Zašto bi Čečeni bili gori od Katalonaca?Euklid » wrote:Krim je bio autonomna republika unutar Ukrajine.
Zašto bi Krimljani bili gori od primjerice Istočnih Timorana?![]()
Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni
Ma svaki pravi Rvat ima ženu i ljubavnicu. samo triba znat...a unda » wrote: sta su pokusale vlade pregovarat? ko smije pregovarat od nas s rusima? treba najprije pitat njemacku iber ales i nato ameriku jel se uopce smijemo usudit pomislit nesto s rusima se dogovarat.
Ma da, plaća svakog prvog...a unda » wrote: i sta se probalo? druzba adrija? ma daaj.. ja pricam o strateskim aukcijama i placama, a ti me s tim sitnicima picajzliras..
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Ne znamPero » wrote: Zašto bi Čečeni bili gori od Katalonaca?
Jesam ja negdje napisao da Čečeni nemaju pravo da sami odluče o sebi?
Čečenima bih prvima dao neovisnost.
Oni su se u prošlih par stoljeća napatili više nego itko...
Zašto ti ne bi dao Krimljanima?
'if you fall, i'll be there' (floor)
..je, al ova zena sve snima, sve prisluskuje, ne mos prnut, a da ne dozna..Pero » wrote: Ma svaki pravi Rvat ima ženu i ljubavnicu. samo triba znat.![]()
Ma da, plaća svakog prvog.
a, cuj, svakog prvog.. zasto ne? mozda svakog prvog i petnajstog. pa dvajst godina moze izdrzat rusija.. ma ne rusija, neki tamo tajkun njihov da iz cisto nekih marketinskih ili iracionalnih pobuda izdrzava pet miljuna drzavljana hrvatske. ono, pet miljuna, to dodje kao malo veca kineska obitelj..
osim toga, i ne radi se bas samo o izdrzavanju, opskrbninama, nesto ce se tu i okrenit, zavrtit, nece sve bit bas cisti trosak, a osim toga, jebes ti koloniju koja sebe ne moze hranit i oblacit, samo, njemci oce da usput mi hranimo, oblacimo i posluzujemo, svako od nas njih sto, a mozda bi rusi pristali na pedeset..mislim, treba vidjet, raspitat se, prikupit ponude. ne moraju to nuzno bit rusi, mogu i kinezi, amerikanci, sudijcani.. ono, treba vidjet, di, sta, kako, koliko, malo bacit na papir..
a znamo da je pola citave ekonomije iracionalno. jel tako da znamo. nemoj mi rec da to ne znas..
Zato što je Čečenima to prvo prvo uskraćeno. Al ti veliš - dobro - što je bilo je bilo - od 01.01.2014. igramo po Euklidovim pravilima. Daj to reci Putinu, pa da se Čečenija odcijepi.Euklid » wrote:
Ne znam![]()
Jesam ja negdje napisao da Čečeni nemaju pravo da sami odluče o sebi?
Čečenima bih prvima dao neovisnost.
Oni su se u prošlih par stoljeća napatili više nego itko...
Zašto ti ne bi dao Krimljanima?
- Euklid
- old school
Baljezgaš po običaju.Pero » wrote: Zato što je Čečenima to prvo prvo uskraćeno. Al ti veliš - dobro - što je bilo je bilo - od 01.01.2014. igramo po Euklidovim pravilima. Daj to reci Putinu, pa da se Čečenija odcijepi.
Čečeni se imaju puno pravo odcjepiti od Rusije. Kakva Euklidova pravila? Kakav 1.1.? Šta te je opet spopalo?
Zašto im zapad nije pomogao? I to dok je Rusija još bila slaba.
Zašto nisu uveli sankcije Rusiji kad su pobili na tisuće Čečena?
Zapad gleda isključivo svoje interese i svoj profit. U Čečeniji ga nisu našli pa onda ko ih jebe...
I kad misliš napokon odgovoriti zašto građani Krima ne bi imali pravo na referendum i odlučivanje o svojoj sudbini?
Aj fala bogu, svatija si poantuPero » wrote:Ok ljudi, da rezimiram.
Zli Amerikanci i glupi Europljani provocirali su približavanje Ukrajine Europi radi pokvarenih interesa nauštrb Rusa.
Široka slavenska ruska duša je to mirno gledala, a onda je rekla dosta, zasad pripojila Krim i podigla cijenu plina, pa ćemo vidjeti gdje će stati.
Ali ljudi - sve je to u redu, Ukrajina je u ruskoj zoni, prošao je referendum, sve pet.
Nije istina. I onda su ameri mujama iz cecenije rekli: odjebite ruse, mi dajemo bolje uvjete za vase sirovinePero » wrote:
Oni metuzalemi među nama koji se sjećaju kako su Rusi postupili sa Čečenima su izlapeli.
Zato što Čečeni nisu organizirali referendum za pripojenje Americi.
Pa su ih Rusi sasvim legalno i legitimno potaracali.
Rusi su dobri, oni su široke duše, a Ameri i EU su pokvareni kapitalisti.
Sve sam shvatio.
A sad me pustite na miru da uzivam na bacama, pijuci kavicu i gledam lipe pi...
Pero » wrote:Ok ljudi, da rezimiram.
Zli Amerikanci i glupi Europljani provocirali su približavanje Europi radi pokvarenih interesa nauštrb Rusa.
Široka slavenska ruska duša je to mirno gledala, a onda je rekla dosta, zasad pripojila Krim i podigla cijenu plina, pa ćemo vidjeti gdje će stati.
Ali ljudi - sve je to u redu, Ukrajina je u ruskoj zoni, prošao je referendum, sve pet.
Oni metuzalemi među nama koji se sjećaju kako su Rusi postupili sa Čečenima su izlapeli.
Zato što Čečeni nisu organizirali referendum za pripojenje Americi.
Pa su ih Rusi sasvim legalno i legitimno potaracali.
Rusi su dobri, oni su široke duše, a Ameri i EU su pokvareni kapitalisti.
Sve sam shvatio.
ma, patetican si, iako si dosta toga cak i pogodio, ali spin te ne ide, ne ide..
nu, prva slija je stanje od prije triesetak godina, druga je kako je sad. ako ovo nije drag nah osten, onda ne znam sto je, mozda puzanje nah osten
tako i ovi.. gle, pa pojma nismo imali da smo se prosirili do rusije. ma vidi ti sta je ovo doslo danas, covjek je ko tica, cas si amo, cas si tamo..
uostalo, malo sad gledam i mislim se koji kua ima hrvatska veze sa atlantskim paktom. pa nije hrvatska na atlantiku, ne hrani se hrvatska haringama..
ne znamo se brinut ni oko ovo mora sta imamo i obale, a mi bi atlantski pakt. jebo ti takvu pomorsku i morsku drzavu. vise skoro kosta doc autom od iloka na lastovo, nego avionom iz zagreba do amerike. rogac uvozimo, ne pijemo vise vino i bevandu nego pivu, mornarica nam ima ukupno tri i po broda, za doc malo na vis ili u komizu popit kavu moras uzet kredit, jedemo ribe po glavi stanovnika tako da ispada da vise ribe pojede nas nego mi ribe, maslinovo ulje sluzi tu i tamo, malo za pricat price, za sparoge brat moras uzet koncesiju, zutinice vise nemos pronac na pazaru ni za lik, centar splita i dubrovnika se iseljava, ono.. jebo ti nas zajedno sa eu i atlantskim paktom. naravno da su oni pokvareni i pohlepni, ali mi smo jos i ponosno glupi..
..di ste rusi, piskavam matrina, dajite tu ponudu vise.. kolko cete platit da vi malo ovdje serete..
Pravi Rvat sve to riješi dok si rekao keks. Zadovoljna i žena i ljubavnica. Ti unda nisi pravi Rvat...a unda » wrote: ..je, al ova zena sve snima, sve prisluskuje, ne mos prnut, a da ne dozna..
Kod Kineza bi slabo prošao. Imam iskustva...a unda » wrote: a, cuj, svakog prvog.. zasto ne? mozda svakog prvog i petnajstog. pa dvajst godina moze izdrzat rusija.. ma ne rusija, neki tamo tajkun njihov da iz cisto nekih marketinskih ili iracionalnih pobuda izdrzava pet miljuna drzavljana hrvatske. ono, pet miljuna, to dodje kao malo veca kineska obitelj..
osim toga, i ne radi se bas samo o izdrzavanju, opskrbninama, nesto ce se tu i okrenit, zavrtit, nece sve bit bas cisti trosak, a osim toga, jebes ti koloniju koja sebe ne moze hranit i oblacit, samo, njemci oce da usput mi hranimo, oblacimo i posluzujemo, svako od nas njih sto, a mozda bi rusi pristali na pedeset..mislim, treba vidjet, raspitat se, prikupit ponude. ne moraju to nuzno bit rusi, mogu i kinezi, amerikanci, sudijcani.. ono, treba vidjet, di, sta, kako, koliko, malo bacit na papir..![]()
Ja ti cijeli život radim u realnom sektoru. I uvijek se čudim koliko od plaće ostane i koliko još ode na PDV. U srednjem vijeku su dizali seljačke ustanke, a princip je bio jednostavan - trećina feudalcu, desetina crkvi...a unda » wrote: a znamo da je pola citave ekonomije iracionalno. jel tako da znamo. nemoj mi rec da to ne znas..
Unda, aj stavi kartu Rusije iz 1600. Svakako prije Petra Velikoga. Da ljudi imaju širi pogled u povijest i da vide koje je sve teritorije Rusija stekla raspisujući referendume. Npr. poznati referendum oko Azova ili npr. Poltave.
..a stavi ti kartu iz vremena kraljice teute, jebiga..Pero » wrote: Unda, aj stavi kartu Rusije iz 1600. Svakako prije Petra Velikoga. Da ljudi imaju širi pogled u povijest i da vide koje je sve teritorije Rusija stekla raspisujući referendume. Npr. poznati referendum oko Azova ili npr. Poltave.
..stavi kartu iz vremena kad se do visa moglo doc pjesice..
..stavi ti kartu amerika iz 1600-te, da vidimo di je to bio onda nato, di su bili mohikanci, di ceroki, di zagor te nej, duh sa sekirom....
A de stavi di kartu hrvatske iz 6 st. i di su hrvati bili ondaPero » wrote: Unda, aj stavi kartu Rusije iz 1600. Svakako prije Petra Velikoga. Da ljudi imaju širi pogled u povijest i da vide koje je sve teritorije Rusija stekla raspisujući referendume. Npr. poznati referendum oko Azova ili npr. Poltave.I nemoj zaboraviti trodiobu Poljske za vrijeme Katarine.
Pa dobro - za tebe povijest počinje 1945. To je u redu. Slaviš redovito 08.05.1945?..a unda » wrote: ..a stavi ti kartu iz vremena kraljice teute, jebiga..
..stavi kartu iz vremena kad se do vis moglo doc pjesice..
..stavi ti kartu amerika iz 1600-te, da vidimo di je to bio onda nato, di su bili mohikanci, di ceroki, di zagor te nej, duh sa sekirom....
sasvim dobar datum za pocetak nekih analiza.Pero » wrote: Pa dobro - za tebe povijest počinje 1945. To je u redu. Slaviš redovito 08.05.1945?
pa ne slavim bas svake godine ako i uopce, ali dobar je to datum, trebalo bi to bolje slavit, veselije. narocito zagrepcankeki..
veliko je zlo onda pobijedjeno, veliko..
ali izgleda.. uzalud. slabo smo naucili lekciju.
aj, dogovori se ti sa sobom od kad oces da povijest pocinje. do kad oces nategnut tvoj nesporazum, neslaganje, emotivni taj neki odnos s rusijom i putinom. meni sve odgovara.
Pa rekao sam ti lijepo. Od 1600. Prije nego što je Petar Veliki zaratio sa Šveđanima da bi dobio izlaz na Baltik i sagradio Sankt Petersburg. Ja bih to uzeo kao početni datum u stoljetnoj ruskoj tradiciji raspisivanja referenduma..a unda » wrote:
- Euklid
- old school
Aj ti stavi kartu Ukrajine iz 1600.Pero wrote: Unda, aj stavi kartu Rusije iz 1600. Svakako prije Petra Velikoga. Da ljudi imaju širi pogled u povijest i da vide koje je sve teritorije Rusija stekla raspisujući referendume. Npr. poznati referendum oko Azova ili npr. Poltave.I nemoj zaboraviti trodiobu Poljske za vrijeme Katarine.
..dobro. znaci, prije toga se nista nije dogadjalo, rusima palo na pamet izac na baltik, a mogli su di oce, jer osim svedjana, koji su i tada bili poznati kao narod iznimne miroljubive i pitome tradicije, nikoga u evropi nije ni bilo, pa sto onda ne bi malo izasli rusi na baltik.Pero » wrote: Pa rekao sam ti lijepo. Od 1600. Prije nego što je Petar Veliki zaratio sa Šveđanima da bi dobio izlaz na Baltik i sagradio Sankt Petersburg. Ja bih to uzeo kao početni datum u stoljetnoj ruskoj tradiciji raspisivanja referendumai aneksiranju novih područja.
ok, rusija je za razliku od drugih uvijek njegovala osvajacke i imprijalisticke osjecaje i jasno da su se njemacka, engleska i poslije amerika morale branit od te agresije, pa i napoleon je krenuo u pravedni obrambeni rat, a i hitler je smatrao da, jebiga, kad tad ce se morat zaratit s rusijom, pa onda bolje sad, probit se do volge i kavkaza, a tamo sto cuda, nafta izvire sama, a njemacka, eto, malo se sjebala prije, a ni nafte nema, a rusija tako velka, pa nece se valjda oni ljutit ako on malko proseta rusijom ka da mu je cacino..
a i inace su rusi poznati kao ratoboran osvajacki narod, ko se sjetio, popisao ih je, od mocnih finaca i nindja japanaca, pa do engleza.. gdje ono..ah, da, na krimu, cas posla englezima do krima, blize nego francuska, a nisu imali sta sa gurkama radit, pa nek malo na rusima treniraju, da se ne zalijene..
ustvari, krim je engleski, jelda? nato ima vise prava na krim nego rusi, rusi su ga izgubili.
od 1600-te ostatak evrope je razvijao svoje miroljubive i neinvazivne osjecajcice i poceo se polako pripremat za zlo nazvano.. rusi. a rusi su se onda isto u strahu, odrekli svojih kolonija i sirovina po azijama, afrikama, amerikama do kojih su dosli demokracijom te slobodnim trzistem, uopce slobodom i sireci slobodu, odustali su od kolonija pred vratima velike britanije i sada i zauzeli ceceniju i krim, na opci uzas civiliziranog svijeta kojiem je tako otezan pristup nekim dijelovima ove zemaljske kugle bogatim resursima i podatnim za ostvarivanje nezamislivog profita, jer ako nece oni, onda ce rusi ostvarivat profit, a to nije dobro, nije nikako dobro.
a osim toga i pravoslavci su. ono, gore od gorega.
eto, zato se sad, u ova vremena ta obrambena ideja siri kroz nato koji se opet obrambeno siri, obrambeno kazem, ma di bi oni bili agresivni i kazu..treca sreca, imamo iskustva napoleona i hitlera i.. jebe nas se za moskvu, dovoljno je imat na dometu ako smo u poljskoj, estolitvanijama, ukrajinama, amo mi odma put doli, pa cemo od dole burgijat protiv imperijalisticke i osvajacke rusije.. a mozda i poslat hrvatsku dicu dole da se u rusiji bore za svoju slobodu i pravdu..ili kako bi ti to rekao mozda.. ima ko oce.
ok, zao mi je sto nisi pomaknuo baremn jos za koju stotinu godina granicu, jer bi onda dosli taman tu negdje do kulina bana, ali, sta je tu je, opravdanje protiv rusije se mora nekako pronac, pa taman od 1600-te.
ili, kako bi ti isto mozda rekao..rusi, zlo. putin, zlo. nato, gud gaj. aj lajk nato. nek se nato tuce za moje interese. ima ko oce.
Neću te rezuckati, jer nema smisla.
Svaka, pa čak i danas bezazlena EU država, ako je mogla, svojedobno je imala imperijalne ambicije. Čak i Belgija, točnije njihov kralj Leopold, koji je imao privatnu koloniju u Kongu. Ali ono što me intrigira, to je vaše nedvosmisleno stavljanje na stranu Rusije. Ukrajina - to je ruski interes. Dapače - kako se samo Poljska usudila uć u NATO. Nema veze što prosječni Poljak Ruse smislit ne može. Na jednoj strani se kunete o pravu na referendum, samoodređenju naroda, a onda neke narode ili referendume gurate pod tepih - ono nisu imali referendum, referendum nije bio o udruživanju i slične pravničke fore. Što onda javno i lijepo ne napišete - Ukrajina spada pod Rusiju, ona može s njom raditi što god hoće, podijeliti je ili anektirati ako hoće i i onda obrazložite vaš silni humanizam i uvažavanje prava naroda na samoodređenje.
Svaka, pa čak i danas bezazlena EU država, ako je mogla, svojedobno je imala imperijalne ambicije. Čak i Belgija, točnije njihov kralj Leopold, koji je imao privatnu koloniju u Kongu. Ali ono što me intrigira, to je vaše nedvosmisleno stavljanje na stranu Rusije. Ukrajina - to je ruski interes. Dapače - kako se samo Poljska usudila uć u NATO. Nema veze što prosječni Poljak Ruse smislit ne može. Na jednoj strani se kunete o pravu na referendum, samoodređenju naroda, a onda neke narode ili referendume gurate pod tepih - ono nisu imali referendum, referendum nije bio o udruživanju i slične pravničke fore. Što onda javno i lijepo ne napišete - Ukrajina spada pod Rusiju, ona može s njom raditi što god hoće, podijeliti je ili anektirati ako hoće i i onda obrazložite vaš silni humanizam i uvažavanje prava naroda na samoodređenje.
Demencija je normalno stanje koje se s godinama normalno pojavljuje u ljudima. I ja sam dementan za neke stvari koje su mi se dogodile u mladosti, pa mi sada sasvim drukčije izgledaju.
-
- Information
-