Pročitao sam sve, ali ne vidim kakve veze ima Mustafa Busuladžić s hrvatskim proljećarima, to su kruške i jabuke. Braća Veselica, Šime Đodan, Hrvoje Šošić, Savka Dabčević-Kučar, da ne nabrajam, bili su ekonomisti koji su zahtijevali reforme; Miko Tripalo bio je pravnik, a Franjo Tuđman povjesničar. Oni koji su bili dovoljno stari za sudjelovanje u ratu bili su partizani, a nakon toga članovi hrvatske i jugoslavenske komunističke partije, što je provjerljivo.Šabović Adis wrote: ↑23 Sep 2025, 14:51Jesam to pogodio žicu?![]()
Reći ću ti sad ono zbog čega na zelenim forumima redovno popijem ban. Ili permu.
Evo još jedne žrtve komunizma i motiranog procesa, imaš tu transkripte sa suđenja, optužnicu i presudu. Pročitaj, odvoji desetak minuta.
Tom mučeniku se gubi svaki trag, a legenda kaže da su ga psi razvukli po Velešićima (tu gdje ja sad živim, gdje nema srpskog življa mnogo), ostali samo cvikeri. Valjda nije bio vrijedan metka, šta li. To gore je Narodni sud, a sud partije se malo razlikuje i glasi: Alah ga sebi uzo. Alah ga dao, Alah ga uzo - nema ko drugi. Stavljo ga za života pred teška iskušenja i nagradiće ga za to na onom svijetu. Nisu ga komunisti, znaš, jer Alah komunste ni stvorio nije, stoga i ne postoje. Pa ga ne mogu ni krknut. Al postoje mudžize. Ko god od muslimana neke komuniste vidi nek zna da mu je mudžiza u glavu udarila. Nema niki komunisti!
A pošto Veselica nije alahović tipa ovog Mustafe već je više isusović, to je njega Isus uzo sebi. Isus ga dao, Isus ga uzo - nema ko drugi. Njega je Isus mećo pred teška iskušenja za života i Isus će ga nagradit kad preturi na onaj svijet a ne Alah. Kontaš! Ni Isus nije komuniste stvorio pa isto ne postoje ko što ne postoje ni kad ih Alah ne stvori. Ko god od isusovića komuniste vidi nek zna da su mu priviđenja udarila u glavu. Nema niki komunisti! Priviđenja a ne mudžize, bitna razlika.
Nego, ovo da te pitam, baš me interesuje: kako vi to, demokrati, otfurate do džamije, odnosno crkve, odate počast bogu, priznate mu da sve vidi, sve čuje, sve može i sve ostalo sve...a onda po izlasku nešto hadeze, ezdea, izbori, referendumi trte-mrte? Varakate se između teokratije i demokratije, jel? Sukob interesa to ništa? Onda mrmor stoji Tito ovo - Tito ono? Pitam se šta Tito? Ni Tita bog nije stvorio a nije ni narod. Nema Tito. Pa ne biva Titova volja, božja biva, jel tako. Odnosno narodna. Vox populi = vox Dei, iz čega slijedi populi = Dei iliti Dei = populi. U ovo vjeruju svi koji vjeruju u ovo.
E, znaš šta je fora s bogom? Kreten nikako da prizna poraz. Ubiješ ga ko vola u kupusu, on samo stane drečat promašio si, hahaha, nije mi ništa?! Guess what, nije ni nama.
Amnesty? Amnestiraj ovo!
Doslovce nemaš pojma o čemu trabunjaš - i to je jedina žica koju si pogodio.