wrote:
a kad smo vec kod mirovina, ovo za zaposlene po administracijama i slicnostima budzetskim
Za ovo je dovoljno rasteretit gospodarstvo poreznim opterecenjem i od poreza za dobit sve to financirat.
..a unda » wrote:
mislim ono, sta radit..os pucat, sta? i na koga? ..i zasto, radi cega? :kokice:
Dakako da bi trebalo i to na sve vlade do sad, jer su iz prilozenog unistile vlastiti narod.
..a unda » wrote:
a kad se ova vlada oce nekako skrpat, jer ocito niko nista ne radi, ne stvara, dakle
Pa to i je problem ove vlade, jer mora stvorit uvjete za ulaganje rad i profit.
..a unda » wrote:
ono, ja se slazem, idemo na markov trg rusit vladu i onda? os ti vladat?
Svi nabrojani skupa s mojom malenkosti bi bolje vladali od veleizdajnika, ovih i predhodnih.
Tea Tree

Post 27 Oct 2013, 19:42

Dominicus » wrote: Vidim, ovaj vicov prolazi kroz brojne remakeove...
Zadnji sam čuo negdje '92, dosta se stidljivo prepričavao. :zubo:
A, da. Nitko se ne bi potrudio smislit neki prikladan ili barem upotrijebiti neki postojeći, ali primjereniji osobi i situaciji.
Ne mogu nikako Milanovića onako suhog povezati sa svinjom, čak ni za potrebe vica.

Nego, Euklide, jes ti Karamarko? Diskurs mi malo baca na njega. :zubo:
Euklid
old school

Post 27 Oct 2013, 19:50

Tea Tree

Post 27 Oct 2013, 20:04

Pa dobro, šta, o samom sebi da zameteš trag. Uvijek možeš reći da nisi tako lud da otvaraš temu o sebi. :zubo:

Nego, koga bi ti rado vidio na vlasti? Tko ti se čini onako pun potencijala, nada u bolje sutra i tako to? Aj, sad stvarno.

Pitao je i unda već tko bi trebao voditi državu, ali se našalio pa se valjda nije ozbiljno shvatilo pitanje.
Euklid
old school

Post 27 Oct 2013, 20:18

Na žalost, naši glavni mediji, naročito tiskani, su pod kontrolom onih kojima odgovaraju ovakove političke garniture, da ne kažem kreature, koje nam se izmjenjuju zadnja 2 destljeća tako da je jako teško probiti se bilo kome kroz tu močvaru.

Ufao sam se pomalo u Pirate ali ni oni nemaju snage (ili sposobnosti) za pravi iskorak.

Od ovih koji nam se nude, suiđam Bernardića pošto ga osobno poznam i zato me obradovala pljuskica koju je isporučio na Zokin obraz.

Ma, zapravo, protivnik sam demokracije. Nije taj sport za polupismene kulture poput naše...
miky0
ST Leader

Post 27 Oct 2013, 20:59

Tea Tree » wrote:
Nego, koga bi ti rado vidio na vlasti? Tko ti se čini onako pun potencijala, nada u bolje sutra i tako to? Aj, sad stvarno.
Pa nije vajda da ti je zoki najbolja opcija za ovu drzavu :ne zna: :facepalm:
Beau

Post 27 Oct 2013, 21:43

Ja bih undau rado vidila na vlasti :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 27 Oct 2013, 21:59

Beau » wrote:Ja bih undau rado vidila na vlasti :kokice:
..uf, sta bi najebali.. neki, doduse.. :cheer:
miky0
ST Leader

Post 27 Oct 2013, 21:59

Beau » wrote:Ja bih undau rado vidila na vlasti :kokice:
Prije sam i ja to smatra OK, ali jbg, previse brani aktualce, tako da ne vidim u cemu bi bila razlika, tako da :nono:
Zekoslawa

Post 27 Oct 2013, 22:02

U tome šta ne bi stigao doći na vlast jer u četiri godine ne bi završio govor od izborne noći. :zubo:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 27 Oct 2013, 22:08

On bi nešto kao Castro govorio. :D Sad nedavno je neki tip u sklopu neke metode da opstruira nešto, govorio u Senatu SADa, 21 sat. :zubo: :mirko:
..a unda
Undaminator

Post 27 Oct 2013, 22:35

miky0 » wrote:
Pa nije vajda da ti je zoki najbolja opcija za ovu drzavu :ne zna: :facepalm:
mozda je najmanje gora opcija? :kokice:

dakle, da ne ti ne kvotam sve, jer ako budem isao po pasusuima kvotat, ponistit ce ti se kvotovi jer govore suprotno, daj objasni ukratko sta bi ti, a mozes i..kako? i ako bas puno budes htio..u kojem roku? :kokice:

mislim, jel ti oces liberalni kapitalizam ili neces? os nacionalni kapitalizam? os nacionalni socijalizam?.. sta?

jel oces poreze ili neces? kako ti mislis privuc taj kapital, ako deres po porezu na dobit. jel su to uvjeti za..kako kazes..ulaganje u rad i profit?

jel ti hoces da se prodamo potpuno i formalno drugima il neces? ono, sta ti hoces? daj malo objasni.. :kokice:

mislim, ne volim bas te neke primjere medju drzavama, jer ako se i malo temelitije pogleda, tesko je usporedjivat dvije neke drzave, a i vremena, ali imas primjer malezije, cini mi se.. privukla je kapital i inda nakon dvajst godina, tridest, kolko ono.. isla u nacionalizaciju. ti bi to, ali u tri godine?
jel tebi smeta samo zoki, ili ti smeta citava vlada? mislim, jel ti to oces bernardica ili karamarka?
jel tebi jasno ako ode ova vlada, narocito naprasno, da ce ti hadeze doc..jel to oces? daj malo budi iskren, jebiga..

ili ovako..imas grcku. imamo nekih slicnosti. npr, vlada prije tih koji li su..socijalista, napravila je slicno kao i hadeze. kadje doslo do sranja, kad se vidjelo da je sranje, e onda frka, koci, amo socijalisti, sace oni to sredit valjda. i, kad su socijalisti isli to sredjivat, e tek onda nastala frka, a ovi iz prijasnje vlade stoje u prvom redu, gledaju i..kokice. :kokice:
i onda, jasno, nevaljaju ni ti, koji li su, kao, socijalisti, nesto kao ovo ono lijevo..i onda tek slijedi dar mar, e da bi se ovi od prije vratili kad su se malo odmorili.

malo mi je smijesno da ce na kraju ispast da ce opus dei karamarka dovesti na vlast oni koji se predstavljaju da su kao lijevi neki..

mislim, ti oces, karamarka jel tako..daj, budi iskren. mislim, po ovom sto govoris, kako ti to mislis sprijecit da karamarko ne bude najbolja opcija za ovu drzavu. :rofl: ..ili mozda, dapace, ne zelis sprijecit, neko stovise dakako ampasan o la la..? :kokice:

mislim, meni nije jasno..ti bi htio neku kao socijalisticku revoluciju, pravdu i boljitak sa hadezeom, bankama i opus deiem na celu, ne razumijem.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 27 Oct 2013, 22:40

..cujte vi kar jozefi zekoslawski..koji put treba i pricat. ono, dijalog, jel..pa objasnjavaj, pa budi strpljiv, pa malo drame da sugovornik dozivi situaciju, da razumije, ali..kad vidis da govoris zidu, nema onda price, maca u ruke, srusis zid i napravis, ne znam..vrata? lipo ih opituras, uredis ..i jos poslije stavis dva lipa jednonoga stolica sa strane tih vrata, jedan da mos stavit malo zelenila, neki pitar, cvice, a drugi isto moze neki manji pitar i usput da macka moze na njemu lezat ako oce..ono, da ti je lipo i ugodno prolazit kroz ta vrata.. :kokice:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 27 Oct 2013, 22:51

I agree. Pitanje je koji zid sruštiti, kada, zašto i radi čega :o možda se na ovo lipo cviće vataju neke gadne bube... i tako. A sad govor zidu... tu se uvijek treba zapitati je li došlo do kakve autorefleksije... tako nešto... :D

Slažem se da zidove treba rušiti, ali treba paziti na red, ono kao kontrolirano rušenje zgrade, da se ne unišiti previše toga... daklem, prvo identificirati noseće zidove :zubo: a onda ih rušiti. E sada ako kostur ipak treba opstati, treba li uništavati noseće zidove ili samo ove pomoćne... :misli: tako nešto...
..a unda
Undaminator

Post 27 Oct 2013, 22:59

Kar Jozef » wrote:I agree. Pitanje je koji zid sruštiti, kada, zašto i radi čega :o možda se na ovo lipo cviće vataju neke gadne bube... i tako. A sad govor zidu... tu se uvijek treba zapitati je li došlo do kakve autorefleksije... tako nešto... :D

Slažem se da zidove treba rušiti, ali treba paziti na red, ono kao kontrolirano rušenje zgrade, da se ne unišiti previše toga... daklem, prvo identificirati noseće zidove :zubo: a onda ih rušiti. E sada ako kostur ipak treba opstati, treba li uništavati noseće zidove ili samo ove pomoćne... :misli: tako nešto...
pa postoji i kontroliranih eksplozivnih demoliranja. :kokice:

cuj, ako ti je sve isto govorio nekom ili zidu, stas napravit? ides ga zaobic, a on..opala, opet se makne ispred tebe. e, pa jebiga..mos jednom. mos drugi put, mos treci put, moc cetvrti put..ili dvadesti, ali dosadi jednom vise i kazes..ajebimatej tamo..:D
  • Information