I kažemo da je nama realnost da ne možemo bez Srba.
Ili ti misliš da su Ukrajinci ionako Rusi.
Veći su, jači, jezik im je sličan, po tebi su u ruskoj interesnoj sferi - imaju bit kuco.
Ma ne radi se samo o plinu niti je plin tu jako bitan...Ima nešto u ovome što kažeš. Veliki ruski medo drži Ukrajinu kao svoju, a oni bi se rado odmaknuli. E, sad, tko su to oni? Oni su oligarsi ili raja? Ili su oligarsi navabili raju da pomisle kako će se demokracija moći upotrijebiti za neke, nečije ciljeve?miky0 » wrote:A dobro, sta da ve reknem kad vi sami govorite da mogu bez rusa. Eto nek plate plin po cijeni koju je prodavatelj izvjesio, i svi sretni![]()
A gdje je nestao tvoj laburizam? Ili je on ideološki primjenjiv samo na domaće prilike, a kao ministra vanjskih poslova misliš uzeti nekog neoliberala u koaliciju?miky0 » wrote:A dobro, sta da ve reknem kad vi sami govorite da mogu bez rusa. Eto nek plate plin po cijeni koju je prodavatelj izvjesio, i svi sretni![]()
Pa cuj, plin je sigurno bitan, barem za narednih par godina dok se europa ne opskrbi drugim nacinima i drugim energentima, a do tad je ovisna o tom ruskom plinu, a najvise njemacka industrija, koja je btw u medjutrgovinskoj razmjeni s rusima proslu godinu zaradila 40 miljardi €.karambol » wrote:
Ma ne radi se samo o plinu niti je plin tu jako bitan...Ima nešto u ovome što kažeš. Veliki ruski medo drži Ukrajinu kao svoju, a oni bi se rado odmaknuli. E, sad, tko su to oni? Oni su oligarsi ili raja? Ili su oligarsi navabili raju da pomisle kako će se demokracija moći upotrijebiti za neke, nečije ciljeve?
Sve je to vrlo kompleksno, a dalo bi se sažeti u nekoliko stihova Dubioze...
"od Vatikana do Iranaaa ko da nikad nismo sišli s grana,
Od Vatikana do Iranaaa majmunu je dovoljna bananaaa..."
I ona...zapjevajmo...
"politika je kurvaa a aa
Ubila je bombaa aaa
Džaba svi smo istii iii
Svi smo ista govnaaa aa..."
Moj laburizam je tu, zato mi i je drago sto ce krimski radnici dobit zasluzene place pod rusima, a ne kao do sad, demotivirajuce i obeshrabljujucePero » wrote: A gdje je nestao tvoj laburizam? Ili je on ideološki primjenjiv samo na domaće prilike, a kao ministra vanjskih poslova misliš uzeti nekog neoliberala u koaliciju?
Da li je logična premisa da bi i ostatak Ukrajine trebao dobijati zaslužene plaće pod Rusima, koji su inače općepoznati kao laburistička država, ne računajući par tajkunčića.miky0 » wrote:
Moj laburizam je tu, zato mi i je drago sto ce krimski radnici dobit zasluzene place pod rusima, a ne kao do sad, demotivirajuce i obeshrabljujuce![]()
Kako mozes biti protiv prava jednog naroda na samoodredjenje?Beau wrote:Onako, 100% sam u Perinom timu na ovoj temi.
Živjela Republika Srpska Krajina.Euklid » wrote: Kako mozes biti protiv prava jednog naroda na samoodredjenje?
K tome jos i regije koja je na prevaru dodijeljena Ukrajini iako Ukrajinci nikad nisu tamo bili vecina?
..pa, eto. vidis da znas kad oces.Pero » wrote: Živjela Republika Srpska Krajina.![]()
I Republika Srpska.![]()
Dole HZHB.
Dole Kosovo.![]()
Il sam ja to nešto pomiješao.![]()
Ma složite kako vam se sviđa.![]()
A inače je tema prešla na čisto ekonomsku - pričali smo o cijeni plina. Kako za koga.
Neću naravno...a unda » wrote: malo si ti nesto ipak pomijesao.. tj ili ces svima priznat jednaka prava ili neces..
Vratimo se malo na post kojim sam oživio ovu temu. O povećanju cijene plina. Rusima očito nije dosta samo Krim. Očito trebaju prema vlastitoj procjeni još disciplinirati ono što je ostalo od Ukrajine...a unda » wrote: krim je ruski i to je realnost s kojom se svi slazu, od amerikanaca do evrope, a i ukrajinci se s tim slazu.
kolko je bilo pametno ukrajini dovest se u takvu.. ovakvu situaciju, ne znam. valjda znaju sta oce. imaju li jos sta za dat da bi sacuvali nesto i za evropu koja misli tamo jahat jer misle da su ukrajinci i onako nauceni bit jahani, pa zasto ne bi oni sad malo..
koji post?Pero » wrote: Neću naravno.Prava se ne priznaju nego se očito uzimaju.
Ako možeš, znaš i imaš snage.
![]()
Vratimo se malo na post kojim sam oživio ovu temu. O povećanju cijene plina. Rusima očito nije dosta samo Krim. Očito trebaju prema vlastitoj procjeni još disciplinirati ono što je ostalo od Ukrajine.A to sve čitam na srpskim sajtovima koji to prate - skoro bi čovjek rekao - razmišljaju ljudi što bi oni mogli poduzeti po ugledu na Rusiju. Dodik je već svoje rekao.
RSK nije imala referendum o otcjepljenju. Ili ujedinjenju.Pero wrote: Živjela Republika Srpska Krajina.![]()
I Republika Srpska.![]()
Dole HZHB.
Dole Kosovo.![]()
Il sam ja to nešto pomiješao.![]()
Ma složite kako vam se sviđa.![]()
A inače je tema prešla na čisto ekonomsku - pričali smo o cijeni plina. Kako za koga.
Onaj od jučer...a unda » wrote: koji post?'
Cijela hrpa neoliberala na ovom forumu. Zakon ponude i potražnje za 80% kad nastupa proljeće. Očito sam samo ja opčinjen sumnjom da politika ima svoje prste...a unda » wrote: povecanje cijene plina ukrajini? pa sta? nema dzabe. zakon ponude i potraznje. luka imaju, nek uvoze plin iz norveske. a i te busotine ukrajinske su shellove, pa nek im amerikanci daju dzaba plin ako oce. tj, zasto im dzabe i ne daju, napacenoj, prijateljskoj, antiruskoj, nato buducoj ukrajini?'
U Ukrajini nema američkih baza. Ima ruskih...a unda » wrote: rusima naravno da krim nije dosta. kao sto je amerikancima drago da im je na neki nacin granica s rusijom u ukrajini, tako bi i rusi valjda zeljeli da nekako imaju jakog utjecaja na kubu, meksiko i da tamo stave neke svoje rakete, baze.. ono, sto blize tamo, sto dalje od sebe.. a ovo im je jos pred nosom.'
Slažem se...a unda » wrote: tu nesto kozmeticki moze pomoc hitno primanje ukrajine u eu, prekonocno primanje, ali sumnjam da ce do toga doci. namucit ce se jos i ukrajina sa eu, a i eu sa ukrajinom, nista nece manje eu htjet disciplinirat ukrajinu, atu ce onda doc do daljnih podjela i to unutar same ukrajine, medju tim, jel, ukrajincima.. sigurno ce jos jacat razne desne strane, korupcije nece tako lako nestat, kriminala i mafije isto, samo ce se jos okoristit prostorima evrope.. ma bit ce tu svasta jos.'
Vidiš, ja mislim da jesu. Putin je kao opravdanje za aneksiju Krima našao u presedanu Kosova. A Kosovari samo nisu htjeli biti u Srbiji i nisu se usudili postaviti pitanje o pripojenju Albaniji, pa sad postoje dvije albanske države, jedna priznata, druga polupriznata. A Putin se nije zamarao osnivanjem Ruske Republike Krim. Odmah aneksija i bok...a unda » wrote: sa krimom je definitvno, ako je netko prije toga i sumnjao, otvorena pandorina kutija i to je nisu otvorili rusi koliko god se upinjalo tehnicki prikazat da je rusija odgovorna za sve, a da je zapad mal, slab i nevjest.'
Bi oni, al se još ne usude i nemaju atomsko zaleđe i malo sam u off-topicu...a unda » wrote: ajd, sto ako se u rep srpskoj organizira referendum za pripajanje srbiji? ko ce to sprijecit? kako? '
Podsjeti me o čemu je bio u kolovozu 1990. Ili možda sebe.Euklid » wrote: RSK nije imala referendum o otcjepljenju. Ili ujedinjenju. .
Tko ti garantira da nisam pod tretmanom.Euklid » wrote: E, sad, zasto ti uzvikujes zivila RSK, zivila RS a dole Kosovo, dole HZHB... po meni je to vec za psihijatriju...
..a u kojoj toj ekonomiji politika nema prste? u ekonomiji nevidljive ruke?Pero » wrote: Cijela hrpa neoliberala na ovom forumu. Zakon ponude i potražnje za 80% kad nastupa proljeće. Očito sam samo ja opčinjen sumnjom da politika ima svoje prste.![]()
il ima ruskih? ma ako je koja ostala, brzo ce ona otic, a zamijenit ce je nato. ni na kosovu nema nato baza. ni u poljskoj. ustvari, poljska uopce nije u natou. ne smije bit. dogovor je bio da ce se rusija slozit s njemackim ujedinjenjem ako se nato ne bude sirio na istok. tako da poljska nije u natou, postuje se dogovor, zadana rijec, cast, ugled....a unda » wrote: U Ukrajini nema američkih baza. Ima ruskih.![]()
..a dobro. ja mislim da nisu. to sto je neko htio ujedinjenje, a neko ne, to su tehnicki problemi. s kim ce se kosovo ujedinit? s albanijom? uostalom, da joj nije bilo natoa, ne bi bilo nista s kosovom. kosovo mora stat kus i radit ono sto im amerikanci kazu. bilo sto.Vidiš, ja mislim da jesu. Putin je kao opravdanje za aneksiju Krima našao u presedanu Kosova. A Kosovari samo nisu htjeli biti u Srbiji i nisu se usudili postaviti pitanje o pripojenju Albaniji, pa sad postoje dvije albanske države, jedna priznata, druga polupriznata. A Putin se nije zamarao osnivanjem Ruske Republike Krim. Odmah aneksija i bok.![]()
pa da, sace oni, uskoro. ali nema se tu sta puno usudit. to je samo pitanje vremena, mene cudi da vec nisu nesto slicno organizirali. nema tu veze nikakvo atomsko zaledje, sta im ko moze.Bi oni, al se još ne usude i nemaju atomsko zaleđe i malo sam u off-topicu.
..a unda » wrote: politika, jasta nego politika, a u price o slobodnom trzistu nek vjeruje ko oce.
Rusija je svojedobno bila nesposobna spriječiti njemačko ujedinjenje, čak i da je htjela...a unda » wrote: il ima ruskih? ma ako je koja ostala, brzo ce ona otic, a zamijenit ce je nato. ni na kosovu nema nato baza. ni u poljskoj. ustvari, poljska uopce nije u natou. ne smije bit. dogovor je bio da ce se rusija slozit s njemackim ujedinjenjem ako se nato ne bude sirio na istok. tako da poljska nije u natou, postuje se dogovor, zadana rijec, cast, ugled..![]()
Po meni u slanju dodatne vojske na Krim i prije referenduma i u npr. onom okupatorskom upucanom vojniku. Kolateralna žrtva...a unda » wrote: krimcani nisu htjeli bit u ukrajini i onda su htjeli bit u rusiji. u cemu je problem? hrvatska je bila samostalna, pa je sad dio eu. u cemu je problem?
Ja ne podržavam Putina. Jesam li dovoljno jasan...a unda » wrote: mislim, o cemu ti pricas? sta ti ustvari podrzavas? koga?
Svi su sretno izašli na referendum i sad su gdje hoće. I Ukrajinci. I Rusi su dobili što su htjeli. Ili možda još nisu...a unda » wrote: ne mislim da si bas fer po ovom pitanju. krimcani su imali referendum gdje su s ogromnom vecinom glasova (svakojakih, i ruskih i ukrajinskih i tatarskih i ovih i onih) izrazili volju da se izdvoje iz ukrajine i ujedine s rusijom. gotova prica. a ti sad mozes nalazit kkrivce onako kako ti pase..
Ja ne mogu, al ima tko može...a unda » wrote: ono sto je bitno jest da ti tu ne mozes nista, niti bi trebao sto moc.
o kulturnoj autonomijiPero » wrote: Podsjeti me o čemu je bio u kolovozu 1990. Ili možda sebe.![]()
Tko ti garantira da nisam pod tretmanom.
pa to ti mislis. kako nije mogla sprijecit? zasto?Pero » wrote:
Rusija je svojedobno bila nesposobna spriječiti njemačko ujedinjenje, čak i da je htjela.![]()
ne, nego su trebali moljakat da ih tu i tamo puste da promjene ulje i filtere na crnomorskoj floti.Po meni u slanju dodatne vojske na Krim i prije referenduma i u npr. onom okupatorskom upucanom vojniku. Kolateralna žrtva.![]()
a dobro. nemoj podrzavat. ja ga nemam zasto ni podrzavat ni ne podrzavat. ti si vise ono.. jelcin tip, jelda?Ja ne podržavam Putina. Jesam li dovoljno jasan.
pa eto, svi su onde gdje su htjeli bit. za sad.Svi su sretno izašli na referendum i sad su gdje hoće. I Ukrajinci. I Rusi su dobili što su htjeli. Ili možda još nisu.![]()
a ne moze tu niko nista. ono, ne moze. moze silom, da se posalje vojska ili tako nesto, ali i sam znas da je to bezveze, da se radi samo o odgadjanju i da to moze samo pojacat motivaciju za ujedinjenje sa srbijom.Ja ne mogu, al ima tko može.
Users browsing this forum: Barkrowler, ClaudeBot and 9 guests