..mogu samo ponovit.. bilo je lijepo dok je trajalo..
Grcka - put za spas okupiranih?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Donosimo program Syrize: Evo kako misle pokrenuti zemlju i pomoći siromašnima
ako uspiju napraviti pola od ovoga bit će već puno...
ako uspiju napraviti pola od ovoga bit će već puno...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..e, i meni se cini.Pero » wrote:Brak sklopljen iz interesa da se dođe na vlast ne čini mi se da će dugoročno potrajati, samo da Merkelica makne malim prstom.Predviđam nove prijevremene izbore u Grčkoj.
jedino to, s merkelicom, ne bih ja to bas tako gledao. jest, moguce je da ona samo napravi mosu pa da se neko ustrta, npr, hrvatska
mislim, osim sto je meni nje vise pun kua, ono, tacerica pa malo ludja, ona je bar zaratila nesto s argentinom, ova bi i sa rusijom i to do uckura.. mislim da je dosta njih i u njemackoj dosta vise merkelice.
merkelica ima citavu jednu grcku doma. ok, velika je njemacka, ali ipak.
ono, nadam se da je citavoj evorpi vise pun kua merkelice, jebala je fizika..
Radimo jedan posao u Grčkoj u kojoj su glavne gazde Nijemci, pa ispod Talijani, pa onda mi - treća ruka. Danas nam je hitno proslijeđen befel iz Njemačke da se promptno očitujemo o puštanju u rad koje bi trebalo biti početkom trećeg mjeseca. Čisto slučajno dan nakon izbora. I mi smo to uredno odradili i zasad se čini da su zadovoljni...a unda » wrote: ..e, i meni se cini.
jedino to, s merkelicom, ne bih ja to bas tako gledao. jest, moguce je da ona samo napravi mosu pa da se neko ustrta, npr, hrvatska, ali u ovom slucaju ne znam bas kolko ce se merkelica eksponirat. ono, moguc je i kontraefekt.
mislim, osim sto je meni nje vise pun kua, ono, tacerica pa malo ludja, ona je bar zaratila nesto s argentinom, ova bi i sa rusijom i to do uckura.. mislim da je dosta njih i u njemackoj dosta vise merkelice.
merkelica ima citavu jednu grcku doma. ok, velika je njemacka, ali ipak.
ono, nadam se da je citavoj evorpi vise pun kua merkelice, jebala je fizika..
..jel to ono ko mujo kad je isao na mjesec, pa kaze amerikancu.. moja je cijena trista iljada, meni ostane sto, sto dam tebi, a sto damo njemcu da leti u raketi?Pero » wrote: Radimo jedan posao u Grčkoj u kojoj su glavne gazde Nijemci, pa ispod Talijani, pa onda mi - treća ruka. Danas nam je hitno proslijeđen befel iz Njemačke da se promptno očitujemo o puštanju u rad koje bi trebalo biti početkom trećeg mjeseca. Čisto slučajno dan nakon izbora. I mi smo to uredno odradili i zasad se čini da su zadovoljni.
i, kakvo je bilo ocitovanje?
..je, je, znam, ima tu puno nacina za stisnut, ali na koncu i to sve kosta, sve je to opet nekako vezano, pa bi se m oglo desit da tog ti gledas naprijed, nesto te klepne po glavi od straga.
tj, ako vec govorimo o njemackoj (ne znam zasto bi samo njemacka bila tu zainteresirana stranka), ne treba pretjerivat, moze ona stisnut, al moze i prnut. ne bih ja bas njima previse pridavao neke ibermencovske karakteristike.
Mi za pedeset letimo u raketi...a unda » wrote:..jel to ono ko mujo kad je isao na mjesec, pa kaze amerikancu.. moja je cijena trista iljada, meni ostane sto, sto dam tebi, a sto damo njemcu da leti u raketi?
Kasne Grci, trebali su to smontirati još 15.12.2014., pa je zadnji sadašnji rok 02.03.2015.
Četvrta su svjetska ekonomija, pa se ti misli. I ima ih 90 milijuna...a unda » wrote: ..je, je, znam, ima tu puno nacina za stisnut, ali na koncu i to sve kosta, sve je to opet nekako vezano, pa bi se m oglo desit da tog ti gledas naprijed, nesto te klepne po glavi od straga.
tj, ako vec govorimo o njemackoj (ne znam zasto bi samo njemacka bila tu zainteresirana stranka), ne treba pretjerivat, moze ona stisnut, al moze i prnut. ne bih ja bas njima previse pridavao neke ibermencovske karakteristike.
Jesi li brojao Istočni Rajh, Brazilsku enklavu, švicarski i talijanski dio, dio Belgije i Francusku s Luxembourgom? Ima nas i švaba preko 100 milijuna...Pero » wrote: Mi za pedeset letimo u raketi.![]()
Kasne Grci, trebali su to smontirati još 15.12.2014., pa je zadnji sadašnji rok 02.03.2015.![]()
Četvrta su svjetska ekonomija, pa se ti misli. I ima ih 90 milijuna.
..paragvaj, npr i tako..karambol » wrote:
Jesi li brojao Istočni Rajh, Brazilsku enklavu, švicarski i talijanski dio, dio Belgije i Francusku s Luxembourgom? Ima nas i švaba preko 100 milijuna...
..ma da, nije bitno sad ko leti, alo je ko u mujinom vicu..Pero » wrote: Mi za pedeset letimo u raketi.![]()
pa eto, sebi kasne. snace se nekako. a ako svabe tu nesto gube, aboze moj, nek ih tuze..Kasne Grci, trebali su to smontirati još 15.12.2014., pa je zadnji sadašnji rok 02.03.2015.![]()
da, cetvrta svjetska ekonomija koja rikava u roku dva tjedna bez sirovina iz afrike.Četvrta su svjetska ekonomija, pa se ti misli. I ima ih 90 milijuna.
ali, jest, puno ih je, nije ih malo. a prostor nesto uzak. fali mi ti malo lebensrauma, cisto onako malo da zracnije bude..
Nisam računao likove kao Manfred Mölgg, samo Njemačku proper.karambol » wrote:
Jesi li brojao Istočni Rajh, Brazilsku enklavu, švicarski i talijanski dio, dio Belgije i Francusku s Luxembourgom? Ima nas i švaba preko 100 milijuna...
A one 3 ispred nje kao proizvode sve - od igle do lokomotive..a unda » wrote: da, cetvrta svjetska ekonomija koja rikava u roku dva tjedna bez sirovina iz afrike.
Da hoće...da bar hoće, ali to bi značilo svjetski rat. Tzv. prepozicioniranje.
Kao što se Grci sad moraju prepozicionirati. Osmisliti kako će stvoriti 14. plaću i naknadu za korištenje računala kod kuće...tako bi i mi svi, razmaženi, smišljali kako zašiti bez da imaš kupiti iglu i konac. Kako se okupati bez vruće vode koja teče jednim potezom. Kako jesti kad nema trgovine i mekdonaldsa, picerija...
Bilo bi zanimljivo, ali ima preveć oružja. Treba to sve potopiti pa ispočetka.
I to će Syrizi olakšat provođenje 40 točaka...a unda » wrote: ..mislim, mogao bi postat.
Nego.Pero » wrote: I to će Syrizi olakšat provođenje 40 točaka.Čisto da se vratimo na temu.
Stavili su duplo više toga nego kukuriku koalicija, a u duplo su većim govnima nego mi. Valjda je to proporcionalno.
Pažljivo je to osmišljeno. Sve točke pa do nenošenja kravate kao izraz bunta prema zapadnjačkom konvecionalnom poslovnom stilu. On je drukčiji.
A kad je on drukčiji onda su i oni svi drukčiji i program im je drukčiji, novi...nego.
I koalicija im je nova. Leve desne pa do kraja.
..a nista ne govorite da im je bilo placeno cekanje autobusa za ic na posao?karambol » wrote:
Da hoće...da bar hoće, ali to bi značilo svjetski rat. Tzv. prepozicioniranje.![]()
Kao što se Grci sad moraju prepozicionirati. Osmisliti kako će stvoriti 14. plaću i naknadu za korištenje računala kod kuće...tako bi i mi svi, razmaženi, smišljali kako zašiti bez da imaš kupiti iglu i konac. Kako se okupati bez vruće vode koja teče jednim potezom. Kako jesti kad nema trgovine i mekdonaldsa, picerija...
Bilo bi zanimljivo, ali ima preveć oružja. Treba to sve potopiti pa ispočetka.
..ok, ili tako nesto..
..cuj, te neke naknde, sta li su, malo ce to morat skresat, jel, ali to su detalji neki.
ovo s 14... cek malo..cetrnajsta, ne trinajsta..
..ali nije me me nesto strah za grke. ne znam zasto. nekako, sve je stvar dogovora, oni medju sobom mogu uredit odnose na nacin za koji misle da je najbolji. nije bas sve u lovi, ima tu jos prostora.
a ovo, prema vani, a to ce sad ce ic pregovarat, razgvarat, pa cuj, pa nemoj, pa eto, pa ocemo, pa bit ce, bit ce, di je frka, polako, langsam, svega ce bit.. D
tj ima tu svasta. njemackoj je oprosten dug pedesetih, ta neka reparacija, ratna steta, u velikom ili ogromnom dijelu.
nesto se dalje otplacivalo, nesto se ispregovaralo..ono, i juga im je dosta toga oprostila sto nije trebala. da je juga ustrajala nekako na tome, ko zna iz koje bi mi drzave sad pisali ove postove..
evropa je onda oprostila njemcakoj dugove jer nije htjela ponovit pricu od prije trideset ili trispet godina.
znam da grcka po svim nekim ekonomskim i kojim sve obimima i znacajima nije bas njemacka, ali nije to bas za zajebanciju. znamo kako je nastao drugi svjetski rat i zahvaljujuci cemu u ogromnoj mjeri.
danas je nesto drugacije, ali principi su vrlo slicni ili isti, s tom razlikom sto je danas s tom nekom globalizacijom, domino efekt puno, puno laksi.
sto se tice tih sirovina, da to bi znacilo to, ali ..ali to toga zbog toga, barem sad, doci nece.
tj, dok je metaka, bit ce i sirovina. a dok je sirovina, bit ce i metaka. kuzis ti taj zatvoreni marketinski krug?
..pa nece, nema tu sad veze siriza, to si ti tu nesto poceo uvaljivat njemacka ovo, njemacka ono..eto ti njemacka, nosi je doma.. za tebe ne znam, meni ona uopce ne treba.Pero » wrote: I to će Syrizi olakšat provođenje 40 točaka.Čisto da se vratimo na temu.
Stavili su duplo više toga nego kukuriku koalicija, a u duplo su većim govnima nego mi. Valjda je to proporcionalno.
ako grci budu pametni, a jesu, imaju drzavu i svasta jos nesto ko zna kolko puta duze od te tvoje njemacke, sve ce oni to moc isfercerat.
ta njemacka (opet mi nije jasno zasto se toliko samo njemacka spominje) trebala bi malo pripazit sta ce radit jer bi mogla na koncu platit i ono sto nije mislila platit..
mislim, ne da ce je itko natjerat, nego ce ona u tome vidjet interes mozda. mozda ce rec..a cuj, i onako su sve to papiri, amo mi to platit sad, sad je jeftinije..
Treba ti za rezervne dijelove za tvoju Astru koji se vjerojatno rade u Poljskoj...a unda » wrote: ..pa nece, nema tu sad veze siriza, to si ti tu nesto poceo uvaljivat njemacka ovo, njemacka ono..eto ti njemacka, nosi je doma.. za tebe ne znam, meni ona uopce ne treba.
Iskustvo im baš nešto nije do sada pomoglo, već su koji put bankrotirali...a unda » wrote: ako grci budu pametni, a jesu, imaju drzavu i svasta jos nesto ko zna kolko puta duze od te tvoje njemacke, sve ce oni to moc isfercerat.
Možda...a unda » wrote: ta njemacka (opet mi nije jasno zasto se toliko samo njemacka spominje) trebala bi malo pripazit sta ce radit jer bi mogla na koncu platit i ono sto nije mislila platit..
mislim, ne da ce je itko natjerat, nego ce ona u tome vidjet interes mozda. mozda ce rec..a cuj, i onako su sve to papiri, amo mi to platit sad, sad je jeftinije..
..ma, detalji. da nije astra bio bi, ne znam, fiat, maserati.Pero » wrote: Treba ti za rezervne dijelove za tvoju Astru koji se vjerojatno rade u Poljskoj.![]()
Iskustvo im baš nešto nije do sada pomoglo, već su koji put bankrotirali.![]()
Možda.
pa eto, grci bankrotiraju i tako vec jedno tri hiljade godina. svabe kad pomisle na bankrot, odmah idju okolo pucat..
Može maserati. Da ti GM ne ugasi proizvodnju u Poljskoj...a unda » wrote: ..ma, detalji. da nije astra bio bi, ne znam, fiat, maserati.osim toga, pricamo o dzeneral motorsu..
Pa da, al zanimljivo, u programu nema vraćanja drahme, ostali bi na euru ali po svojim pravilima. Mislim da će to ići malo teže...a unda » wrote: pa eto, grci bankrotiraju i tako vec jedno tri hiljade godina. svabe kad pomisle na bankrot, odmah idju okolo pucat..![]()
-
- Information
-