"Komunisti i fašisti ustvari su isti"?

Koljite se i gložite!
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 285 times
Been thanked: 341 times
Post 23 Sep 2025, 15:19

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 14:51
Jesam to pogodio žicu? :zubo:

Reći ću ti sad ono zbog čega na zelenim forumima redovno popijem ban. Ili permu.
Evo još jedne žrtve komunizma i motiranog procesa, imaš tu transkripte sa suđenja, optužnicu i presudu. Pročitaj, odvoji desetak minuta.
Tom mučeniku se gubi svaki trag, a legenda kaže da su ga psi razvukli po Velešićima (tu gdje ja sad živim, gdje nema srpskog življa mnogo), ostali samo cvikeri. Valjda nije bio vrijedan metka, šta li. To gore je Narodni sud, a sud partije se malo razlikuje i glasi: Alah ga sebi uzo. Alah ga dao, Alah ga uzo - nema ko drugi. Stavljo ga za života pred teška iskušenja i nagradiće ga za to na onom svijetu. Nisu ga komunisti, znaš, jer Alah komunste ni stvorio nije, stoga i ne postoje. Pa ga ne mogu ni krknut. Al postoje mudžize. Ko god od muslimana neke komuniste vidi nek zna da mu je mudžiza u glavu udarila. Nema niki komunisti!

A pošto Veselica nije alahović tipa ovog Mustafe već je više isusović, to je njega Isus uzo sebi. Isus ga dao, Isus ga uzo - nema ko drugi. Njega je Isus mećo pred teška iskušenja za života i Isus će ga nagradit kad preturi na onaj svijet a ne Alah. Kontaš! Ni Isus nije komuniste stvorio pa isto ne postoje ko što ne postoje ni kad ih Alah ne stvori. Ko god od isusovića komuniste vidi nek zna da su mu priviđenja udarila u glavu. Nema niki komunisti! Priviđenja a ne mudžize, bitna razlika.

Nego, ovo da te pitam, baš me interesuje: kako vi to, demokrati, otfurate do džamije, odnosno crkve, odate počast bogu, priznate mu da sve vidi, sve čuje, sve može i sve ostalo sve...a onda po izlasku nešto hadeze, ezdea, izbori, referendumi trte-mrte? Varakate se između teokratije i demokratije, jel? Sukob interesa to ništa? Onda mrmor stoji Tito ovo - Tito ono? Pitam se šta Tito? Ni Tita bog nije stvorio a nije ni narod. Nema Tito. Pa ne biva Titova volja, božja biva, jel tako. Odnosno narodna. Vox populi = vox Dei, iz čega slijedi populi = Dei iliti Dei = populi. U ovo vjeruju svi koji vjeruju u ovo.

E, znaš šta je fora s bogom? Kreten nikako da prizna poraz. Ubiješ ga ko vola u kupusu, on samo stane drečat promašio si, hahaha, nije mi ništa?! Guess what, nije ni nama.

Amnesty? Amnestiraj ovo! :rofl:
Pročitao sam sve, ali ne vidim kakve veze ima Mustafa Busuladžić s hrvatskim proljećarima, to su kruške i jabuke. Braća Veselica, Šime Đodan, Hrvoje Šošić, Savka Dabčević-Kučar, da ne nabrajam, bili su ekonomisti koji su zahtijevali reforme; Miko Tripalo bio je pravnik, a Franjo Tuđman povjesničar. Oni koji su bili dovoljno stari za sudjelovanje u ratu bili su partizani, a nakon toga članovi hrvatske i jugoslavenske komunističke partije, što je provjerljivo.

Doslovce nemaš pojma o čemu trabunjaš - i to je jedina žica koju si pogodio.

Potpisi su za budale.
Pastir
Has thanked: 316 times
Been thanked: 185 times
Post 23 Sep 2025, 16:13

Adis je fasciniran Titom — i to je razumljivo ako se sjetimo njegove uloge u političkoj afirmaciji Bosne i Hercegovine u komunističkoj Jugoslaviji, ali i rata devedesetih godina, kada su se ponovo pojavili četnici, okupatori, izdajnici „bratstva i jedinstva“. Ne bih se zbog toga žestio — iako je i meni ponekad teško čitati njegove „umotvorine“. Sve dok razgovaramo, raspravljamo — dobro je. Nismo neprijatelji ako nam se mišljenja ne podudaraju.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 109 times
Been thanked: 88 times

Post 23 Sep 2025, 16:38

Stitch wrote:
23 Sep 2025, 15:19
Pročitao sam sve, ali ne vidim kakve veze ima Mustafa Busuladžić s hrvatskim proljećarima, to su kruške i jabuke. Braća Veselica, Šime Đodan, Hrvoje Šošić, Savka Dabčević-Kučar, da ne nabrajam, bili su ekonomisti koji su zahtijevali reforme; Miko Tripalo bio je pravnik, a Franjo Tuđman povjesničar. Oni koji su bili dovoljno stari za sudjelovanje u ratu bili su partizani, a nakon toga članovi hrvatske i jugoslavenske komunističke partije, što je provjerljivo.

Doslovce nemaš pojma o čemu trabunjaš - i to je jedina žica koju si pogodio.
Jesu oni imali šta protiv nas ili nisu?
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 16:41

Pastir wrote:
23 Sep 2025, 16:13
Adis je fasciniran Titom — i to je razumljivo ako se sjetimo njegove uloge u političkoj afirmaciji Bosne i Hercegovine u komunističkoj Jugoslaviji, ali i rata devedesetih godina, kada su se ponovo pojavili četnici, okupatori, izdajnici „bratstva i jedinstva“. Ne bih se zbog toga žestio — iako je i meni ponekad teško čitati njegove „umotvorine“. Sve dok razgovaramo, raspravljamo — dobro je. Nismo neprijatelji ako nam se mišljenja ne podudaraju.
Bila je tu i neka zakletva o neskretanju s nečijeg puta. No zakletve su tu da se gaze, jel tako...
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 17:01

Pastir wrote:
23 Sep 2025, 16:13
Svjestan sam toga otpočetka - što misliš, zašto ga trpim? :D

No jedno je ideološki zastraniti, a drugo tvrdoglavo glumiti noja kraj zilijun dokaza. To nije političko opredjeljenje, to je naprosto glupost.
Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 16:38
Jesu oni imali šta protiv nas ili nisu?
Protiv kojih to nas?
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 17:06

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 16:41
Bila je tu i neka zakletva o neskretanju s nečijeg puta. No zakletve su tu da se gaze, jel tako...
:rofl:

Kojiko je tebi godina, tetiji? :D

Zakletve koje daju nezreli, indoktrinirani maloljetnici nesvjesni sebe i svijeta u kojem žive ne mogu se smatrati ni časnima ni pravovaljanima. Posrijedi je klasična manipulacija, a oni koji su osmislili sustav pionira trebali bi krivično odgovarati. Pranje mozga karakteristično je za sve kultove na planetu, a ne za nedužne, dobronamjerne dječje organizacije.
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 17:47

Stitch wrote:
23 Sep 2025, 17:01
Protiv kojih to nas?
Znaš ti dobro kojih. :D
Stitch wrote:
23 Sep 2025, 17:06
:rofl:

Kojiko je tebi godina, tetiji? :D

Zakletve koje daju nezreli, indoktrinirani maloljetnici nesvjesni sebe i svijeta u kojem žive ne mogu se smatrati ni časnima ni pravovaljanima. Posrijedi je klasična manipulacija, a oni koji su osmislili sustav pionira trebali bi krivično odgovarati. Pranje mozga karakteristično je za sve kultove na planetu, a ne za nedužne, dobronamjerne dječje organizacije.
A jbg, onda oni koji su se kroz iglene uši, naprimjer, na Neretvi i Sutjesci provukli, držeči se čvrsto nečijeg puta, mora da su bili indoktrinirani maloljetnici i okultisti. Nema šta drugo bit.
Biži, Stiče, zvučiš ko Šta djeca znaju o zavičaju... :rofl:
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 17:50

Usto si i ja reko - ja slago, štae! tip. :rofl:
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 18:00

I ovo da kažem: jesi ti kršten, Stiče? Jel te pitalo? I mene je osunetilo, ništa me pitalo nije.
Sreća pa nas ne žigošu poradi boljeg raspoznavanja. Pioniri? aaaaaaa :rofl:
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 18:04

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 17:47
Znaš ti dobro kojih. :D
Ako znam, tu definitivno nema nas. Nemoj mene trpati u svoju poremećenu kliku. :p
Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 17:47
A jbg, onda oni koji su se kroz iglene uši, naprimjer, na Neretvi i Sutjesci provukli, držeči se čvrsto nečijeg puta, mora da su bili indoktrinirani maloljetnici i okultisti. Nema šta drugo bit.
Ne govorim o njihovim zakletvama, pobogu. Osvrnuo sam se na tvoju. :kava:
Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 17:50
Usto si i ja reko - ja slago, štae! tip. :rofl:
Nisam slagao ništa. Otpočetka govorim istinu, čak te pozivam na provjeru izrečenoga. Nije moj problem što si ti lijen. ;)
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 18:07

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 18:00
I ovo da kažem: jesi ti kršten, Stiče? Jel te pitalo? I mene je osunetilo, ništa me pitalo nije.
Sreća pa nas ne žigošu poradi boljeg raspoznavanja. Pioniri? aaaaaaa :rofl:
Kakve to sad veze ima s pionirima? Doista se gubiš, ne povremeno nego stalno. :D
Potpisi su za budale.
Pastir
Post 23 Sep 2025, 18:18

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 16:41
A ti si se zakleo? Kada?
Pastir
Post 23 Sep 2025, 18:23

Stitch wrote:
23 Sep 2025, 18:04
Možda to nije bilo u pionirima, možda je služio vojni rok u JNA.
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 18:33

Moguće. Ako je JNA uopće funkcionirala kada je na njega došao red.

Što nam je ostalo, socijalistički savez omladine? Nema drugih indoktrinacijskih rupetina vrle nam Jugoslavije. :D
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 18:47

Stitch wrote:
23 Sep 2025, 18:04
Ako znam, tu definitivno nema nas. Nemoj mene trpati u svoju poremećenu kliku. :p
Pa i ne trpam, antikomunisti nisu mi.
De, de, Druže Tito, mi ti se kunemo je Druže Tito, mi ti se kunemo - svjedno ko rekne pa porekne.
Nisam slagao ništa. Otpočetka govorim istinu, čak te pozivam na provjeru izrečenoga. Nije moj problem što si ti lijen. ;)
Veliš, još uvijek si na Titovom putu? Nisi skrenuo još? Dobar si onda.
Ima likova koji se tako zakunu a onda s Titovog hop - na Alahov. To valjda ta perestrojka. Pretvorba. Tranzicija. Mudžahedinčići maleni... :rofl:
Pastir wrote:
23 Sep 2025, 18:18
A ti si se zakleo? Kada?
Vidi gore.
Pastir wrote:
23 Sep 2025, 18:23
Možda to nije bilo u pionirima, možda je služio vojni rok u JNA.
Da naglasim: Svečano obećanje je jedno, Svečana obaveza je drugo a zakletva Titu treće.
I kad smo već kod JNA, bivšeg Jugoslovena bih pitao: kako to da si još uvijek živ obzirom da si se obavezao poginuti da ne bi Juga?
Stitch wrote:
23 Sep 2025, 18:33
Moguće. Ako je JNA uopće funkcionirala kada je na njega došao red.

Što nam je ostalo, socijalistički savez omladine? Nema drugih indoktrinacijskih rupetina vrle nam Jugoslavije. :D
A ti? Ti nit luk jeo nit luk mirisao? :D
Pastir
Post 23 Sep 2025, 18:57

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 18:47
De, de, Druže Tito, mi ti se kunemo je Druže Tito, mi ti se kunemo - svjedno ko rekne pa porekne.
Pjevanje pjesme je zakletva?
Šabović Adis wrote:
Da naglasim: Svečano obećanje je jedno, Svečana obaveza je drugo a zakletva Titu treće.
I kad smo već kod JNA, bivšeg Jugoslovena bih pitao: kako to da si još uvijek živ obzirom da si se obavezao poginuti da ne bi Juga?
„Juga“ nije poginula, „Juga“ je umrla od kronične bolesti. Pročitaj zaključke Badinterove komisije, koju smo ovdje više puta spominjali.
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 19:14

Šabović Adis wrote:
A ti? Ti nit luk jeo nit luk mirisao? :D
Upravo tako. Nikad se nikomu nisam zakleo, o pionirima već sam se očitovao, a savezu omladine, JNA, komunističkoj partiji itd. nisam i ne bih pristupio ni da mi platiš.
Pastir wrote:
23 Sep 2025, 18:57
Vidiš li ti dokle ide ta ludost i zatucanost? :D
Pastir wrote:
„Juga“ nije poginula, „Juga“ je umrla od kronične bolesti. Pročitaj zaključke Badinterove komisije, koju smo ovdje više puta spominjali.
Apsolutno. Bila je trula iznutra i izvana, a raspadala se od početka osamdesetih.
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 19:28

Pastir wrote:
Ok, ako jedno misliš a drugo pričaš onda nije.
Mi ti se i inače zaklinjemo ko s pjesmom. :D

Vidi, naprimjer, ovo:

Image

Svemogući bog nije šala. Nekome. Pa to sve smrtno ozbiljno shvata.
A ni mi nismo ništa neozbiljniji, baš naprotiv.
To onaj nisam majstor al mogu pogledat tip? Dobar trojanac, referenca ipo. :top:
Stitch wrote:
23 Sep 2025, 19:14
Upravo tako. Nikad se nikomu nisam zakleo, o pionirima već sam se očitovao, a savezu omladine, JNA, komunističkoj partiji itd. nisam i ne bih pristupio ni da mi platiš.
Jesi ti bio sposoban da ne služiš ili nesposoban da služiš? :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 19:40

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 19:28
Jesi ti bio sposoban da ne služiš ili nesposoban da služiš? :zubo:
Misliš, jesam li sredio papire da ne idem? Jesam.

Inače, iduću aluziju na ustaše u raspravi o manjkavostima komunizma - što smatram krajnje neukusnim, neprimjerenim i nekorektnim - kažnjavam kao nepotrebnu provokaciju.
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 20:12

Stitch wrote:
23 Sep 2025, 19:40
Misliš, jesam li sredio papire da ne idem? Jesam.
Pa čestitam!
Inače, iduću aluziju na ustaše u raspravi o manjkavostima komunizma - što smatram krajnje neukusnim, neprimjerenim i nekorektnim - kažnjavam kao nepotrebnu provokaciju.
Kakve aluzije, objašnjavam čovjeku značaj i ozbiljnost zakletve kao takve. No, ti to ne razumiješ, nisi služio JNA pa ne znaš. Što te onda i diskvalifikuje. :D
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 21:07

Šabović Adis wrote:
23 Sep 2025, 20:12
Kakve aluzije, objašnjavam čovjeku značaj i ozbiljnost zakletve kao takve.
A to je jedina zakletva koju si, siromah, na internetu mogao naći? :p
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 21:13

Stitch wrote:
23 Sep 2025, 21:07
A to je jedina zakletva koju si, siromah, na internetu mogao naći? :p
Aj ti nađi četničku (ja je fakat ne nalazim, a tražio sam), da vidimo šta u njoj piše, spominje li se bog itakoto? :rofl:
In the meanwhile:

Image

Reci, koliko je spodoba u vladajućim strukturama novonastalih država koje su još uvijek pod zakletvom iako to ne znaju? I kako ti izdajnika definišeš? :D
Stitch
Head Honcho
Post 23 Sep 2025, 22:15

Kako? Sigurno ga neću definirati tako zato što ne pjeva "Druže Tito, ljubičice bijela" dovoljno glasno. Ili zato što priglupe pjesmuljke te vrste ne shvaća ozbiljno. :D
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 23 Sep 2025, 22:24

A kad stane negirati ono što je dužan braniti nasmrt? :D
Stitch
Head Honcho