IZBORI 2015...
- 7nationarmy
pratim. trenutno je na vlasti klika koja je obecavala da nisu kao hadeze, da mogu, znaju i zele drugacije. ja tvrdim da su gori, a nisam mislio da moze gore od one bedaste kosorice. zakoni koji idu u izmjene isti tjedan kad su objavljeni jednostavno ne vrijede papira na koji su tiskani. 5 izmjena zakona i pravilnika u istoj godini? 3 kaznena zakona u jednom trenutku na snazi? koliko obiteljskih zakona... da ne ulazim u zakon o financijskim i osiguravajucim institucijama koji nitko i ne komentira vise. to je kriminal, namjerni i ciljani. hadeze ga ne spominje - ako nekome padne na pamet predbacit mi da su 'moji' bili jos gori.
koga je kaptol uhljebio? zadnjih 6 mjeseci nema dana da se ne zaposljavaju ljudi po drzavnoj i lokalnoj upravi te drzavnim tvrtkama - nema dana.
koga je kaptol uhljebio? zadnjih 6 mjeseci nema dana da se ne zaposljavaju ljudi po drzavnoj i lokalnoj upravi te drzavnim tvrtkama - nema dana.
AJ EM BAK!
..ma, ne pratis ti nista. ti pratis ono sto ti odgovara. 
a ti tvrdi da su gori, sto ne znaci da si ti u pravu ili da to nekako stoji. nelogicnosti zakonskih postoji oduvijek, a da ne govorimo od devedesete.
ova vlada se barem uhvatila u kostac nekako sredjivat i sve to sukladjivat, pa da se onda jednom moze i nesto konkretno i sustavnije mijenjat.
hadeze nije radio ama bas nista, osim sto je pljackao i pisao zakone koji mu omogucavaju tu pljacku i sad je tu problem odakle uopce to pocet cistit, jer kad taknes jedno, iskoci drugo.
tu hadezeovu pravnu doktrinu nije mogao cak ni seks osmislit, tu je jasan rukopis kaptolskog tink tanka.
isto kao sto markickin udar na ustav nije zamislila markicka. sve je to radio onaj ko je i radio ovu drzavu.
dakle prati malo gradjasnko pravo od 2000. i sto se dogodilo 2003. i sto to znaci. i zasto' i bla, bla.. ali nije bitno, jelda.. bitne su ove cetri godine potrosene na pokusavanje ispravljanja gostog, ali gustog sranja stratificiranog od 1991.
kaptol koga je uhljebio? o krtisssove..
sebe je uhljebio, sebe. radi sto mu god padne na pamet i nitko mu nista ne moze. toliko o pravnoj, nezavisnoj i suverenoj republici hrvatskoj. naglasak na republici. katolibanija obicna je to..
a ti tvrdi da su gori, sto ne znaci da si ti u pravu ili da to nekako stoji. nelogicnosti zakonskih postoji oduvijek, a da ne govorimo od devedesete.
ova vlada se barem uhvatila u kostac nekako sredjivat i sve to sukladjivat, pa da se onda jednom moze i nesto konkretno i sustavnije mijenjat.
hadeze nije radio ama bas nista, osim sto je pljackao i pisao zakone koji mu omogucavaju tu pljacku i sad je tu problem odakle uopce to pocet cistit, jer kad taknes jedno, iskoci drugo.
tu hadezeovu pravnu doktrinu nije mogao cak ni seks osmislit, tu je jasan rukopis kaptolskog tink tanka.
isto kao sto markickin udar na ustav nije zamislila markicka. sve je to radio onaj ko je i radio ovu drzavu.
dakle prati malo gradjasnko pravo od 2000. i sto se dogodilo 2003. i sto to znaci. i zasto' i bla, bla.. ali nije bitno, jelda.. bitne su ove cetri godine potrosene na pokusavanje ispravljanja gostog, ali gustog sranja stratificiranog od 1991.
kaptol koga je uhljebio? o krtisssove..
sebe je uhljebio, sebe. radi sto mu god padne na pamet i nitko mu nista ne moze. toliko o pravnoj, nezavisnoj i suverenoj republici hrvatskoj. naglasak na republici. katolibanija obicna je to..
- 7nationarmy
vid kako rasturi me argumentirano, lele ljudi vakih heroja...a unda » wrote:..ma, ne pratis ti nista. ti pratis ono sto ti odgovara.
ne tvrdim ja, tvrdi evo merkelica koja kaze da je hrvatsko zakonodavstvo razlog zasto njemacka ne ulaze u hrvatsku. kratko i jasno. pusti mene, znam da sam fenomenalan ali ima i drugih izvora.a ti tvrdi da su gori, sto ne znaci da si ti u pravu ili da to nekako stoji. nelogicnosti zakonskih postoji oduvijek, a da ne govorimo od devedesete.
a imao gospodarski rast sve do globalne krize. dakle uz pljacku je hrvatskoj bilo bolje nego sto je sad uz pljacku minus rast. to su ta dva zla o kojima ja pisem a ti ignoriras. ja treci izbor ne vidim.hadeze nije radio ama bas nista, osim sto je pljackao i pisao zakone koji mu omogucavaju tu pljacku i sad je tu problem odakle uopce to pocet cistit, jer kad taknes jedno, iskoci drugo.
previse im vaznosti pridajes.tu hadezeovu pravnu doktrinu nije mogao cak ni seks osmislit, tu je jasan rukopis kaptolskog tink tanka.
koje su to aktivnosti kojima se ista pokusali ispraviti? ajde zanemarimo program 21 koji do danas nisu predstavili, nema jedne konkretne stvari koju su odradili kako treba. uveli fiskalizaciji i drugi tjedan smanjili pdv na turizam pa se cudili kako je promet porastao ali ne i prihodi. i tako iz dana u dan.dakle prati malo gradjasnko pravo od 2000. i sto se dogodilo 2003. i sto to znaci. i zasto' i bla, bla.. ali nije bitno, jelda.. bitne su ove cetri godine potrosene na pokusavanje ispravljanja gostog, ali gustog sranja stratificiranog od 1991.
edit: bemti editiranje
AJ EM BAK!
ma tvoji su argumenti jasni ima vec najmanje sezdeset godina.7nationarmy » wrote: vid kako rasturi me argumentirano, lele ljudi vakih heroja.
ne tvrdim ja, tvrdi evo merkelica koja kaze da je hrvatsko zakonodavstvo razlog zasto njemacka ne ulaze u hrvatsku. kratko i jasno. pusti mene, znam da sam fenomenalan ali ima i drugih izvora.
tvoji izvori su valjda glas koncila i ekonomski casopis.. fridman tudej.
ma ne kaze to ni merkelica. cuo ja rodjenim usima ljude iz vani. dok ne rijesite vlasnicke odnose, nitko pametan nece centa u hrvatsku ulozit.
dakle, ti ne znas sto pricas, ai to sto pricas je ono, jel, bezveze, tek tako da se vidi da si neki portal otvorio.
jer da znas o cemu se radi, onda bi znao i sto se do sada napravilo u te tvoje famozne cetiri godine i zasto tek sad, an eprije cetri ili osam godina.
ili, mozda, slucajno nekako ili namjerno nekako i te kako dobro znas, ali tu je sad citav dijapazon zasto to presucujes..od toga da ti to jednostavno ne odgovara, pa do toga da bi mozda, nekako, ne znam, cak mogao bit i inkriminiran. ne znam eto, ali postoji i ta mogucnost.
dakle, dosadno vise.. pogledaj malo strukturu tog gospodarskog rasta. sastoji se ot tri dijela. od prodaje, prodaje i prodaje. i to jeftino. u bescijenje. ne za ic u zator, nego za nesto gore.imao gospodarski rast sve do globalne krize. dakle uz pljacku je hrvatskoj bilo bolje nego sto je sad uz pljacku minus rast. to su ta dva zla o kojima ja pisem a ti ignoriras. ja treci izbor ne vidim.
zasto je to tako islo, obrati se prki, skegri i sukeru i..bit ce jos jedan, dva tu. da ne govorim o onom prvom. da nije umro, ne bi taj jos puno docekao.
dakle, pljacka, eto, koja je dijelom upisana u bilancu stanja kao rast gospodarski neki, bedere itd.
s tim nikako ne moze opravdavat pljacku, misleci mozda onom..pljackali su, ali su i davali. davali su kome? pa sebi. i tako napravili rubni dug kojeg svi moramo placat, po cijenu prezivljavanja, bolesti, smrti, agonija, ovrha, asve zato d akao ova drzava ne bi uupala u gore neke politicke i drustvene probleme, dok su djeca tih koji su se neobuzdano nadrpali, sad su ugledni ljudi, lasnici, profesori, sveucilsta imaju, politicari, to se zivi sasvim jednim i vise nego pristojnim gradjasnkim zivotom, elitnim rekao bih, dok sve vise ljudi skoncava jer moraju taj njihov standard koji su opljackali placat i onda im je esdepe kriv sto dize kredite da bi tu pljacki nekako pokrili.
mislm, sto se mene tice, ok, zaduzivat se ne trebamo, dugove ne trebamo vracat i ne znam zasto smo ih uopce i do sada vracali, to nisu moji dugovi, ali ispada da jesu. kao da su oni to opljackali i rekli..na ti, unda, na, evo,kao da si i ti opljackao.
dakle, meni je iskreno zao sto se ova vlada zaduzivala. nije trebala. stovise, mislim da bi bilo sjajno da je hadeze dobio i prosle izbore.
danas vec ne bi bilo ni traga od njega. ni traga.
ne njima, nego onom tko stoji iza nje.previse im vaznosti pridajes.
eto, ima tu i treca greska mozda ove vlade. da sam ja bio na milanovicevom mjestu, ne da bih to napravio, nego bih najavio, unaprijed.. ako markicka dobije taj referendum, ide se na vanredne izbore. pa vi sad odlucujte rajo moja sto hocete i sto necete.
ali, eto, jebiga..
neki program su trebali predstavit. ja taj program niti sam citao, niti znam o cemu se radi. koji god bio program, glupo je pozivat se na njega. prvo, niti jedan predizborni program nikad niej ispunjen, i drugo.. program se neki moze radit samo na osnovi stanja kojeg imas, tj za kojeg znas i taj je 21 program vjerojatno tako, opcenito nekako radjen, ne znajuci uopce kako je realno stanje od financija pa na dalje. tek kad su dosli u mogucnost da naprave neku analizu, kad su vbidjeli realno stanje, bilo je ..ajme.koje su to aktivnosti kojima se ista pokusali ispraviti? ajde zanemarimo program 21 koji do danas nisu predstavili, nema jedne konkretne stvari koju su odradili kako treba. uveli fiskalizaciji i drugi tjedan smanjili pdv na turizam pa se cudili kako je promet porastao ali ne i prihodi. i tako iz dana u dan.
edit: bemti editiranjehja u zemlji s ovoliko vjernika boris se s vjetrenjacama ako ides kontra crkve. a pusti se izraza matije babica, neplatise poreza su zlo ovog drustva.
mislim, pa sta to fiskalizacija i pedeve..to su detalji. to ide u hodu. valja, ne valje, promijeni, ne promijeni. ako se ne promijeni danas, sutra ce. kako mozes pricat o makroekonomiji i sitnicarit. ne mos bit sitna i velika dusa u isto vrijeme.
- 7nationarmy
aha, toliko se zna sta su u 4 godine pokusali napravit da ti od silnih podataka ne moze ni napisat recenicu, dvije. dobro, necu inzistirat, tko je vidio sutirat mrvo kljuse.
a sta su vlasnicki odnosi nego problem pravosudja lumenu
imam ja spor oko maslinika koji je moj ali se upisao susjed koji tvrdi da je moj pokojni predak ostavio njemu - premda ja imam sve papire, 10 godina na sudu. tko ej pokusao uvest reda? ne zajebaji.
dosadno? pa nisam ja kriv da nas je juga unazadila pa smo ograniceni u glavama i na trzistu, imamo kaj imamo, kako cemo dalje - na nama je. ekipa koja na stranackim skupovima pjeva po sumama i gorama je pokazala da ne zna i ne moze bolje.
ovo o pljacki i zaduzivanju mi pokazuje da nemam sugovornika u ovoj temi
dakle jebes programe, idemo glasat po frizurama. ajde dobro. samo me brine zasto onda uopce ista komentiras ako ni ne sagledas tko sta kaze i ispuni/neispuni.
ne vrludaj, dao sam ti kristalno jasan primjer blebetanja i neznanja s fiskalizacijom i pdv. ti i dalje ne dajes primjer neceg pozitivnog sto su bar pokusali. pa evo da ti pomognem, odlicna reakcija oko arbitraznog suda sa slovenijom, prvi put u mandatu zoki se postavio kao drzavnik. ima toga jos ali necu valjda ja proglaseni hadezeovac pomagat
a sta su vlasnicki odnosi nego problem pravosudja lumenu
dosadno? pa nisam ja kriv da nas je juga unazadila pa smo ograniceni u glavama i na trzistu, imamo kaj imamo, kako cemo dalje - na nama je. ekipa koja na stranackim skupovima pjeva po sumama i gorama je pokazala da ne zna i ne moze bolje.
dakle jebes programe, idemo glasat po frizurama. ajde dobro. samo me brine zasto onda uopce ista komentiras ako ni ne sagledas tko sta kaze i ispuni/neispuni.
ne vrludaj, dao sam ti kristalno jasan primjer blebetanja i neznanja s fiskalizacijom i pdv. ti i dalje ne dajes primjer neceg pozitivnog sto su bar pokusali. pa evo da ti pomognem, odlicna reakcija oko arbitraznog suda sa slovenijom, prvi put u mandatu zoki se postavio kao drzavnik. ima toga jos ali necu valjda ja proglaseni hadezeovac pomagat
AJ EM BAK!
pa sta nije hadeze uveo i fiskalizaciju i ugrao se ond as pedeveom i svasta nesto? nego ce sad, kad su uredjeni skoro katastri, prostorni planovi (kakvi jesu d ajesu) sad bi oni dosli na gotovo i rekli.. sad cemo vam mi pokazat kako se obara posjeceno drvo.7nationarmy » wrote:aha, toliko se zna sta su u 4 godine pokusali napravit da ti od silnih podataka ne moze ni napisat recenicu, dvije. dobro, necu inzistirat, tko je vidio sutirat mrvo kljuse.
a sta su vlasnicki odnosi nego problem pravosudja lumenuimam ja spor oko maslinika koji je moj ali se upisao susjed koji tvrdi da je moj pokojni predak ostavio njemu - premda ja imam sve papire, 10 godina na sudu. tko ej pokusao uvest reda? ne zajebaji.
mislim mozest ti pricat sto oces ali tvoja kombinacija neoliberalizma i kaptola ce se jos dugo dogo otplacivat, ako se uopce i uspije otplatit.
a kazem, u slucaju da hadeze pobijedi, mislis da ce ljudi sutjet i gleedat u pod kad hadeze krene radit ono sto misli radit?
ti tvoji maslinici i deset godina me se ne ticu. sto se mene tice, mos ih i crkvi poklonit..
Ma sta je to ova vlada odlucila napravit, prominit a da je to rezultiralo s icim dobrim? S cim?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
ne, ono... moja baba ga je stvorila...7nationarmy » wrote:dakle suker kojem je na naplatu dosla racanova autocesta, suker je stvorio taj dug? morat ces ubaciti vise parametara u obzir, ne samo datum stupanja i silaska s vlasti. ponovit cu jos jednom i ovo - racanova vlada hrvatsku je zaduzila vise od hdz prethodno desetljece, ukljucujuci ratne stete (znas one sitnice tipa 1/3 okupiranog sdrzavnog podrucja, preko pola milijuna izbjeglica iz bosne i slicno).
daklem, da vidimo šta kažu brojke...
Mate Crkvenac - javni dug povećan za 35 milijardi kuna
Ivan Šuker - javni dug povećan za nove 62 milijarde kuna
fino se to Šuker zadužio zbog dugovanja prethodne vlade
elem, osim što si u sukobu sa statistikom, brojevima i argumentima, reklo bi se da ti ni logika nije jača strana
ajmo sad vidjet zašto se Račanova vlada zaduživala
vratimo se malo u 1999.
ekonomija u kolapsu, unutarnji dug prešao 30 milijardi kuna (baš lijepa podudarnost s količinom novca koju će buduća vlast morat posudit), niko nikom više ništa ne plaća, ništa se ne može naplatit ni od koga, unutarnja nelikvidnost totalna, država - glavni generator nelikvidnosti,
rekordna nezaposlenost, međunarodna izolacija...
(uzgred budi rečeno, baš sam te godine morao i svoje poslovanje zatvorit jer ni jedan jebeni posao nisam mogao naplatit, još su dužnici napadali mene da koji kurac hoću u vrijeme kad svak svakome duguje)
evidentno je, dakle, da se novac za izvlačenje iz hadezeovske gnojnice morao nabaviti vani
autocete, veliš...
ajme samo to nemoj spominjat u obranu HDZ-a, molim te, pa upišat ćemo se od smijeha svi...
oćemo računat kolko je koštao kilometar za vrijeme Račanove vlade a kolko je koštao kad je Kalmeta preuzeo stvar u svoje ruke?
jel treba brojat kolko su se puta farbali tuneli, koliko je odmorišta naplaćeno po kojoj cijeni od kojih neka na kraju nisu ni sagrađena, kolko su Žužići odvezli materijala koji im je trebao u luci Ploče a ovamo su ga naplatili što ga uzimaju...
majke ti, samo autoceste nemoj spominjati...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Naravno da tvrdiš da su gori jer si hadezeov plaćenik.7nationarmy » wrote:pratim. trenutno je na vlasti klika koja je obecavala da nisu kao hadeze, da mogu, znaju i zele drugacije. ja tvrdim da su gori, a nisam mislio da moze gore od one bedaste kosorice. zakoni koji idu u izmjene isti tjedan kad su objavljeni jednostavno ne vrijede papira na koji su tiskani. 5 izmjena zakona i pravilnika u istoj godini? 3 kaznena zakona u jednom trenutku na snazi? koliko obiteljskih zakona... da ne ulazim u zakon o financijskim i osiguravajucim institucijama koji nitko i ne komentira vise. to je kriminal, namjerni i ciljani. hadeze ga ne spominje - ako nekome padne na pamet predbacit mi da su 'moji' bili jos gori.
Izravno podržavaš zločin, a zgraža te kad netko takve pokupi 45. i sudi im po kratkom postupku.
Al dobro, očito je da ne znaš što bi sa samim sobom, zato je jasno i zakaj ti takva praktična suđenja nikako ne mogu doprijeti do svijesti.
Jebe se tebi, dok tebi curka sitniš iz zločinačke organizacije, mogu pocrkati svi oko tebe.
E vidiš, isto tako su razmišljali i oni kojima je presuđeno 45. Šteta što to nije bilo obavljeno temeljitije, ne bismo danas imali ovakve igre ustaša i partizana.
..miki, za vrijeme ove vlade..miky0 » wrote:Ma sta je to ova vlada odlucila napravit, prominit a da je to rezultiralo s icim dobrim? S cim?
..jel si napravio bazen?
..jel si legalizirao kucu?
..jel si kupio auto?
..jel si kupio laptop?
..jel si kupio pumpu?
..pa sta jos oces.. cucu?
Svaka cast..a unda » wrote: ..miki, za vrijeme ove vlade..
..jel si napravio bazen?
..jel si legalizirao kucu?
..jel si kupio auto?
..jel si kupio laptop?
..jel si kupio pumpu?
..pa sta jos oces.. cucu?
Neki dan sam sta i razmislja o izborima, i govorim ja zeni kako mi zoki ide ono organski nakurac, a ona meni kaze a sta ako ti dodju neki drugi i poremete dosadasnji nacin zivota, a ja sta ono, s tupim pogledom i livom rukom ocesa desno jaje
- 7nationarmy
@ a unda - zasto hdz nije nesto napravio? pitaj ih. ja komentiram da je fiskalizacija lose odradjena jer su sami sebi pucali u stopalo smanjivsi pdv jedinoj zdravoj gospodarskoj grani - turizmu. to je bilo nepotrebno i kao posljedicu je imalo slabije punjenje kase. fiskalizacija je hvale vrijedna inicijativa koju nisu proveli kako treba pa se opet naslo nacina za muljanje.
@ euklid - spominjat cu itekako autoceste, koliko je sukeru doslo na naplatu? ne znam da li ti je poznato da je 90% proracuna fiksno, nema tu rezanja i stednje, onaj tko je krenuo u investiciju (koja je da se razumijemo potrebna ali kosta) je dobro znao da ce prvi racuni doci na naplatu drugoj vladi.
@ judolino - truc muc buc, placenik, trkelj, kenj - dobar ti je doprinos, isprintaj par svojih upisa i bit ces drugi na listi hns u kojoj god zelis jedinici
@ euklid - spominjat cu itekako autoceste, koliko je sukeru doslo na naplatu? ne znam da li ti je poznato da je 90% proracuna fiksno, nema tu rezanja i stednje, onaj tko je krenuo u investiciju (koja je da se razumijemo potrebna ali kosta) je dobro znao da ce prvi racuni doci na naplatu drugoj vladi.
@ judolino - truc muc buc, placenik, trkelj, kenj - dobar ti je doprinos, isprintaj par svojih upisa i bit ces drugi na listi hns u kojoj god zelis jedinici
AJ EM BAK!
Prvi put se slazem s tobom7nationarmy » wrote:@ a unda - zasto hdz nije nesto napravio? pitaj ih. ja komentiram da je fiskalizacija lose odradjena jer su sami sebi pucali u stopalo smanjivsi pdv jedinoj zdravoj gospodarskoj grani - turizmu. to je bilo nepotrebno i kao posljedicu je imalo slabije punjenje kase.
Potez uvodjenja fiskalizacije u kojima je uveden, nije nista drugo nego veleizdajnicki potez, a koji je direktno za posljedicu doveo do 330 iljada blokiranh gradjana.
Tocno. Da su se napravile kvalitetno sve predraradnje kako spada, a to mislim na reformu javne uprave i da su pojeftinili skupu drzavu, onda se moze uvest fiskalizacija. Al budale to ni kurca ne kuze7nationarmy » wrote:@
fiskalizacija je hvale vrijedna inicijativa koju nisu proveli kako treba pa se opet naslo nacina za muljanje.
- 7nationarmy
drzava uopce nije problematicna, treba pocistiti uhljebe na vodecim pozicijama, stvoriti poticajnu atmosferu gdje se napreduje bez politicke pripadnosti pa da vidis kako ce se raditi. nemamo gospodarstvo, nema priljeva love pa se sve cini skupo - nikakvo rezanje nece upaliti bez rasta gospodarstva. ukini pola drzavne uprave, ukini lokalnu samoupravu, nece se nista promijeniti. samo ce se poceti razmilsjati o daljnim rezanjima, pocevsi od domara po bolnicama pa do doktora. evo imamo sad slicnu situaciju pa sve sto vrijedi bjezi na zapad na 10 puta vece place. a mi rezemo bez da to rezanje iskoristimo kao poticaj za rast. to je, i pisem ovo bez podjebavanja ikoga, komunisticki nacin vodjenja drzave i financija. rezi, a kad vise nema sta - prodaj. kad nema za prodat, izmisli neprijatelja i nadaj se da te nitko nece smaknut dok ne otperjas u oporbu.
AJ EM BAK!
pa pitaj ti esdepe zasto je napravio sto je napravio. to sto ti komentiras, mozes komentirat, ajel to ima nekakve veze s bilo cim, to je vec drugo pitanje.7nationarmy » wrote:@ a unda - zasto hdz nije nesto napravio? pitaj ih. ja komentiram da je fiskalizacija lose odradjena jer su sami sebi pucali u stopalo smanjivsi pdv jedinoj zdravoj gospodarskoj grani - turizmu. to je bilo nepotrebno i kao posljedicu je imalo slabije punjenje kase. fiskalizacija je hvale vrijedna inicijativa koju nisu proveli kako treba pa se opet naslo nacina za muljanje.
ti volis inzistirat na nekom detalju i od toga radit opce pravilo kojim ces pokusat nekako neznam, nesto dokazat ili manipulirat.
ono, jes ti djevica u horoskopu? bog je u okp detaljima, sta?
prvo, mogu samo nagadjat o cemu se tu radi sto tebe toliko muci, ali to rade ekonomski tehnicari, to su neke rutine koje se prilagodjavaju daljnoj neko fiskalnoj politici ili trenutku. daj mu neke elmentice, majti ti ovdje spuca u u dva posta posta, pet verzija input autput matrica i jos ti za zuntu, da se dica vesele, napravi modele kako ce se to odrazavat na zaposlenost pod uvjetom da dolar ne predje jedan euro..
kako ce se sto odrazvat na sto, koji ce se jos mehanizmi kod fiskalizacije koregirat, ne znam, ali hoce sigurno, tko god bio na vlasti, i treba to malo popratit i znat, imat uvida, a ne izvalcit detalj iz konteksta, okljastrit ga i mahat njim kao toljagom jer se drugo i ne zna i ne zeli..
a i turizam taj, ocito se razumijes i u tu industriju kao i u javne financije, turizam nam je sve, ali zdrav nije, a to je opet vezano za one zakone koji su se jos 2000. uvodili ili pokusali uvodit, ali avaj.. a da ne kazem da doslovno krvavi tragovi ovog naseg turizma vode jos tamo do jamljenja za nekretnine, hadeze/crkva-zauzeto, poznatog pod imenom.. domovinski neki rat.
dakle, dok se ti gubis u brojkama izvadjenim bez ikakvog reda i metoda, ja ti zelim rec nesto drugo, bitnije, sustavnije, ma cak i ako je tako kao sto ti kazes, a nije..
esdepe moze naucit stelat pedeve, ali hadeze nikad nece naucit nepljackat i nekrast. ne mogu naucit. to nije u karakteru i biti te organizacije. ne mogu ic protiv svog smisla postojanja i djelovanja, protiv sebe.
Slazem se da treba pocet od vrha, ali nda je katastrofalno u ministarstvima di je realno potreban jedan covjek, side njih 4. E to je rak-rana ovog drustva. Ne toliko u zdravstvu ili skolstvu. Al kad spomenes reforme, vladajuci se odma vataju na zdravstvo i skolstvo7nationarmy » wrote:drzava uopce nije problematicna, treba pocistiti uhljebe na vodecim pozicijama, stvoriti poticajnu atmosferu gdje se napreduje bez politicke pripadnosti pa da vidis kako ce se raditi. nemamo gospodarstvo, nema priljeva love pa se sve cini skupo - nikakvo rezanje nece upaliti bez rasta gospodarstva. ukini pola drzavne uprave, ukini lokalnu samoupravu, nece se nista promijeniti. samo ce se poceti razmilsjati o daljnim rezanjima, pocevsi od domara po bolnicama pa do doktora. evo imamo sad slicnu situaciju pa sve sto vrijedi bjezi na zapad na 10 puta vece place. a mi rezemo bez da to rezanje iskoristimo kao poticaj za rast. to je, i pisem ovo bez podjebavanja ikoga, komunisticki nacin vodjenja drzave i financija. rezi, a kad vise nema sta - prodaj. kad nema za prodat, izmisli neprijatelja i nadaj se da te nitko nece smaknut dok ne otperjas u oporbu.
- 7nationarmy
koja zamjena teza, ja napisem da je sdp nesto napravio ali po mom misljenju krivo, ti me pitas zasto nije hdz napravio i ja ti odgovorim da to moras pitat njih pa me pitas sta sam u horoskopu...a unda » wrote: pa pitaj ti esdepe zasto je napravio sto je napravio. to sto ti komentiras, mozes komentirat, ajel to ima nekakve veze s bilo cim, to je vec drugo pitanje.
opet pijes s judolinom, nevalja ti to, ode umprvo, mogu samo nagadjat o cemu se tu radi sto tebe toliko muci, ali to rade ekonomski tehnicari, to su neke rutine koje se prilagodjavaju daljnoj neko fiskalnoj politici ili trenutku. daj mu neke lementice, majti ti ovdje spuca u u dva posta posta, pet verzija input autput matrica i jos ti za zuntu, da se dica vesele, napravi modele kako ce se to odrazavat na zaposlenost pod uvjetom da dolar ne predje jedan euro..
nije izvlacenje iz konteksta nego najbolji pokazatelj o kakvim se bezveznjacima radi, oni po vlastitom priznanju rade po principu pokusaja i pogresaka. tako se drzava ne vodi, pogotovo ne financije. sta ocekujes? litanije, analize kompletnog sektora? pa pisao sam o zakonodavstvu, o hnb koji vise nije pod kontrolom drzave nego brisela, o zakonu o financijskim institucijama koji je porezne obveznike odredio kao rjesavatelje financijskih tegoba banaka (skracena, karikirana verzija ali tko je citao zakon zna o cemu pisem). nitko nije pisnuo o tome jer kad odem u detalje izgubim sugovornike. kad ne odem onda 'lupetam'. nema s vama spasa decki, morat cete se primit posla kad vec ne zelite knjige. predlazem kopanje kanala u njemackoj, samo pozurite, sirijci su marljiviji i jeftiniji.kako ce se sto odrazvat na sto, koji ce se jos mehanizmi kod fiskalizacije koregirat, ne znam, ali hoce sigurno, tko god bio na vlasti, i treba to malo popratit i znat, imat uvida, a ne izvalcit detalj iz konteksta, okljastrit ga i mahat njim kao toljagom jer se drugo i ne zna i ne zeli..
turizam nam je i vise nego zdrav. uz svo sivo i crno trziste i drugove apartmandzije, rastemo ili bar odrzavamo glavu iznad povrsine - ako drzava biva iznad nule znaci da lokalno stanovnistvo pliva u lovi, a iz onoga sto imam prilike osobno vidjeti od vlastite prosirene obitelji, u pravu sam.a i turizam taj, ocito se razumijes i u tu industriju kao i u javne financije, turizam nam e sve, ali zdrav nije, a to je opet vezano za one zakone koji su se jos 2000. uvodili ili pokusali uvodit, ali avaj.. ada ne kazem da doslovno krvavi tragovi ovog naseg turizma vode jos tamo do jamljenja za nekretnine, hadeze/crkva-zauzeto, poznatog pod imenom.. domovinski neki rat.
klasa optimistdakle, dok se ti gubis u brojkama izvadjenim bez ikakvog reda i metoda, ja ti zelim rec nesto drugo, bitnije, sustavnije, ma cak i ako je tako kao sto ti kazes, a nije..
esdepe moze naucit stelat pedeve, ali hadeze nikad nece naucit nepljackat i nekrast. ne mogu naucit. to nije u karakteru i biti te organizacije. ne mogu ic protiv svog smisla postojanja i djelovanja, protiv sebe.
da ne duljim, kenjate po josipi rimac (s punim pravom) a tolerirate milanku opacic. gdje je razlika osim u boji iskaznice? dvije jebulje koje ne bi mogle raditi kod todorica na kasi. no jedna jebulja je u predasima imala i stvaran posao. da li bi ju stavio za ministricu, ne bi. no kako stranka razmislja - ako moze milanka, moze i josipa. pa cemo se vrtiti u krug, vi mene nazivati hadezeovcem, ja vam se cerekati u facu. a onda ce se morati pojaviti netko tko ce sve to poslat u majcinu.
AJ EM BAK!
pa da, pitam, jer se bavis cimavickim detaljima. zasto ne kazes odakle ti ti podaci? i s cim ih usporedjujes? i na osnovi cega osim neke ideje da nam je tko zna zasto, turizam jedina zdrava grana bilo cega.7nationarmy » wrote: koja zamjena teza, ja napisem da je sdp nesto napravio ali po mom misljenju krivo, ti me pitas zasto nije hdz napravio i ja ti odgovorim da to moras pitat njih pa me pitas sta sam u horoskopu.
opet pijes s judolinom, nevalja ti to, ode um
da si nam rekao da nam je jedina, ajd, mozda bi se tu nekako i mogao slozit, ali da je zdrava..ti stvarno ne znas o cemu pricas. jel ti isto imas apartmane ili kafic pa si ti onda turisticki neki guru?
ono, ko skegro nekad kad su ga pitali kolika je turisticka potrosnja bila, a on poceo o diferencijalnim nejednadzbama..
a kako nije izvlacenje iz konteksta kad je. sta ti znas uopce o poreznoj politici? aj, sta? bit ce ko i miki, a to je da placat porez ne valja.nije izvlacenje iz konteksta nego najbolji pokazatelj o kakvim se bezveznjacima radi, oni po vlastitom priznanju rade po principu pokusaja i pogresaka. tako se drzava ne vodi, pogotovo ne financije. sta ocekujes? litanije, analize kompletnog sektora? pa pisao sam o zakonodavstvu, o hnb koji vise nije pod kontrolom drzave nego brisela, o zakonu o financijskim institucijama koji je porezne obveznike odredio kao rjesavatelje financijskih tegoba banaka (skracena, karikirana verzija ali tko je citao zakon zna o cemu pisem). nitko nije pisnuo o tome jer kad odem u detalje izgubim sugovornike. kad ne odem onda 'lupetam'. nema s vama spasa decki, morat cete se primit posla kad vec ne zelite knjige. predlazem kopanje kanala u njemackoj, samo pozurite, sirijci su marljiviji i jeftiniji.
odakle uopce tebi ti neki podaci..jel si ti radio u nekom ministarstvu ili ono, portali, amac i to?
i sta ti znas kako se drzava vodi? os je ti vodit i pokazat nam?
ma ne znam sta si ti pisao o zakonodavstvu i kad i gdje, ali vidis da ne znas o cemu govorim, a da si i malo pratio nesto duze od tri dana u tom zakonodavstvu. da uopce znas sto se gdje i kad zbivalo, onda ne bi sad spominjao haenbe, brisele i pizdarije..
ne znam uopce na kojem to detalju inzistiras jer samo to i znas, pa onda, drzimo se toga. ko u ruci ma samo cekic, sve mu izgleda kao cavao. i amo moja, tup, tup, tup..tup..
.turizam nam je i vise nego zdrav. uz svo sivo i crno trziste i drugove apartmandzije, rastemo ili bar odrzavamo glavu iznad povrsine - ako drzava biva iznad nule znaci da lokalno stanovnistvo pliva u lovi, a iz onoga sto imam prilike osobno vidjeti od vlastite prosirene obitelji, u pravu sam
dobro, aj onda od pocetka. kojom definicijom turizma se koristis. molim, sluzbenu verziju, izvor, ne tvoja domisljavanja.. tako da se nekako uopce pokusa vidjet o cemu ti zelis govorit i kako.
eto, vidis..rastemo..hrvatska raste, kuzim.
po onom sto ti mozes vidjet po tvojoj prosirenoj obitelji, ja po tome mogu vidjet u kom grmu lezi i zec i brlog i zdravlje turizma
to zdravlje naseg turizma se temelji..tj ne moze se temeljit na nicemu drugom na cemu se ne temelje citavi temelji ove drzave, od starta njenog.. na kriminalu.
jes ti opce ikad jedrio u klasi optimist?klasa optimistmoze, postujem, no dizat u nebesa stranku koju je stvorio komunizam a demonizirat stranku koja je srusila taj isti komunizam ali takodjer omogucila reformu toj ekipi i opciju demokratskog povratka na vlast - malo bedasto, ha?
nije dobro biti iskljuciv. ja imam prijatelje u oba tabora i bas su to - tabori. zacementirai u nekim stavovima, fleksibilni oko drugih a vodstvo jednako. optereceno pizdarijama i teretom proslosti koji nemaju hrabrosti odjebat.
kao drugo, opet koristis rijeci kojima ne znas znacenje.
jedina reforma koju je hadeze omogucio to je sto je svojima, svojoj siroj obitelji, jel, podijelio i ostavio oruzje iz rata, a drugima ga oduzeo. ako ne vjerujes, pogledaj malo po kuci, sigurno ce se nac nesto, jelda? ..skljoca neka, nesto..
najprije, nazalost ili na srecu, nemam koga dizat u nebesa. to ti oces tako prikazat, ali eto, volio bih da ikog mogu dizat u nebesa, ali osim sto nisam bog, kao ti i sto nemam te stepinceve gene kao ti, i situacija na terenu je da zaista se nema koga dizat u nebesa cak i kad bi se htjelo ili po tebi, kad bi se moglo..
ne radi se ni o demonizaciji, ni o egzorcizmu ili o cemu ti vec oces i kako pricat..ha de ze je nastao na pljacki imkriminalu, rastao na pljacki i kriminalu, vladao pljackom i kriminalom, odrzavao se pljackom i kriminalom.. meni, a i bilo kome zdravog razuma ne trebaju nikakve formalne presude, dvadeset pet godina je to svakodnevno svima pred ocima. cetvrt vijeka pohlepne nemilosrdne pljacke. i nikada dosta. i nikada stat. malo, ono, barem imat nekakvog i ikakvog obzira.. malo, ono, barem pokusat bit nekako lukav, glumit, nekako prikrit, ne provocirat previse, ne potezat vraga za rep. ali ne, oce krast i oce, zato jer mogu i zato jer oce, ne mos im nista, oni oce krast i jebiga i oce i kradu i gledaju te u oci i kazu.. je, krademo, ne mozete nam nista, krast cemo koliko god to budemo htjeli i dokle god to budemo htjeli.
i dvadeset pet godina tako. citav jedan zivot.
duljio ti, ne duljio..da ne duljim, kenjate po josipi rimac (s punim pravom) a tolerirate milanku opacic. gdje je razlika osim u boji iskaznice? dvije jebulje koje ne bi mogle raditi kod todorica na kasi. no jedna jebulja je u predasima imala i stvaran posao. da li bi ju stavio za ministricu, ne bi. no kako stranka razmislja - ako moze milanka, moze i josipa. pa cemo se vrtiti u krug, vi mene nazivati hadezeovcem, ja vam se cerekati u facu. a onda ce se morati pojaviti netko tko ce sve to poslat u majcinu.
eto, blagajnice kod todorica na kasi su niza bica, niza rasa..ne znam kako ti to svojim odgojem i obrazovanjem nazivas.
mogu mislit sto ti radis da bi mogao placat racune. sigurno nesto sto neka visa rasa ili kasta vec radi..
slucajno, eto, nekih kontakata, jel.. imao sam i s opacickom i s rimcevom. neusporedivo. ne znam odakle ti uopce cupas sve te neke usporedbe i predodzbe.
da si usporedio merzelicu sa rimac, ajd, tu bi se vec naslo neke slicnosti..ili jos bolje s kolindom, tu vec mozemo pricat i o matrici nekoj.
necu rec da su jebulje, jer ti ocito tako promatras svijet i zene, pa ne znas drugacija bas, ali da je rimceva sasvim solidna prigodna neofasitkinja, bolesno ambiciozna, koja preko mrtvih gazi da bi ostvarila svoj cilj, to da, ja u to nemam nikakve sumnje. daleko ona puca.. ti bi valjda rekao da se daleko ona puca.. visoko ona oce letjet, ali kad tresne..
ko se zadnji cereka.. isto mu je. kao i da se prvi cereka. mozda mu je to samo posljednja zelja.. ok, predposljednja. posljednja je slat cireve frljicu.
- 7nationarmy
koji podaci, o fiskalizaciji ili turizmu? o fiskalizaciji direktno od linica, sam rekao da je promet veci a prihodi manji zbog smanjenog pdv protiv kojeg je on bio ali je ostojic inzistirao.
puno pitanja i smajlija, nista suvislo. aj probaj malo konkretnije. nit vodim nit planiram vodit drzavu, corav je to posal bavit se ljudima. corav i nezahvalan.
aha znaci o turizmu pitas, koristim podatke zavoda za statistiku, jos ih nema za ovu godinu, bar ne svih ali ovo sta ima pokazuje da smo stalno tu negdje po zaradi. ove godine vise turista, ostaje za vidjeti koliko cemo uprihodit.
hdz nastao na pljacki - cega? privatizaciju pripremio i proveo ante markovic krajem osamdesetih, tada se raspacalo sto je vrijedilo i pocelo uvjeravati jadne neuke bedake da gredelj, koncar i slicni vrijede milijun puta vise nego sto stvarno vrijede. za to vrijeme partija je preuzela banke. ti si vjerojatno uvjeren da je hadeze i zagrebacku banku sjebo? samo cu ti postaviti pitanje zasto je ivica racan odbio ikad javno predociti rezultate istrage o navodnih tudjmanovih 300 obitelji. kad saznas da je odgovor da je na popisu tek nekoliko clanova hdz, bit ce ti lakse dalje pisati mantre o uzrocima i posljedicama. ili nece, ko zna.
pateticno ovo za kasu, naime za rad na kasi todoric trazi trogodisnju srednju skolu - to nije omalovazavanje, to je cinjenica. osoba s kase nece u puno primjera postati duznosnik vlade ali jebulja s kupljenim fakultetom poput rimac - hoce. ako si iz toga zakljucio da podcjenjujem curu na kasi a velicam rimac i fakultet, kupi brate novi kljuc i lupi se snjim po tintari.
smeta te ovo jebulje? njih ne. isti nacin napredovanja, isto postavljanje na funkcije bez ikakvog iskustva i znanja. samo nagrada.
puno pitanja i smajlija, nista suvislo. aj probaj malo konkretnije. nit vodim nit planiram vodit drzavu, corav je to posal bavit se ljudima. corav i nezahvalan.
aha znaci o turizmu pitas, koristim podatke zavoda za statistiku, jos ih nema za ovu godinu, bar ne svih ali ovo sta ima pokazuje da smo stalno tu negdje po zaradi. ove godine vise turista, ostaje za vidjeti koliko cemo uprihodit.
hdz nastao na pljacki - cega? privatizaciju pripremio i proveo ante markovic krajem osamdesetih, tada se raspacalo sto je vrijedilo i pocelo uvjeravati jadne neuke bedake da gredelj, koncar i slicni vrijede milijun puta vise nego sto stvarno vrijede. za to vrijeme partija je preuzela banke. ti si vjerojatno uvjeren da je hadeze i zagrebacku banku sjebo? samo cu ti postaviti pitanje zasto je ivica racan odbio ikad javno predociti rezultate istrage o navodnih tudjmanovih 300 obitelji. kad saznas da je odgovor da je na popisu tek nekoliko clanova hdz, bit ce ti lakse dalje pisati mantre o uzrocima i posljedicama. ili nece, ko zna.
pateticno ovo za kasu, naime za rad na kasi todoric trazi trogodisnju srednju skolu - to nije omalovazavanje, to je cinjenica. osoba s kase nece u puno primjera postati duznosnik vlade ali jebulja s kupljenim fakultetom poput rimac - hoce. ako si iz toga zakljucio da podcjenjujem curu na kasi a velicam rimac i fakultet, kupi brate novi kljuc i lupi se snjim po tintari.
smeta te ovo jebulje? njih ne. isti nacin napredovanja, isto postavljanje na funkcije bez ikakvog iskustva i znanja. samo nagrada.
AJ EM BAK!
..dakle, nejsnarmi, jel ti to dilas dzaba podatke iz statistickog zavoda er ha ili si s linicem razmatrao simulacije koliko ce se i kako jedan, npr jedan posto ili pedeset posto pedevea gore dole turizmu, odraziti turistickim multiplicirajucim faktorom na npr, sektor gradjevine? 
jel ti uopce razmijes ovo zadnje pitanje ili je osnovni drustveni i ekonomski i politicki problem hrvatske koliko ce tvoja sira turisticka obitelj platit poreza?
i, jos cu jednom pitat i necu vise..na koju se ti to definiciju turizma pozivas, na koji izvor, kad pricas o zdravlju te nase industrijske grane? mislim, konzultiraj literaturu malo, najprije podji od nekih osnova, pa cemo lako mi do javnih financija, to se tek na cetvrtoj godini uci..
mislim, ili ces pricat o makroekonomiji, tj politickoj ekonomiji ili ces drzavnu ekonomiju gledat tako da procijenis koliko kava trebas prodat da bi ti se isplatilo drzat kafic..
dakle, sasvim suvislo pricam.. nikakvi stepinci i ostala ta tvoja ustasija i nacionalsocijalizmi..
jos ce ispast da ces pocet slavit jugu i antu markovica.
ono sto je vrijedilo je prodao ante markovic?
da, da, kuzim tu logiku, ausvic nije postojao, kuzim logiku, kuzim koncept..
slobodna dalmacija je je npr u doba markovica bila vlasnik slovenskog elana, koja je tada bila top gan firma.
onda je dosao tudjman. onda je dosao kaptol. onda je dosao hadeze. onda je dosao potez pera da je sve sto je bilo jucer drustveno vlasnistvo, da je to danas hadezeovo vlasnistvo. onda je dosao rat.
srecom, sve je vec bilo opljackano i jeftino prodano, jos u jugi, tako da se hadeze nije nicim, sirot okoristio..jos u jugi markovic je za dzaba prodao ha te s kompletnom..kompletnom infrastrukturom, prodane su banke, prodane su tvornice, prodane su tvrtke, dosao je kutle, dosao je todoric.. i kutle se eto dojebao cak i do slobodne dalmacije i onda je ivic pasalic skinuo gace i rekao kutli..sad zatvori privatizacijski i pretvorbeni krug, zatvori krug..
jednostavno, odbijam mislit da ne znas o cemu se radi, nego ocito uporno zelis opravdati tu nemilosrdnu pljacku.
ponavljam ti link, od 41:00, pa narednih minutu, dvije..
znas, moze bit ko je jamio jamio, i tako se tjesit nekako da vrijeme cini svoje, ali..bez obzira na zakone ove i one, nece se ta privatizacija i pretvrbe pljackom zaboravit nikad. nikad.
.. i naplatit ce se kad tad. na bilo koji nacin. sa zateznim kamatama. mozes ti sad govorit sto god hoces, mozda i razumijem zasto to govoris, koji su motivi, ali naplatit ce se.. nema tu drugog izlaza i rjesenja.
dakl, ok, kuzim, blagajnice su niza rasa, ok. rimceva je visa jebacka rasa, ok.
u koju ti rasu spadas, da znam kako ti se obracat? valjda u hrvatsku rasu spadas.. katolicku? 
jel ti uopce razmijes ovo zadnje pitanje ili je osnovni drustveni i ekonomski i politicki problem hrvatske koliko ce tvoja sira turisticka obitelj platit poreza?
i, jos cu jednom pitat i necu vise..na koju se ti to definiciju turizma pozivas, na koji izvor, kad pricas o zdravlju te nase industrijske grane? mislim, konzultiraj literaturu malo, najprije podji od nekih osnova, pa cemo lako mi do javnih financija, to se tek na cetvrtoj godini uci..
mislim, ili ces pricat o makroekonomiji, tj politickoj ekonomiji ili ces drzavnu ekonomiju gledat tako da procijenis koliko kava trebas prodat da bi ti se isplatilo drzat kafic..
dakle, sasvim suvislo pricam.. nikakvi stepinci i ostala ta tvoja ustasija i nacionalsocijalizmi..
jos ce ispast da ces pocet slavit jugu i antu markovica.
ono sto je vrijedilo je prodao ante markovic?
da, da, kuzim tu logiku, ausvic nije postojao, kuzim logiku, kuzim koncept..
slobodna dalmacija je je npr u doba markovica bila vlasnik slovenskog elana, koja je tada bila top gan firma.
onda je dosao tudjman. onda je dosao kaptol. onda je dosao hadeze. onda je dosao potez pera da je sve sto je bilo jucer drustveno vlasnistvo, da je to danas hadezeovo vlasnistvo. onda je dosao rat.
srecom, sve je vec bilo opljackano i jeftino prodano, jos u jugi, tako da se hadeze nije nicim, sirot okoristio..jos u jugi markovic je za dzaba prodao ha te s kompletnom..kompletnom infrastrukturom, prodane su banke, prodane su tvornice, prodane su tvrtke, dosao je kutle, dosao je todoric.. i kutle se eto dojebao cak i do slobodne dalmacije i onda je ivic pasalic skinuo gace i rekao kutli..sad zatvori privatizacijski i pretvorbeni krug, zatvori krug..
jednostavno, odbijam mislit da ne znas o cemu se radi, nego ocito uporno zelis opravdati tu nemilosrdnu pljacku.
ponavljam ti link, od 41:00, pa narednih minutu, dvije..
znas, moze bit ko je jamio jamio, i tako se tjesit nekako da vrijeme cini svoje, ali..bez obzira na zakone ove i one, nece se ta privatizacija i pretvrbe pljackom zaboravit nikad. nikad.
.. i naplatit ce se kad tad. na bilo koji nacin. sa zateznim kamatama. mozes ti sad govorit sto god hoces, mozda i razumijem zasto to govoris, koji su motivi, ali naplatit ce se.. nema tu drugog izlaza i rjesenja.
dakl, ok, kuzim, blagajnice su niza rasa, ok. rimceva je visa jebacka rasa, ok.
- 7nationarmy
cuj ja sam strpljiv al necu odgovarat na konstrukcije koje izvlacis iz upisa - nemam pojma okle ti ideja da jedan primjer iskoristis za podvalu teze o turizmu kao pokretacu drugih grana. termin suvislo i ti niste jos naisli na raskrsce gdje bi se sreli.
aha, ante markovic i ekipa koja danas gura sdp, no za to shvatiti treba malo dalje otici od birtije i spika o ustasama.
kutle
ako ti je do smijeha nadji snimke sudjenja gdje kutle bez odvjetnika rastavlja na komadice i tuzitelja i sud, mislili ga osudit jer je tako pisalo na naslovnici ferala a kad ono, tvrd orah. ivic pasalic je jos bolji primjer. ma i canjuga, ma ih koliko hoces - sve sdp obecao hapsit a rezultat kao rast bdp.
ja opravdavam? ja? ok, evo mog legendarnog stpljenja na djelu. listaj mi upise tu i na drugom forumu pa ces se podsjetit kako se ja cesto pitam zasto se sudi za kikiriki poput fimi medije gdje je rijec o milijunima a nitko ne spominje miljarde. pa se onda vrati i objasni mi koga opravdavam jer vjerujem da ni sebi ne mozes objasniti.
nista ti ne kuzis, ja se divim da si u stanju uopce pucat smajlove. mislim ono, treba kliknu, odabrat, opet kliknut. zajebano.
aha, ante markovic i ekipa koja danas gura sdp, no za to shvatiti treba malo dalje otici od birtije i spika o ustasama.
kutle
ja opravdavam? ja? ok, evo mog legendarnog stpljenja na djelu. listaj mi upise tu i na drugom forumu pa ces se podsjetit kako se ja cesto pitam zasto se sudi za kikiriki poput fimi medije gdje je rijec o milijunima a nitko ne spominje miljarde. pa se onda vrati i objasni mi koga opravdavam jer vjerujem da ni sebi ne mozes objasniti.
nista ti ne kuzis, ja se divim da si u stanju uopce pucat smajlove. mislim ono, treba kliknu, odabrat, opet kliknut. zajebano.
AJ EM BAK!
sta podvala teze? sta pokretac?7nationarmy » wrote:cuj ja sam strpljiv al necu odgovarat na konstrukcije koje izvlacis iz upisa - nemam pojma okle ti ideja da jedan primjer iskoristis za podvalu teze o turizmu kao pokretacu drugih grana. termin suvislo i ti niste jos naisli na raskrsce gdje bi se sreli.
kutleako ti je do smijeha nadji snimke sudjenja gdje kutle bez odvjetnika rastavlja na komadice i tuzitelja i sud, mislili ga osudit jer je tako pisalo na naslovnici ferala a kad ono, tvrd orah. ivic pasalic je jos bolji primjer. ma i canjuga, ma ih koliko hoces - sve sdp obecao hapsit a rezultat kao rast bdp.
os da ti ponovim ili pokvotam opet recenicu? mislim, ne znam sta ti rec. mozda, najprije se malo upoznat s materijom, vidjet sto je to uopce turizam, koje su mu karakteristike, i tako, ono, malo vidjet o cemu se tu radi, osnovno nesto barem tek toliko da mozes pratit..
..a ne bubat napamet, fiskalizacija, pedeve, bedepe, gsm, abs. .
ma, nisam rekao da je lako osudit kriminalce i mafijase, narocito kod nas kad su u obliku hadezea dio sustava, a to znaci i pravnog sustava koji ce ne samo stititi, nego i poticati svoje pljackase da pljackaju. ali..kazem, naplatit ce se sve to..na nos ce im izac svaki cent koji su opljackali. svaki..
i nisam vidio da itko ikog od njih tu nesto rastavio. jednostavno zakon je na njihovoj strani jer je pisan bio za njih, tj da mogu pljackat, a i iskreno, bitno mi je da sva ta ekipa polako prelazi s nekih politickih stranica u novinama, tamo gdje im je i mjesto, u crnoj kronici. a kriminalci, stas..
vojnik o skracenju ti o ..cemu ono..strpljenju?
pa naravno da odobravas hadezeobv kriminal. mislim, ono, vidljivo iz satelita koji lebdi oko mjeseca.
i cuj, imam vec jednog ovdje koji hoce da mu se prati opus, pa bi ti jos da ti pratim opus tamo na onom forumu za kojeg znam dok sam tamo gdjekad posjecivao politiku da se radilo o klasicnom klerofasitickom opusu.
i to ono, uporan, jebote, ko bladhanter. da jos pet foruma otvorimo, ti bi nas pronasao.
..pa ono, jel imas ti zivot neki, nesto, ono, jel? ili si u nekoj misiji, nesto, zadatak neki?
mislim, tipicna si hravtska pojava, nisi nikakva rijetkost i specificnost.. zamsaskirani fasizam u neke svjetonazore slobode i demokracije..ono, demokratsko pravo na slobodni liberalni fasizam, fasizam u punoj slobodi, tako nesto. ono, dosadno brate..
- 7nationarmy
ok, slazemo se da se ne slazemo - ja s tobom, ti s razumom, logikom a vjerojatno ni oko gravitacije nisi nacistu. nemam ti sta drugo napisat na ovaj upis jer kad bas svaka reakcija ima u sebi termine poput klerofasizma meni to smrdi na frljica i drugu potkapacitiranu ekipu.
AJ EM BAK!
cuj, logika mi je sasvim dovoljno poznata u vise sustava, od tradicionalne, preko formalne, pa na dalje, ali kazem, nije tu potrebna nikakva slozena logika ni gradjenje neko onog logisckog stabla istinitosnog ili da ima tu neka racionalna potreba za odredjivanjem tih tvojih modalnih svjetova ili neko gadno izvodjenje sudova, ne trebas bit ni rasel, sto ne znaci da se barem s logicke strane treba prigrliti hajdegera, jer se tu nema sta ni prigrlit, po definiciji..samog hajdegera, jel7nationarmy » wrote:ok, slazemo se da se ne slazemo - ja s tobom, ti s razumom, logikom a vjerojatno ni oko gravitacije nisi nacistu. nemam ti sta drugo napisat na ovaj upis jer kad bas svaka reakcija ima u sebi termine poput klerofasizma meni to smrdi na frljica i drugu potkapacitiranu ekipu.
tako da ne znam cemu bijeg od klerofasizma kao opisa i denominativa i zelja za uvodjenjem i opstajanjem klerofasizma pod nekim drugim imenom, prihvatljivijim, koji jos
nema mirisa ili barem jos ne smrdi, nego je malo parfimiran..
ok, slazem se, mozda to podrucje kulturolosko danas u hrvatskoj, nije dovoljno opisano, nije se dovoljno posvetilo paznje da se uoci kako se to razvijao i transformirao, prilagodio fasizam zadnjih pedesetak godina, tako, da, istina, moguce su tu neke novije odrednice, slobodno ti predlozi, nadji sebi neko lijepo ime kojim ces se opisat..npr humanisticki djurdjevak.. ili visibaba. plemenita altruisticka ciklama, eto.
ok, ako bas inzistiras, mogu pokusat s kleronacizmom. uostalom, po meni su neki periodi hrvatske puno blizi nacizmu, nego fasizmu. cak, s nekim specificnostima, mozda bi se tu moglo radit i o jednom ogranku nacizma, npr.. crocizam, zasto ne?
ti si skolski primjer klerofasizma, sta ja sad tu mogu. mogli bi te slobodno vodat okolo po cirkusima i skolama i pokazivat..ovo vam je djeco.. klerofasist.
- 7nationarmy
ako si ti russela citao tesko da si ista shvatio. drzi se krleze, on je dosadan a i sepavac mu je bio dobar.
AJ EM BAK!
-
- Information
-