..sdp

Koljite se i gložite!
Beau

Post 09 Jan 2016, 15:15

Unda, da ne kvotam, zadnja dva posta odlicna :S

Tea Tree

Post 10 Jan 2016, 00:22

Beau » wrote:Unda, da ne kvotam, zadnja dva posta odlicna :S
Ooo, da! :cerek:

Izdvojila bih jegulje u Tete Olge. :S :S :S

Iako se nacelno slazem s Karamboliranim i pomisljam da je mozda mislio prije na drcnost neku, kurcevitost, moram reci da ni ja ne vidim bezobrazluka, cak ni kad se trudim i znajuci da je stanje takvo da se cinjenice tj. onaj tko se drzne izgovoriti nesto sto je cinjenicno stanje, smatra bezobraznim. Nije to tako samo u politici, ali politika je tema pa da ne sirim.

http://www.vecernji.hr/izbori2015/most- ... om-1047963
Nažalost, u ovoj situaciji ljudi iz Mosta su izabrali da idu u saborsku većinu s kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom. Kojoj je većinu učinio Klub koji je osnovao gradonačelnik koji je optužen za teška kaznena djela, i to je izbor. I taj izbor treba prihvatiti. Ja ga prihvaćam, to je legitiman izbor. Hrvatska u demokratskom smislu nikada nije bila na nižoj točki – kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović i dodao da više nije po starom, već puno gore od starog i "veća nevolja nego ikad".
Na ovo je Karamarko rekao da nije u redu tako vrijedjati ljude. Ono, jebi ga, nije. Zasto se onome tko je optuzen za teska kaznena djela to mora nabijati na nos umjesto da ga se pusti na miru da obavlja gradonacelnicku duznost? Bezobrazluk. Samo jedan od novijih, ali takvih bezobrazluka mu se dosad nakupilo toliko da se komotno moze reci da je bezobrazan i prgav. :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 10 Jan 2016, 01:33

Je, strašno je to, reko je lopovima da su lopovi.

Ma Zoka je car i nek je klerofašističkim govnima reko šta su.

Da nije ovak kasno otišel bi u Pepač* platit mu pelinkovac**.

* Pepermint.
** Slatki.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 10 Jan 2016, 01:34

Sam da se zna, zajebavam se malo, ali fakat mi je Zoka drag.
7nationarmy

Post 10 Jan 2016, 11:22

samo da se zna da je debilana ban za ono o djeci, da se posteno natamburalo pedercice poput didija i slicnih ne bi im palo na pamet glumit onakve svece.

i jebo te zoki :D
AJ EM BAK!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 10 Jan 2016, 11:37

7nationarmy » wrote:samo da se zna da je debilana ban za ono o djeci, da se posteno natamburalo pedercice poput didija i slicnih ne bi im palo na pamet glumit onakve svece.

i jebo te zoki :D
Pa tak su i tebe zbananirali bez veze, a ja sam nakon obavijesti o banu dobil upozorenje od Didija da neće tolerirat politiku u svoju butigu.

Toliko su glupi da sam se čak solidariziro s onim moto-majmunom... :facepalm:

Metropederčići, za njih su momci iz Pepača skoro pa frajeri...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 10 Jan 2016, 15:54

..josipovic u nu2.. opet nije rekao nista. dosta elitisticko.. da ne kazem aristokratsko drzanje. odsutno nekako od realiteta, a i ako nije, on je nad tim, sto god bude bilo, njemu ce bit dobro.
josipovic nije esdepeov kadar, on je akvizicija, kako sam kaze, koja je usla u projekt. kakav to projekt? cega?
ono sto iz citavog njegovog halo efekt nastupa mogu vidjet jest to da se kriza drustvena, politicka, produbljuje, napreduje i josipovic je misli relativno neutralno docekat, ne zeleci se eksponirat nekim zamjeravanjem nekom.
osim, naravno, milanovicu jer kako smo i inace vidjeli, najlakse je ic protiv milanovica, suprotstavit se bilo kome drugom, otvoreno ic protiv.. kako i sam josipovic izmedju redaka kaze, vecinskoj desnoj strukturi i obimu hrvatske, nije pametno.

sto se esdepea tice, nije rekao kako misli da bi esdepe trebao funkcionirat u takvim/ovakvim okolnostima, osim da se esdepe treba demokratizirat, jer je valjda, milanovic autokratizirao stranku, ne znam, nije to bas jasno rekao.
opet se, po ko zna koji put javlja ta neka ideja o formi esdepea, a funkcija se zanemaruje. vise..ili mozda nikad nije ili nije trebalo bit pitanje o tim nekim formalnim ustrojima esdepea, kozmetickim, pa da sve ostane opet isto drzeci se platforme da samo ime sdp ostaje na politickoj sceni i da nekim cilusima, ritmovima, svako malo dodje na njega red za vrsenje vlasti.

nikako da se postavi pitanje o samoj funkciji sdpa, o kojim se tu strujama i misljenjima radi, tko zastupa kakvu struju i ono najvaznije, sto misli s njom postici i kako? tj, cemu sluzi sdp osim ukrasa vecinski hrvatske desne volje.

vec imamo i neko pravilo skoro da sdp nije uspio u ovih cetvrt vijeka sastavit dva mandata u kontinuitetu.
josipovic se to ne pita, nije ga briga. to njemu nije problem.

nakon dva takva primjera odradjivanja 911 dolaska na vlast, cermu onda nastojat to potvrdjivat i trecim primjerom? ono, dokle?
..a ako je tako, pitam se onda koji je smisao uopce sdpa?

to su sve pitanja na koja ce sdp morat sebi odgovorit sad, narednih mjeseci, tj je li sdp dosao do faze besmislenosti svog postojanja. ono, ispunio je neciju svrhu, izamortiziran je i jednostavno drustvo i politika vise nemaju poterebe sa sdpom, suvisan je, nepotreban.
.. nakon sto sdp sam sebi i postavi i odgovori na ta pitanja, onda s tim treba i izaci prema van i otvoreno reci koga on to zastupa, sto on to zastupa, kako to misli provoditi.. ono, da se jednom zna sto se moze ocekivat od njega, a da to bude u vecoj ili dovoljnoj mjeri objedinjeno djelovanjm stranke, bez nekih velikih nesporazuma unutar nje same.

utoliko i nije bitno sad hoce li milanovic ostat ili nece, tj hoce li se izmislit ili nametnut netko drugi, treci.. bitno je da svatko tko sad preuzme stranku, otvoreno mora reci.. ne znam, ajd, cemu je lojalan, tj da da pregled njegovog buduceg djelovanja i da, eto, povuce neke granice ispod kojih se nece ici.

opet cu rec, trenutno najvaznije za hrvatsku nije sad ni ova vlada koja se formira, ni ostale stranke, koje su sasvim trivijalne stvari, ni ti neki bdp, gdp, gsm, abs, koji je trenutno sekundarno po prioritetu, nego stanje u esdepeu i ono sto ce s njim bit. i hoce li uopce.
svaka odluka koja se sad donese u sdpu, bit ce od velike vaznosti, u smislu dugorocnih posljedica za ovo drustvo koje se nece moc lako vise koregirati nekim tim demokratskim procesima na koje smo naucili, a to je ono, da s vremena na vrijeme se prosetamo do nekih birackih mjesta i da nakon tog napora i aktivnosti, svako nase razmisljanje prestaje, skupljamo snagu do nekih novih izbora.
zamasnjak krece malo brze i uskoro se nece moc tako lako zaustavit dok mu se ne potrosi nekako ta nakupljena drustvena inercija.

evo, josipovic je pametan.. on je vec spremio zaklon za sasvim mogucu drustvenu/politicku krizu i za nju cak proziva milanovica kao remetilacki neki faktor, a eto, ne mora nuzno znaciti da su desne snage protiv nekih gradjanskih prava, dapace (sapienti sat..). sto uopce ne znaci da ustavni sud nije napravio udar na samog sebe i jedino sto se tu moze napraviti jest jos koja strucna konferencija koja ce davat packe ovakvom ustavnom sudu, od kojih ce se ustavni suci jako prestrasiti.. bogu hvala.
..a unda
Undaminator

Post 10 Jan 2016, 17:08

'EUROPA JE NA PREKRETNICI, SDP MORA SKRENUTI ULIJEVO!' Jutarnji ekskluzivno dobio na uvid socijaldemokratski manifest Antuna Vujića

..evo, dijelom se slazem ovdje s vujicem. velikim dijelom. ne slazem se s onim sto nije ovdje receno, a koliko znam i nece bit receno.

tj, jedan erudistski tip covjeka kakav je vujic, izostavlja bitne drustvene utjecaje u hrvatskom drustvu. stovise, zanemaruje ih. stovise, naglaseno ih zanemaruje.

cak i u svojoj knjizi.. hrvatska i ljevica, bavi se vise ekonomsko politickim odnosima i idejno programskim na opcenitijoj razini, bez da se.. kao sto bi se mozda ocekivalo od intelektualne angaziranosti i kontekstualizacije pitanja, konfrontira s necim sto je u sociologiji nazivano kao jednom od najopasnijih vrsta moci.
ali, nije to samo vujiceva, recimo, slabost ili pokusaj slaganja prioriteta na nacin slona u sobi, to je citav pokret jedan hrvatskih drustvenjaka, intelektualaca da se uklanja s puta sili praveci se da nije bitna.

..ali, u toj knjizi vec postoje jasna pitanja o tome je li jedan dotadasnji sdp uopce potreban i ako nije, sto je onda potrebno?

uzimajuci u obzir da je milanovic na neki nacin odabrao vujica da napise taj manifest novi ili kakav vec, mogao bih reci da se i milanovic isto pita i ako je to tako, onda je to dobro.

usput, tajming formalne prezentacije tog vujicevog manifesta poklapa se s varoufakisovim manifestom za demokratizaciju evrope i strankom koju pokrece, 9. veljace, u berlinu, diem 25.
kolko vidim, moderator tog skupa bit ce.. srecko horvat. :zubo: :D
7nationarmy

Post 10 Jan 2016, 20:46

judolino » wrote: Pa tak su i tebe zbananirali bez veze, a ja sam nakon obavijesti o banu dobil upozorenje od Didija da neće tolerirat politiku u svoju butigu.

Toliko su glupi da sam se čak solidariziro s onim moto-majmunom... :facepalm:

Metropederčići, za njih su momci iz Pepača skoro pa frajeri...
smijesno, dima skinuo karton od 100 bodova i svaka cast na tome al da sad ovak zatvori otpadnicko zbog one koze...
AJ EM BAK!
Tea Tree

Post 11 Jan 2016, 01:00

Nasla sam neki clanak u Vecernjem jos iz 2012. u kojem se (prvi put?) spominju "decki iz Peperminta". Nisam to prije cula ni procitala, valjda nije dovoljno zazivjelo ili je meni promaknulo. Kako god, Zeko, nisam mislila da si ti to skovala :D, cinilo mi se kao nesto nastalo na drustvenim mrezama, ali posve novo.

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvat ... a-i-mosta/
Sve se glasnije zvecka unutarstranačkim izborima u SDP-u. Izvjesni prelazak u opoziciju svakako je uzdrmao poziciju Zorana Milanovića. Stoga, upitali smo ispitanike koga vide na čelu SDP-a. Najviše ispitanika, gotovo 30 posto, kao vođu SDP-a vide Tonina Piculu. Zorana Milanovića podupire njih nešto više od 17 posto, a Zlatko Komadina, koji je još prije godinu i pol dana, kada je Slavko Linić izbačen iz stranke, najavio kandidaturu, uživa potporu od niti 10 posto.

Međutim, kada analiziramo odgovore samo SDP-ovih birača, situacija se bitno mijenja. Naime, većina SDP-ovaca i dalje smatra kako stranku treba voditi Zoran Milanović. Više od 43 posto ispitanika vjeruje da je Milanović najbolja opcija za šefa stranke, dok 26 posto ispitanih SDP-ovaca na toj poziciji vide Tonina Piculu.
Naravno da biraci suprotne strane prizeljkuju na celu SDP-a nekog mlitavijeg, ta nece valjda ovog bezobraznika koji ih stalno proziva da su pokrali i da se bave ustasovanjem, umjesto da lijepo suti i ne talasa, kao Picula, na primjer. :D
Ne znam, mozda je Picula dobar, cak i u dusi, nitko to zapravo ne zna, nije on od puno rijeci i nametanja sebe u javnosti, valjda voli da nikome ne smeta. Aman taman. :D
Tea Tree

Post 11 Jan 2016, 01:17

Dobar je Vujic, samo bi trebalo pricekati i vidjeti u kojem smjeru ce to otici tj. hoce li se uopce krenuti s realizacijom pa barem onoga sto je u ovom trenutku SDP-u izvedivo ili ce ostati na manifestu na papiru, a to ovisi o puno stvari.

A Varoufakis, joooj, ne znam treba li i moze li se njega shvatiti ozbiljno, trebala bih se malo vise informirati, ali Srecko Horvat koji moderira dogadjaj? :D

Horvat je zapravo odlican lik, medjutim kad ga vidim kako se s njeznom paznjom, gotovo majcinski odnosi prema pomalo :zubo: pogubljenom Zizeku, pada mi na pamet da jei ovaj Horvatov novootkriveni dragulj, a nije da nema potencijala.
Ali ajd, necu sad previse srat unaprijed. :D
karambol

Post 11 Jan 2016, 12:15

..a unda » wrote:....a ako je tako, pitam se onda koji je smisao uopce sdpa?

to su sve pitanja na koja ce sdp morat sebi odgovorit sad, narednih mjeseci, tj je li sdp dosao do faze besmislenosti svog postojanja. ono, ispunio je neciju svrhu, izamortiziran je i jednostavno drustvo i politika vise nemaju poterebe sa sdpom, suvisan je, nepotreban.
.. nakon sto sdp sam sebi i postavi i odgovori na ta pitanja, onda s tim treba i izaci prema van i otvoreno reci koga on to zastupa, sto on to zastupa, kako to misli provoditi.. ono, da se jednom zna sto se moze ocekivat od njega, a da to bude u vecoj ili dovoljnoj mjeri objedinjeno djelovanjm stranke, bez nekih velikih nesporazuma unutar nje same.

utoliko i nije bitno sad hoce li milanovic ostat ili nece, tj hoce li se izmislit ili nametnut netko drugi, treci.. bitno je da svatko tko sad preuzme stranku, otvoreno mora reci.. ne znam, ajd, cemu je lojalan, tj da da pregled njegovog buduceg djelovanja i da, eto, povuce neke granice ispod kojih se nece ici.
Ah, jebiga...teoretičari moraju biti spremni sudjelovati u zamornim dnevnim aktivnostima, a praktičari trebaju biti spremni znatan dio svog vremena, umjesto u neposrednom angažmanu, posvetiti promišljanju...ali...čega? Sudjelovati u čemu? Promišljati što?
Vlada globalizacija, a ona je vođena profitom, za ostvarenje kojeg je potrebno društvo konzumenata I mi to jesmo. Odrediti desnicu I ljevicu sve je teže. Posljednju prepoznatljivu crtu razdvajanja čini to da većina socijaldemokrata želi visoke socijalne izdatke, dok većina neoliberala želi minimum socijalne sigurnosti, a opet - svaka vlada mora pomiriti hrpetine suprotstavljenih posebnih interesa. To "pomirenje" se uvijek radi u skladu s praksom I zakonima... :D
Interesni brakovi su današnja neminovnost svakome tko želi preživjeti u vladajućoj fotelji pa se najčešće čuje kako kapitalizam nema alternativu...što vodi do strukturalnog prilagođavanja države globalizaciji tj. međunarodnim kompanijama koje iz cijele priče vuku najviše koristi I, naravno, vrše pritiske na zakonodavstvo da im bude po volji I potrebi.
I kaj? Tko to može mijenjati ili spriječiti? Javnost koja je sustavno zatupljena krvlju, seksom i glamurom? Ta je baza lišena sposobnosti kritičkog razmišljanja...I teško joj je pomoći. :zubo:
Od SDPa bih očekivao da, najčešće bezlični, nedovoljno sposobni, često korumpirani državni i lokalni službenici i dužnosnici provode akcije koje su direktno usmjerene protiv kriminala, neprofesionalizma i bezličnosti, odnosno usmjerene na veću kontrolu javnosti nad državnim aparatom. Da SDP osposobi državu koja zna upravljati rizicima tako što neće imati „tehničare“ lišene sposobnosti kritičkog razmišljanja već će znati ponuditi umjesto oskudice autonomiju, umjesto bolesti aktivno zdravlje, umjesto neznanja obrazovanje, umjesto slabosti dobrobit, umjesto dokonosti I dosadne praznoglave svakodnevice - inicijativu.
Nažalost, sve to je moguće, možda, negdje gdje nije ova raja. :zubo:
Štono bi rekao Kant - „Teorija bez prakse je prazna, praksa bez teorije je slijepa“
:zubo:
Euklid
old school

Post 11 Jan 2016, 16:48

:rofl: :rofl: :rofl:

najsmješnije mi je čitati ovo da se u HDZ-u boje ako Milanović ostane šef SDP-a :facepalm:

je, je... užasno se boje nekoga ko ih je vratio u život i kojeg su dobili 5 puta za redom na raznim izborima :rofl:

ma lako što ga je dobio HDZ nego ga je dobio svako ko je ušao u polemiku s njim, čak i jedna Ruža Tomašić sa svojom opskurnom strančicom na izborima za EU parlament, čak i jedan ordinarni krimos Bandić na izborima u Zagrebu... ma dovoljno je samo da se verbalno zavadiš sa Zokijem i izborni uspjeh ti je osiguran... eto kolko ga se svi boje... :rofl: :rofl:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 11 Jan 2016, 19:54

Milanović Komadini: HDZ na čelu SDP-a želi nekoga tko šuti, ja sam im opasan politički neprijatelj

:facepalm:

nerazumni glupane, tvoja nesvrsishodna ideološka prepucavanja su i dovela do homogenizacije desnice i zbog tebe danas imamo HDZ i na Pantovčaku i u Banskim dvorima... :facepalm: :facepalm: :facepalm:
..a unda
Undaminator

Post 12 Jan 2016, 01:35

Tea Tree » wrote:Dobar je Vujic, samo bi trebalo pricekati i vidjeti u kojem smjeru ce to otici tj. hoce li se uopce krenuti s realizacijom pa barem onoga sto je u ovom trenutku SDP-u izvedivo ili ce ostati na manifestu na papiru, a to ovisi o puno stvari.

A Varoufakis, joooj, ne znam treba li i moze li se njega shvatiti ozbiljno, trebala bih se malo vise informirati, ali Srecko Horvat koji moderira dogadjaj? :D

Horvat je zapravo odlican lik, medjutim kad ga vidim kako se s njeznom paznjom, gotovo majcinski odnosi prema pomalo :zubo: pogubljenom Zizeku, pada mi na pamet da jei ovaj Horvatov novootkriveni dragulj, a nije da nema potencijala.
Ali ajd, necu sad previse srat unaprijed. :D
..dobar je vujic.. i vise nego dobar, ali.. nema ali. vujic se sam odmaknuo od operativne politike. to sto on pise taj neki manifest, to je samo dokaz da je netko svjestan da ono sto je do sada..ili do tada, tj od pocetka predstavljalo socijaldemokraciju u hrvatskoj, i ne funkcionira bas.
ono, koliko sam upoznat, sto vujic tu pise, aznam samo iz nekih druih trecih ruku, vise je okrenuto prema nekoj vrsti internacinalizacije, te vrste umrezenja, sto je jako dobro.. ako je tako, jel, uskoro ce to izac na vidjelo, ali specificnosti hrvatske se zanemaruju, presucuju nekako, minoriziraju.. i opet, ako je tako, ne znam jel to dobro.
meni se to cini kao ponovno prepustanje inicijative i cekanje da vrijeme eventualno odradi nesto.

varoufakisa se i te kako moze i treba shvatit ozbiljno. merkelica ga je vrlo ozbiljno shvatila i morala je dosta toga zrtvovat jer se na kraju sve postavilo ne na nacin..ili tsipras ili ja, nego ili varoufakis ili ja.. i, naravno, najlakse je bilo tu zrtvovat varoufakisa, ali nije ni merkelica prosla bez zrtava, a ni njemacka.. a ni eu.
i eto, ok, trebalo je i varoufakisa difamirat i nekako.. ne mos mu rec da ne zna, jer je tukao istim onim oruzjem kojim se sluzi eu, istim onim ekonomskim postavkama koje su se samo vratile kao bumerang natrag u glavu onom sto predstavlja trojka, vrhunski je potkovan, obrazovan, ekonomski sustavi i primjene mu nemaju nikakvih tajni i eto, jedino sto mozes, to je nekako ici na to da je on propuvao ili je uvijek bio propuvan. :D
..ali, kad trojka prijeti izbcivanjem iz eurozone grckoj (sto jos uvijek nije ostavljeno sa strane kao prijetnja, ucjena), i sa potpunom spremnoscu da to izazove sve negativne posljedice po grcku i to na nacin.. dobili ste sto ste trazili, varoufakis je imao sve spremno da preko noci uvede drahmu u grcku i da sve to skupa prodje, relativno brzo i bez tih strasnih posljedica po grcku kojima su grckoj zaista nemilosrdno prijetili, doslovno vrsili teror.
mislim, posljedica bi bilo, prenagle bi bile to promjene da bi sve to moglo proc bez nekih trzavica, ali nista tako strasno kao sto je to reklamirala, pa i njemacka npr.
osim toga, da je taj scenarij odlukom nekog ludjaka ili ludjakinje i krenuo.. ono, i bio pusten s lanca, svi su svjesni da danas, nakon godine dana, ne bi evropi bilo puno bolje nego grckoj.
ako cemo vec mjerit po nekim tim dicnim pokazateljima ekonomskim, pa onda i politckoekonomskim, u nekim razmjerima, gore bi u tom slucaju prosla npr jedna njemacka od grcke.

..ali, citava ta prica jos uvijek nije gotova, samo je malo, recimo, odgodjena ili zakrpana, sanirana nekako trijazno, malo se ventilira prema bliskom istoku i ukrajini, i evo, ako nista drugo, za mjesec dana varoufakis merkelici pred nosom, usred berlina pokrece nesto sto je merkelica tjerala iz atene.. :D :D

ma horvat i varoufakis su vec, ono, intimusi, jel, subverzivi zagrebacki i to.. i pustimo sad zizeka ( i on ima ulogu u svemu ovom, bez brige, sad ces ti vidjet, samo kad on osjeti da je dobar tajming, voli i zizek malo, ono, reflektore, nije njemu zagreb bas neka idealna scena, vrhunac medijski), berlin je odlicno mjesto za zajebanciju, za kabare, za tumorou bilongs tu mi, a danas je taj tumorou, pogledaj malo kako to krece.. i tako, neka takva simbolika, neki tamo horvat s nekim tamo zege subverzivom, moderira skup na kojem se promovira taj manifest i ta nova varoufakisova stranka izbjegla, eksportirana iz grcke. :D
mislim, ne znam sto to za berlin znaci malo, jel to dvadeset, dvjesto ili dvije tisuce ljudi, ali i neka ih bude toliko malo (iako mislim da ce bit barem 200 novinara, ako nista drugo), ali to nije bitno, nesto krece formalno i sto merkelica sve vise buse i tako tjera dalje od sebe, to joj dolazi sve blize.. :D

ne znam, meni se ta ideja, pa kao i performans cak, vrlo svidja. ono, prava subverzija, prava..i nekako, htjela ne htjela, merkelica ucestvuje u rodjenoj subverziji protiv sebe.. :D
..a unda
Undaminator

Post 12 Jan 2016, 02:22

karambol » wrote:
Ah, jebiga...teoretičari moraju biti spremni sudjelovati u zamornim dnevnim aktivnostima, a praktičari trebaju biti spremni znatan dio svog vremena, umjesto u neposrednom angažmanu, posvetiti promišljanju...ali...čega? Sudjelovati u čemu? Promišljati što?
Vlada globalizacija, a ona je vođena profitom, za ostvarenje kojeg je potrebno društvo konzumenata I mi to jesmo. Odrediti desnicu I ljevicu sve je teže. Posljednju prepoznatljivu crtu razdvajanja čini to da većina socijaldemokrata želi visoke socijalne izdatke, dok većina neoliberala želi minimum socijalne sigurnosti, a opet - svaka vlada mora pomiriti hrpetine suprotstavljenih posebnih interesa. To "pomirenje" se uvijek radi u skladu s praksom I zakonima... :D
Interesni brakovi su današnja neminovnost svakome tko želi preživjeti u vladajućoj fotelji pa se najčešće čuje kako kapitalizam nema alternativu...što vodi do strukturalnog prilagođavanja države globalizaciji tj. međunarodnim kompanijama koje iz cijele priče vuku najviše koristi I, naravno, vrše pritiske na zakonodavstvo da im bude po volji I potrebi.
I kaj? Tko to može mijenjati ili spriječiti? Javnost koja je sustavno zatupljena krvlju, seksom i glamurom? Ta je baza lišena sposobnosti kritičkog razmišljanja...I teško joj je pomoći. :zubo:
Od SDPa bih očekivao da, najčešće bezlični, nedovoljno sposobni, često korumpirani državni i lokalni službenici i dužnosnici provode akcije koje su direktno usmjerene protiv kriminala, neprofesionalizma i bezličnosti, odnosno usmjerene na veću kontrolu javnosti nad državnim aparatom. Da SDP osposobi državu koja zna upravljati rizicima tako što neće imati „tehničare“ lišene sposobnosti kritičkog razmišljanja već će znati ponuditi umjesto oskudice autonomiju, umjesto bolesti aktivno zdravlje, umjesto neznanja obrazovanje, umjesto slabosti dobrobit, umjesto dokonosti I dosadne praznoglave svakodnevice - inicijativu.
Nažalost, sve to je moguće, možda, negdje gdje nije ova raja. :zubo:
Štono bi rekao Kant - „Teorija bez prakse je prazna, praksa bez teorije je slijepa“
:zubo:
..e, a, kazem, sad bi trebali vidjet u esdepeu cega i sto i kako. jest, tesko je danas povuc crtu te svakakve ljevice i te neke desnice.
tesko je jer je prostor zadan, neoliberalan do ekstrema doveden, s obje noge u eugenici. nekidan gledam na teve neki dokumentarac americki o nekim tamo procesima sudskim, neka sprega kriminala i politike, i vrlo je tesko prepoznat, otkrit gdje je granica izmedju kriminala i politike i taj dokumentarac zavrsava (a i pocinje, mislim) rijecima da ljudi u americi pristaju na to i ne zele da se neki mehanizmi promijene, ne zele da necije bogatstvo bude kompromitirano, smanjeno, umanjeno, nekako prerasporedjeno jer ljudi tamo misle, demokratski misle, kulturoloski, jel, misle.. da ce oni za mjesec dana ili godinu dana bit bogati i ne zele da im se dira u to bogatstvo koje ceka na njih.

kazem, tu se radi o citavoj kulturi, ljudi voljno pristaju na to. cak bih rekao i slobodno. ne mos ti sad nekom rec nemoj bit ucjenjen ako taj to ne vidi, da je ucijenjen, jel ili ako i vidi, kaze.. pa sta, to je moj izbor, moj rizik..i tako se konflikt neki drustveni skrece upravo suprotno tamo na neki teren sto dalje od tog bogatstva.
poznata je to tenologija odavno, znana je kao rat siromaha i tu dolazimo do klasicne klasne ili konfliktne teorije.

ta neka matrica djeluje i u hrvatskoj, naravno, s nekim specificnostima i prilagodjenjima i tu se sad treba odredit sto tu i kako radit.
tj, da, ovo se samo drugim rijecima slazem sto govoris, problem je uvijek isti, tj nije problem sad neki kapitalizam ili neoliberalizam, ne sam po sebi, problemi su drugi.
problem je kud to vodi, kako i problem je sto to drustvo i ne zanima bas, ne postoji (dovoljna) drustvena volja da se to promijeni.
to je ono.. ne dao bog veceg zla, sto je ustvari relativiziranje apsolutnog pristajanja na zlo i to upravo na onajopisan nacin..dosli su po njega i ja sam sutio, pa su dosli po onog i ja sam sutio, pa su dosli po ovog i ja sam sutio, itd, itd..

tako da, ono, kad ovako gledas, nema tu neke velike bas pomoci, dosta to sve depresivno izgleda i distopijiski krece.
i nema tu bas nekog velikog izbora.. ili se prepustit i rec..zasto cu ja bit manje govno od tebe, ako si ti govno, onda ja mogu bit vece, pa ko koga (da, moze se to nazvat i ratom govana :zubo: ) ili izabrat drugu stranu, nekako, antigovnarsku, koja jasno, nije idealna, nije determinirana, dosta toga se u hodu treba rjesavat, pa i, jer nemoguce je to ocekivati neku drugu, recimo, dispoziciju i ocekivat da ako se petljas s govnima, da ces ostat cist i mirisan.. :D

dakle, esdepe ce morat sad odabrat neki smjer i dinamiku, pa onda i toga koji ce nosti tu dinamiku i odrzavat taj smjer.
ili ce se, kazem, tu morat ic malo energicnije, konfliktnije, zauzet malo onaj pocetni stav ili se esdepe mora ugasit. ili hibernirat, ne znam, tako nesto.. ostavit ga za neka bolja vremena, ako dodju i to ko zna kad i to sama od sebe.
mislim, kome treba jedan esdepe koji ce se stalno povlacit jer je nedorastao okolnostima, okolnosti su jace od njega, drugim rijecima, u debeloj je manjini i jedina funkcija mu je da bude neka referentna tocka u odnosu na koju ce se postavljat ove nase vecinske desno religijske stranke i tako dzabe izvlacit profit.
i tu onda se jos takav esdepe i nekako financira da opstane, na nacin jel, da ako prestanemo vjerovat u vraga, to je za plasit malu djecu, onda ni bog nema smisla i treba odrzvata to neko zlo koje je netko zamislio u svojoj glavi kao nekog oponenta ili antipoda koji mu daje smisao i bit.
ako je tako, pa rjesenje je jednostavno..ukinimo esdepe. ono cag na ni ukinut formalo, nego ono, nek ne prodje neke izborne pragove, nek se sve to raspe, odumre, pa nek drustvo onda trazi druga rjesenja, izmedju markicke, mosta, hadezea, hspa, pa cemo onda vidjet sta ce bit i kako. i koliko. i sto ce bit nakon toga. hoce li uopce ista bit, ostat? bilo koga i icega? :D
..a unda
Undaminator

Post 12 Jan 2016, 03:11

evo, npr, jutarnji..

OSTOJIĆ I BERNARDIĆ PODRŽALI KOMADINU ZA ŠEFA STRANKE 'U SDP-u ima mjesta za sve, pa i za Milanovića, ali nema za politiku ili mi ili oni'

ok, znaju oni sto naslovljavaju i kako i zasto, ali ajd, neka sad ovo posluzi..

pocinje se stalno spominjat ta neka ili-ili politika i to kao da je milanovic izmislio.
dobro. kakva bi onda bila ta neka neili-neili politika? mozda-mozda? haj-nehaj? flaj-baj?
evo, ako npr po clanku ili dojmu koji sugerira clanak, ostojic i bernardic ne zele ili-ili politiku, zasto ne zele? i koju onda zele? koegzistenciju? suradnju? ..mislim, sto? tko sto s tim dobiva, tko sto s tim gubi? sto gubi, sto dobiva?

najprije, ne mislim uopce da je milanovic za tu ili-ili politiku. volio bih da osim tih rijeci, malo i na djelovanju nesto ostane.
ako je to nekako vec prepoznato, a ja nisam bas ono, siguran siguran, da milanovic hoce ici tuda, onda ce on to morat sad objasnit sta i kako.

npr, evo, neka bernardic i ostojic sutra dodju u poziciju da se kao nositelji opozicije trebaju nekom konfrontirat. kako ce se konfrontirat? cime? dijalogom? argumentima? kakvim argumentima u vecinskom gemistu neoliberalne desne konzervativne religiozne sredine?
sta ce oni rec? sta ce napravit? kako ce se ponasat?
mogu jedino popustat i zavaravat svoje glasace da se radi o taktici kojom zele dobivat mrvice, moc i polozaj koju ce im ciklicki dodijeljivat druga strana i tako da ostvaruju neki svoj i osobni interes, nazivajuci to politikom.

ok, oni oce komadinu. dobro, meni taj komadina ne izgleda nesto los, ali eto..kako se on misli sutra, ako bude vodio stranku, postavit? moli-moli? ..mile-lale?
i, mene cudi da bi on htio vodit stranku, ali eto, aktivno sudjelovat u realizaciji neke politike na drzavnoj razini, malo je bilo previse za njegove snage., pa se, eto, sta ce, povukao..
nadalje, kakopise u clanku, bernardic kaze da je komadina covjek s terena, da je dobio sve svoje tamo izborei tako, jel, natjecanje, konkurencija, trziste, svi znamo o cemu se radi, o nogometu, jel i bernardic ocito ne zna drugacije razmisljat. ili nece, nasao covjek maniru, i misli da ga svi vole, ono, obrnuto od paranoika.
a mozda na ovim unutarsranackim izborima ce opet obecavat zaposlenja negdje u zamjenu za glasove.. holding, sta li, gdje li vec..
ali, na stranu to, ovdje se otvoreno pokazuje nesto drugo, nerazumijevanje iceg drugog osim sebe i narcisa u sebi.
najprije, kako to moze rec neko ko.. kolko je uopce taj bernardic dobio tih nogometno navijackih izbora..ok, da se puno sad ne varacam, obecavajuci ili ne obecavajuci zaposlenja za glasove?

drugo, komadina je tamo u rijeci, ta zupanija. pa dobro da nisu..kako tea tre kaze, zvali sanadera ili zvali jakovcica iz ids..jakovcic je super, covjek sa terena, nikad nista nije izgubio, svasta je dobio..pa zovi jakovcica onda za predsjednika esdepea.
komadina nista nije stvorio, rijeka i ta zupanija su stvorili i komadinu i linica. neka najprije bernardic napravi na svom terenu takvu bazu kao sto postoji u rijeci, pa onda neka prica.
a o razjedinjenoj ljevici, on nema sto pricat pored bandica mu.
tamo ono, rijeka, istra, pa to su skoro odvojene drzave od hrvatske.. i neka su, ali nema tu nekog recepta za ostatak hrvatske ili za zagreb.
a o dalmaciji da i ne govorimo, briga vise koga, dalmacija saptom pade..ko ce u dalmaciji, ono sto je jos kao ostalo, glasat za komadinu? oce, baldasar, nego ko drugi, jedino tako moze nesto sebi napravit jer ce mu se esdepe u splitu ugasit i to zahvaljujuci njemu kao egzekutoru.

vrlo povrsna gledanja ostojica i bernardica, ako su to njihova gledanja kako prezentira jutarnji ili zaista smatraju birace u esdepeu budalama ili jednostavno hoce da budale glasaju za njih & to nesto jer su procijenili nekako pouckom mosta da ima sasvim dovoljnu budala na birackom trzistu..
Euklid
old school

Post 12 Jan 2016, 16:09

Eto će Bernardić još ispasti kriv što je SDP izgubio izbore u Zagrebu :rofl:

Pa prisjetimo se malo kako je to bilo prije koju godinicu pošto znamo undine probleme s memorijom... prema Anketama Bandić je imao dosta veliku prednost koja se malo po malo topila i kad je Bero stigao na 2-3% posto zaostatka Zoka se uplašio da bi SDP mogao dobiti novu političku zvijezdu, sjajniju čak i od samog kralja-sunca pa je brže bolje reagirao i umjesto Bere u utrku ubacio Ostojića. Usprkos statutima SDP-a prema kojima se zna kako se biraju kandidati za lokalne izbore. Al šta je to za našeg Zoku ignorirati stranačka tijela, odredbe i statute kad je on najpametniji.
Bandić koristi priliku i započinje verbalno prepucavanje sa Zokom putem tiskanih i elektronskih medija.

Rezultat znamo, debakl SDP-a i pobjeda Bandića s 30-ak posto razlike... :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 12 Jan 2016, 16:17

..ma bernardic.. esedpeov petrov. za dicu je igranje u pijesku..
..a unda
Undaminator

Post 12 Jan 2016, 16:34

..kaze stankovic na fejsu da mu u ovu nedjelju dolazi milanovic. jako me zanima kako ce se to odvijat. jako. jos vise me zanima koliki ce bit share..
Tea Tree

Post 12 Jan 2016, 23:29

Kakva je ta ili ili politika? :D Sta se radi kad je ili ili, a sta kad nije?
I dobra je usporedba s nogometom, i meni je odmah sport pao na pamet, izbornik, Norveska, 2:0 u korist Norveske, evo upravo dokumentarac o norveskim planinarskim stazama, mora da je sudbinski.
Jedva cekam Nedjeljom u 2, takodjer i moj brat Robert. :D
Stankovic kaze da ga je zvao vise puta pa da ga je stalno odjebavao, vidjet cemo kakav ce komentar biti na to, jer je Stankovic vec to istaknuo kao nesto znacajno iako sumnjam da jest. Valjda ne mozes ne doc kad te Stankovic zove, a ako ne dolazis ni kad te vise puta zove, onda sigurno postoji Razlog. :eek:
..a unda
Undaminator

Post 13 Jan 2016, 02:03

Tea Tree » wrote:Kakva je ta ili ili politika? :D Sta se radi kad je ili ili, a sta kad nije?
I dobra je usporedba s nogometom, i meni je odmah sport pao na pamet, izbornik, Norveska, 2:0 u korist Norveske, evo upravo dokumentarac o norveskim planinarskim stazama, mora da je sudbinski.
Jedva cekam Nedjeljom u 2, takodjer i moj brat Robert. :D
Stankovic kaze da ga je zvao vise puta pa da ga je stalno odjebavao, vidjet cemo kakav ce komentar biti na to, jer je Stankovic vec to istaknuo kao nesto znacajno iako sumnjam da jest. Valjda ne mozes ne doc kad te Stankovic zove, a ako ne dolazis ni kad te vise puta zove, onda sigurno postoji Razlog. :eek:
ma zvao ga je stalno stankovic ove cetri godine, pa je, kako kaze, svaki tjedan isao poziv milanovicu, a ovaj.. no habla, nit se javlja, niti sliku salje. :D
sad cemo vidjet sta ce bit, mogla bi to bit odlicna emisija, nadam se. ono, mogla bi.. znaju obojica bit zajebani kad oce, a ne radi se o nekom tu ideoloskom ili nekom drugom takvom prijeporu. dvije ozbiljne, zrele osobe, pametne, koje znaju puno vise nego sto mogu rec, svjesni i svojih i interesa onog drugog, sjest ce jedan nasuprot drugog, na javnoj televiziji, uzivo, sat vremena, malo, a puno toga se ima za pitat, puno toga se nakupilo..
ne znam, mogao bi se kladit da ce emisija pocet tako, kao ono ozbiljno, i najprije ce stat na tren, pogledat se i mogli bi se pocet smijat.
cak mi se cini da bi ih mogao uhvatit onaj smijeh kojeg ne mos kontrolirat, ono, kad znas da se ne smijes smijat, ali ne mos izdrzat.. :D
a vidjet cemo, mozda bude tu i malo nervoze, treme, mozda i vise, ko zna, ali ne vidim zasto bi trebala bit s bilo cije strane.

..ne znam ni ja sta bi to trebala znacit ili ili politika, to je neka sifra valjda, ne znam.. :D

veceras je u otvorenom ostojic nesto rekao da u esdepeu, doduse, ne smije bit podjela ili mi ili oni (jel mu to znaci da to ili ili smije bit prema van?)..i onda jos nesto bla, bla, nastavlja recenicu koju zavrsava.. esdepe ce morat ili ovako ili onako. :D

dobro je bilo ovo otvoreno veceras, usprkos kolaricke, iako je ona dobro dosla kao neki kontrapunkt, sasvim nekako opustena atmosfera, bez nekih tenzija, frka, histerija, utupa, domoljubnih poklica i mobilizacija.
kolaricka, sta ce, nema ona veze, ona je zacrtala nesto na nekoj nizoj razini i jebiga. ona bi htjela svedske standarde neke politicke. ocito je njoj super.
ostojic, nesto malo sire gleda, ali buca i on, vidi se, oce on to kao malo sagledavat sire i onda s autoritetom i konosijerstvom kaze da je ljevica u citavoj evropi u krizi, a on tojako dobro zna.. jer da se on cesto prica s piculom. :D
ono, picula mu je izvor informacija, picula zna, jer je u eu, ostojicev je prozor u svijet.. :D
grbin, dobar.. vidi se da kuzi i sustav i politiku i da vise zna o tome sto se dogadjalo nego sto moze reci, ali i njemu treba jos utakmica u nogama.
zuppa.. a sta rec, meni ga je bilo jako drago vidjet, misliim i da je trgnuo dvije, tri pivice na sanku dole prije emisije ili je jednostavno s dosadom slusao sto kolaricka i ostojic pricaju, sazaljivo skoro. :D
imao je par jako dobrih komentara.. njemu je sve jasno i u vezi ljevice i desnice i hrvatske i evrope i sta ce, nece se valjda nervirat sto tu ovo dvoje govori bez blage veze.
kaze, ono, dosta mi je vise nasih ljevicara koji govore lijevo, lijevo, lijevo, a nemaju pojma sto to znaci, sta lijevo, di lijevo.. :D :D

sjetio sam se jos sad kad se vujic spominjao, pa jos veceras zuppa i moram opet linkat onaj vujicev tekst, opet sam ga sad isao citat, sjajan je vujic. samo malo se sjetit ako se pratilo sto se onda dogadjalo, tek toliko da se moze bolje uzivat u tekstu znajuci neke elemente, tekst koji je reakcija na kuljisev tekst, koji nije sad uopce toliko bitan..

sad mi malo pada na pamet, zasto kod nas ta ljevica nekako nema uspjeha. pa nema se za sto uhvatit. opca razina neka obrazovanja bi trebala bit malo veca i sira da bi se samo razumjelo koliko je ovaj tekst sjajan.. ovakav tekst neko opetrecen nekim pizdarijma spremnosti sa dom, boga i hrvata, krvi i tla, niti moze razumjet, a kamoli napisat.. duhovitost im je na razini dvojnog karburatora ili dvostrukih ventila. :D

http://blog.dnevnik.hr/vaseljena/2009/1 ... html#dan22 :D :D
Euklid
old school

Post 13 Jan 2016, 15:07

JELENA LOVRIĆ Milanović drži SDP u stanju trajnog rata

..ostade od Zoke samo prazna ljuštura... i treba sad nekako skrenut pažnju da se ne vidi ta ispraznost... :(
..a unda
Undaminator

Post 17 Jan 2016, 11:26

..onako, nelosa dekonstrukcija bernardica, sto je manje vazno, koliko je vazno sto tekt pokazuje da se problemi u esdepeu veci i kronicniji.. zuppa je rekao da je sdp u krizi jos od devedesetih, od pocetka.

ŠEF ZAGREBAČKOG SDP-a BEZ DLAKE NA JEZIKU 'U 8 Milanovićevih godina izgubili smo svakog petog birača, dosta je oportunizma!'

samo par navoda iz teksta osim sto odmah, u podnaslovu odmah postaje malo jasnije cim se izdvajaju bernardicev obracun s oportunizmom, cime valjda bernardic htio porucit da on s oportunizmom nema veze. ono kurba o postenju, vojnik o skracenju..
Hoće li biti više kandidata na unutarstranačkim izborima? Hoćete li se vi kandidirati?

- Neću se kandidirati za predsjednika stranke. Nisam bitan ja, nego SDP.
..naravno da se nece kandidirat, cak i njemu je jasno da bi prosao toliko lose da bi morao mijenjat stranku.
SDP je ovako izgubio pete izbore u nizu. U osam godina izgubili smo svakog petog glasača, odnosno 140 tisuća glasova. I o tome moramo razgovarati.
nevolja esdepea jest sto ocito ima previse u esdepeu onih koji su navijaski rapolozeni i onih koji gledaju americke serije.
sve dok bude dovoljno ovakvih u esdepeu koji gledaju svijet u odnosima viner luzer, nece se u esdepeu nista promijenit.
o kojih to osam godina gubitka glasova govori? prije osam godina bi vise ljudi glasalo za sdp nego danas? gdje je bio sdp prije osam godina? jel onda bio viner il luzer?
Je li to jedina zamjerka vrhu stranke u tim pregovorima?

- Ne, smatram da u tom procesu nismo bili dosljedni i vjerodostojni. Jer, Glavni odbor SDP-a donio je zaključke u kojima smo rekli da jesmo za suradnju s Mostom, ali nismo, primjerice, i s HČSP-om
jel to bernardic misli na drzavnoj razini ili lokalnoj? na lokalno je to u redu? npr koaliranje s hdzom?
i, kakva je razlika bernardicu izmedju hdssba i hcspa? mislim, ko je to u esdepeu htio koalirat s hcspom ili hspom? kad? formalno ili neformalno, tj iza kulisa, kao baldasar npr. ok, eto, baldasar npr, splitski sdepeovac.
Spominjete HSP kao problem, a SDP je na izbore skoro izašao u suradnji s Glavaševim HDSSB-om.

- Otkud vam to? Nikoga iz SDP-a nisam čuo da je eksplicitno rekao da je za koaliciju s Glavašem. Doduše, trebalo je jasno javno reći svoj stav o tome. Crnokošuljašku gardu morali smo osuditi.

No, nitko se nije eksplicitno izjašnjavao ni protiv?

- Ipak, nitko nije rekao niti da podržava koaliciju s Glavašem, to nisam čuo.
..ah da, malo se bernardic zabunio. oisim toga ovije ke mogao jasno i glasno rec, izjasnit se, ali ocito to nije oportuno.
i tako, na stranackim tijelima imamo..s hdsbom i mostom moze. s hadezeom i hcspom, ne moze. dobra su mu ta stranacka tijela.
mislim, tko je branio da bernardic jasno i glasno i javno kaze nesto, ako mu vec nije uspejlo odigrat svoje neoportune igrice unutar sdpa, pa makar da se tako riskirao polozaj svoj u esdepeu?
nitko mu nije branio.
on svoj gals dize samo samo ka je siguran da mu to moze vise koristit nego stetit. dosta ono, hrabra osoba, odlucna, vidi se jak karatkter i osobnost.
ako je on buducnost esdepea, elita esdepe, onda je situacija u esdepeu puno gora nego sto sam mislio. a buducnost je onda, nikakva.

Mislite li da te priče o praćenju Bože Petrova nemaju temelja?
- Želim vjerovati da živimo u sigurnoj i slobodnoj državi u kojoj ljudi nisu uhođeni i praćeni i u kojoj funkcionira pravna država te u kojoj svi imaju pravo reći svoje mišljenje i stav, a da za to ne trpe ni najmanje posljedice.

No, ovo nije prvi put da se vrh SDP-a dovodi u vezu s praćenjem i optužbama za zloporabu PN USKOK-a - sjetimo se slučaja Slavka Linića. Kako na to gledate?

- Mogu se samo nadati da nikakve zloporabe represivnog sustava nije bilo. Zaista nemam detaljan uvid ni podatke da bih o tome mogao meritorno razgovarati.
zelim vjerovati, mogu se nadati.. u jednom trenutku sam pomislio da je ovo intrevju s onim grmojom.
inace, po ovom sto on ovdje buca, mogu vidjet da mu situacija s linicem nije bas jasna i da glavni covjek najvece esdepoeve organizacije, zagrebacke, ne samo da nema mogucnosti sagledat i povezat neke stvai, nego mu ocito ni u samom esdepeu sve ne govore, tj nijedna od tako da kazem, suprotstavljenih ili interesnih strana u esdepeu ne zeli da bernardic bas sve zna, nitko ocito u njega nema bas previse povjerenja.
Mislite li da ste se u Milanovićevo vrijeme udaljili od socijaldemokracije?

- Stranci je nedostajala jasna vizija socijaldemokracije, vizija što je SDP i koje programe nudi. Nažalost, u posljednje četiri godine nismo o tome u stranci razgovarali.
vidim da se intezivno razgovaralo o tome u zadnjih 18 godina, odkad je bernardic u esdepeu, kako je on doprinio socijaldemokratskoj viziji i jedino tu fali.. tj nikako da postane gradonacelnik zagreba. nikako mu nije jasno sto to njemu fali da bude gradonaclenik.. zagreba.

sad krecu lokalni izbori..mislim, ne sad, ali sad ce se tu pocet pripremat. meni je jasno da bernardic za svoju ambiciju kao najvecu prepreku tu vidi milanovica.
skoro slicno kao sto se splitski baldasar u svojim nekim ambicijama isto tako fiksirao na igre i natjecanja u kojima misle da ce pobjedit onaj ko se bude najvise istaknuo kao antimilanovicevac.
ok, s tom razlikom sto baldasaru nece nista pomoc, barem ja ne vidim kako, da bude ili ostane gradonacelnik jos jednom, a kao i jos nekim splitskim esdepeovcima, ucestvovanje u splitskoj gradskoj vlasti su shvatili kako kaznu, vece su aspiracije oni imali.. ali kod baldasara je tu malo jasnije da mu nije samo to u pitanju, nego je usad stvarhoce li ga esdepe izbacit iz stranke, sto bi po meni nekako i trebalo.
a ako milanovic ostane ili na vlasti esdepea ili tu negje, to je vec sasvim realna opcija i baldasar je ocito sasvim ozbiljno shvatio razgovor s milanovicem u splitu prije jedno godinu dana.

stalno se u esdepeu spominju neke promjene, vrijeme promjena, tao nesto, ali svi koji to sad spominju, govore o milanovicu, ne o sebi. ne pada im na pamet da bi njih trebalo mijenjat.
..a unda
Undaminator

Post 17 Jan 2016, 12:23

..inace, jos nekidan promovirano od strane ostojica na televiziji, grupa u esdepeu za promjene izlazi sa sljedecim idejama vodiljama i retorikom..

prvo ili-ili fraza koju je kao nametnuo i izmislio milanovic.
ta se fraza od strane ovih esdepeovaca koliko vidim, nekako varira na nacin da se ne zna jel se to ili-ili odnosi na vanstranacke odnose, na unutar stranacke odnose.. na jedno i drugo?
sto to uopce znaci?
mislim, navijacka retorika koja se sad cuje u smislu vinera i luzera, ona retorika da se pamti samo rezultat, onaj mentalni i karakterni pristup koji voli samo pobjednike dok su pobjednici, kako to da im sad odjednom smeta taj ili-ili?
jel takvi misle postat pobjednicima nekim muljanjem, idmi dodjimi, takvim nekim kategorickim stavom i pristupom?
ono, uc u konflikt mozes uc samo sa slabijim od sebe ili barem kad procjenis da taj nije toliko jak, a dok su odnosi drugaciji.. suti, mumljaj, ne istici se..

osnovom te ili-ili teorije, milanovic se zeli predstavit kao konfliktan tip (inace je obiljezje pobjednika u tim njihovim glavama da ne ulazi u konflikte, valjda), komadinu se automatski nekako atribuira kao onog tko spaja.
ne znam, pobratimstvo esdepea u svemiru. komadina koji sutra, ako bude vodio stranku i sto vec sve ne, nece nikad doc u ili-ili situaciju s nikim. on ce ic okolo po svijetu i ljubit ce se, sirit mir u svijetu kao da je miss esdepea?

drugo, isto tako nedoreceno i neprecizirano, s ogromnom sivom zonom jest to neko spominjanje ljevice, skretanje u lijevo, ujedinjavanje ljevice..

cas se spominje neko kao ujedinjavanje ljevice, cas se spominje ujedinjavanje socijaldemokratskih snaga?
na sto se tocno misli? i kako to?
kako to jedan komadina ili ostojic ili bernardic, misle tu ljevicu ili sta vec nekako ujediniti, objediniti? cime, sobom? baldasarom? odricanjem od milanovica?
pa, osim tog nekog statuta i eto, sutra tog nekog vujicevog kao manifesta, pa jel u esdepeu uopce imaju pojma sto je to socijaldemokracija? sto i kako i za koga?
pa ako se ne mogu tu slozit, ako im se ne da citat, pratit, pa nek onda najprije se svi tamo sastanu, umjesto kandidata za koje ce glasat stranacke, najprije neka se oforme jedno dvije, tri, cetiri ideje, pristupa, definicije, formulacije sto je to za njih socijaldemokracija, pa nek glasaju i nek se izabere formulacija ta neka, a ne ono.. socijaldemokracija je svasta nesto. je ti kurac, tocno se zna sto je socijaldemokracija, o kojoj se ideji radi, o kojem nacelu, a i znaju se (valjda se znaju, ako ne znaju neka se i za to galsa) okviri u kojima djeluje, drustveni konteksti, specificnosti, itd..

i onda nek se ta stranka profilira onako kako misli, a ne sve u sebe utrpavat. nek se odluce jesu li formalno i po pristupu socijaldemokrati, socijalisti, komunisti, anarhisti, marksisti, postmarksisti, trockisti, postanarhisti, ultracentraski socjaldemokrati, demokratski socijalisti.. sto li su, sto oce?

nek se definiraju na kojoj platformi hoce radit, na osnovi kojeg pristupa.. pa nije esdepe izmislio socojaldemokraciju, nek nakon dvajspet godina odlucnog mozda nesto drugo odluce. to je promjena, a ne govoriti da je promjena maknut milanovica.
tek kad se odluci sto se zeli, pa i kako, e onda se vidi tko ce tu politiku i formalno vodit i uoblicavat je u praksi, pa se onda tek mozes prilagodjavat i vrsit korekcije, razumljive i jasne da oni koji na nekim biralistima (i ne samo tamo i ne samo tada) bez nekih dvoumljenja vide o cemu se radi i sto mogu ocekivati, pa sto bude.
ako ne bude, ne bude, ovo drustvo nece ni s od socijaldemokracije ili bilo cega slicnog i ne mozes onda tu nista.

ili, kolarickine ideje o demokratizaciji stranke i ona bi htjela da to ovdje bude kao u svedskoj. ocito se ona osjeca kao da zivi svedskoj, ja ne. hrvatska socijal demokracija je daleko od svedske isto onoliko koliko je hrvatska daleko od svedske. u svemu.
meni se cini da se u esdepeu razvija sasvim jasan snobizam koji zeli ostvariti svoje interese tako sto ce milanovica proglasit nekakvom aristokracijom, autokracijom ili kako to vec ide kod snobova kad krenu u uspinjanje drustvenim ljesetvicama..
  • Information