Zapravo ju znam prati i češće u nekim slučajevima.
Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje
Zašto je pranje kose svaki drugi dan muka?
Dva dana je maksimum, stvarno ne znam kad sam ju zadnji put dulje držala neopranu. Em se zamasti od bilo kakvog treninga, znojenja i vlage/vrućine, em se na nju uhvate mirisi javnog prijevoza/smoga/grada/posla/faksa... pa s tim legnem na jastuk - ugh 
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
Ja volim prati kosu, cijeli me proces osvježi i oraspoloži, baš kao i tuširanje. I ne mogu zamisliti, ljeti, da ne ispirem znoj iz svoje kose sklone mašćenju nakon maksimalno dan i pol
Bila bi grozna
Imala sam i ja kosu do struka, pa sam ju istim ritmom prala, nije joj bilo ništa
Bila bi grozna
Imala sam i ja kosu do struka, pa sam ju istim ritmom prala, nije joj bilo ništa
Ae 
Nekad se prečesto i tuširam baš zato
Nekad se prečesto i tuširam baš zato
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
- MadnessInMethod
zato što mi cijela procedura od početka pranja do suhe kose traje bar 2,5-3 sata? ako ju probam skratiti dobijem sprženu kosu i pregorjeli fen. (neovisno o duljini. jednako se teško sušila i kada je bila malo ispod ramena)A.P. » wrote:Zašto je pranje kose svaki drugi dan muka?![]()
osim toga, kosa mi izgleda odvratno i katastrofalno svježe oprana, prvi dan. leti na sve strane, puna je elektriciteta, grmolika, ničim ju ne mogu obuzdati jer iz svega iskoči/isklizne. tek drugi dan dođe na svoje. a onda lijepo izgleda i super funkcionira još 3-4 dana.
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Kosa!
Mislim da mi je to najdraža tema. 
Češalj nemam. Ni četku. Ni bilo koju inačicu, verziju, prototip.
Počesto izgleda kao da je netko pokušao raščešljati dreadlockse pa odustao, a skrivam ju nekim čudnim repovima. Relativno dobro izgleda sprijeda jer se čini kao samo loše napravljen rep, onako kad ostanu grbice na tjemenu. Straga se ne usuđujem gledati. 
Frizera nisam vidjela od 2004. čini mi se, a prije toga još nekoliko godina unatrag, isto nekih osam ili više. Pitate se tko me šiša? Ja sama. I to ne tako da konkretno skratim kosu nego rezuckam pramenčiće tu i tamo dok skupljam snagu za čupanje obrva (imamo li temu o tome?) pa redovito izgleda tako kako izgleda, ajmo reći stepenasto.
Ali, moram vam reći da me kćer neki dan šišala.
To je bilo njezino prvo šišanje i odrezala mi je cca 15 cm s jedne i cca 12 cm kose s druge strane. Jako sam zadovoljna, pogotovo jer smo se igrale i stanjivanja. Ne zato jer mi je nešto naročito stanjila kosu nego zato jer smo se cerekale kao polulude i bilo nam je zabavno. I ja sam nju ošišala slično kao i ona mene.
Problem je u tome što mi od tog dana kosa više nije tako spetljana. Ima ona čvorića, naravno, ali nema one velike petljance koji izgledaju kao da tu samo plamen može pomoći. Znam da bi me to trebalo veseliti, ali još nisam naučila funkcionirati s kosom kroz koju skoro pa mogu provući prste.
Da to nekako nadoknadim, nisam se farbala dva mjeseca, ali s obzirom da se bojim u gotovo pa prirodnu ni to ne izgleda tako loše. Ili se samo meni tako čini.
Češalj nemam. Ni četku. Ni bilo koju inačicu, verziju, prototip.
Frizera nisam vidjela od 2004. čini mi se, a prije toga još nekoliko godina unatrag, isto nekih osam ili više. Pitate se tko me šiša? Ja sama. I to ne tako da konkretno skratim kosu nego rezuckam pramenčiće tu i tamo dok skupljam snagu za čupanje obrva (imamo li temu o tome?) pa redovito izgleda tako kako izgleda, ajmo reći stepenasto.
Ali, moram vam reći da me kćer neki dan šišala.
Problem je u tome što mi od tog dana kosa više nije tako spetljana. Ima ona čvorića, naravno, ali nema one velike petljance koji izgledaju kao da tu samo plamen može pomoći. Znam da bi me to trebalo veseliti, ali još nisam naučila funkcionirati s kosom kroz koju skoro pa mogu provući prste.
Da to nekako nadoknadim, nisam se farbala dva mjeseca, ali s obzirom da se bojim u gotovo pa prirodnu ni to ne izgleda tako loše. Ili se samo meni tako čini.
Groupie :cerek:
Mene sad upravo čeka odlazak frizeru (za nekih 15 minuta). Izgubila sam povjerenje u svoju frizerku i u sve frizere ovoga svijeta kad sam umjesto ovog:
http://cf1.imgobject.com/backdrops/f06/ ... iginal.jpg
na glavi dobila ovo: http://www.057info.hr/images/vijesti/ve ... 515514.jpg
Još sam na kraju glumila da sam skroz oduševljena frizurom i čak poklonila frizerki svoju kosu (rekla je da joj treba za neke umetke).
Osim tog masakra koji se dogodio prije 6-7 godina, kosa mi je uvijek duga i ne znam hoću li se ikad moći odlučiti na kraću frizuru. Još uvijek imam prevelike traume.
Boja mi je prirodno svijetlo crvena i jako mekana i tanka i vrlo se lako petlja, pa sam prije par godina počela koristiti kanu od koje su mi vlasi puno deblje, boja intenzivnija i više ne moram pola dana raspetljavati kosu.
Koristim samo šampon i regenerator i to mi je sasvim svejedno koji. Po tom pitanju mi je kosa prilično zahvalna i mislim da bi izgledala jednako i da je s deterdžentom za suđe operem.
Pijem redovito vitamine, b-kompleks i pivski kvasac i jako se trudim jesti zdravo.
Kosu uglavnom sušim na zraku, a po zimi fenom, ali čekam da se na zraku makar do pola osuši.
Farbam se sama kanom svakih mjesec dana jer mi je kosa prirodno crvena pa se izrast baš i ne vidi. Šišam se samo kod frizera jer se na mojoj kosi vidi čim sama dohvatim škare.
Češljam se redovito jer se na jako ravnoj kosi vidi da je zapetljana.
I to je sve o mojoj kosi.
A sad se samo nadam da ću izaći od frizera s nečim normalnim na glavi.
Još sam na kraju glumila da sam skroz oduševljena frizurom i čak poklonila frizerki svoju kosu (rekla je da joj treba za neke umetke).
Osim tog masakra koji se dogodio prije 6-7 godina, kosa mi je uvijek duga i ne znam hoću li se ikad moći odlučiti na kraću frizuru. Još uvijek imam prevelike traume.
Boja mi je prirodno svijetlo crvena i jako mekana i tanka i vrlo se lako petlja, pa sam prije par godina počela koristiti kanu od koje su mi vlasi puno deblje, boja intenzivnija i više ne moram pola dana raspetljavati kosu.
Koristim samo šampon i regenerator i to mi je sasvim svejedno koji. Po tom pitanju mi je kosa prilično zahvalna i mislim da bi izgledala jednako i da je s deterdžentom za suđe operem.
Pijem redovito vitamine, b-kompleks i pivski kvasac i jako se trudim jesti zdravo.
Kosu uglavnom sušim na zraku, a po zimi fenom, ali čekam da se na zraku makar do pola osuši.
Farbam se sama kanom svakih mjesec dana jer mi je kosa prirodno crvena pa se izrast baš i ne vidi. Šišam se samo kod frizera jer se na mojoj kosi vidi čim sama dohvatim škare.
Češljam se redovito jer se na jako ravnoj kosi vidi da je zapetljana.
I to je sve o mojoj kosi.
A sad se samo nadam da ću izaći od frizera s nečim normalnim na glavi.
Desire makes slaves out of kings.
Ajme, baš te sjebalaÉowyn » wrote:Mene sad upravo čeka odlazak frizeru (za nekih 15 minuta). Izgubila sam povjerenje u svoju frizerku i u sve frizere ovoga svijeta kad sam umjesto ovog:
I ja često glumim frizerima da sam zadovoljna, nekako mi nezgodno reći da nisam zadovoljna, ako im vidim na licu da su oni sretni
Blago tebi, prirodna crvenokosa, to je dosta rijetko na ovim prostorimaBoja mi je prirodno svijetlo crvena i jako mekana i tanka i vrlo se lako petlja, pa sam prije par godina počela koristiti kanu od koje su mi vlasi puno deblje, boja intenzivnija i više ne moram pola dana raspetljavati kosu.
Sretno! I javi kako je prošloA sad se samo nadam da ću izaći od frizera s nečim normalnim na glavi.
Éowyn » wrote:Mene sad upravo čeka odlazak frizeru (za nekih 15 minuta). Izgubila sam povjerenje u svoju frizerku i u sve frizere ovoga svijeta kad sam umjesto ovog:
ideticno!!!!! samo je moja ipak malo do usnih resica i stanjena. al trebala je biti slika 1, a postala slika 2....
i naletila sam na jos jednu zensku s istom shemom. i pitam se jel su svi opsjednuti nikolickom?
ja nisam glumila da sam zadovoljna, ja sam rekla da ce narasti.
zato bi sabor sto kasnije, da mi bar malo naraste kosa pa da ide iza uha or something
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Rekla sam joj da mi odreže vrhove, odrezala je 15 cm kose. Samo sam gledala kako se narančasta hrpa na podu sve više i više povećava
Vjerojatno je i zaključila da je šminka preskupa i da bih tu mogla uštedjeti pa mi je odrezala šiške koje mi idu preko čitavog jednog oka i djelomice preko drugog oka.
Ali inače sam skroz zadovoljna
Vjerojatno je i zaključila da je šminka preskupa i da bih tu mogla uštedjeti pa mi je odrezala šiške koje mi idu preko čitavog jednog oka i djelomice preko drugog oka.
Ali inače sam skroz zadovoljna
Pa, tako i mojaMadnessInMethod » wrote:osim toga, kosa mi izgleda odvratno i katastrofalno svježe oprana, prvi dan. leti na sve strane, puna je elektriciteta, grmolika, ničim ju ne mogu obuzdati jer iz svega iskoči/isklizne. tek drugi dan dođe na svoje. a onda lijepo izgleda i super funkcionira još 3-4 dana.
Zato sam ju skratila na pristojnu duljinu i sad donekle mogu imat pristojnu frizuru
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
ja sam rekla da ne pustam kosu. to je shvaceno kao da nemam granica. a imam.
siske sam htjela jer ih nisam imala sto godina.
zapravo sam zadovoljna, samo da mi je kosa duza barem 5cm....
i da ne izgledam ko curica. to su mi jucer rekli na roditeljskom
siske sam htjela jer ih nisam imala sto godina.
zapravo sam zadovoljna, samo da mi je kosa duza barem 5cm....
i da ne izgledam ko curica. to su mi jucer rekli na roditeljskom
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Mene uvijek gospođe na kioscima traže. I onda mi objašnjavaju da ću jednog dana biti sretna zbog svog mlađahnog izgledadimnjak » wrote:o da....iako bi to s cigaretama i osobnom pomislila da je neka fora frajerima, al traze me i zenske.
i ja mislim da siske pomladjuju.
a tek kratka kosa...
Ja sam sa svojom Dorica Nikolić frizurom izgledala kao dečkić od kojih 10 godina, ako ne i mlađi.
Raščešljam kosu za te prigode. Onda nekoliko dana budem nezapetljana.blue » wrote:Nica kako se bojaš ako ti je kosa tako spetljana?
Éowyn wrote:Mene sad upravo čeka odlazak frizeru (za nekih 15 minuta). Izgubila sam povjerenje u svoju frizerku i u sve frizere ovoga svijeta kad sam umjesto ovog:
Sorry, smiješno mi je.
Groupie :cerek:
Hear, hearMadnessInMethod » wrote:disclaimer: nije upućeno nikome s ovog foruma
e, da, tematski i vezano... idu mi na jetru ljudi koji kosu operu i osuše sve skupa u 15 minuta, i onda nemaju nimalo razumijevanja za ljude kojima je to projekt od nekoliko sati koji se mora pomno planirati prostorno-vremenski.
jebemu, nemaju svi kosu u koju dvaput puhneš i suha je! neki ju suše i po par sati! i da, onda ju ne mogu prati čim imaju dva masna pramička nego ih skupljaju i maskiraju. i da, onda se neće svaki dan pojavljivati vani s lepršavom i mirisnom kosom.
i, da, vaše pranje kose svaki dan je puno nezdravije od mojeg svaki peti (što uopće NIJE nehigijenski, hvala na pitanju).
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Afriko i Morti, znam vas
A sad zamislite još da da na takvu kosu ne smijete ništa stavljati zbog peruti.
Ja razumijem Madness i suosjećam s njom, iako nisam u takvoj situaciji (moja kosa dobro izgleda kad se opere jer je obuzdam pjenom ili pak spletem u neki kurac i zaližem). Da ne mogu to raditi, vjerojatno bih pizdila ali se šišala ne bih nikad. Ne stoji svakom licu kratka kosa, a pogotovo ne stoji svakoj kosi.
A i pomalo sam snob na dugu kosu, priznajem.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Kad sam imala dugu kosu do pol ramena, moja frizerka mi je računala farbanje kao da je ofarbala tri dugokose glave. Pravdala se uvijek da je potrošila toliko farbe.
Davne 99 godine farbanje i šišanje sam platila punih 490 kn. Mogla sam si prsten za te nofce kupit. 
Ok, shvaćam ovo da ne stoji svakome kratka kosa, to je fakat istina. Kao ni duga, je li, samo je to rjeđi slučaj.
Ali možete li mi objasniti šta znači bit' "snob na dugu kosu", pošto ne razumijem? Mislite da nijedna druga kosa nije lijepa? Osjećate se bolje od ljudi s kratkom kosom? Jer, to vam znači "snob"
http://en.wikipedia.org/wiki/Snob
Ali možete li mi objasniti šta znači bit' "snob na dugu kosu", pošto ne razumijem? Mislite da nijedna druga kosa nije lijepa? Osjećate se bolje od ljudi s kratkom kosom? Jer, to vam znači "snob"
http://en.wikipedia.org/wiki/Snob
-
- Information
-