Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
Pero

Post 04 Apr 2014, 19:12

A što misliš da se vratimo u 25 godina unatrag. :zubo:
I kažemo da je nama realnost da ne možemo bez Srba. :D
Ili ti misliš da su Ukrajinci ionako Rusi. :zubo:
Veći su, jači, jezik im je sličan, po tebi su u ruskoj interesnoj sferi - imaju bit kuco. :zubo:

karambol

Post 04 Apr 2014, 19:21

To je onaj bullshit o "prirodnom saveznistvu"...kako to vole "stratezi" razni nametati...
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 04 Apr 2014, 19:28

A dobro, sta da ve reknem kad vi sami govorite da mogu bez rusa. Eto nek plate plin po cijeni koju je prodavatelj izvjesio, i svi sretni :zubo: :bicedobro:
karambol

Post 04 Apr 2014, 19:37

miky0 » wrote:A dobro, sta da ve reknem kad vi sami govorite da mogu bez rusa. Eto nek plate plin po cijeni koju je prodavatelj izvjesio, i svi sretni :zubo: :bicedobro:
Ma ne radi se samo o plinu niti je plin tu jako bitan...Ima nešto u ovome što kažeš. Veliki ruski medo drži Ukrajinu kao svoju, a oni bi se rado odmaknuli. E, sad, tko su to oni? Oni su oligarsi ili raja? Ili su oligarsi navabili raju da pomisle kako će se demokracija moći upotrijebiti za neke, nečije ciljeve?
Sve je to vrlo kompleksno, a dalo bi se sažeti u nekoliko stihova Dubioze...
"od Vatikana do Iranaaa ko da nikad nismo sišli s grana,
Od Vatikana do Iranaaa majmunu je dovoljna bananaaa..."

I ona...zapjevajmo...

"politika je kurvaa a aa
Ubila je bombaa aaa
Džaba svi smo istii iii
Svi smo ista govnaaa aa..."

:zubo:
Pero

Post 04 Apr 2014, 19:54

miky0 » wrote:A dobro, sta da ve reknem kad vi sami govorite da mogu bez rusa. Eto nek plate plin po cijeni koju je prodavatelj izvjesio, i svi sretni :zubo: :bicedobro:
A gdje je nestao tvoj laburizam? Ili je on ideološki primjenjiv samo na domaće prilike, a kao ministra vanjskih poslova misliš uzeti nekog neoliberala u koaliciju? :zubo:
miky0
ST Leader

Post 05 Apr 2014, 14:08

karambol » wrote:
Ma ne radi se samo o plinu niti je plin tu jako bitan...Ima nešto u ovome što kažeš. Veliki ruski medo drži Ukrajinu kao svoju, a oni bi se rado odmaknuli. E, sad, tko su to oni? Oni su oligarsi ili raja? Ili su oligarsi navabili raju da pomisle kako će se demokracija moći upotrijebiti za neke, nečije ciljeve?
Sve je to vrlo kompleksno, a dalo bi se sažeti u nekoliko stihova Dubioze...
"od Vatikana do Iranaaa ko da nikad nismo sišli s grana,
Od Vatikana do Iranaaa majmunu je dovoljna bananaaa..."

I ona...zapjevajmo...

"politika je kurvaa a aa
Ubila je bombaa aaa
Džaba svi smo istii iii
Svi smo ista govnaaa aa..."

:zubo:
Pa cuj, plin je sigurno bitan, barem za narednih par godina dok se europa ne opskrbi drugim nacinima i drugim energentima, a do tad je ovisna o tom ruskom plinu, a najvise njemacka industrija, koja je btw u medjutrgovinskoj razmjeni s rusima proslu godinu zaradila 40 miljardi €.

A da je politika kurva, jest, i tu me najvise naucio zoki eM :lol: :giggle:
miky0
ST Leader

Post 05 Apr 2014, 14:15

Pero » wrote: A gdje je nestao tvoj laburizam? Ili je on ideološki primjenjiv samo na domaće prilike, a kao ministra vanjskih poslova misliš uzeti nekog neoliberala u koaliciju? :zubo:
Moj laburizam je tu, zato mi i je drago sto ce krimski radnici dobit zasluzene place pod rusima, a ne kao do sad, demotivirajuce i obeshrabljujuce :lol: :giggle:
Pero

Post 05 Apr 2014, 15:36

miky0 » wrote:
Moj laburizam je tu, zato mi i je drago sto ce krimski radnici dobit zasluzene place pod rusima, a ne kao do sad, demotivirajuce i obeshrabljujuce :lol: :giggle:
Da li je logična premisa da bi i ostatak Ukrajine trebao dobijati zaslužene plaće pod Rusima, koji su inače općepoznati kao laburistička država, ne računajući par tajkunčića. :zubo:
Nadalje, da li planiraš referendum za izlazak Hrvatske iz EU i priključenje Rusiji kao jedna federalna jedinica, kako bi i hrvatski radnici dobijali zaslužene plaće pod Rusima. :zubo:
Beau

Post 05 Apr 2014, 15:54

Onako, 100% sam u Perinom timu na ovoj temi.
Pero

Post 05 Apr 2014, 16:02

Beau » wrote:Onako, 100% sam u Perinom timu na ovoj temi.
Thx. Inače mislim da je Miky smislio novu verziju laburizma - imperijalni laburizam. :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 05 Apr 2014, 16:45

Beau wrote:Onako, 100% sam u Perinom timu na ovoj temi.
Kako mozes biti protiv prava jednog naroda na samoodredjenje?
K tome jos i regije koja je na prevaru dodijeljena Ukrajini iako Ukrajinci nikad nisu tamo bili vecina?
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pero

Post 05 Apr 2014, 17:07

Euklid » wrote: Kako mozes biti protiv prava jednog naroda na samoodredjenje?
K tome jos i regije koja je na prevaru dodijeljena Ukrajini iako Ukrajinci nikad nisu tamo bili vecina?
Živjela Republika Srpska Krajina. :zubo:
I Republika Srpska. :zubo:
Dole HZHB. :zubo:
Dole Kosovo. :zubo:
Il sam ja to nešto pomiješao. :zubo:
Ma složite kako vam se sviđa. :zubo:
A inače je tema prešla na čisto ekonomsku - pričali smo o cijeni plina. Kako za koga. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Apr 2014, 18:17

Pero » wrote: Živjela Republika Srpska Krajina. :zubo:
A inače je tema prešla na čisto ekonomsku - pričali smo o cijeni plina. Kako za koga. :zubo:
..pa, eto. vidis da znas kad oces. :D

dakle, da nije bilo rata, kakva bi hrvatska bila danas? kakvog oblika? :D
dakle, jel hrvatskoj odgovarao rat ili nije? sta nije to demokratski rjesavala? :kokice:
jel bi tebi bilo draze ic bez pasosa u mostar ili knin? ili, istra, jel, da ne ponavljam to pitanje..

ako postoji neki princip, onda bi trebao valjat za sve, bez obzira svidjalo se to nama ili ne..
ne vidim nikakve politicke prepreke, nakon svega, da sutra ta republika srpska barem, ako vec ne i krajina, ne ode u sastavni dio srbije.
mislis da ce automatski te logicno ha be doc hrvatskoj? :kokice: ..evo jos jedne kokice.. :kokice:

malo si ti nesto ipak pomijesao.. tj ili ces svima priznat jednaka prava ili neces.. :D

krim je ruski i to je realnost s kojom se svi slazu, od amerikanaca do evrope, a i ukrajinci se s tim slazu.
kolko je bilo pametno ukrajini dovest se u takvu.. ovakvu situaciju, ne znam. valjda znaju sta oce. imaju li jos sta za dat da bi sacuvali nesto i za evropu koja misli tamo jahat jer misle da su ukrajinci i onako nauceni bit jahani, pa zasto ne bi oni sad malo.. :kokice:
Pero

Post 05 Apr 2014, 18:31

..a unda » wrote: malo si ti nesto ipak pomijesao.. tj ili ces svima priznat jednaka prava ili neces.. :D
Neću naravno. :zubo: Prava se ne priznaju nego se očito uzimaju. :zubo: Ako možeš, znaš i imaš snage. :zubo:
..a unda » wrote: krim je ruski i to je realnost s kojom se svi slazu, od amerikanaca do evrope, a i ukrajinci se s tim slazu.
kolko je bilo pametno ukrajini dovest se u takvu.. ovakvu situaciju, ne znam. valjda znaju sta oce. imaju li jos sta za dat da bi sacuvali nesto i za evropu koja misli tamo jahat jer misle da su ukrajinci i onako nauceni bit jahani, pa zasto ne bi oni sad malo.. :kokice:
Vratimo se malo na post kojim sam oživio ovu temu. O povećanju cijene plina. Rusima očito nije dosta samo Krim. Očito trebaju prema vlastitoj procjeni još disciplinirati ono što je ostalo od Ukrajine. :zubo: A to sve čitam na srpskim sajtovima koji to prate - skoro bi čovjek rekao - razmišljaju ljudi što bi oni mogli poduzeti po ugledu na Rusiju. Dodik je već svoje rekao. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 20:19

Pero » wrote: Neću naravno. :zubo: Prava se ne priznaju nego se očito uzimaju. :zubo: Ako možeš, znaš i imaš snage. :zubo:

Vratimo se malo na post kojim sam oživio ovu temu. O povećanju cijene plina. Rusima očito nije dosta samo Krim. Očito trebaju prema vlastitoj procjeni još disciplinirati ono što je ostalo od Ukrajine. :zubo: A to sve čitam na srpskim sajtovima koji to prate - skoro bi čovjek rekao - razmišljaju ljudi što bi oni mogli poduzeti po ugledu na Rusiju. Dodik je već svoje rekao. :zubo:
koji post? :kokice:

povecanje cijene plina ukrajini? pa sta? nema dzabe. zakon ponude i potraznje. luka imaju, nek uvoze plin iz norveske. a i te busotine ukrajinske su shellove, pa nek im amerikanci daju dzaba plin ako oce. tj, zasto im dzabe i ne daju, napacenoj, prijateljskoj, antiruskoj, nato buducoj ukrajini? :kokice:

rusima naravno da krim nije dosta. kao sto je amerikancima drago da im je na neki nacin granica s rusijom u ukrajini, tako bi i rusi valjda zeljeli da nekako imaju jakog utjecaja na kubu, meksiko i da tamo stave neke svoje rakete, baze.. ono, sto blize tamo, sto dalje od sebe.. a ovo im je jos pred nosom.
krim je ono, logican, dobar dan, laku noc i nema tu vise price, mos se zalit splitskoj luckoj kapetaniji, aostalo..pa, mozda rusija ima tu i nekih potencijala, dosta rusa ili prorusa, mozda ima nekih jos tu vlasnistava, nerijesenih pitanja, ko zna, ali, to ce ic polako, ne kao na krimu ovako.
ako rusija to bude htjela, jel.
u svakom slucaju, bit ce tu jos dugo nekih destabilizacija, opstrukcija, komesanja, tenzijica, dispeta, podvala, kupnji, trgovina, korupcija, autonomija, udruga..
..ma za pocetak je dosta je samo osnovat par ruskih ili proruskih nogometnih klubova u ukrajini, uvest ih u prvu ligu i pustit da rade posao, dok se, jel, ne pomlate i ne prekine utkmaica neka i dok neki ukrajinski nogometas se ne zaleti nogom u prsa nekom panduru.. :zubo:
javno mnijenje moze ic na jednu ili drugu stranu.. a kao i svako javno mnijenje, da se njime manipulirat.
naravno da ce nekako ic disciplinirat, a ja bih cak rekao i osvetit se mozda i to na nacin da se ukrajincima ispuni zelja. ono, pazi sta zelis, mozda ti se ostvari..
bilo kako bilo sve bi to moglo potrajat dugo vremena, a za ukrajinu bi to bilo lose, nikad na zelenu granu, tako da su tu daljnja neka politicka previranja sasvim moguca, pa sve do daljnjih nekih referenduma, odcjepljenja ili nekih drugih, trecih, osmih interesa, frakcija, nacija..

tu nesto kozmeticki moze pomoc hitno primanje ukrajine u eu, prekonocno primanje, ali sumnjam da ce do toga doci. namucit ce se jos i ukrajina sa eu, a i eu sa ukrajinom, nista nece manje eu htjet disciplinirat ukrajinu, atu ce onda doc do daljnih podjela i to unutar same ukrajine, medju tim, jel, ukrajincima.. sigurno ce jos jacat razne desne strane, korupcije nece tako lako nestat, kriminala i mafije isto, samo ce se jos okoristit prostorima evrope.. ma bit ce tu svasta jos.

ne citam te sajtove, ne znam sta je sve dodig rekao, ali ako mislis na tu rep srpsku i srbiju.. pa sta tu ima nenormalno.
sa krimom je definitvno, ako je netko prije toga i sumnjao, otvorena pandorina kutija i to je nisu otvorili rusi koliko god se upinjalo tehnicki prikazat da je rusija odgovorna za sve, a da je zapad mal, slab i nevjest.
rusija je znala sto radi i zasto radi, nije to previse ni krila, a evropa i amerika ce se tek morat s tim suocit, nece jos dugo moc varat sve oko sebe i mislit da su svi oko njih blesavi i zli, a jedino oni pametni i posteni.

ajd, sto ako se u rep srpskoj organizira referendum za pripajanje srbiji? ko ce to sprijecit? kako?
cak se i ne mora ta volja politicki i formalno u praksi ni izvrsit, ako volja referendumska bude za pripajanje srbiji.
zamisli kakav bi to bio pritisak politicki na sve ako na tom nekom referendumu 97 posto bude za pripajanje srbiji. aj malo simuliraj, spekuliraj. ono, najave za referendum, pa se onda oglase jedni, drugi, treci, prijete, omalovazavaju, dovijajaju se, sankcioniraju (da mi je te sankcije vidjet :zubo: ), a ovi oce referendum i oce..kako ces to sprijecit, kako? silom? ucjenom?
sto vise budes isao sprijecavat, sve ce bit gore. ok, ili bolje za nekog. :D
..i onda, rezultati budu 97 posto za i onda eu kaze.. ma mi to ne priznajemo. i sta su onda time dobili? sta ce, napravit sanitarni koridor? dizat zidove? gdje? oko cega?
..ili ce i bosnu mozda brze bolje primit u eu, pa neki protektorat, pa ovo, pa ono i tako pokusat dobit na vremenu i pokusat zataskat i potisnut svoje probleme s kojima se ne zeli trenutno backat.

ne zelim sad uopce govorit da je jedna od meni dosta jasnih ideja da srbija ne moze izgubit sve, a ne dobit nista i da je sirenje administrativne srbije na zapad nesto sto je vec davno dogovoreno, a funkcionalno, samo jos i srbija treba uc u eu i onda sta kad ili ako eu propadne? a nije da je eu bas nesto ono, primjer stabilnosti i jednakosti. bilo kakve. ekonomske, financijske, politicke, po moci, utjecaju, itd..
pitanje je.. ako eu nestane, propadne, na koje granice ce propast? na one od danas? :kokice:
jednostavno, ne vidim kako bi ti dodigu zabranio i zasto bi zabranio najprije taj neki referendum, pa onda i eventulanu primjenu odluka tog referenduma?
sam si rekao da ne bi svima dao jednaka prava i da se za prava ocito treba nekako izboriti. dodig..ili vec tko se zeli izborit, a ti onda sprijecavaj. :D ..bas me zanima.. kako? :D

i tko ce onda bit i za sto kriv i odgovoran? rusi? :D

'
Euklid
old school

Post 05 Apr 2014, 20:41

Pero wrote: Živjela Republika Srpska Krajina. :zubo:
RSK nije imala referendum o otcjepljenju. Ili ujedinjenju.

Ovi ostali ili jesu ili jos stignu.

Krim je imao referendum.

E, sad, zasto ti uzvikujes zivila RSK, zivila RS a dole Kosovo, dole HZHB... po meni je to vec za psihijatriju...
Pero

Post 05 Apr 2014, 20:52

..a unda » wrote: koji post? :kokice: '
Onaj od jučer. :zubo:
..a unda » wrote: povecanje cijene plina ukrajini? pa sta? nema dzabe. zakon ponude i potraznje. luka imaju, nek uvoze plin iz norveske. a i te busotine ukrajinske su shellove, pa nek im amerikanci daju dzaba plin ako oce. tj, zasto im dzabe i ne daju, napacenoj, prijateljskoj, antiruskoj, nato buducoj ukrajini? :kokice: '
Cijela hrpa neoliberala na ovom forumu. Zakon ponude i potražnje za 80% kad nastupa proljeće. Očito sam samo ja opčinjen sumnjom da politika ima svoje prste. :zubo:
..a unda » wrote: rusima naravno da krim nije dosta. kao sto je amerikancima drago da im je na neki nacin granica s rusijom u ukrajini, tako bi i rusi valjda zeljeli da nekako imaju jakog utjecaja na kubu, meksiko i da tamo stave neke svoje rakete, baze.. ono, sto blize tamo, sto dalje od sebe.. a ovo im je jos pred nosom.'
U Ukrajini nema američkih baza. Ima ruskih. :zubo:
..a unda » wrote: tu nesto kozmeticki moze pomoc hitno primanje ukrajine u eu, prekonocno primanje, ali sumnjam da ce do toga doci. namucit ce se jos i ukrajina sa eu, a i eu sa ukrajinom, nista nece manje eu htjet disciplinirat ukrajinu, atu ce onda doc do daljnih podjela i to unutar same ukrajine, medju tim, jel, ukrajincima.. sigurno ce jos jacat razne desne strane, korupcije nece tako lako nestat, kriminala i mafije isto, samo ce se jos okoristit prostorima evrope.. ma bit ce tu svasta jos.'
Slažem se.
..a unda » wrote: sa krimom je definitvno, ako je netko prije toga i sumnjao, otvorena pandorina kutija i to je nisu otvorili rusi koliko god se upinjalo tehnicki prikazat da je rusija odgovorna za sve, a da je zapad mal, slab i nevjest.'
Vidiš, ja mislim da jesu. Putin je kao opravdanje za aneksiju Krima našao u presedanu Kosova. A Kosovari samo nisu htjeli biti u Srbiji i nisu se usudili postaviti pitanje o pripojenju Albaniji, pa sad postoje dvije albanske države, jedna priznata, druga polupriznata. A Putin se nije zamarao osnivanjem Ruske Republike Krim. Odmah aneksija i bok. :D
..a unda » wrote: ajd, sto ako se u rep srpskoj organizira referendum za pripajanje srbiji? ko ce to sprijecit? kako? '
Bi oni, al se još ne usude i nemaju atomsko zaleđe i malo sam u off-topicu. :zubo:
Pero

Post 05 Apr 2014, 21:00

Euklid » wrote: RSK nije imala referendum o otcjepljenju. Ili ujedinjenju. .
Podsjeti me o čemu je bio u kolovozu 1990. Ili možda sebe. :zubo:
Euklid » wrote: E, sad, zasto ti uzvikujes zivila RSK, zivila RS a dole Kosovo, dole HZHB... po meni je to vec za psihijatriju...
Tko ti garantira da nisam pod tretmanom. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 21:28

Pero » wrote: Cijela hrpa neoliberala na ovom forumu. Zakon ponude i potražnje za 80% kad nastupa proljeće. Očito sam samo ja opčinjen sumnjom da politika ima svoje prste. :zubo:
..a u kojoj toj ekonomiji politika nema prste? u ekonomiji nevidljive ruke? :zubo:
dakle, ne mos meni to prodavat :zubo: , prodaj sebi. odluci se. slobodno je trziste, a postoje i tu neki jos interesi koji se ne mjere novcano samo na razini raznih fina.
sta je ukrajina mislila? da ce im sad i nakon svega rusija pojeftinit cijenu plina? da ce im putin dat u cugu jos petnajst miljardi dolara? jel im skup ruski plin? pa eno, imaju norveski, dzaba skoro. ona njihova bivsa predsjednica nije govorila kako treba norvezane sjebat jednom zauvijek. :D
ne znam sta si ti ocekivao? da rusija vlastitim plinom opskrbljuje potencijalnog ili kakvog vec neprijatelja? mozda i strane snage? strane interese?
nesto kao kad su nase cisterne isle u bosnu? jel ti znas kako se zemlja trese kad dolazi tenk? :D
jel kapitalizam? je. i sta bi ti sad, htio da ja ovdje zagoravam socijalizam? trgovacko neko pravo, sta?
politika, jasta nego politika, a u price o slobodnom trzistu nek vjeruje ko oce. :kokice:
..a unda » wrote: U Ukrajini nema američkih baza. Ima ruskih. :zubo:
il ima ruskih? ma ako je koja ostala, brzo ce ona otic, a zamijenit ce je nato. ni na kosovu nema nato baza. ni u poljskoj. ustvari, poljska uopce nije u natou. ne smije bit. dogovor je bio da ce se rusija slozit s njemackim ujedinjenjem ako se nato ne bude sirio na istok. tako da poljska nije u natou, postuje se dogovor, zadana rijec, cast, ugled.. :kokice:

Vidiš, ja mislim da jesu. Putin je kao opravdanje za aneksiju Krima našao u presedanu Kosova. A Kosovari samo nisu htjeli biti u Srbiji i nisu se usudili postaviti pitanje o pripojenju Albaniji, pa sad postoje dvije albanske države, jedna priznata, druga polupriznata. A Putin se nije zamarao osnivanjem Ruske Republike Krim. Odmah aneksija i bok. :D
..a dobro. ja mislim da nisu. to sto je neko htio ujedinjenje, a neko ne, to su tehnicki problemi. s kim ce se kosovo ujedinit? s albanijom? uostalom, da joj nije bilo natoa, ne bi bilo nista s kosovom. kosovo mora stat kus i radit ono sto im amerikanci kazu. bilo sto. :D
pa i krim je najprije proglasio nezavisnost. kondicio sine kva non..
krimcani nisu htjeli bit u ukrajini i onda su htjeli bit u rusiji. u cemu je problem? hrvatska je bila samostalna, pa je sad dio eu. u cemu je problem?

da se nije petljala eu u ukrajinu i amerika, sve bi bilo drugacije. krim bi jos uvijek bio u ukrajini. ali, avaj, crno crvene zastave banderine vijorile su se zadnjih mjeseci u ukrajini, hardkor ukrajinski desnicari su vodili prosvjede, ukrajinski premijer je nelegalno svrgnut, bez izbora, nato se mic po mic siri na istok i pravi se blesav.. mislim, o cemu ti pricas? sta ti ustvari podrzavas? koga?
ne mislim da si bas fer po ovom pitanju. krimcani su imali referendum gdje su s ogromnom vecinom glasova (svakojakih, i ruskih i ukrajinskih i tatarskih i ovih i onih) izrazili volju da se izdvoje iz ukrajine i ujedine s rusijom. gotova prica. a ti sad mozes nalazit kkrivce onako kako ti pase.. :D
Bi oni, al se još ne usude i nemaju atomsko zaleđe i malo sam u off-topicu. :zubo:
pa da, sace oni, uskoro. ali nema se tu sta puno usudit. to je samo pitanje vremena, mene cudi da vec nisu nesto slicno organizirali. nema tu veze nikakvo atomsko zaledje, sta im ko moze.
ono sto je bitno jest da ti tu ne mozes nista, niti bi trebao sto moc. :kokice:
Pero

Post 05 Apr 2014, 21:50

..a unda » wrote: politika, jasta nego politika, a u price o slobodnom trzistu nek vjeruje ko oce. :kokice:

Drago mi je da se slažemo.
..a unda » wrote: il ima ruskih? ma ako je koja ostala, brzo ce ona otic, a zamijenit ce je nato. ni na kosovu nema nato baza. ni u poljskoj. ustvari, poljska uopce nije u natou. ne smije bit. dogovor je bio da ce se rusija slozit s njemackim ujedinjenjem ako se nato ne bude sirio na istok. tako da poljska nije u natou, postuje se dogovor, zadana rijec, cast, ugled.. :kokice:
Rusija je svojedobno bila nesposobna spriječiti njemačko ujedinjenje, čak i da je htjela. :zubo:
..a unda » wrote: krimcani nisu htjeli bit u ukrajini i onda su htjeli bit u rusiji. u cemu je problem? hrvatska je bila samostalna, pa je sad dio eu. u cemu je problem?
Po meni u slanju dodatne vojske na Krim i prije referenduma i u npr. onom okupatorskom upucanom vojniku. Kolateralna žrtva. :zubo:
..a unda » wrote: mislim, o cemu ti pricas? sta ti ustvari podrzavas? koga?
Ja ne podržavam Putina. Jesam li dovoljno jasan.
..a unda » wrote: ne mislim da si bas fer po ovom pitanju. krimcani su imali referendum gdje su s ogromnom vecinom glasova (svakojakih, i ruskih i ukrajinskih i tatarskih i ovih i onih) izrazili volju da se izdvoje iz ukrajine i ujedine s rusijom. gotova prica. a ti sad mozes nalazit kkrivce onako kako ti pase.. :D
Svi su sretno izašli na referendum i sad su gdje hoće. I Ukrajinci. I Rusi su dobili što su htjeli. Ili možda još nisu. :E
..a unda » wrote: ono sto je bitno jest da ti tu ne mozes nista, niti bi trebao sto moc. :kokice:
Ja ne mogu, al ima tko može. :zubo:
Euklid
old school

Post 05 Apr 2014, 22:30

Pero » wrote: Podsjeti me o čemu je bio u kolovozu 1990. Ili možda sebe. :zubo:

Tko ti garantira da nisam pod tretmanom. :zubo:
o kulturnoj autonomiji :raspa:

ovo drugo ne bih komentirao...
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 22:35

Pero » wrote:
Rusija je svojedobno bila nesposobna spriječiti njemačko ujedinjenje, čak i da je htjela. :zubo:
pa to ti mislis. kako nije mogla sprijecit? zasto? :kokice:
mogla je onda barem napravit takav kaos ili probleme da bi zapadna njemacka potrosila jedno deset do sto puta vise love na to ujedinjenje. toliko love da bi se slobodno mogla zapitat..sta je meni ovo trebalo. :D
enivej, rusiji je receno da se nato nece sirit na istok. to je poanta. ali, jebiga, jel tako.
sto uopce ne treba koristit za daljnje gazenje. em si zajebao, em ti je malo, pa ajd sad, gazi dok mozes.
ali, nista ne ide tako linerano, sve se to na ovaj ili onaj nacin vrati. :kokice: ,ali kad neko ne zna stat. amo opet jedno..jebiga. :D
Po meni u slanju dodatne vojske na Krim i prije referenduma i u npr. onom okupatorskom upucanom vojniku. Kolateralna žrtva. :zubo:
ne, nego su trebali moljakat da ih tu i tamo puste da promjene ulje i filtere na crnomorskoj floti. :zubo:
mislim, mos ti navijat, ali i dalje nisi fer. i zato, rusi, znajuci da ce se tu radit o taktici i pristupima poput tvoga, osigurali su svoje interese, a referendum ko refererendum i ej.. nije to bilo 52,63 posto za odvajanje krima i pripojenje rusiji.
mislim, zaludu ti je.
i danas krim, sutra tko zna sto i gdje, a nista od toga nije trebalo bit. npr da su eu i njemcka gledali malo svoja posla. ali, sta su zakuhali, morat ce kusat.. :kokice:
vidit ces za koju godinicu kako se nitko nece vise sjecat krima, a putin ce bit docekan u berlinu s takvom pompom da ce mi bit neugodno.. :D
Ja ne podržavam Putina. Jesam li dovoljno jasan.
a dobro. nemoj podrzavat. ja ga nemam zasto ni podrzavat ni ne podrzavat. ti si vise ono.. jelcin tip, jelda? :D
Svi su sretno izašli na referendum i sad su gdje hoće. I Ukrajinci. I Rusi su dobili što su htjeli. Ili možda još nisu. :E
pa eto, svi su onde gdje su htjeli bit. za sad. :zubo: rusija nije nista dobila. ona vec duze vremena gubi.
a i inace, mislim da se rusija malo precjenjuje tamo gdje ne treba, ali i podcjenjuje tamo gdje ne treba.
danas je putin, sutra ce bit netko drugi, a ja mislim da je nama npr i te kako vazno bit u dobim odnosima s rusijom. puno vise nego..ne znam.. s njemackom?
vrlo je glupo zapostavljat odnose s rusijom i pristat bit njemacki vazal. :kokice:
Ja ne mogu, al ima tko može. :zubo:
a ne moze tu niko nista. ono, ne moze. moze silom, da se posalje vojska ili tako nesto, ali i sam znas da je to bezveze, da se radi samo o odgadjanju i da to moze samo pojacat motivaciju za ujedinjenje sa srbijom.
bilo bi ti bolje da se na to psihicki pripremis i da postujes jednu takvu volju ako do nje dodje i za raspisivanje referenduma i za odluke koje ce iz tog referenduma sljedit. sve ostalo nije u redu, neces ispast konzistentan i nelicemjeran.

to bi se moglo nekako i unekoliko sprijecit.. ako pricamo o sprijecavanju, samo ako bosna nekako na brzaka udje u eu.
a i mozda je upravo tu i ta neka igra da se eu stavi pred dilemu.. ili rep srpska u srbiji, pa ce onda jednom, kad tad citava takva srbija bit u eu ili najprije bosna u eu, pa ce se vidjet dalje sta i kako, a samo primanje bosne u eu na takav nacin nece bit jeftino, nece, morat ce se tu kesa odrijesit i to nemilo, plakat ce nijemci, plakat i skrgutat zubima, a bosanci i republikosrbi ce jest kokice cekajuci sto je eu odlucila, odrijesit kesu ili pustit rep srpsku u srbiju.
..i tu sad opet dolazimo do.. jebiga.. :zubo: :D
karambol

Post 05 Apr 2014, 22:36

Kad se svjetini pusti da odlučuje nastaju sranja...uglavnom...iako, svjetinu netko i punta na referendume i demokraciju, ne?
Mora se znat gazda i imat se mora neki plan...Kao nekada Rimsko Carstvo. E, tako i Amerika i Rusija, a bome i Kina bi isto...
Mora se to lijepo odigrati, zauzeti poziciju, paziti na izgled da se ne pokvari vrizura, ne zgužva košulja ili da se zubi ne kese, ako su još i plombirani... :zubo:
Zajebato je to, zajebato...puna bara krokodila... :zubo:

A frigaj ga, no, opet mi Dubioza svira u glavi pa zaključujem - glave su nam u pijesku, a nezaštićene guzice... :zubo:
Pero

Post 05 Apr 2014, 22:37

Euklid » wrote:
o kulturnoj autonomiji :raspa:

ovo drugo ne bih komentirao...
U kolovozu je održan monoetnički referendum kojim su Srbi u područjima u kojima su tvorili većinu glasovali za autonomnu regiju u Hrvatskoj. Taj referendum, na kojem je 99,7% sudionika glasovalo «za», Hrvatski je sabor odbacio zbog neustavnosti. Dana 30. rujna 1990. krajiški Srbi, tj. Nacionalno vijeće srpskog naroda Krajine proglasilo je «autonomiju srpskog naroda na osnovu etničkih i povijesnih granica u kojim živi unutar granica Republike Hrvatske kao federalne jedinice Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije». 18. kolovoza 1990. Srbi u Gračacu, Obrovcu, Benkovcu, Korenici i drugdje napadaju policijske postaje, što se može računati kao kao službeni početak pobune, pa i rata u Hrvatskoj.
UNQUOTE
Edit: lažljiva Wikipedija.
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2014, 22:46

Pero » wrote:..
Edit: lažljiva Wikipedija.
samo ako je hrvatska. :D

hrvatsku vikipediju je najbolje uzet kao suprotnu informaciju od onog sto trazis. manje ces falit nego da joj ides vjerovat. :D
  • Information