..a unda » wrote:
meissovo sveto.. jel babic dao taj neki zahtjev za tu neku nagodbu? je. jel ga sad povukao? je.
i sta bih ja sad trebao mislit? sta ti oces da ja mislim?

..kako je to potez koji oznacava dosljednost?
Ne znam kakve ti informacije imaš, ali odbili su, navodno, mogućnost oprosta duga (dijela duga) što je opcija koja, navodno, postoji predviđena zakonom.
zasto mu odmazem? zato sto nisam sljedbenik? sto mu nisam prijatelj na fejsu? sto se pitam jer mi neke stvari malo cudno zvuce, pa se pitam..sto to on ustvari uopce hoce? danas. sutra je novi dan, ko zna sto ce sutra zelit?

Jasno mi je, već si ga opisao kao histeričnu osobu sa sindromom Ivane Orleanske.
indkesu i babicu zaista zelim sve najbolje i nek rijesi te neke probleme. ne znam, mozda je sve to doslo do nekog zamora materijala, preeksploatiranosti i mozda je sad trenutak da dodje do nekog indeksovog skoka, promijenili su se uvjeti i okolnosti u zadnjih deset godina, a indeks je i teknicki i informativno dosta fleksibilan, dinamican medij, mozda tu sad treba nesto i mijenjat, ne znam, babic zna..
ali, cu ja sad trcat kako mi babic kaze ili indeks, jer on vodi tri rata meni i za sebe neki cetvrti, e pa necu bas. meni on ne treba za bit moje bitke, pa onda jos pride dobit u kompletu neku subinformaciju koju nisam trazio.
Ali postoji neka svijest o tome što taj medij predstavlja i to nikako ne može biti samo njegov interes - upravo te bitke koje vodi a ne bi ih morao, stavljaju i druge u poziciju da im se barem ne otežava stvar netočnim ili nebitnim komentarima (tog je bilo na ovoj i susjednim temama).
ne zanima me tko je sve prenosio tu vijest i tu usporedbu. ono, bolje mi je ne znat. sad sus e sjetili, sad? prije nije bilo bolesnih i svakavih? nece ih bit ni u opuduce? i kako mi to, odgovorni, pametni, karakterni i ozbiljne jedinke ovog drustva zelimo rijesit? smjenom neke vlade? prelaociranjem love sa nekih auta ili ko zna cega za klaicevu, sto ne znaci da nema i tezih slucajeva kojima bi se nase empaticno i senzibilizirano drustvo, kulturno i civilizirano, mudro, politicki i ljudski angazirano trebalo vrlo, vrlo posvetiti, ali.. medijski nije prikladno, efektno, nece ta neka usporedna poruka dovoljno kvalitetno naparvit efekt, sudjelovat u nekom miks marketinskom procesu.
..ili mislimo to rijesit povecanom potrosnjom? ukidanjem korupcije sad kad vise nemamo cvime korumpirat i ne ispalti nam se bit korumpiranima?
a gdje su bili do sada? gdje su bili kad je citav sustav nasom voljom stremio eugenistickim trzisnim odnosima cije posljedice osjecamo sada?
Do ovog trenutka je manje bitno kako dalje, a više što je činjenično bilo do sad, gdje su se financije ulagale, kako se to ne bi ponavljalo i kako bi se vidjelo koji je karakter problema. Ljudi to vole znati, uostalom - evo, ja želim znati ima li neka bolnica, neki dječji odjel ili bilo što slično, problem koji traje već neko vrijeme i suegzistira s drugim (možda manje bitnim, a prioritetnije rješavanim) problemima. Možda to želim znati i više, kao neko strukturno pitanje, nego slučaj, recimo, jednog (1) djeteta koje je bolesno i humanitarne akcije koju se potom eksploatira na razne načine na portalima, na forumima i svatko tko je sam sebi važan pokušava potpisati svoj dio kolača u velikoj gesti urlanja s povlaštenih medijskih pozicija i primetimeova. Više od tog zanimaju me informacije o stvarnom stanju na terenu ne za jedno nego za desetero djece među kojima je i to jedno dijete. To bi ti sigurno i Ivančić rekao. A gdje si ti bio kad su takve teme bile udarne, ne znam.
ne znam, zar smo tolike kukavice i takvi karakteri da moramo nase ambicije ostvarivat preko djece? ko zna, valjda jesmo..
Kad mi bude dosadno, dat ću ti par linkova na ljude koji su ambicije ostvarivali preko tuđih leđa i djece, da vidim jesi li im u životu virtualno ili doslovno stisnuo ruku.

.