Obiteljaši - novi referendum

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 23 Sep 2014, 16:55

miky0 wrote:Meni su sve tocke ok, a prva mi je odlicna :top:

Hocu tocno znat, sto vam ne valja u tim tockama, i zasto. Dok me ne razuvjerite, ostajem pri potpisu. Dakle?
Miky, ti još uvijek nisi pročitao referendumsko pitanje... :tuctuc:

Imaš ga na ovoj stranici

'if you fall, i'll be there' (floor)
Nenia Salonitana

Post 23 Sep 2014, 16:57

miky, klikni i na ono "detaljnije". :D

točka 6.

Na zadnjim parlamentarnim izborima 2011. godine, u većini izbornih jedinica, oko 70% stranaka koje su se kandidirale osvojile su manje od 1% glasova birača. Izbornim natjecanjem velikog broja stranaka koje ne dobiju niti 1% glasova birača stvara se privid demokracije, nepotrebno se rasipaju glasovi i zagušuje izborni prostor. Detaljnije…

Zbog toga »U ime obitelji« predlaže da izvan parlamentarne stranke i nezavisne liste moraju prije izbora prikupiti minimalno 3.000 potpisa birača na nacionalnoj razini kao preduvjet za kandidaturu na parlamentarnim izborima.

sada je ovako:
Kandidate mogu predlagati registrirane političke stranke i birači (neovisne
liste). Stranke ne moraju prikupljati potpise za isticanje kandidature, dok
za kandidiranje neovisne liste birači moraju prikupiti najmanje 500 potpisa
birača iz određene izborne jedinice.

http://gong.hr/media/uploads/dokumenti/ ... re_411.pdf

znači, i tu dolazi do smanjivanja praga koji bi omogućio pokojoj neovisnoj listi ekstremne desnice da se lakše uvuče u sabor.
naime, 10 je izbornih jedinica. po sadašnjem zakonu, neovisne liste da bi se kandidirale na nacionalnoj razini u svim izbornim jedinicama, trebale bi skupiti 5000 potpisa. željkica će to smanjiti na 3.000. :cerek:

registriranim političkim strankama nije neka greda skupiti 3000 potpisa, to je samo pijesak u oči. :D

nisam se s mozgom posvadila da ti i druge točke idem tako trančirati. glasaj kako te volja. živio hrvatistan! :cheer:
Nenia Salonitana

Post 23 Sep 2014, 17:12

jebeš me u dupe, sad tek kada sam napisala vidim da potpise ne bi morali skupljati oni koji ni sada ne moraju, precijenila sam ih. :zubo:
Beau

Post 23 Sep 2014, 17:13

Joj, Nenia, pa kako ce se miki dokopat sabora ako se ne dogode znacajne promjene :rolleyes: :kava:
karambol

Post 23 Sep 2014, 17:19

Hm...da vidimo kako shvaćate ovaj potencijalni referndum...
Je li vam to mogućnost da u Hrvatskoj isplivaju neki drugi ljudi sposobni pokrenuti neke promjene, a koje bi novi izborni zakon mogao izvaditi na površinu?
Je li vam suprotstavljanje najvećih stranaka samo dodatni razlog koji vam govori da to treba učiniti?
Ili... :D
Euklid
old school

Post 23 Sep 2014, 17:19

Fakat, laburisti su trenutno baš na 2-3%... miky, miky...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 23 Sep 2014, 17:39

miky0 wrote:Meni su sve tocke ok, a prva mi je odlicna :top:

Hocu tocno znat, sto vam ne valja u tim tockama, i zasto. Dok me ne razuvjerite, ostajem pri potpisu. Dakle?
zasto bi te neko razuvjeravao ako ti unesto vjerujes.

tj, akone zelis razmisljat, aj reci, ko te na to moze natjerat? aj, ko?

inaace, ti si tipican markickin desni glasac, bez obzirasto ti umislio da jesi. glasaj za markicku i bog, sta cemo se zajebavat. :D

ali, evosamo na brzinu..

tocka 1. ko kaze da je onaj za koga cet ti glasat sposoban? :D ..ti kazes? :D

tocka 2. s spustanjem praga imat cemo samo jos tri fasistickei rasisticke stranke vise u saboru..

tocka 3. ne pogioduje trenutno stanjeizborinh jedinica tome, ali pa sta i ako poguduje. stafali lokalnim i regionalnim strankama? markicka je nacionalist i to bolesni ambiciozni nacionalist i zna da u jednoj istri npr nece moc ni prismrdit nikakvoj vlasti. prije ce se istra odcijepit nego dopustit fdda joj rasizam baulja okolo.

tocka 4. ovoje anmjerno ostavila nejasno. ako dodje do te neke regionalizacije na koju smo pristali, morat ce se mijenjat i izborna pravila jednog dana i ovo njeno pitanje postaje nebitno. u stvari, ona je ovim pritiv reginalizacije.

tocka 5. ovo je kukavicje jaje, jedna od podvala kako bi se vidjeloda ono lijeporazmislja. kad budu uvjeti za elektronicko glasanje, onda ce se tako glasat, ali najprije za to treba nesto drugo tehnoloski napravit, ada ne kazem da treba uvest informatiku kao obavezni predmet.

tocka 6. ako ko svojom bukom zaglusuje i gusi demokratski prostor, onda je to markicka. sta nju briga koliko ce ko dobit glasova, ja imam pravo osnovat stranku po mogucnostim u mojoj okolini, ja nemam crkvu iza sebe koja ce vrsit propagandu i zjerat i ucjenjivat ljude da ide na referendum i li zbore i da se glasa kako crkva hoce.

tocka 7. ovim isto sebi markicka brise teren, jer je moguce da se svi zivi udruze protiv nje. a i trebali bi.
a u njemckaoj, kazem, nakon sto su i oni slicno promijenili izborni zakon, u njihov parmlament su uske dvije nacisticke stranke. ne d aja kazem za njih d asu nacisticke, one to same za sebe govore i ponosne su na to..

ovo sve pisem ne zato da te razuvjerim, jer jedan vjernik ce vjervat u nesto bez obzira sto mu se dokazalo, nego zato da sutra ne pocnes migoljit i govorit da ti nitko nije rekao, da tijadan nisi znao. e, pa sad znas. aj sad potpisivat markicinu listu i druzi se snjima i onako su to tvoji.. :D
..a unda
Undaminator

Post 23 Sep 2014, 17:45

karambol wrote:Hm...da vidimo kako shvaćate ovaj potencijalni referndum...
Je li vam to mogućnost da u Hrvatskoj isplivaju neki drugi ljudi sposobni pokrenuti neke promjene, a koje bi novi izborni zakon mogao izvaditi na površinu?
Je li vam suprotstavljanje najvećih stranaka samo dodatni razlog koji vam govori da to treba učiniti?
Ili... :D
..ne, tesko. nase okruzenje je desno okruzenje. moze iplivat samo jos vise desnih starnaka, jer su ove do sada se izamortizirale, ne mogu se ujedinit,gube i dah i glasove i sad se trazi nova platforma za okupljanje ekstremnog desnila.
mi najprije trebamo stvorit neke druge uvjete, a ne stvarat demokraciju fasizma. :D

pokraj nekoga tko iza sebe ima masineriju koja moze mobilizirat 700 000 ljudi na referendum, pored referenduma kojeiste snage organiziraju za cirilicu, itd, itd, zar netko misli da bi mogli isplivat neki srpovi, socijalisti, gradjanske stranke? ..mislim, normalno gradjanske, ne kerumova stranka gradjana kretena.. :D
Beau

Post 23 Sep 2014, 17:47

..a unda wrote: zasto bi te neko razuvjeravao ako ti unesto vjerujes.

tj, akone zelis razmisljat, aj reci, ko te na to moze natjerat? aj, ko?

inaace, ti si tipican markickin desni glasac, bez obzirasto ti umislio da jesi. glasaj za markicku i bog, sta cemo se zajebavat. :D

ali, evosamo na brzinu..

tocka 1. ko kaze da je onaj za koga cet ti glasat sposoban? :D ..ti kazes? :D

tocka 2. s spustanjem praga imat cemo samo jos tri fasistickei rasisticke stranke vise u saboru..

tocka 3. ne pogioduje trenutno stanjeizborinh jedinica tome, ali pa sta i ako poguduje. stafali lokalnim i regionalnim strankama? markicka je nacionalist i to bolesni ambiciozni nacionalist i zna da u jednoj istri npr nece moc ni prismrdit nikakvoj vlasti. prije ce se istra odcijepit nego dopustit fdda joj rasizam baulja okolo.

tocka 4. ovoje anmjerno ostavila nejasno. ako dodje do te neke regionalizacije na koju smo pristali, morat ce se mijenjat i izborna pravila jednog dana i ovo njeno pitanje postaje nebitno. u stvari, ona je ovim pritiv reginalizacije.

tocka 5. ovo je kukavicje jaje, jedna od podvala kako bi se vidjeloda ono lijeporazmislja. kad budu uvjeti za elektronicko glasanje, onda ce se tako glasat, ali najprije za to treba nesto drugo tehnoloski napravit, ada ne kazem da treba uvest informatiku kao obavezni predmet.

tocka 6. ako ko svojom bukom zaglusuje i gusi demokratski prostor, onda je to markicka. sta nju briga koliko ce ko dobit glasova, ja imam pravo osnovat stranku po mogucnostim u mojoj okolini, ja nemam crkvu iza sebe koja ce vrsit propagandu i zjerat i ucjenjivat ljude da ide na referendum i li zbore i da se glasa kako crkva hoce.

tocka 7. ovim isto sebi markicka brise teren, jer je moguce da se svi zivi udruze protiv nje. a i trebali bi.
a u njemckaoj, kazem, nakon sto su i oni slicno promijenili izborni zakon, u njihov parmlament su uske dvije nacisticke stranke. ne d aja kazem za njih d asu nacisticke, one to same za sebe govore i ponosne su na to..

ovo sve pisem ne zato da te razuvjerim, jer jedan vjernik ce vjervat u nesto bez obzira sto mu se dokazalo, nego zato da sutra ne pocnes migoljit i govorit da ti nitko nije rekao, da tijadan nisi znao. e, pa sad znas. aj sad potpisivat markicinu listu i druzi se snjima i onako su to tvoji.. :D
Awwwww :cerek: :cerek: :cerek:

Oprosti, ganulo me :rofl:
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 18:22

Ok, znači, napadač je laburist, dakle, sve neki incidentni ljudi tamo. :zubo:

Drugo, miky ne može izdržati, ruke mu se znoje i prsti trče na olovku pa dobro jeste vi normalni i što ga zadržavate? :zubo:
Poslije ćete vi biti krivi ako Markićka ne dobije ovaj referendum, miky će kriviti vas. :durica:
Šta ima veze i da ustašija zasjedne i budu se pozdravljali Za dom na početku sjednica pa bolje je i to nego sdphdz. Ma Sieg heil je bolje. Ionako sdp podržava ustaše. Dakle, i sdp bi prvi ovo trebao potpisati. Ajmooo. :cheer: :zvrko:
Beau

Post 23 Sep 2014, 18:24

Hrvatska, poludi!!! :cheer:
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 18:26

Trč, miki, odnijet će ti štand. Ajmoooooooooooooooooo. :mamić: :lux:
Beau

Post 23 Sep 2014, 18:27

Ma potpisi se na sve standove koje nadjes. Brzeeeee, utec ce :cheer:
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 18:28

Unda, trč, podvali mu štand. :cheer: Nek potpiše za sdp. :giggle:
..a unda
Undaminator

Post 23 Sep 2014, 18:31

Kolinda Kitarović wrote:Unda, trč, podvali mu štand. :cheer: Nek potpiše za sdp. :giggle:
..njega ic prevarit, to je zlocin. :D

osim toga, sta, al njega treba ko varat, on sam sebi to jako dobro radi.. ali, nije to najgore, najgore je sto je radi toga sretan..ka ono, nije mi bilo lako, ali uspio sam. :D
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 18:36

..a unda wrote: ..njega ic prevarit, to je zlocin. :D

osim toga, sta, al njega treba ko varat, on sam sebi to jako dobro radi.. ali, nije to najgore, najgore je sto je radi toga sretan..ka ono, nije mi bilo lako, ali uspio sam. :D
Da je meni tako se veselit ko malo dijete. :rofl:

Šta zločin, ja sam ga prevarila. :dlesar: I baš mu je laknulo kad je saznao da jesam. :zubo:
Nenia Salonitana

Post 23 Sep 2014, 18:41

Kolinda Kitarović wrote:Trč, miki, odnijet će ti štand. Ajmoooooooooooooooooo. :mamić: :lux:
:rofl: :rofl: :rofl:
Nenia Salonitana

Post 23 Sep 2014, 18:42

..a unda wrote: ..njega ic prevarit, to je zlocin. :D
volim te. :ckzubo:
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 18:45

Sad se miki potpisuje, druži, ulazi malo u krugove svoje buduće ma ne stranke nego većeg sistema... :ckzubo:

Pročitala sam prvu undinu plahtu anderlonu tamo. :S :S :S
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 18:51

Meni je super kako će ovaj referendum potpisati i gomila koja nije potpisala prošli. Ovaj je opasniji, s ovim krava pretendira na totalnu moć. Kako se samo pizde bore za štandove, lokacije. Sve kao za dobrobit naroda. :S
Euklid
old school

Post 23 Sep 2014, 18:56

miky, ne mogu te branit ovaj put, sam si si kriv... :ne zna:

dobro, i Zoka i Kramarko... stvorili su političkom monstruma koji će ih pojest obojicu...
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 18:59

Raskol u dvojci. :zubo:
Nenia Salonitana

Post 23 Sep 2014, 19:02

Kolinda Kitarović wrote:Sad se miki potpisuje, druži, ulazi malo u krugove svoje buduće ma ne stranke nego većeg sistema... :ckzubo:

Pročitala sam prvu undinu plahtu anderlonu tamo. :S :S :S
krenula pogledati, daj molim te karton ovome za vrijeđanje[spoiler]psa[/spoiler] :zubo:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=5163 ... tcount=104
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 23 Sep 2014, 19:04

Dok vi trkeljate, ja sam kod frizerke, lip sam ka slika :D
jednokratni klon

Post 23 Sep 2014, 19:05

Nenia Salonitana wrote:
krenula pogledati, daj molim te karton ovome za vrijeđanje[spoiler]psa[/spoiler] :zubo:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=5163 ... tcount=104
:rofl: :rofl: :rofl:

Da bar mogu, nije moj pdf. :D
miky0 wrote:Dok vi trkeljate, ja sam kod frizerke, lip sam ka slika :D
I, jesi već potpisao ili ćeš poslije frizerke? :zubo:
  • Information