Klincu sam rekla nek si drugi put unutra doda žličicu meda, da će biti ukusnije. A za ulja ne znam koliko koriste. Meni su rekli da se ta neelastičnost kože ne može popraviti uljenjem i kremama. Ja sam se u pubertetu, kad sam počela rasti, mazala bademovom kremom ali nije pomoglo. U trudnoćama se nisam baš ničim mazala pa nije nastala ni jedna strija. Valjda sam svoju porciju ranije ispucala.
Kupke, pilinzi, maske...
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Margarita » wrote:Dok sam se ja namakala u zobenoj kupki, dijete pojelo ocijeđene pahuljice. Mislilo da je to večera.
ja sam danas djetetu napravila ovu kupku, planirala sam i sebi ali su me omeli gosti
svakako, idući put valja zob staviti u kakvu gazu... koji napoj nakon kupanja
Melody, šokirata sam činjenicom da ne uživaš kupke
Libertango & *jezebel* thanxs
nije mi kozmeticarka rekla nego dr...neurodermatitis imam "samo" po licu(obrazima) i pojavilo se - buknuo nakon velikog stresa/soka prije godinu dana...
Pokusala sam sa kremama,ali iskreno,ne vidim da smiruje...bar ne vidljivo...
Ima dana kad je kao "mir",a onda bukne...crveni se,svrbi ,ima pristica,ali nit su gnojni,nit miteseri..neki "bjelkasti" ,ne znam..ubija me u pojam,jer nisam s licem nikad imala problema ni u pubertetu,a sad,ocaj zivi...
znaci da ne radim piling...
imate li mozda nesto za smirivanje tog crvenila i svrbeza??
Jasno mi je da nece tako "nestat" ,koliko su mi objasnili,i koliko sam citala..neurodermatitis "izlazi" iz unutra...i ne ozdravljujes nakon kure antibijotika il cega vec..
kakogod..hvala vam cure !
edit:..misli s na njega: http://www.centarcedrus.hr/o-nama/clano ... kovic.aspx
?
znaci da planiram put u zgb....
nije mi kozmeticarka rekla nego dr...neurodermatitis imam "samo" po licu(obrazima) i pojavilo se - buknuo nakon velikog stresa/soka prije godinu dana...
Ima dana kad je kao "mir",a onda bukne...crveni se,svrbi ,ima pristica,ali nit su gnojni,nit miteseri..neki "bjelkasti" ,ne znam..ubija me u pojam,jer nisam s licem nikad imala problema ni u pubertetu,a sad,ocaj zivi...
Jasno mi je da nece tako "nestat" ,koliko su mi objasnili,i koliko sam citala..neurodermatitis "izlazi" iz unutra...i ne ozdravljujes nakon kure antibijotika il cega vec..
?
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
da, na njega mislim. ne moras u zagreb, pogotovo ne ako ti je komplicirano. jeftinije ti je prvo malo citati (njegov ''clanak'' o dermatitisu je napisan prilicno iscrpno i razumljivo, podji od njega), kopati, ispucati neke resurse koje mozes.Secre@Me » wrote:Libertango & *jezebel* thanxs![]()
?
btw, ti pristici su ti vjerojatno papule.
za svrbez sam koristila hidrolat hamamelisa (hladni oblozi), on je jak adstringens i trebao bi ti malo smiriti kad ti krene ''napadaj''. kvalitetni hidrolati ti kostaju izmedju 80 i 100 kn (200 ml). preporucam florame i oshadhi jer su bez alkohola (oshadhi je nesto skuplji, ali bez konzervansa i u staklenoj ambalazi. florame je jeftiniji, ima pumpicu pa se mozes spricati, a konzerviran je nekim fermentom rotkve, ne znam kako se tocno zove taj konzervans, ali jako se dobro podnosi, meni uopce nije smetao. koristila sam oba i prednost dajem jeftinijem, ali dobrom florameu.). mozes u njega ubaciti malo aloe vere ili ga pomijesati s hidrolatom kamilice. naravno, mozes i caj od kamilice. ako budes imala losu reakciju (neki ljudi su preosjetljivi na kamilicu), onda prestani.
osim kao obloge, hidrolate koristis normalno kao tonik. mozes s njima cistiti lice ako ti smeta voda. a mozes se i jednostavno naspricati i preko tako mokrog lica namazati kap-dvije ulja (sto se ulja tice, ako budes mogla, naoruzaj se nocurkom).
takodjer, spomenute kupke i oblozi od zobi.
na drugom forumu mi je za svrbez preporucen i oolong caj (odstajao 15-20 minuta, cetiri salice dnevno). to ti je crni caj, ali s tako malo kofeina da je prikladan i za djecu. ne znam koliko pomaze jer ga nisam redovito pila, a dermatitis trenutno nemam. oolong sam kupila u bio&bio, dvadeset i nesto sitno kuna. svidja mi se pa ga i inace tu i tamo popijem.
ne znam je li ti lijecnik preporucio, ali ponekad kod svrbeza pomazu odredjeni antihistaminici (npr. letizen). to, kao, nije dokazano (mislim da to moze imati efekta samo kod alergijskog dermatitisa, ali ne znam je li to zbog svog primarnog djelovanja ili zbog toga sto zna djelovati, kako da kazem, opioidno. bilo kako bilo, mene to nist' nije opilo. inace se pije prije spavanja.), ali mozda ne bi bilo zgorega probati. pitaj svog dermatologa sto misli.
sto si uopce koristila od krema? mozda ti smeta neki sastojak?
sto se ''zagladjivanja'' suhih dijelova tice, mozda bi ti pasala urea. imas u ljekarnama liniju kozmetike doliva za kozu sklonu dermatitisu, s ureom i maslinovim uljem. pitaj za tester u ljekarni, da se ne zaletis bezveze. mislim da je ta krema parfimirana pa bi mozda mogla iritirati. to je, kao, medju povoljnijima. s ureom ima jos eucerin. za dalje ne znam.
inace, ako imas ikakve alergije, sad se moras jos vise cuvati jer ti koza ima smanjenu sposobnost obrane.
ovo je sad malo previse pa cu zamoliti moderatoricu da kreiramo temu posvecenu koznim boljkama i tvoje postove skupa s odgovorima na njih prebacimo u istu.
edit: fak, sad tek vidim da zapravo moram zamoliti gazdu. hoce li on to znati?
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
A jeste neobično, jer sam popriličan hedonist, a kupke se uklapaju u tu filozofiju
Meni većinom bude hladno nakon kupke, pa i kad je topla, smežuram se, previše mi je to posla oko organiziranja i sl. Tuširanje, pogotovo naizmjenično hladnom i toplom vodom, djeluje pozitivno na moju mrtvačku cirkulaciju i osjećam se nekako energizirano nakon toga
Tuširanje samo toplom ili mlakom vodom me, s druge strane, opušta, tako da nemam potrebe za kupkom. Općenito voda koja mi teče niz tijelo/ruke više mi prija nego ležanje u njoj
Jez, ti si enciklopedija
ja ne volim kupke.
ne znam što da radim sa solima koje dobijem na dar, pa ih stavljam u malim teglicama po ormarima da miriše.
ideja da legnem u kadu, smežuram se, eventualno začepim odvod ko zadnji put kad sam legla u sol iz Rumunjske s nekim travama
, pa nakon toga tuširanje i pranje kose, jer ne znam kao se natopiti a da glava ostane suha..hvala, ne bih 
ne znam što da radim sa solima koje dobijem na dar, pa ih stavljam u malim teglicama po ormarima da miriše.
ideja da legnem u kadu, smežuram se, eventualno začepim odvod ko zadnji put kad sam legla u sol iz Rumunjske s nekim travama
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ja se obozavam kupat', ali sam lijena pa to rijetko radim. vise volim duga tusiranja.
@ melody, fala, ali nijesam, samo sam imala slican problem, a ne kosta me udijelit' savjet. ja sam ti 'nako malo...psiho.
@ melody, fala, ali nijesam, samo sam imala slican problem, a ne kosta me udijelit' savjet. ja sam ti 'nako malo...psiho.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
*jezebel* » wrote:ja se obozavam kupat', ali sam lijena pa to rijetko radim. vise volim duga tusiranja.
Sve sam iscitala,procitala,prepisala u tekicu....
onak,brdo toga(skoro pa nis)nisam znala,sem same dijagnoze...bas mi je drago da sam "progovorila" i pitala..sad bar znam s cim se /protiv cega borim..pa sve nekako "sjeda"polako,kao puzzle...jasnije mi je kad sam citala,mal malo sam imala "aaahhhaaa" moment
ma sve
stvarno ti HVALA!!!
OT:o kupkama..obozavam se namakatkupat,al sam postala lijena,pa se najcesce tusiram
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
pa, da
mislila sam da smo sestre po hedonizmu
i o kakvom poslu i lijenosti sve vi pričate? pustite vodu u kadu, dodate zobi, soli i ulja i skinete se
a ako ste hedonisit, dodate još pokoji sastojak i u sebe
da ne idem bas na temu s kremama za lice...
zanima me je li itko malo duze koristio kremu biobaza? kako vam je odgovarala? ja sam si za mazanje ruku kupila onu za trudnice, tekstura i miris su ok, jos me nije pocela iritirati, ali me brine sto sadrzi natrijev lauret sulfat. ne samo da je rijec o iritansu, nego je to i pjenusava komponenta (dakle, karakteristicna za proizvode za pranje) pa mi je jako cudno sto su to utrpali u proizvod koji se ne ispire. a nisam primijetila kad sam kupovala jer nisam pazljivo procitala sastav (guzva u ducanu pa sam se unervozila
). pa ono... kak' ste zadovoljne i jeste li svoju biobazu negdje bacile/donirale ili ste je potrosile do kraja?
fala!
zanima me je li itko malo duze koristio kremu biobaza? kako vam je odgovarala? ja sam si za mazanje ruku kupila onu za trudnice, tekstura i miris su ok, jos me nije pocela iritirati, ali me brine sto sadrzi natrijev lauret sulfat. ne samo da je rijec o iritansu, nego je to i pjenusava komponenta (dakle, karakteristicna za proizvode za pranje) pa mi je jako cudno sto su to utrpali u proizvod koji se ne ispire. a nisam primijetila kad sam kupovala jer nisam pazljivo procitala sastav (guzva u ducanu pa sam se unervozila
fala!
baja » wrote: pa, da
mislila sam da smo sestre po hedonizmu![]()
i o kakvom poslu i lijenosti sve vi pričate? pustite vodu u kadu, dodate zobi, soli i ulja i skinete se![]()
a ako ste hedonisit, dodate još pokoji sastojak i u sebe
Zimi barem 2-3 tjedno kupka.
Obozavam kupke! 
Nikakva sol ni šamponi samo puna kada ciste vode.
Obozavam potopiti glavu pod vodu, slusati prigusene zvukove izvana.
Ritual za smirenje.
Jel igdje oko vas ima kupiti peeling od vitaskina?
Odlican mi je bio, dugo vec nisam naisla na njega.
A iskreno mi je dopizdilo pare trositi na peelinge koji su kremasti a nigdje zrnca ni za lijek.
Kao npr bourjoi ili balea. Trč trč pa zrnce.
Nikakva sol ni šamponi samo puna kada ciste vode.
Obozavam potopiti glavu pod vodu, slusati prigusene zvukove izvana.
Ritual za smirenje.
Jel igdje oko vas ima kupiti peeling od vitaskina?
Odlican mi je bio, dugo vec nisam naisla na njega.
A iskreno mi je dopizdilo pare trositi na peelinge koji su kremasti a nigdje zrnca ni za lijek.
Kao npr bourjoi ili balea. Trč trč pa zrnce.
Mislin da san bija jasan
Neutrogena ima odlične stvari! koristila sam njihovu kremu za ruke i za tijelo, sad jel losion ili krema, ne sjećam se, u velikoj tubi
odličan miris, upija se, ne masti
odličan miris, upija se, ne masti
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Moment, bila sam kupila u Kozmu neki piling za tijelo, nije u tubi nego u piksi i izgleda kao kombinacija krupne morske soli i one paste za pranje jako prljavih ruku - bio je dobar
samo se ne sjećam kako se zove
Ajvi, ovo što si stavila izgleda zgodno, barem je ambalaža lijepa
U čemu je čar Neutrogena lonsiona? Jel fakat upija, vlaži i ne masti?
Trenutno imam od Alverdea neki maslac za tijelo, može proć, ali nisam oduševljena - ne razmazuje se baš
Ajvi, ovo što si stavila izgleda zgodno, barem je ambalaža lijepa
U čemu je čar Neutrogena lonsiona? Jel fakat upija, vlaži i ne masti?
Trenutno imam od Alverdea neki maslac za tijelo, može proć, ali nisam oduševljena - ne razmazuje se baš
fala ajvi, taj sam uzela i odlican je. 
super su vam fore sa homemade maskama. nisam bas bila sklona tome, jerbo sam ljenguza
ali jogurt i med i svasta nesto je ustvari super.
koza meka ko barsun.
vise necu trositi pare na maske, neusporedivo je.
super su vam fore sa homemade maskama. nisam bas bila sklona tome, jerbo sam ljenguza
koza meka ko barsun.
vise necu trositi pare na maske, neusporedivo je.
Mislin da san bija jasan
-
- Information
-