Lak za nokte

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
MadnessInMethod

Post 04 Dec 2011, 23:42

ma, to sam radila prije mnogo, mnogo godina, dok sam još bila mlada, luda, nadobudna i mislila da možeš protiv majke prirode :mig: a onda sam shvatila da treba surađivati s njom, i svijet mi je postao puno ljepše mjesto. a i nokti su mi postali puno ljepši :xzubo:

"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Herp
Nikki Gauda

Post 04 Dec 2011, 23:42

ombia » wrote:
Oblo, kao da ga je netko oblikovao.
Hm, ne kužim, moji nokti tako izgledaju bez ikakvog rašpanja :ne zna:
Ja pod isturpijano podrazumijevam onak ravno odrezano, poput ove grozote: https://encrypted-tbn0.google.com/image ... oHMrqLtcRE
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
MadnessInMethod

Post 04 Dec 2011, 23:50

to na slici je, ja b'reko, gel s plastičnim tipsama.
ja svoje noktove isključivo turpijom skraćujem. malo sam hendikepirana na lijevu ruku (služi za tegliti vrećice, otvarati vrata, i, nekim čudom, nalakirati urednije nokte na desnoj nego desnom na lijevoj :xne zna: ), pa onda ne mogu odrezati nokte na desnoj, ni škaricama ni grickalicom (a od grickalice mi i pucaju, a od škarica se listaju). pa ih turpijam.
za skraćivanje koristim one grozne ogromne turpije za gelirane nokte, a onda ih "finiram" tankim kartonskim turpijicama iz bipe.
bliss

Post 04 Dec 2011, 23:53

I ja skraćujem turpijicom. Imam neku u 4 dijela, razne hrapavosti, ali koristim samo jako hrapavo i malo manje hrapavo. :D Ono sranje za sjaj nikad, ne da mi se.

Zaboravila sam komentirati - ni ja ne volim crveni lak na duge nokte. Ako želim crveni lak, nokte obavezno skratim.
MadnessInMethod

Post 04 Dec 2011, 23:59

s vremena na vrijeme čak i polir nabacim (obično nakon šljokica), ali ne često, ne volim istanjivati nokte.
inače sam frik koji nokte obrađuje sa 3 različita stupnja hrapavosti: prvo ih otpilim s onim grubim za umjetne, a onda ih s grubljom i finijom stranom tanke kartonske dotjerujem. ako ima potrebe, još ih zagladim po rubovima s onom gumenom za sjaj.

edit:
i ne kužim vas koje ste a priori protiv crvenog laka na duge nokte. :misli: sve boje idu na sve duljine ako ih vlasnica noktiju zna nositi. :xzubo:
bliss

Post 05 Dec 2011, 00:13

Poslikala sam si nokte. Jer ne znam opisati taj oblik. Nije onak kockasto kao na onoj slici što je Herp stavila.

Nemam nikakav lak pa nisu nešto sjajni. Budite blagi. :o

Evo.
Herp
Nikki Gauda

Post 05 Dec 2011, 00:14

MadnessInMethod » wrote:edit:
i ne kužim vas koje ste a priori protiv crvenog laka na duge nokte. :misli: sve boje idu na sve duljine ako ih vlasnica noktiju zna nositi. :xzubo:
Po mom ukusu, na kratke nokte samo svijetli/neutralni lakovi, na duge mogu svi.

Ružno mi je vidjeti crveni lak na kratkim noktima, to mi izgleda kao kad smo bili djeca pa smo uzimali mamin lak (a uglavnom je bio crveni, nije bio baš neki izbor boja :D) i mazali ga na djetinje nam prstiće. Žasu. :zubo:
Možda zato ne volim crveni lak uopće :rofl: ali ako moram birati onda isključivo na duge.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Eks

Post 05 Dec 2011, 00:15

bliss » wrote:Poslikala sam si nokte. Jer ne znam opisati taj oblik. Nije onak kockasto kao na onoj slici što je Herp stavila.

Evo.
To sam ja jednom napravila pa mi je bilo nekako neprirodno s obzirom da je crta jasno okrugla. Kad se prekrije lakom onda je ok, ali ovako mi je malo čudno, hm.
Herp
Nikki Gauda

bliss » wrote:Poslikala sam si nokte. Jer ne znam opisati taj oblik. Nije onak kockasto kao na onoj slici što je Herp stavila.

Evo.
E točno TO mi se ne sviđa. :grli: :xlux:
bliss

Znala sam. :rofl:
MadnessInMethod

Post 05 Dec 2011, 00:19

da su nalakirani, tj. da se ne vidi crta, izgledali bi prekokrasno. ovako izgledaju malo čudno.

@ herp: ako su lijepo nalakirani, može crveni lak izgledati diFno i na kratkim noktima. samo treba lijepo i uredno nalakirati.
bliss

Post 05 Dec 2011, 00:21

MadnessInMethod » wrote:da su nalakirani, tj. da se ne vidi crta, izgledali bi prekokrasno. ovako izgledaju malo čudno.
Da, jer je i ova linija izrasta nekako neravna. Definitivno je ljepši dojam kad su nalakirani.
Herp
Nikki Gauda

Post 05 Dec 2011, 00:23

MadnessInMethod » wrote:da su nalakirani, tj. da se ne vidi crta, izgledali bi prekokrasno. ovako izgledaju malo čudno.

@ herp: ako su lijepo nalakirani, može crveni lak izgledati diFno i na kratkim noktima. samo treba lijepo i uredno nalakirati.
Been there, saw that, not my cup of tea :zubo:

Jednostavno mi to ne paše nikako. :ne zna:

Ah, sto žena, dvjesto sisa :cerek:
jevgenija

Post 05 Dec 2011, 10:16

:xraspa:

i nemoj da ti ja zakeljim šta sam imala na notkima za izbore :xo:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Herp
Nikki Gauda

Post 05 Dec 2011, 10:23

Image

Ovo? :xd:
ombia

Post 05 Dec 2011, 12:00

Herp » wrote:
Hm, ne kužim, moji nokti tako izgledaju bez ikakvog rašpanja :ne zna:
Ja pod isturpijano podrazumijevam onak ravno odrezano, poput ove grozote: https://encrypted-tbn0.google.com/image ... oHMrqLtcRE
Pa i moji, al nije da bas svak vjeruje da ih ne turpijam pa zato i kazem, kao oblikovani. A turpiju ni ne posjedujem, jezim se na zvuk.

Koliko to traje skratiti turpijom :horor: poduzi nokat?

Meni ful crvena na duge nokte izgleda droljasto. Ne rezem nokte nikad bas do jagodica ali tamne lakove ne volim na duge nokte eto.

Znaci ovo moze

http://icache.20six.net/myblog/de/creat ... -nails.jpg

i ovo isto

http://www.mynailsart.com/wp-content/up ... end-61.jpg

ovo je odlicno :cerek:

http://2.bp.blogspot.com/_Xt2zx54laSA/T ... age-21.jpg

i ovo je o.k.

http://www.naildesignarts.com/wp-conten ... medium.jpg

a evo i uzasa!

http://image.shutterstock.com/display_p ... 525433.jpg

dobro ovdje je i oblik uzasan

http://www.mynailsart.com/wp-content/up ... or-hot.jpg

jos ruznog

http://3.bp.blogspot.com/_VWE2Q9vZ910/S ... le_Red.JPG

i za kraj meni odlicna duzina nokta za tamne lakove (osim sto se ova valjda mazala kod nestanka struje pa si je pol prsta zamuljala) :facepalm:
I ima ruzne dlake na prstima :zubo:

http://3.bp.blogspot.com/_lTvcth8pRac/T ... nails4.jpg
Morticia

Post 05 Dec 2011, 12:06

Ni meni se ne sviđaju tamni lakovi na dugim noktima, nikako.
Kad imam duge dozvolim si isključivo svijetle tonove, od prozirnog do slonove kosti.
Sve drugo mi izgleda seljački, jbga, sorry.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 05 Dec 2011, 12:10

Mrzim duge nokte. Oduvijek. Kratke i nalakirane volim. Al ne šarene, samo jednobojne. Može i svaki nokat u drugoj boji, bitno je da je jedan nokat obojen u jednoj boji :D
A.P.
Cactus

Post 05 Dec 2011, 12:20

Crveni lak stavljam na kratke i poluduge nokte jer mi isto djeluje jeftino i treši na kandžama. A kandže nikad nisam puštala niti hoću jer su grozne, i smetaju mi za tipkanje. Volim osjetiti tipku prstima. A smetaju i inače, i djeluju mi nekako nehigijenski, moram ih odrezat nakon određene dužine.

Oni uberdugi nokti s fhr teme su zastrašujući i tako dugi nokti doslovno hendikepiraju u svakodnevnom životu, mogu one pričat šta hoće :banned:

Ovakvi:

Image

Doduše, sasvim je moguće da ne tipkaju, ne peru suđe, ne žive i tako to pa im ne smetaju :xd:
ombia

Post 05 Dec 2011, 12:32

:zubo: a u zaru ljubavne igre, pa time osakatis najdrazeg :crying:
Razderes mu osjetljive dijelove ili i to ne rade? :misli:
Morticia

Post 05 Dec 2011, 12:39

Uvijek mi se činilo da žene koje uzgajaju takve kandže misle kako je ustvari jako seksi do krvi izderati partneru leđa. :xzubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
MadnessInMethod

Post 05 Dec 2011, 12:52

A.P. » wrote:Crveni lak stavljam na kratke i poluduge nokte jer mi isto djeluje jeftino i treši na kandžama. A kandže nikad nisam puštala niti hoću jer su grozne, i smetaju mi za tipkanje. Volim osjetiti tipku prstima. A smetaju i inače, i djeluju mi nekako nehigijenski, moram ih odrezat nakon određene dužine.

Oni uberdugi nokti s fhr teme su zastrašujući i tako dugi nokti doslovno hendikepiraju u svakodnevnom životu, mogu one pričat šta hoće :banned:
aha... sad smo došli do glavnog pitanja: što vi podrazumijevate pod "dugim" a što pod "kratkim" noktima.
recimo, moji noktovi djeluju kraće nego li ustvari jesu. jer moraju biti milimetar-dva dugi da bi uopće potpuno prekrili jagodicu, a 2-3 mm da bi prešli preko nje.
Morticia

Post 05 Dec 2011, 13:08

Ovo su lijepi poludugi nokti.
Image

Ovo je odvratno. Onako- BAŠ odvratno. I sve što je otprilike te duljine je odvratno, bez obzira na boju laka.
Image

Ovo su lijepi kratki nokti i lijepe ruke.
Image

Ovo je nakazno, iako je kratko. :eek:
Image
Beau

Post 05 Dec 2011, 13:19

Evine ruke su divne skupa s noktima. Meni nisu lijepi ni ovi poludugi lijepi koje si stavila. Pristojni mi jesu, al ne sviđaju mi se.
MadnessInMethod

Post 05 Dec 2011, 13:19

trebalo je samo malo ilustracije da bismo zaključile da se slažemo :xzubo:
onda moji nokti spadaju u kategoriju "poludugo" (s tim da mogu biti kraće poludugi ili dulje poludugi, ali nikada nisu ozbiljno kratki, a ni pretjerane kandže)
  • Information