Novine i časopisi
U današnje vrijeme, kad većinu informacija dobivamo putem elektroničkih medija, ima li uopće smisla kupovati/čitati papirnate časopise ili novine? Imali gušta u tome?
Meni je dugo vremena bilo gušt kupiti vikendom Jutarnji i čitati uz kavu. Teme su bile dobre, članci kvalitetni, moje vrijeme dobro provedeno.
i onda je sve propalo. Papir je postao loš, jagodice su mi postale crne od listanja, stol crn od tinte, članci nedovršeni i teme nejasne.
Izgubila sam volju. Prebacila sam se na nednevne novine: Meridijani, Drvo znanja..ali ni to nije to. Mogu ja sad tražiti strane novine i časopise, ali ni to nije baš to.
Fali mi koncept dnevnih i tjednih novina i časopisa koje bih s guštom čitala.
Imate li ikakav prijedlog? Savjet? komentar?
hvala
Meni je dugo vremena bilo gušt kupiti vikendom Jutarnji i čitati uz kavu. Teme su bile dobre, članci kvalitetni, moje vrijeme dobro provedeno.
i onda je sve propalo. Papir je postao loš, jagodice su mi postale crne od listanja, stol crn od tinte, članci nedovršeni i teme nejasne.
Izgubila sam volju. Prebacila sam se na nednevne novine: Meridijani, Drvo znanja..ali ni to nije to. Mogu ja sad tražiti strane novine i časopise, ali ni to nije baš to.
hvala
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
S guštom ne. S guštom čitam skoro jedino online. Najčešće Guardian, The Economist i New Yorker. I par naših web portala. Klauški na Indexu mi je jako OK. Zrinka Pavlić, bivša forumašica, na t-portalu. Sanja Modrić u Novom listu koji čitam online. I tak. Ima i engleskih totalno otkačenih, kao Onion, Cracked i slični. I The Huffington Post.Pješčana » wrote:U današnje vrijeme, kad većinu informacija dobivamo putem elektroničkih medija, ima li uopće smisla kupovati/čitati papirnate časopise ili novine? Imali gušta u tome?
hvala
Zapravo najviše čitam putem Facebooka. Sakupila mi se tamo grupa birano pametnih prijatelja i njihove su mi sugestije u prosjeku izvrsne, a vidim i da oni dobro reagiraju na moje. Sve u svemu, tu mi ponuda linkova bude toliko dobra da često ni ne uspijem stići otvoriti 'prave' novine. Kad i stignem, najčešće ih samo prelijećem, da dobijem općenitu informaciju što se zbiva.
Evo jednog članka relevantnog za sve ženke ovdje, a slučajno iz mog omiljenog časopisa:
http://www.theatlantic.com/magazine/arc ... es/8654/2/
Biti i mniti svemiropolisno
Ja sam odustao od njih. Jednostavno ne idu dovoljno u dubinu koliko bi ja želio kada me nešto interesira. NatGeo je jako lijep časopis ali od sadržaja ostajem gladan.blue » wrote: Ponekad kupim Geo ili National Geographic, ovisi o temiJedino to dvoje.
Dodatno, iz čisto ekoloških razloga više ne kupujem niti jedne novine već dugo vremena.
Ja sam ga negdje drugdje našao prenesenog. Jedan od najzanimljivijih članaka koji sam uopće pročitao mjesecima i mjesecima. Jako je velik i traži strpljenja, ali puno vrijedi.JPK » wrote:Evo jednog članka relevantnog za sve ženke ovdje, a slučajno iz mog omiljenog časopisa:
stavila sam si bookmark, samo da ulovim vremena za sjest i pročitatJPK » wrote:Evo jednog članka relevantnog za sve ženke ovdje, a slučajno iz mog omiljenog časopisa:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 804 times
- Been thanked: 1536 times
Pa budem ovdje. Na Fejsu me nema jer više ne igram Mafia Wars, a ako ga ne iskoristim za posao, servis mi je preglup da bih se stalno logirao. Na IMF-u napišem štogod tek ako nitko drugi ne odgovori na pitanje. 
Znači, stalno sam tu. I manje se živciram nego da čitam 24 sata ili Jutarnji.
Znači, stalno sam tu. I manje se živciram nego da čitam 24 sata ili Jutarnji.
Potpisi su za budale.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Istina, ovdje je mnogo manje slika ženskica u toplesu koje ta naživciraju svojom dvodimenzionalnošću.Hekatonhir » wrote: Znači, stalno sam tu. I manje se živciram nego da čitam 24 sata ili Jutarnji.
- Stitch
- Head Honcho
Ženskice me ne živciraju. Pametniji popušta, zato žene vladaju svijetom. 
Potpisi su za budale.
Valja li on išta? Meni izgleda onak, više za burek zamotati.ex_anais » wrote:Ne pamtim kad sam zadnji put kupila novine. Ah da, jesam, jedan lokalni list jer mi je nešto trebalo. Zarez ponekad kupim i to je to.
Ček, baš svaki časopis ti je glupost? Ima i nekih koji pokrivaju neka specifična područja - ribarstvo, arhitektura, trudnice i djeca, Glas koncila, kulinarstvo - valjda ima koji čitljiv u svemu tomeHekatonhir » wrote:
Ja ih ne kupujem jer bojkotiram glupost.
Ženskice u toplesu pa dvodimenzionalne, očito je stvarno novinarstvo na niskim granama kad nemaju ni za PhotoshopElliQuinn wrote: Istina, ovdje je mnogo manje slika ženskica u toplesu koje ta naživciraju svojom dvodimenzionalnošću.
- Stitch
- Head Honcho
Geo i National Geographic ne računam; to su licencni, a ne naši časopisi.blue » wrote: Ček, baš svaki časopis ti je glupost? Ima i nekih koji pokrivaju neka specifična područja - ribarstvo, arhitektura, trudnice i djeca, Glas koncila, kulinarstvo - valjda ima koji čitljiv u svemu tome
Potpisi su za budale.
Kako koji broj. Nađe se pokoji zanimljiv tekst. Ali ima i dosadnog laprdanja u kolumnama, ne baš sjajnih recenzija, prosječne poezije itd. Mislim da ti se možda i ne bi svidio jer je onako dosta ljevičarski i nadobudan. Hint: Srećko Horvat.Emericzy » wrote: Valja li on išta? Meni izgleda onak, više za burek zamotati.
Ma ja volim naše ljevičare. Ako sam desničar nisam slijep. U nas su ljevičari puno civiliziraniji, pametniji, obrazovaniji, idejniji, kreativniji i uopće sve od desničara. Na čitavoj našoj kulturnoj sceni, ne znam ima li uopće nekoga tko je idejno desno a da išta vrijedi. Hajde, možda Zidić. To je čovjek koji puno zna i puno razumije. Ali jedna lasta ne čini hrvatsko proljeće, da tako kažem.ex_anais » wrote:
Kako koji broj. Nađe se pokoji zanimljiv tekst. Ali ima i dosadnog laprdanja u kolumnama, ne baš sjajnih recenzija, prosječne poezije itd. Mislim da ti se možda i ne bi svidio jer je onako dosta ljevičarski i nadobudan. Hint: Srećko Horvat.
Ajme, zar stvarno?Perzefona » wrote:Idem po novine. Prat ću prozore.
Pobogu, kamo ide ovaj svijet?
Krumpir se guli na novine i točka.
Usput lijepo pročitaš da se Kirku Douglasu rodio sin Michael.
A prozori moooraju škripati dok se peru. I ne pada mi na pamet kupovati one smrdeće špricalice kad su voda i novine čist dosta.
Kaj stavljate na dno kaveza za papagaje? Tapison?
Krumpir se guli na novine i točka.
A prozori moooraju škripati dok se peru. I ne pada mi na pamet kupovati one smrdeće špricalice kad su voda i novine čist dosta.
Kaj stavljate na dno kaveza za papagaje? Tapison?
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
-
- Information
-