Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
Pero

Post 05 Apr 2014, 22:49

In August 1990, a referendum was held in the Krajina on the question of Serb "sovereignty and autonomy" in Croatia. The resolution was confined exclusively to Serbs so it passed by a majority of 99.7%. As expected, it was declared illegal and invalid by the Croatian government, who stated that Serbs had no constitutional right to break away from Croatian legal territory.
UNQUOTE
I engleska isto laže. :zubo:

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Apr 2014, 22:56

..ne znam. ako je engleska, puno joj vise vjerujem od hrvatske. puno vise. :D
Pero

Post 05 Apr 2014, 23:00

Moje pamćenje neću citirati. Kakva kulturna autonomija, kakvi bakrači. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 23:04

..ali, ako je to bas tako bilo i ako je s referendumom bilo sve u redu, tesko je to nepriznat, te rezultate. a bilo je tesko i priznat. :zubo:
iako, kolko se sjecam formalno se govorilo o nekoj autonomiji, a moguce je i da grijesim. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 23:07

mislis, pero, da se takav tvoj stav, ako ga dijeli vecina u hrvatskoj, nece vratit kao bumerang? ..i to ne iz smjera odakle se mozda ocekuje? tj, u srao krajini se osiguralo da neki slican referendum vise ne prodje.. :kokice:
Pero

Post 05 Apr 2014, 23:09

..a unda » wrote:..ali, ako je to bas tako bilo i ako je s referendumom bilo sve u redu, tesko je to nepriznat, te rezultate. a bilo je tesko i priznat. :zubo:
iako, kolko se sjecam formalno se govorilo o nekoj autonomiji, a moguce je i da grijesim. :kokice:
Možemo prijeći na temu o Vučiću. Pa bih do Splita išao sa putovnicom. Jer se nalazi istočno od linije Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica. :zubo:
Pero

Post 05 Apr 2014, 23:12

..a unda » wrote:mislis, pero, da se takav tvoj stav, ako ga dijeli vecina u hrvatskoj, nece vratit kao bumerang? ..i to ne iz smjera odakle se mozda ocekuje? tj, u srao krajini se osiguralo da neki slican referendum vise ne prodje.. :kokice:
Ovo priznajem da ne razumijem što si htio reći. Zbilja.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 05 Apr 2014, 23:13

Pero » wrote: QUOTE
U kolovozu je održan monoetnički referendum kojim su Srbi u područjima u kojima su tvorili većinu glasovali za autonomnu regiju u Hrvatskoj. Taj referendum, na kojem je 99,7% sudionika glasovalo «za», Hrvatski je sabor odbacio zbog neustavnosti. Dana 30. rujna 1990. krajiški Srbi, tj. Nacionalno vijeće srpskog naroda Krajine proglasilo je «autonomiju srpskog naroda na osnovu etničkih i povijesnih granica u kojim živi unutar granica Republike Hrvatske kao federalne jedinice Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije». 18. kolovoza 1990. Srbi u Gračacu, Obrovcu, Benkovcu, Korenici i drugdje napadaju policijske postaje, što se može računati kao kao službeni početak pobune, pa i rata u Hrvatskoj.
UNQUOTE
Edit: lažljiva Wikipedija.
Eto vidiš, ''...autonomija unutaar granica Republike Hrvatske''.

Nisu nigdje imali referendum o odcjepljenju pa ga nisu ni dobili.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pero

Post 05 Apr 2014, 23:18

Euklid » wrote: Eto vidiš, ''...autonomija unutaar granica Republike Hrvatske''.

Nisu nigdje imali referendum o odcjepljenju pa ga nisu ni dobili.
propustio si:
kao federalne jedinice Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije
Euklid
old school

Post 05 Apr 2014, 23:31

Pero » wrote: propustio si:
kao federalne jedinice Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije
Oli u kolovozu 1990. nismo bili u Jugoslaviji?

Dakle, za razliku od Krimljana ili Albanaca s Kosova, hrvatski Srbi su imali referendum o autonomiji... :kava:
Pero

Post 05 Apr 2014, 23:36

Jesi ti premlad ili dementan? Vi si Hrvati izaberite koga god hoćete, ali mi hoćemo autonomnu jedinicu unutar federalne Hrvatske u Jugoslaviji. Da ako se vi hoćete odcijepiti od Jugoslavije, mi se možemo odcijepiti od vas. I osnovali su RSK, otcijepili se, samo nisu imali možda dovoljno muda da se ujedine sa Saveznom Republikom Jugoslavijom. I mi bi rekli - sve 5. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 23:47

Pero » wrote: Možemo prijeći na temu o Vučiću. Pa bih do Splita išao sa putovnicom. Jer se nalazi istočno od linije Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica. :zubo:
šta vučić? sta bi isao? di bi ti isao? sta granica? :D

malo si ti ono, egocentrican. sta ima veze sta bi ti s putovnicom negdje isao? mislim, pa sta, nes ti? :D ..i u zemun se danas ide s putovnicom. :D

dakle, ipak se radilo o referendumu o autonomiji i to u vrijeme sfrj i to je cinjenica. necija sjecanja znaju bit vrlo problematicna sto se tice statusa cinjenice. :D
a ja se opet pitam, da nije bilo rata, u kakvim bi granicama danas bila hrvatska? dakle, kome je bilo u interesu da bude rata.
opet cu rec, svi bi pravi hrvati, veliki i srednji bi u dzepu od jakete, onom blizu srca, trebali imat milosevicevu sliku. ono, slija stepinca i..milosevica. :zubo: :D
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 23:48

Pero » wrote: Ovo priznajem da ne razumijem što si htio reći. Zbilja.
pa, ne moze se za sebe trazit jedno, a od drugog ocekivat nesto razlicito, nejednako. :kokice:
Pero

Post 05 Apr 2014, 23:52

..a unda » wrote: pa, ne moze se za sebe trazit jedno, a od drugog ocekivat nesto razlicito, nejednako. :kokice:
Jel ti to misliš na Putina ili na hrvatske Srbe? :zubo:
Ja ću o Putinu - vi Ukrajinci bili ste zločesti, počeli ste šurovati s tom EU, pa ću vam malo anektirati dio teritorija, pa ću vam uduplati cijenu plina, pa ću.... već ću nešto smisliti ako se ne uozbiljite. Vidiš da se može. :zubo:
Pero

Post 05 Apr 2014, 23:55

..a unda » wrote: a ja se opet pitam, da nije bilo rata, u kakvim bi granicama danas bila hrvatska? dakle, kome je bilo u interesu da bude rata.
opet cu rec, svi bi pravi hrvati, veliki i srednji bi u dzepu od jakete, onom blizu srca, trebali imat milosevicevu sliku. ono, slija stepinca i..milosevica. :zubo: :D
Kako su se Česi i Slovaci razišli. Pa ih je i ostalo na obje strane granice. I bez rata. A ja Miloševićevu sliku ne bih nosio. :zubo:
Euklid
old school

Post 05 Apr 2014, 23:57

Pero » wrote:Jesi ti premlad ili dementan? Vi si Hrvati izaberite koga god hoćete, ali mi hoćemo autonomnu jedinicu unutar federalne Hrvatske u Jugoslaviji. Da ako se vi hoćete odcijepiti od Jugoslavije, mi se možemo odcijepiti od vas. I osnovali su RSK, otcijepili se, samo nisu imali možda dovoljno muda da se ujedine sa Saveznom Republikom Jugoslavijom. I mi bi rekli - sve 5. :zubo:
Ovoga o čemu pričaš u referendumskom pitanju nije bilo.
U njihovom se referendumu odcijepljenje nigdje ne spominje.

Zato su i ispušili.

Mislim da sam već pisao o etničkim i granicama socijalističkih republika.

Ne bih imao ništa protiv da Knin s većinskim srpskim stanovništvom pripada Republici Srpskoj pa čak i Srbiji a Mostar i neki drugi većinski hrvatski gradovi Hrvatskoj.

Možda bi se i rat izbjegao. Ne bi se toliko stanovništva raselilo uzduž i poprijeko.

Ali rat je očito nekima bio nužno potreban...
Pero

Post 06 Apr 2014, 00:13

Tebi kontekst nije važan. Dobro. Đorao bi Knin za pola Mostara. Kako bi riješio npr. problem Žepča - izoliranog otoka u muslimansko - srpskom okruženju? Ili kako bi povezao Banjaluku sa Bijeljinom? Po pretpostavkom etničke slike prije rata.
Euklid
old school

Post 06 Apr 2014, 00:20

Pero » wrote:Tebi kontekst nije važan. Dobro. Đorao bi Knin za pola Mostara. Kako bi riješio npr. problem Žepča - izoliranog otoka u muslimasko - srpskom okruženju? Ili kako bi povezao Banjaluku sa Bijeljinom? Po pretpostavkom etničke slike prije rata.
Ne bih ja ništa đorao s nikim nego bih dao ljudima da sami odluče.

Niti bih išta povezivao s ikim na silu nego bismo imali eksklave kao što ih uostalom imaju Talijani, Švicarci, Njemci... ili kao što tvoji omiljeni Rusi imaju Kalinjingrad. Jel on fizički povezan s Rusijom? Nije :kava:

Rat bi se izbjegao i začas bismo bili u EU a granice bi postale bezpredmetne.

Kao što rekoh, nekome je rat bio nužno potreban...
Pero

Post 06 Apr 2014, 00:37

Pa ljudi su sami odlučili.
Da umjesto kao Česi i Slovaci ili Sovjetski Savez, koji nisu mijenjali granice - idu mijenjati granice.
Pa se nisu nikako mogli dogovoriti budući je postojalo više aspiracija na isti teritorij.
Pa se mijenjalo silom.
Pa je bilo 4 godine rata, pa je sve završilo na starim granicama.
Uz malo etničkog čišćenja i uzgrednog folklora.
Mogli su se ljudi i seliti i u miru tamo gdje hoće.
Kad sam bio u Kazahstanu, pričali su mi da je preko pola Rusa otišlo nazad u Rusiju. :)
visekratni klon

Post 06 Apr 2014, 00:38

Ček, šta, RS će se pripojiti Srbiji?
Moj frend živi tamo i nema srpsko državljanstvo, to nikad nisam kužila zašto oni to nemaju, a Hercegovci imaju hrvatsko, a i veli da Srbi imaju čudan odnos prema njima iz RS. Dočim u RS opet vlada opći prijezir prema BiH i bosancima. Ne kužim koji će im kurac onda i Srbija. Jerbo mi se čini da Srbija ima sličan stav prema njima kao oni prema bosancima. Većinski, ne mislim sad na pojedince.
Koliko je to sve bolesno. :zvrko:
Euklid
old school

Post 06 Apr 2014, 00:44

Pero wrote:Pa ljudi su sami odlučili.
Da umjesto kao Česi i Slovaci ili Sovjetski Savez, koji nisu mijenjali granice - idu mijenjati granice.
Pa se nisu nikako mogli dogovoriti budući je postojalo više aspiracija na isti teritorij.
Pa se mijenjalo silom.
Pa je bilo 4 godine rata, pa je sve završilo na starim granicama.
Uz malo etničkog čišćenja i uzgrednog folklora.
Mogli su se ljudi i seliti i u miru tamo gdje hoće.
Kad sam bio u Kazahstanu, pričali su mi da je preko pola Rusa otišlo nazad u Rusiju. :)
Kako su odlucili kad nisu imali referendum o odcjepljenju?

Uostalom, kad ces nam napokon reci sta imas toliko protiv da gradjani Krima sami, demokratski odlucuju o svojoj sudbini? ;)

Ono, svi imaju pravo, i Hrvatska i BiH i Kosovo i Istocni Timor i Juzni Sudan i Katalonija i Skotska... samo Krim nema...
visekratni klon

Post 06 Apr 2014, 00:46

Ja padam padobranski, nisam pomno čitala, ali koja je zapravo razlika odcijepljenja Knina tad ili Krima ili Kosova? Nek mi netko prosto seljački objasni.
I zašto Srbi podržavaju Ruse kad su i sami htjeli odcijepljenje jednom. Trebali bi razumjeti ukrajinske težnje. :zubo:
A opet, možda suosjećaju zbog Kosova koje im je tako odletjelo.
Zbunjena sam svim tim. I što točno rade četnici u Ukrajini? :ne zna:
Euklid
old school

Post 06 Apr 2014, 00:56

visekratni klon wrote:Ja padam padobranski, nisam pomno čitala, ali koja je zapravo razlika odcijepljenja Knina tad ili Krima ili Kosova? :
Jedni su imali referendum o autonomiji a drugi o odcjepljenju...
visekratni klon

Post 06 Apr 2014, 00:57

Euklid » wrote: Jedni su imali referendum o autonomiji a drugi o odcjepljenju...
Aaa tako.
Pero

Post 06 Apr 2014, 00:57

Euklid » wrote: Kako su odlucili kad nisu imali referendum o odcjepljenju?

Uostalom, kad ces nam napokon reci sta imas toliko protiv da gradjani Krima sami, demokratski odlucuju o svojoj sudbini? ;)

Ono, svi imaju pravo, i Hrvatska i BiH i Kosovo i Istocni Timor i Juzni Sudan i Katalonija i Skotska... samo Krim nema...
Nismo ni mi imali referendum o otcjepljenju, nego o konfederaciji ili federaciji. :zubo:
Pa smo se otcijepili. :D
Zanimljiva je ta iznenadna volja naroda koji je preko 20 godina živio u jednoj državi. :zubo:
I zanimljiva je ta tržišno uvjetovana cijena plina. :zubo:
Zanima me do kuda će to ići. :zubo:
Koji je ruski krajnji cilj? :zubo:
  • Information