Hajka na Index.hr

Koliko para, toliko muzike
Whereabout

Post 19 Feb 2014, 00:04

..a unda » wrote: pa ne uvijek, naravno.. pise i on na silu. valjda se i njemu ne da uvijek pisat. ali ima takvih tekstova da bi se skoro citava hrvatska, da ima imalo neke kognitivne ili karakterne sposobnosti, mjesec dana setala sa skartocom na glavi.. :D

ma ok, klauski, ok kapovic, a sve je to dobro, procitam ih rado, bistri ljudi, ali nema takvog seciranja kao ivancicevog. klauski je vise mitl gradjanski orijentiran i odvjetnik je te klase, a kapovic ima dana kad mu sinapse ne rade bas kako bi on htio, otmu se, pa se malo oda nekom kao pjesnistvu, ali jos uvijek mi spada u uski krug onih koje cu nazvat da mogu nekako osmislit neko rjesenje, mozda ne bas idealno, ali dovoljno dobro da bi se oko njega mogla neka konstrukcija stvorit. :D

nemoj sad da ti trazim ivanciceve tekstove. neke bi trebalo zastitit uneskoom.. ono, za prepast se sebe kad ih procitas.. :D

pozivam babica da pozove ivancica (cudi me da vec nije) i da mu da prajm termin.. :D
E ti ko da ga u dušu znaš, tog Ivančića. :cerek: Ne bih imala ništa protiv da tražiš njegove tekstove i da ih analizirate ođe, zapravo oduševila bih se. Uostalom, bila je takva tema nekad negdje (sjetiš li se kad lunda, btw?).

Ja nisam neki fan Kapovića, ne znam zašto, dosadan mi je tako da uglavnom odustanem od čitanja, ali znam da se ljudima inače sviđa. Bio ti je na Indexu još jedan lik, Hrvoje Marjanović, inače je i nešto kao hiphoper poznat pod umjetničkim imenom Sett - em ima dobru glazbu (zanimljivu) em je pisao zgodne popularnokulturne tekstove.

Pridružujem se pozivu Babiću za Ivančića (iako mislim da se o tome nešto govorilo onda kad je bila aferica s Novim listom, nije?), s time da proširujem poziv za na Trkeljanje. Na Trkeljanje još molim i a) Dežulovića, Lucića, mislim da smo zaslužili da nam se obrate :durica: b) može i rado citirani Emir Imamović Pirke, c) Hrvoje Marjanović, d) Matija Babić. (slova nemaju veze s rangiranjem)

.
Whereabout

Post 19 Feb 2014, 00:13

Tema za Dežulovića: sviđa li vam se što raspravljamo o vašoj plaći na Trkelju?
.
Whereabout

Post 19 Feb 2014, 01:43

..a unda » wrote: meissovo sveto.. jel babic dao taj neki zahtjev za tu neku nagodbu? je. jel ga sad povukao? je.
i sta bih ja sad trebao mislit? sta ti oces da ja mislim? :D ..kako je to potez koji oznacava dosljednost? :D
Ne znam kakve ti informacije imaš, ali odbili su, navodno, mogućnost oprosta duga (dijela duga) što je opcija koja, navodno, postoji predviđena zakonom.
zasto mu odmazem? zato sto nisam sljedbenik? sto mu nisam prijatelj na fejsu? sto se pitam jer mi neke stvari malo cudno zvuce, pa se pitam..sto to on ustvari uopce hoce? danas. sutra je novi dan, ko zna sto ce sutra zelit? :D
Jasno mi je, već si ga opisao kao histeričnu osobu sa sindromom Ivane Orleanske.
indkesu i babicu zaista zelim sve najbolje i nek rijesi te neke probleme. ne znam, mozda je sve to doslo do nekog zamora materijala, preeksploatiranosti i mozda je sad trenutak da dodje do nekog indeksovog skoka, promijenili su se uvjeti i okolnosti u zadnjih deset godina, a indeks je i teknicki i informativno dosta fleksibilan, dinamican medij, mozda tu sad treba nesto i mijenjat, ne znam, babic zna..
ali, cu ja sad trcat kako mi babic kaze ili indeks, jer on vodi tri rata meni i za sebe neki cetvrti, e pa necu bas. meni on ne treba za bit moje bitke, pa onda jos pride dobit u kompletu neku subinformaciju koju nisam trazio.
Ali postoji neka svijest o tome što taj medij predstavlja i to nikako ne može biti samo njegov interes - upravo te bitke koje vodi a ne bi ih morao, stavljaju i druge u poziciju da im se barem ne otežava stvar netočnim ili nebitnim komentarima (tog je bilo na ovoj i susjednim temama).
ne zanima me tko je sve prenosio tu vijest i tu usporedbu. ono, bolje mi je ne znat. sad sus e sjetili, sad? prije nije bilo bolesnih i svakavih? nece ih bit ni u opuduce? i kako mi to, odgovorni, pametni, karakterni i ozbiljne jedinke ovog drustva zelimo rijesit? smjenom neke vlade? prelaociranjem love sa nekih auta ili ko zna cega za klaicevu, sto ne znaci da nema i tezih slucajeva kojima bi se nase empaticno i senzibilizirano drustvo, kulturno i civilizirano, mudro, politicki i ljudski angazirano trebalo vrlo, vrlo posvetiti, ali.. medijski nije prikladno, efektno, nece ta neka usporedna poruka dovoljno kvalitetno naparvit efekt, sudjelovat u nekom miks marketinskom procesu.
..ili mislimo to rijesit povecanom potrosnjom? ukidanjem korupcije sad kad vise nemamo cvime korumpirat i ne ispalti nam se bit korumpiranima?
a gdje su bili do sada? gdje su bili kad je citav sustav nasom voljom stremio eugenistickim trzisnim odnosima cije posljedice osjecamo sada?
Do ovog trenutka je manje bitno kako dalje, a više što je činjenično bilo do sad, gdje su se financije ulagale, kako se to ne bi ponavljalo i kako bi se vidjelo koji je karakter problema. Ljudi to vole znati, uostalom - evo, ja želim znati ima li neka bolnica, neki dječji odjel ili bilo što slično, problem koji traje već neko vrijeme i suegzistira s drugim (možda manje bitnim, a prioritetnije rješavanim) problemima. Možda to želim znati i više, kao neko strukturno pitanje, nego slučaj, recimo, jednog (1) djeteta koje je bolesno i humanitarne akcije koju se potom eksploatira na razne načine na portalima, na forumima i svatko tko je sam sebi važan pokušava potpisati svoj dio kolača u velikoj gesti urlanja s povlaštenih medijskih pozicija i primetimeova. Više od tog zanimaju me informacije o stvarnom stanju na terenu ne za jedno nego za desetero djece među kojima je i to jedno dijete. To bi ti sigurno i Ivančić rekao. A gdje si ti bio kad su takve teme bile udarne, ne znam.
ne znam, zar smo tolike kukavice i takvi karakteri da moramo nase ambicije ostvarivat preko djece? ko zna, valjda jesmo.. :kokice:
Kad mi bude dosadno, dat ću ti par linkova na ljude koji su ambicije ostvarivali preko tuđih leđa i djece, da vidim jesi li im u životu virtualno ili doslovno stisnuo ruku. :kava:
.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 May 2014, 21:40

Ipak u ovom ludom i kriminalnom svijetu ima bar malo pravde

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=743841
HRVATSKO novinarsko društvo novinaru Indexa Ilku Ćimiću dodijelilo je
nagradu Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo za 2013.
godinu, za seriju tekstova u kojima je razotkrivao predstečajne nagodbe
Slavka Linića .
HND je nagradio Ćimića upravo na dan kad je ministar financija
smijenjen zbog malverzacija koje je Ćimić mjesecima otkrivao, a koje su
mjesecima ignorirali premijer Milanović i državno odvjetništvo , a drugi
mediji na čelu s Novim i Jutarnjim listom zataškavali, sve dok im premijer
Milanović nije naredio objavu .
" Hvala Indexu na slobodnom prostoru i što nismo pokleknuli pred
državnim aparatom . Linić jest smijenjen, ali nisam zadovoljan jer mislim
da je odgovornost na cijeloj Vladi" , kazao je Ćimić prilikom preuzimanja
nagrade .
Ilku Ćimiću ovo je druga nagrada . Prvu je dobio za najbolje istraživačko
novinarstvo prije dvije godine , za razotkrivanje afere Kamensko , teme u
kojoj je dokazao da iza uništenja Kamenskog stoji vlasnik EPH grupe
Ninoslav Pavić, današnji medijski partner Zorana Milanovića. I tu temu
DORH i Mladen Bajić su ignorirali.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 May 2014, 21:40

Index još jednom izašao kao pobjednik iako su mu opasno radili o glavi :lux:

Ovo je pljačka stoljeća koju je Milanović dozvolio Liniću
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 06 May 2014, 22:28

Linić tužio Index zbog prenošenja vijesti.

Teško je reći ko je bio pogubniji ministar financija, ultranesposobni retardinjo Šuker ili mafijozo Linić... :misli:
Whereabout

Post 07 May 2014, 00:41

Jesmo ovo spomenuli od jučerašnjih događaja? Čestitamo:

Novinar portala Index.hr Ilko Čimić dobitnik je nagrade ''Marija Jurić Zagorka'' za internetsko novinarstvo za seriju tekstova o predstečajnim nagodbama.

http://www.hnd.hr/hr/homepage/vijest/67557
.
Euklid
old school

Post 07 May 2014, 22:02

:top:
Euklid
old school

Post 08 Jun 2014, 13:22

Da rezimiramo: Linić izbačen iz SDP-a

Index izvojevao još jednu pobjedu :lux: :lux:

:kokice:
miky0
ST Leader

Post 08 Jun 2014, 14:29

Svaka cast indexu na svom dasadasnjem radu, te se najtoplije nadam, da ce u buducnosti biti jos zesci i jos opakiji prema veleizdajnickim politickim zlotvorima.

Moj naklon do poda :S
Euklid
old school

Post 30 Jan 2015, 15:57

Euklid » wrote:Linić tužio Index zbog prenošenja vijesti.

Teško je reći ko je bio pogubniji ministar financija, ultranesposobni retardinjo Šuker ili mafijozo Linić... :misli:
..a evo i nepravomoćne presude:

Presuda: Linić izgubio tužbu protiv Indexa :lux:

Upitan zašto je tužio samo Index budući da je vijest o prosvjedu objavila državna novinska agencija Hina te su je prenijeli brojni mediji, uključujući i Index, Linić je odgovorio: "Zato što Index čitaju mladi pa mi viču na ulici lopove".

:rofl: :rofl:
karambol

Post 30 Jan 2015, 18:58

Kaj je smiješno? To kaj "index čitaju mladi"... :zubo:
:rofl:
Tea Tree

Post 14 Apr 2015, 12:23

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/mat ... ro-1000093

Šta će sad? Hoće li past neki članak o vlastitim nedjelima i detaljna analiza? Bar neki kolumnist iz Indexa da napiše, Babić neće stići kad mora za opće dobro raditi. :D A dok odradi više neće ni sam sebi biti aktualan.
blue
Asgard

Post 14 Apr 2015, 14:55

Tea Tree » wrote:http://www.vecernji.hr/crna-kronika/mat ... ro-1000093

Šta će sad? Hoće li past neki članak o vlastitim nedjelima i detaljna analiza?
Sumnjam :zubo:
Iako, svidjelo bi mi se da to napišu :top:
Nenia Salonitana

Post 14 Apr 2015, 16:38

miky je ostao bez svog heroja. :crying:
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 17:41

Tea Tree » wrote:http://www.vecernji.hr/crna-kronika/mat ... ro-1000093

Šta će sad? Hoće li past neki članak o vlastitim nedjelima i detaljna analiza? Bar neki kolumnist iz Indexa da napiše, Babić neće stići kad mora za opće dobro raditi. :D A dok odradi više neće ni sam sebi biti aktualan.
Evo ti Matija odgovara:
Index je kažnjen s milijunskom kaznom jer smo novinare
plaćali preko studentskih ugovora, kako je jedino bilo
moguće. Index umjesto da je financirao Sanaderove satove,
Žužulove tunele, Šegonove hotele i Todorićeve poticaje,
financirao je novinare koji su ih u tom razotkrivali.
Kažnjeni smo jer nismo sudjelovali u korupciji, već u
razotkrivanju korupcije. U državi u kojoj su svi veći mediji
nastali na kriminalu, u kojoj su svi vlasnici medija
surađivali s korumpiranom vlasti, u kojoj medijski moguli
imaju građevinske firme, ima čak nekog smisla da kažnjen
bude jedino medij koji je nastao na posuđenim
kompjuterima, svakoj se korumpiranoj vlasti suprotstavio,
a vlasnici su podstanari. Dok su vlasnici Jutarnjeg i
Večernjeg nevini, eto ja pristajem biti kriminalac. Na ovo
smo bili spremni, i naravno da ćemo se izvući. Ovakva
Hrvatska neće.
Pero

Post 14 Apr 2015, 18:17

miky0 » wrote: Index je kažnjen s milijunskom kaznom jer smo novinare plaćali preko studentskih ugovora, kako je jedino bilo moguće.
Bezveze argument, iz vlastitog dugogodišnjeg iskustva. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 18:22

Pero » wrote: Bezveze argument, iz vlastitog dugogodišnjeg iskustva. :zubo:
Zasto je to bzvze argument? Objasni?
Pero

Post 14 Apr 2015, 18:31

miky0 » wrote:
Zasto je to bzvze argument? Objasni?
Jednostavno, zato što plaćanje zaposlenih/suradnika nije jedino moguće kroz studentske ugovore. Mogao je to raditi legalno (normalne plaće, ugovori o djelu..), pa bi ga više koštalo, ili potpuno nelegalno, samo da je bez pisanog traga. :D
karambol

Post 14 Apr 2015, 18:43

Ček malo...jel to on pokušava uvjeriti nas, mene...svejedno...da je on pošteniji lopov od DrIve, Nadana i ostalih?
Mislim ono...ja sam muljao i bunario, ali sam to radio puno poštenije?

Štono bi rekli - nbavakua!

:zubo:
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 18:51

Pero » wrote: Jednostavno, zato što plaćanje zaposlenih/suradnika nije jedino moguće kroz studentske ugovore. Mogao je to raditi legalno (normalne plaće, ugovori o djelu..), pa bi ga više koštalo, ili potpuno nelegalno, samo da je bez pisanog traga. :D
Poanta i je da kosta manje :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 18:52

karambol » wrote:Ček malo...jel to on pokušava uvjeriti nas, mene...svejedno...da je on pošteniji lopov od DrIve, Nadana i ostalih?
Mislim ono...ja sam muljao i bunario, ali sam to radio puno poštenije?

Štono bi rekli - nbavakua!

:zubo:
Je, posteni je. Drivo je uzima od naroda, matija je placao svoje novinare ;)
Pero

Post 14 Apr 2015, 18:56

miky0 » wrote:
Poanta i je da kosta manje :ne zna:
Pa dobro, onda bih ja rekao da je glup. Hoćeš da košta manje nego što te košta npr. ugovor o djelu - kao tipičan primjer da isplatiš nekoga tko ti nije stalni zaposlenik, nego dobije ovisno o tome koliko ga trebaš i koliko napravi. I želiš sebi smanjiti troškove i spreman si zažmiriti na jedno oko kad je riječ o davanjima državi. Onda zažmiri na oba i samo nemoj da ti se nađe papir. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 19:04

Pero » wrote: Pa dobro, onda bih ja rekao da je glup. Hoćeš da košta manje nego što te košta npr. ugovor o djelu - kao tipičan primjer da isplatiš nekoga tko ti nije stalni zaposlenik, nego dobije ovisno o tome koliko ga trebaš i koliko napravi. I želiš sebi smanjiti troškove i spreman si zažmiriti na jedno oko kad je riječ o davanjima državi. Onda zažmiri na oba i samo nemoj da ti se nađe papir. :zubo:
Dobro, nejjeftinije bi mu bilo na crnjaka, ali kolko znam, ugovor na djelu je najskluplja opcija :misli:
Pero

Post 14 Apr 2015, 19:14

miky0 » wrote:
Dobro, nejjeftinije bi mu bilo na crnjaka, ali kolko znam, ugovor na djelu je najskluplja opcija :misli:
Nije, najskuplje mu je zaposlit novinara na puno radno vrijeme s fiksnom plaćom. Ovako se dogovore koliko je članak, kartica, whatever, i tako to. Ako plaćaš odrasle ljude na studentske ugovore, onda je samo pitanje vremena kad će to isplivati na površinu i kad će se država osjetiti pogođenom. Naročito ako pljuješ sve po redu i istjeruješ neku svoju pravdu. Bez ikakvog idealizma, mogao je pljuvati i plaćati na crno i nikad mu nitko ne bi mogao ništa dokazati - čak ni eventualno uvrijeđeni novinari. :D
  • Information