Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
Almost Rosey

Post 25 Aug 2012, 17:52

Ovo je kratka kosa :o :zubo:

Éowyn, da, na žalost takve frizure znaju biti teške za održavanje. Traži frizerku da pronađe što održiviju varijantu. Mislim da Tupelo ima takvu nekakvu frizuru i da joj super za doržavanje.

Éowyn

Post 25 Aug 2012, 18:03

Ma i nije toliko teško, samo operem, osušim pa počešljam. Problem je u tome što prije nisam niti to morala. Otišla bih spavati s mokrom kosom i počešljala se ujutro.
Desire makes slaves out of kings.
Éowyn

Post 25 Aug 2012, 23:55

Almost Rosey

Post 26 Aug 2012, 00:37

Waaaa, slatko jee :cerek: vuče na strawberry blonde :love:
Éowyn

Post 26 Aug 2012, 00:52

Almost Rosey » wrote:Waaaa, slatko jee :cerek: vuče na strawberry blonde :love:
to je moja prirodna boja. jedino su vrhovi još malo tamniji.
zeleni zub

Post 29 Sep 2012, 21:14

Imam svježu frizuru, a izgledam kao da mi je kosa prljava. Mislim da mi je totalno fulala s bojama. Prošli put mi je bilo super, sad sam zagasla kao da mi je kosa umrla. Platila sam duplo više nego što je razumno, a nisam imala hrabrosti pitati- dobro koji kuki može koštati toliko.
:crying:
Almost Rosey

Post 30 Sep 2012, 11:32

zeleni zub » wrote:Imam svježu frizuru, a izgledam kao da mi je kosa prljava. Mislim da mi je totalno fulala s bojama. Prošli put mi je bilo super, sad sam zagasla kao da mi je kosa umrla. Platila sam duplo više nego što je razumno, a nisam imala hrabrosti pitati- dobro koji kuki može koštati toliko.
:crying:
Kolika ti je kosa? Boja? Što je zasrala?

(da znam smijem li napisati "narast će" :zubo: )
zeleni zub

Post 01 Oct 2012, 21:33

Dužina je ok, ali boja... Prošli put je napravila nešto s tom kosom da je izgledalo kao da imam smeđu kosu i da sam bila dva mjeseca na palubi broda i dobila par zlatnih pramenova :cerek:, a sad... Neki pramenovi onako namontirani, bacaju na sivo, a ne na nešto toplo. I korijen mi je taman, a to mi je ogavno. Kao da je kosa prljava i da je izrast od dva mjeseca. I još mi naplati suludo, bez objašnjenja.

Kako mene frizeri ne bi vidjeli skoro pa nikad da nisam sijeda kao baba.
ombia

Post 03 Oct 2012, 12:00

Kakvo objasnjenje treba? Valjda ima cjenik negdje izlozen?
zeleni zub

Post 03 Oct 2012, 23:44

Nema, ovo je čisti underground. Imaju sistem rada da nikad ne znaš kakav ćeš račun dobiti, kao kod Žaca. Sve je od oka. Imaju neki predugovor prije nego što se friziraš kod njih koji ih ograđuje od svake odgovornosti. Registrirani su kao udruga za osobni razvoj, poetiku i boje.

Povlačim pozitivni osvrt na šišanje i danas bih je htjela tuči još malo više. Stvarno me unakazila, išla bih na korekcije, ali kaj mi više može...
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :(
Silajn

Post 14 Oct 2012, 09:09

Listopad na mojoj glavi :mad:

Žene, upomoć. Imam dosta tanku smeđe farbanu kosu i sad već drugu jesen za redom opada. Oporavi se tijekom zime, ali sad mi je koma, svugdje nalazim vlastite dlake :horor: Bih li trebala mijenjati šampone po sezonama? Sva godišnja doba osim jeseni mi je kosa okej. Ima li nekih ampula, regeneratora, vitamina za krizne situacije? Gledam ja to po parfumerijama i sajtovima, al ne kužim što bi mi pomoglo :o Prošle sam godine nešto skrpala s Fitovalom, ali mislim da mi je to više lijepilo kosu za glavu nego stvarno pomagalo, možda se i varam. Ideje?
Pješčana

Post 14 Oct 2012, 14:06

B kompleks bi trebao pomoći pri jačanju kose i noktiju.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
bLOnDE

Post 26 Oct 2012, 12:51

Silajn » wrote:Listopad na mojoj glavi :mad:

Žene, upomoć. Imam dosta tanku smeđe farbanu kosu i sad već drugu jesen za redom opada. Oporavi se tijekom zime, ali sad mi je koma, svugdje nalazim vlastite dlake :horor: Bih li trebala mijenjati šampone po sezonama? Sva godišnja doba osim jeseni mi je kosa okej. Ima li nekih ampula, regeneratora, vitamina za krizne situacije? Gledam ja to po parfumerijama i sajtovima, al ne kužim što bi mi pomoglo :o Prošle sam godine nešto skrpala s Fitovalom, ali mislim da mi je to više lijepilo kosu za glavu nego stvarno pomagalo, možda se i varam. Ideje?
Pozdrav :)!
Jesen je godišnje razdoblje kada nam kosa svima opada,nekom u većim,a nekome u manjim količinama.Normalno je da dnevno ispadne 50-100 vlasi,neovisno o godišnjem dobu,a kada nas uhvati ovakvo razdoblje ispada ih malo više.A možda ste ušli u 3.fazu rasta kose,tj.kada stara vlas ispada,a nova ju istiskuje iz folikula.Kao što dolazi do promjena u prirodi dolazi i do promjena u našem organizmu.Uglavnom,to što vam kosa sada pojačano ispada nije ništa zabrinjavajuće. :) :)
Šampone nije dobro često mijenjati,a s obzirom na to da je vaša kosa tanka i ofarbana,treba imati neki što blaži šampon,biljni čak,netreba biti neki preskupi.Ima ampula koje pomažu rast i jačanje kose u ljekarnama,ali ne svim,ili u frizer priboru,a ovisno o proizvođaču tako raste i cijena.I ima u DM-u od Enciana za kupiti pivski kvasac za jačanje i rast kose i noktiju,čini mi se nekih 30-40 kn.A možete i piti spoj B vitamina tj.B kompleks,najjednostavnije. :bicedobro:
Beau

Post 26 Oct 2012, 13:29

Ja moram reći da mi uzimanje B vitamina nije nimalo smanjilo opadanje kose. :ne zna:
blue
Asgard

Post 26 Oct 2012, 23:11

Jel barem otvorilo apetit? :zubo:

Meni kosa jako ispada u jesen, zna izgledat kao da ispada u čitavim pramenovima, nakon nekog vremena prestane :ne zna:
Margarita

Post 26 Oct 2012, 23:16

blue » wrote:Jel barem otvorilo apetit? :zubo:

Meni kosa jako ispada u jesen, zna izgledat kao da ispada u čitavim pramenovima, nakon nekog vremena prestane :ne zna:
Ja se linjam u proljeće. Ovo sam bila već van sebe, kosa po autu, stolcu u uredu, kadi, jastuku, češlju, rukama čim dotaknem kosu, strava. Mislila sam da sam se nečim otrovala.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Pješčana

Post 27 Oct 2012, 01:55

Blonde, dobrodošla :)

meni kosa i inače ispada, ne vrijedi tu godišnje doba :D
otkkao sam na terapiji za štitnjaču, još je gore
danas sam se vozila u preogromnoj koloni po Vukovarskoj, i provlačila prste kroz kosu, morala sma otvoriti prozor i bacati koliko je toga ispalo
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Éowyn

Post 28 Oct 2012, 21:16

Pješčana » wrote:Blonde, dobrodošla :)

meni kosa i inače ispada, ne vrijedi tu godišnje doba :D
otkkao sam na terapiji za štitnjaču, još je gore
danas sam se vozila u preogromnoj koloni po Vukovarskoj, i provlačila prste kroz kosu, morala sma otvoriti prozor i bacati koliko je toga ispalo
Meni je ovog ljeta ispalo pola kose s glave. Zaboravila sam da bi to moglo imati veze sa štitnjačom. U zadnje vrijeme sam pila lijekove kad bih se sjetila (uglavnom jednom tjedno).
I željezo mi je loše, ima li to ikakve veze s ispadanjem kose?
Pješčana

Post 28 Oct 2012, 23:26

ne znam :)
meni ispada kosa i pucaju nokti i koža mi je grozna od terapije za štitnjaču. strah me je testirati krv nakon svega ove godine :D
ali pazi da ti je prehrana raznovrsna
Beau

Post 29 Oct 2012, 11:15

Pješčana » wrote:danas sam se vozila u preogromnoj koloni po Vukovarskoj, i provlačila prste kroz kosu, morala sma otvoriti prozor i bacati koliko je toga ispalo
Pih, nije to ništa. Ja kako hodam, tako ostavljam tragove kose za sobom :rofl:
Imam osjećaj da po čitave dane samo skupljam dlake za sobom.

Oduvijek mi puno kose ispada, ali prije godinu dana mi je počela baš abnormalno padat.
Grozno nešto, oprala bih kosu i plakala od muke pri pogledu na dlake.

I nije se ništa popravilo do sad. No, budući da je griva i dalje postojana, prošla me paranoja da ću oćelavit :D
Iako...ja tvrdim da se ipak je prorijedila, ali drugi puknu od smija kad im to rećen. :ne zna:
blue wrote:Jel barem otvorilo apetit? :zubo:
Ouje. Ne ponovilo se.
Éowyn

Post 06 Nov 2012, 21:51

Ja sam se opet šišala. Rekla mi je frendica da izgledam kao Jasna Zlokić :mama:
Pješčana

Post 06 Nov 2012, 22:58

Éowyn » wrote:Ja sam se opet šišala. Rekla mi je frendica da izgledam kao Jasna Zlokić :mama:
ček, prije ili poslije šišanja?
:rofl:

ja sma se jučer ošišala.
nevjerojatno, mjerne jedinice SI sustava ne vrijede u frizerajima :D
ne bi vjerovali koliko ispadne samo jedan centimetar
Almost Rosey

Post 07 Nov 2012, 18:48

Mene mater sutra šiša.
Kupila sam švarckopf "tamno intenzivnu crvenu", također.
Budi pok s nama :zubo:
Éowyn

Post 07 Nov 2012, 21:03

Pješčana » wrote: ček, prije ili poslije šišanja?
:rofl:

ja sma se jučer ošišala.
nevjerojatno, mjerne jedinice SI sustava ne vrijede u frizerajima :D
ne bi vjerovali koliko ispadne samo jedan centimetar
Poslije :tuzni: Oh da, sjećam se velikih nakupina crvene kose na podu koje su trebale biti 2 cm odrezanih vrhova. Zapravo, ovo mi je prvi put u životu da mi je frizerka ostavila dulju kosu nego što sam planirala.

Ne znam koliko se kuži, to je kao neki bob sa šiškama. I izgleda očajno ako ne isfeniram :tuzni:

http://img222.imageshack.us/img222/3376/lutka1.jpg

P.S. Ovo je slikano za Halloween kad sam glumila lutku :facepalm:
Almost Rosey

Post 07 Nov 2012, 21:32

Meni je tvoja kosa baš jako lijepa u svim oblicima i dužinama, barem ono što na forumu od nje vidjeh.
Ali mislim da i tvoj forumaški opus ima veze s tim.

:nogica:
  • Information