Komunizam/socijalizam (?) vs. kapitalizam

Koljite se i gložite!
schmokljan

Post 28 Oct 2011, 01:32

Beta ženko, zovi se kako god želiš - Staljin, Pol Pot, Saruman, Darth Vader, Mao Tse Dongova žena (svima im je zajedničko da su imali dobre namjere i opasno uvjerenje da im samo treba apsolutna vlast da ih provedu) - meni je dovoljno da te ne smatram za ozbiljnog sugovornika po pitanju politike.

Inače, sve najbolje i dugo poživjela u zdravlju, sreći, nikada lavež ne čula pseći...

JPK

Post 28 Oct 2011, 01:32

kukuriku » wrote:
Oh, ja trolam.
Dočim "ali to što je većina ljudi dolazila na posao i stvarno nešto radila (zaboravimo na trenutak one koji su doslovno samo drkali kurac), ne znači da je taj rad bio efikasan ili uopće značajan" nije trolanje?
Proglasiti 50-godišni rad nekoliko miliuna ljudi beznačajnim je vrlo konstruktivno, naravno.
To je činjenica. Ako su zapadni Nijemci imali triput veći BDP per capita od istočnih, to znači da je 2/3 istočnonjemačke radne snage drkalo kurac.
Naravno, ne doslovno drkalo, ali njihov rad je bio vrlo sličan onom koji izvrši hrčak u kotaču, s tom razlikom da je hrčku zabavnije.
Drugo, moram opet ponoviti da mi već 20 godina živimo u kapitalizmu, tom naboljem sustavu ikad izmišljenom. Možbit da je tako, naravno. Feudalizam je ošo na kvasinu, komjunizm isto, zacielo je razloga za isto bilo.
Međutim, vrlo je očito da kapitalizam sam za sebe ništa ne rješava, jer da rješava, onda bi nam bilo bolje, valjda, pas mater. Zašto nitko ne primjećuje da nam je bolje? Očito taj kapitalizam nije neka samoupravlajuća samoregulirajuća materija koja širi mir i dobro. Dobar je upravo onoliko koliko se njime dobro upravlja. Nevidljiva ruka tržišta je nekamo nestala, čini mi se. Ili je u gipsu. Ili nešto.
Pa bolje nam je no u komunizmu. Baš me zanima bi li bilo ovoliko trkeljanja po internetu da po kompjutor moraš ići u Trst, platiti ga polugodišnju plaću, pa onda platiti državnom mastodontu polugodišnju plaću za priključak na 56 kbps. Takva je situacija tada bila s telefonom i elektronikom koja nije proizvedena u Jugi, o čemu zadojeni balavci poput ženke vjerojatno nemaju pojma. :D
A svo to vrijeme preko granice u Austriji imaju ADSL i optiku za 2% prosječnih mjesečnih prihoda.
I ne moraju pristupati netu preko Velikog jugoslavenskog firewalla.
Nego, što si ti o'š'o iz ove krasne kapitalističke zemlje, komrad?
Tu gdje radim dolaze i Amerikanci, Skandinavci i Japanci jer toga nema u njihovim zemljama.
Biti i mniti svemiropolisno
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 01:33

vrrrlet » wrote:
Meni je žao što ti je osobno iskustvo toliko manjkavo da ti je jedini izvor istine Google. I sama znaš koliki idioti imaju pravo vedriti i oblačiti po internetu i pisati i odlučivati svašta.
Meni je žao, ali tvoje iskustvo nije niti približno slično mojemu, niti ikog iz moje okoline. Shodno tome, nije niti apsolutna istina, a to ti govore i neki drugi na ovoj temi, ne samo ja. Uostalom, ti si predložio guglanje, ne ja.
Također se ne spominjem da sam ikada rekao i jednu lijepu riječ o NDH, alergičan sam na tu tvorevinu i njene pristaše.
Ja se ne spominjem također da je ovo tema o Kraljevini Jugoslaviji, ali kad već spominješ o dijeljenju hrane za pravoslavlje, mene asociralo na pušku u čelo za katoličanstvo. Isto van socijalističke države. A čak nije guglano, konzultirala sam se s literaturom. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
kukuriku

Post 28 Oct 2011, 01:34

Beta ženka » wrote:
Priča općenito o strahima koje su jadni Srbi prolazili u toj Jugi koja je podilazila Slovencima i Hrvatima, jebo ih njihov Tito.
A onda u HR ista priča o strahima Hrvata u toj Jugi koja je podilazila Srbima, jebala ih njihova hegemonija i Tito.
Čim mi pošalješ dokaz da je izvesni Hrvoje Horvat bio direktor Šumadijskih cesta, ja tebi šaljem popis Miloša, Jovana i Radivoja koji su bili direktori po slavonskim šumama, elektrama, pilanama, tvornicama namještaja itede. Međutim, ni kod nas, kao ni u Šumadiji, nigdje Hrvoja s plavušom tajnicom.

Makar, kako rekoh, nebitno za temu. I ne znam ja kome je Juga podilazila, vako odokativo čini mi se da je podilazila onima koji su podilazili njoj. Zašto su to uglavnom bili srbi, e, to ne znam. :D

I ne pričam više o srbima danas. Maj lipz ar sild.
Nek(v)arljiva.
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 01:37

kukuriku » wrote:
Čim mi pošalješ dokaz da je izvesni Hrvoje Horvat bio direktor Šumadijskih cesta, ja tebi šaljem popis Miloša, Jovana i Radivoja koji su bili direktori po slavonskim šumama, elektrama, pilanama, tvornicama namještaja itede. Međutim, ni kod nas, kao ni u Šumadiji, nigdje Hrvoja s plavušom tajnicom.

Makar, kako rekoh, nebitno za temu. I ne znam ja kome je Juga podilazila, vako odokativo čini mi se da je podilazila onima koji su podilazili njoj. Zašto su to uglavnom bili srbi, e, to ne znam. :D

I ne pričam više o srbima danas. Maj lipz ar sild.
Jesi provjerila s nekim iz Šumadije, eventualno kontaktirala firme odande? :zubo:
A i znaš li za nekog Hrvoja rođenog tamo? Ovdje Jovani i Radivoji nisu bili rijetkost. :ne zna:

Znam da je na netu gotovo nemoguće naći kad je to iz predinternetske ere.
Nemam pojma, ali mogu se raspitati. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 28 Oct 2011, 02:17

Emericzy » wrote:
U te 'bajke' vjeruju i ekonomisti SDP-a. To nisu bajke, to su vrlo jasni ekonomski modeli. Da su to bajke, postojale bi uspješne socijalističke zemlje. A nema ih. Ni jedna, od 1917 do danas, dakle u puno stoljeće eksperimentiranja, nije bila uspješna. Sve su teturale od krize do krize.

Sjećaš li se kriza bajnog Jugo-socijalizma? Nestašica? Par-nepara? Nema benzina. Nema struje, jebote. Nema pelena. Nema dječje hrane. Nema kave. Nema deterdženta. A sve jezivo skupo. Halo, jeste li svi zaboravili? Zar se nitko više ne sjeća da je SVE u Austriji i Italiji bilo jeftinije? Da smo rižu i čokoladu i Pampers i maslinovo ulje i kakao, traperice i čarape, rezervne dijelove, SVE, kupovali u inozemstvu, u kolonama stotina autobusa? Ne 1945. nego 1965. i 1975. i 1985.
daj, emerici, placipickaris ko naddrama kvin. :D

o kojim ekonomskim modelima ti govoris? koje ekonomije? koji ekonomisti? cuj, da modeli. bolje reci programi.
sta ti mislis, da je ekonomija egzaktna znanonost? jest, narocito ta kapitalisticka. sve se zna do u desetu decimalu osim kako se stvara kapital. o tome se ne govori. nije lijepo reci da ti imas zasto jer drugi nema ili ima manje.
meni je jako zao..ustvari, nije mi zao, ali sva ta dobra za kojima ti zudis neko je platio vise od tebe da bi ih ti mogao imati. i to je silom natjeran na to. i to se onda zove trzistem.
daj, pls, budi posten i kazi onda da socijalizam jest glup sistem, ali da je kapitalizam pokvaren i svirep sistem, ali ti o tome ne zelis govoriti jer je tebi dobro i cak se bojis o tome razmisljati da se ne bi urekao i dosao na mjesto onoga koji ce morati zivotariti da bi nekom drugom bilo dobro.
mislim, zagovaraj ti bilo koji kapitalizam koliko hoces, ali priznaj da je pokvaren i da zagovaranjem ucestvujes u toj pokvarenosti.
daj barem malo te neke intelektualne distance i radi jedno, licemjeriraj, boj se, fataliziraj, zivi, ali ne daj da to utjece na tvoj kriticki pogled i misao.
nitko od tebe ne trazi da ako kazes da je kapitalizam pokvarena i agresivna pojava da sad ti moras staviti srp i cekic u zapucak.
ponavljam, kazi..jebemi se za drugog dok je meni dobro..i sve smo rijesili, citavu ekonomiju i filozofiju.
neces tako? onda se prebaci na drugu stranu autobusa, kako je rekao pajdo, i dijeli vatreno krscansku utjehu i olaksaj barem sebi dusu nekom donacijom, sponzorstvom, dobrotvornom vecerom i tako dokazuj kako je taj sistem eto, human. :D
inace, jel tebi jasno koliko je tvoj stav shizofren? ne ambivalentan, ne dualan, ne dijalektican, ne proturjecan, ne sintetican, nego..shizofren do spasa u socijalnom darvinizmu i eugenici. razmisli malo, nema druge.

ekonomski modeli se odnose samo na vrh kapitalistickog sustava, a jedini model koji funkcionira na bazi jest sila, agresija, ucjena.
to ti je ta ekonomija. pa do nedavno se ekonomski ucilo da su zrak, voda i sunce nepotrosivi resursi. na tome su se bazirali ti tvoji ekonomski modeli, kao i na jeftinoj radnoj snazni..robovskoj, neorobovskoj ili danas nekim drugim slicnim, ali nesto eufeminiziranim i pravno dotjeranim odnosima tako da se trpljenje necije sile pretvara u slobodu i osobni izbor.

kako mozes govoriti o ekonomskim modelima, kad se radi o potpunoj iluziji, virtualnosti, od potrebe do proizvoda. kapital je postao sam sebi dovoljan, jos malo i nece imat potrebu covjeka. :zubo:
jesi li svjestan da ako sada odjednom nestanu ljudi, zadnja informacija koju ce pustiti ova civilizacija bit ce neka transakcija, saldiranje neko izmedju dvije banke, dva servera, dvije burze.

ti kad pricas o socijalizmu, onda pricas o nekom povratku, o nekom vracanju, a pogledaj dvajst godina ovih ovdje. gdje smo mi to krenuli osim u devetnajsto stoljece. mobitel i internet nisu opravdanja, niti oni sami po sebi garantiraju neku buducnost. to su alati, samo alati i nista drugo. s tim alatima mozes i i unatrag zapizditi.
kako se ono kaze..pametnom covjeku lula sluzi da razmisli, budali da strpa nesto u usta.

petnajst godina nakon onog rata taj budalasti socijalizam je ovdje i za ove ljude napravio vise nego tisucu godina citavih prije skoro. to se sad pokralo, nastalo je negdje i nekad. pa naravno da je taj socijalizam bio glup kad ga je par tisuca kriminalaca uspjelo strpati u svoje dzepove. citav jedan sustav, citava dobra, citave nacije.

ma gdje si ti to zivio kad si isao kupovat rizu u trst? kad si to isao kupovat rizu u trst? pocetkom sedamdesetih, kad su se u trstu klanjali talijani do poda svakom ko je sa ondasnjim, nedugo devalviranim dinarom dolazio u trst, kad je citav trst govorio hrvatski ili koji vec jezik, u dijalektima.

struje nije bilo ne zato sto je nije bilo, ali ok sad mi mozemo pricat zasto je to lose, ali sto je to toliko patilo, kako je zivot to bio sjeban s tim redukcijama, sto ti to nisi mogao napraviti da ti je tako bila ugrozena sloboda tim redukcijama, koje baj d vej su isle po sest sati dnevno cini mi se.
danas ces imat struje koliko zelis, ako je budes mogao platit, pa ces slobodno sebi odredit koliko ces se smrzavat zimi,ali, eto, bit ces slobodan radit druge stvari, a mozda te u frci natjera kapitalizam da ti mozdane vijuge pronadju neko jeftino rjesenje za hladnu fuziju.
koliko ti je sloboda bla ugrozena par neparom ili bonovima? sto si ti to u zivotu radi toga propustio? par nepar je bio u italiji u milanu godinama, pa i gore od par nepara, moglo se vozit, ali se nije moglo disat. sad je isto tako, ali se o tome ne govori, ustvari, nikog nije briga. disi kako znas, vozi koliko volis.
pelene, djecja hrana, kava, deterdzent..? pa gdje si ti zivio? u najzadnjoj vukojebini nikome toga nije manjkalo i opet..koliko je to trajalo?
ali, jebiga, ko ce tebi govorit, onako usmrdjelom i neopranom, koliko ces ti litara kave popit. koja je to sloboda kad ne mos umjesto litre, popit dvije litre kave.

sta je to bilo jezivo skupo? pa mi smo se ponasali kao po receptu marije antonjete. sve je bilo skupo, ali smo zato jeli kolace.
nije se islo vani kupovat bas samo zato jer je bilo jeftino, aj priznaj. nego i zato da bi se kurcilo, jel tako..

sustav je bio aljkav, upravo takav kakvi smo i sami..i onda i danas. aljkavi, muljatori, ali kad je bila frka bilo je i solidarnosti. danas je sve to isto osim solidarnosti..ako vec moras pokazat neku brigu radi nekog superega, onda jos sutnes toga na podu da ga ne moras gledat, da te ne podsjeca ili da ti ne bude konkurencija i onda se jos govori da se to napravilo radi milosrdja, da ne pati.
u najboljem slucaju uputis ga u karitas rijecima.. mrs tamo, a oni tamo stave jos jedan plus da se vidi kako je sustav u kojem karitas djeluje tako human u hrvata.

emerici, nemoj zajebavat. ne da onda nije bilo sranja, nego ih je bilo puno, ali opet ocito premalo da bi danas slavili govna kao civilizacijski uspjeh.
i to sto nije bilo sranje, temeljito smo i dicno sasrali danas.
i ti sad se upinjes dokazivat da je povratak na ono stanje nazadovanje, je rmislis da se ljudi na ono zele i mogu vracat?
ne mogu, ali znaju kada je bilo bolje i zasto i gdje se pogrijesilo. pitam se, da su ljudi onda znali sto ih ceka danas, kako bi se ponasali?

a za razmisljanje ti ostavljam da se vrzmas da je svaki tvoj komod i slobodu neko platio svojom nekvalitetom zivota.
to ti je ekonomski model jedan i jedini koji kapitalizam poznaje. nema drugog.
jednostavno se odluci na kojoj strani ces biti, nitko ti nece zamjerit i nece ti na cemu imat zamjerit, ali priznaj sebi barem da tvoj izbor strahova placaju drugi jednim jedinim jos vecim strahom jer jednostavno drugog izbora nemaju.
a kad im dodje do grla i popizde, onda se ti zgrazas nad tim vulgusom..bozek moj, bozek moj, kak ti divljaki misliju s tom refolucijom, da im bu bolje? kaj su se sad nasli drecati, kaj ne vide da rucam, ne? :D
blaze

Post 28 Oct 2011, 04:04

kukuriku » wrote:
Od bivše države moja obitel nie dobila ništa. Nikakve stanove i pizdarie. Naime, moi su bili (i još, bogu hvala) i vriedni i i šparni pa su zidali kuću. Bez kredita, od zarade i odricanja. Tako su se diskvalificirali za dobivane stana.
želiš reći da bi i danas mogli zidati kuću bez kredita, od zarade i odricanja? mašala. to što je tebi "ništa", to su uvjeti u kojima je to bilo moguće, draga kukuriku
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
blaze

Post 28 Oct 2011, 04:27

JPK » wrote:

Tu gdje radim dolaze i Amerikanci, Skandinavci i Japanci jer toga nema u njihovim zemljama.
sira i ku-ku satova? ili tajnih računa?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Lord Byron

Post 28 Oct 2011, 07:38

Beta ženka » wrote:Stan se mogao vrlo jeftino kupiti zahvaljujući pravu prvootkupa.
Možeš li ovo malo pojasniti? Tko je to, kad i gdje mogao "vrlo jeftino" kupiti stan? :confused:

BTW, prizivanje diktature kao "rješenja" za bilo što, potpuno te delegitimira kao sugovornika.
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 07:46

Onda ti i nemam što objašnjavati. :)
A ovo pravljenje ludim u vezi prvootkupa - o tom pričam, sad se svi pravimo grbavi i oboljesmo od amnezije. Što je meni znak da ne uzimam tog sugovornika ozbiljno. Super jer je uzajamno. :D

Unda, :s za cijeli post, a :rofl: :rofl: za završetak :lol:
Lord Byron

Post 28 Oct 2011, 08:11

Beta ženka » wrote:A ovo pravljenje ludim u vezi prvootkupa - o tom pričam, sad se svi pravimo grbavi i oboljesmo od amnezije.
Ne pravim se ni najmanje ludim (znam da to ostavlja mogućnost da onda fakat jesam lud): tko je, kada i kako mogao "prvootkupiti", pa još jeftino, društveni stan?
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 08:35

Pošta, stan u zg, škola, stan u os rafinerija, stanovi u sk... trenutno čijih se zaposlenika mogu sjetiti, koji su stanove dobili od tvrtki, a sad su u njihovom vlasništvu.

Mene samo zanima bil' tvrtke u kapitalizmu dodjeljivale stanove zaposlenicima? Ne mora biti moj, samo da ne plaćam stanarinu. :)
Ze.

Post 28 Oct 2011, 09:08

Samo nabrzinu - i na ovom topicu se pojavljuje udomaćeni sindrom koji popularno zovemo "partizani i ustaše". Dakle, nacionalizam vs...komunizam? Lijepo je unda napisao, komunizam kao idejna tvorba nije nigdje zaživio, osim kao ideološka propaganda.
I bivši i sadašnji sustav imao je i prednosti i mana. Ne treba stajati uz nijednu ideologiju i političko-ekonomsku paradigmu prečvrsto - jer time postajemo podobni za manipulaciju.

Bio sam premlad da bih mogao pošteno suditi o starom sustavu - tu se oslanjam na iskaze starijih, ali to su babske priče i rekla-kazala. Ružičaste očale prošlosti ili natruhe istine? Ne znam i ne mogu suditi. Slušam priče o opuštenijem životu, o kolektivnim ljetovanjima, izletima i da - nedostatku robe u dućanima. Koja, nekako, kažu ti ljudi - i nije bila bitna. Sa mog stajališta, poratnog djeteta demokracije - ovo zvuči poprilično nezamislivo. S moje strane, to su priče i o tome više neću donositi nikakav sud - ostavljam to starijima i mudrijima od sebe.

Ali, ovaj današnji kapitalizam - sustav bez duše i od brojaka - gazi ljudskost gdje stigne. Na vrhu vladaju g. Kapital i njegova vjerna družica Moneta. Sve je otvoreno - divota - svi imaju šansu. Samo što nemaju. Takvi bi bili početni uvjeti pri uvođenju takvog sustava sa premisom da svi kreću sa iste baze. Nema one sprege koja brani čovjekovo potonuće do dna, koja brani da ga apsolutno svi zaborave i da leži ispred bolnice u koju ga ne žele smjestiti jer mu je kartica u blokadi.

U praksi, pak - o čemu svjedočimo ovih dana - krupniji postaju krupniji, siromašni - sve siromašniji. Za moderni svijet nismo ljudi, već potrošači. Baterije, ako ćete - na kojima se zgrće kapital. Mi više nismo u stanju prestati trošiti - i to je deadlock. Moramo raditi da bi trošili, a trošiti ne možemo prestati. Tržište sve manje ovisi o volji potrošača kako se kapital okrupnjuje.

I na kraju - ja tu ekonomiju kao egzaktnu znanost uopće ne razmijem. Te špekulativne burzovne akcije, gdje dionice skaču i padaju vezano uz pozadinske kuloare, mešetarenja, glasine, predviđanja...kakvo uporište to ima u stvarnim dobrima? Sve te pare koje se vrte svakodnevno - jesu li pokrivene u zlatu, materijalu, nečemu...? Postoji li ta vrijednost ili je samo 32-bitni integer u nekoj bazi podataka? Kakve su to bolesne cifre koje se pretaču po burzi svakodnevno? Ne razumijem baš previše o tome - priznajem. Ako je vama sve jasno - svaka vam čast i skidam vam kapu. Ono što kao sasvim mediokritetan radnik vidim je da svakodnevno države (dakle, entiteti klasično izvan tokova kapitala) uštrcavaju astronomske iznose bankama i da nam prijete krahom ovoga i onoga.
Lord Byron

Post 28 Oct 2011, 09:12

Beta ženka » wrote:Pošta, stan u zg, škola, stan u os rafinerija, stanovi u sk... trenutno čijih se zaposlenika mogu sjetiti, koji su stanove dobili od tvrtki, a sad su u njihovom vlasništvu.
Naravno da su sad u njihovom vlasništvu kad je početkom devedesetih obavljen otkup društvenih stanova. U Hrvatskoj. BTW, "jeftinoća" tog otkupa je jako dvojbena, ali to je druga tema.

Ti si ustvrdila da se u SFRJ ("u komunizmu") mogao stan jeftino otkupiti temeljem prava prvootkupa - ja i dalje ne znam za to.
Beta ženka

Post 28 Oct 2011, 09:22

Ze. » wrote:Samo nabrzinu - i na ovom topicu se pojavljuje udomaćeni sindrom koji popularno zovemo "partizani i ustaše". Dakle, nacionalizam vs...komunizam? [...] Ono što kao sasvim mediokritetan radnik vidim je da svakodnevno države (dakle, entiteti klasično izvan tokova kapitala) uštrcavaju astronomske iznose bankama i da nam prijete krahom ovoga i onoga.
Potpisujem cijeli post od riječi do riječi! :s
Lord Byron wrote: Naravno da su sad u njihovom vlasništvu kad je početkom devedesetih obavljen otkup društvenih stanova. U Hrvatskoj. BTW, "jeftinoća" tog otkupa je jako dvojbena, ali to je druga tema.

Ti si ustvrdila da se u SFRJ ("u komunizmu") mogao stan jeftino otkupiti temeljem prava prvootkupa - ja i dalje ne znam za to.

Oh, pardon onda.
Jeftinoća dvojbena? :facepalm: Usporedi s mogućnošću kupovine stana SADA. I po tim cijenama.

I još jednom - hoće li meni sada u ovom sustavu tvrtka za koju radim, tj. drugim riječima: država, dati stan na korištenje, a da ne moram plaćati nikakvu naknadu za to (osim naravno režija)? Ja bih rado, pogotovo u takvom slučaju ne treba mi nekretnina na moje ime.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 28 Oct 2011, 09:29

Beta ženka » wrote:
Nisam staljinist, on mi nije kul. :)
Uvela bih ja svoje metode kako smanjiti agresiju kod stanovništva. I ne bi boljelo jer bi se radilo pod anestezijom. :E :rofl:

eh, jel neko bio prisutan ovom..pa dogadjaju, pravom dogadjaju? ..osam teza je postavio govoreci..moja prva teza jest.. :D
sjajan je, sjajan je taj filozofski burzuj..:D

http://www.h-alter.org/vijesti/sto-nas- ... je-u-kic-u :D

i, kad smo vec kod njega, malo za razmisljanje..What does it mean to be a revolutionary today? Marxism 2009
Beau

Post 28 Oct 2011, 09:42

..a unda » wrote: a za razmisljanje ti ostavljam da se vrzmas da je svaki tvoj komod i slobodu neko platio svojom nekvalitetom zivota.
to ti je ekonomski model jedan i jedini koji kapitalizam poznaje. nema drugog.
jednostavno se odluci na kojoj strani ces biti, nitko ti nece zamjerit i nece ti na cemu imat zamjerit, ali priznaj sebi barem da tvoj izbor strahova placaju drugi jednim jedinim jos vecim strahom jer jednostavno drugog izbora nemaju.
a kad im dodje do grla i popizde, onda se ti zgrazas nad tim vulgusom..bozek moj, bozek moj, kak ti divljaki misliju s tom refolucijom, da im bu bolje? kaj su se sad nasli drecati, kaj ne vide da rucam, ne? :D
Bože, kakvo savršenstvo od postova :s :s :s
Bio ti u pravu ili ne, sasvim mi je u ovom slučaju nebitno, tvoje rečenice i misli su praznik za uši, oči, mozak. Bila sam do ovog posta više na strani vrleta i emericija, ali ovo ovo ovo ovo .....savršeno :crying: Može netko izdat knjigu undinih postova???
schmokljan

Post 28 Oct 2011, 09:47

..a unda, jesi li ti bio prisutan? Pošto je link samo najava.

Inače - taj Denis Kuljiš moderne filozofije je nevjerojatno predvidljiv. Ovako nekako ide njegov misaoni proces: "Hm, mogao bih danas malo o ljudskosti, humanosti općenito. Šta ove liberalne pičkice misle tko je zaslužan za humanost - a da - humanisti, prosvjetitelji, socijalisti, ovi, oni...Pih. Da vidim, koga da uzmem kao antitezu. Mao Tse Donga? Hm, ne, bio je dosadan, a i Kinez je. Hitlera? Ne mogu to, izgubit ću financijsku potporu. Znam, eureka, Staljin. GULAG - iliti utjerivanje ljudskosti u kosti. Ne, ne, to nije dobro, zvučat ću kao Viktor Ivančić. Sjeti sam se - Selio sam narode preko cijele države. Nije dobro, zvuči kao da je uživao, a to će naštetiti mojoj želji da prikažem tragičan aspekt njegove ličnosti. A ništa, nek se zove - Humano rusificiranje - od Petra Velikog do druga Staljina"
Morticia

Post 28 Oct 2011, 09:54

schmokljan » wrote:Inače, sve najbolje i dugo poživjela u zdravlju, sreći, nikada lavež ne čula pseći...
Od svega ovdje meni se najviše sviđa ježeva kućica. :love:

:zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Eks

Post 28 Oct 2011, 09:55

Bravo, unda.

Već je bilo postalo degutantno slušati jedne te iste floskule. I zaista, sve se svodi na ono "meni je dobro, a ti budi kuš inače si staljinist".
I kakvo vam je to prozivanje ljudi staljinistima? Kako bi bilo da se nekog krene prozivati hitleristom ( :rofl: ) a imalo bi se materijala na temelju nekih izjava.
Ne smije se čovjek ni našaliti. Ali zato smije ozbiljno drviti po već prožvakanim budalaštinama. Jer je to danas in, to danas prolazi.
A taj kapitalizam na način na koji funkcionira će morati revidirati neke stvari. Zapravo, što više mozgam, jasnije mi je zašto je hdz i dalje i bit će i dalje na vlasti. Zato što dobar dio ljudi zapravo rajca ideja da netko ima preko mjere, a netko nema ništa i postoji izvjestan užitak u nabijanju toga na nos. Čak se ne prikriva.
Pogotovo su mi drage one "meni je bilo super u onom i ovom sistemu" ali ću pljucnuti više na onaj jer je sad mojim frendićima elitistima i kapitalistima super, i volim fijuk njihovog biča. Bljak.
schmokljan

Post 28 Oct 2011, 09:59

ex_anais » wrote:Bravo, unda.

Već je bilo postalo degutantno slušati jedne te iste floskule. I zaista, sve se svodi na ono "meni je dobro, a ti budi kuš inače si staljinist".
Samo me zanima ide li ovo mene, ili ti to onako?
Eks

Post 28 Oct 2011, 10:01

schmokljan » wrote:
Samo me zanima ide li ovo mene, ili ti to onako?
Nisam se tebe ni sjetila. Nemoj opet otvoriti temu. :rofl:
Ali da, ide I TEBE. I. Naglasak je na i.
schmokljan

Post 28 Oct 2011, 10:07

Nisi, ali jesi. OK.

Gle - kada netko kaže da bi uveo diktaturu naspram koje je Tito bio mala beba - to je zazivanje staljinizma. I nisam rekao Beta ženki da bude kuš, nego da ju više ne doživljavam kao ozbiljnog sugovornika po pitanju politike. Samo to.
Eks

Post 28 Oct 2011, 10:11

schmokljan » wrote:Nisi, ali jesi. OK.

Gle - kada netko kaže da bi uveo diktaturu naspram koje je Tito bio mala beba - to je zazivanje staljinizma. I nisam rekao Beta ženki da bude kuš, nego da ju više ne doživljavam kao ozbiljnog sugovornika po pitanju politike. Samo to.
A šta ja znam, ja vas sve na ovoj temi ne doživljavam kao ozbiljne sugovornike (disklejmer: na OVOJ TEMI) jer govorite stvari koje sam petsto puta čula i petsto puta demistificirala i raskitila od pretjerivanja i govora motiviranim ili osobnom korišću ili čistim mazohizmom. I iskreno, iskreno se čudim da netko još nije spomenuo ugnjetavanje sirote Crkve. Samo to čekam da zaključim da je ovo sve prenemaganje. Jer jest, jebiga.

Dakle, po čemu ste različiti od Bete? Ona se barem šalila.
Lord Byron

Post 28 Oct 2011, 10:11

Beta ženka » wrote:Oh, pardon onda.
Reakcija primjerena nehotičnom podrigivanju, a ne pripisivanju ključnog argumenta pogrešnoj državi.
Jeftinoća dvojbena? :facepalm: Usporedi s mogućnošću kupovine stana SADA. I po tim cijenama.
I ondašnjim plaćama od 100 DEM-a? I činjenicom da su "vlasnici" tih stanova desetcima godina uplaćivali u stambeni fond?
I još jednom - hoće li meni sada u ovom sustavu tvrtka za koju radim, tj. drugim riječima: država, dati stan na korištenje, a da ne moram plaćati nikakvu naknadu za to (osim naravno režija)?
Kao prvo, nije ti "davala" tvrtka, nego se svima (pa i onima koji nikad nisu vidjeli "državni stan") trajno uzimao postotak plaće za stambeni fond. Kao drugo, plaćala se stanarina - mala, ali se plaćala.

Za nekoga tko tako samouvjereno i olako prosipa tvrdnje, strahovito si neinformirana.
  • Information