Virgo intacta

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 19:50

nodens » wrote: Jesi li ti kad čula za prostitutku koja pušenje naplaćuje 780000 dolara?
Ne. Al sam čula da je inkasirala puno više. Doduše, ne putem čeka, nego vjenčanog lista. I nije baš da je bila registrirana prostitukla. No nemojmo cjepidlačiti. :cerek:

Perzefona » wrote:I to što je Brazilka inkasirala toliku lovu ništa ne govori o vrijednosti himena, nego govori da ima na svijetu blesavih ljudi koji svašta kupuju, ali su ipak dovoljno rijetki pa njihova glupost bude gluplja od prosječne gluposti (koja je ionako golema) pa je takav događaj kuriozitet koji vrijedi zabilježiti.
Ne vidim baš ništa glupo u tome. Čovjek ima brdo novaca, vjerojatno je ševio gomilu običnih prostitutki, i eto zaželio se neke koja bar tvrdi da nije nikad (iako to, naravno, nije sigurno :zubo:.).
Ja ne vidim ništa. Nit glupo nit pametno. Ali ti vidiš nekakvu potvrdu vrijednosti himena, u tome je stvar.
Jesi li gledala film 'Taken', s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi? :E
Ne. Al s tim filmovima nikad ne znam. Često kažem ne, pa se kasnije pokaže da jesam.

Ne znači, naravno, ali usporedba ti je svejedno promašena. Nije to kuriozitet iste razine; da netko doslovno ponudi svoj drek na aukciji, zar ti zbilja misliš da bi neki idiot na aukciji iskeširao 780000 dolara za to? Inače, da bi aukcija mogla funkcionirati, mora biti više zainteresiranih, a ne samo jedan idiot.
Nije promašena nego je samo pretjerano naglašena, karikirana, kao što to karikature imaju običaj. Ja ne mislim da bi ikoji idiot platio toliku lovu i za prostitutku s himenom. Jako mi je to nelogično. Ako već plaća seks (a to ova Brazilka nudi, nemojmo se praviti blesavi) onda mi je logičnije da pljune lovu za robu koja ima preporuke, da tako kažem.

Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
nodens

Post 30 Oct 2012, 20:18

Perzefona » wrote:Ne. Al sam čula da je inkasirala puno više. Doduše, ne putem čeka, nego vjenčanog lista. I nije baš da je bila registrirana prostitukla. No nemojmo cjepidlačiti. :cerek:
Ne cjepidlačim; ali ovo gore je baš matematika. Vjenčani list je maltene obavezuje da kolko-tolko redovno podnosi njegovo znojenje na sebi; ova mala je inkasirala 780000 dolara za jednokratni napor. :raspa: Žalim slučaj, ali to je mnogo bolji posao od većine sponzoruša; eventualno se Anna Nicole Smith i Kate Middleton mogu s time usporediti. :rofl: (Doduše, princ William je bar bio zgodan kao dečko; sad mi nekako kilavo i mlitavo izgleda... no, valjda ga je upoznala puno ranije....)

Perzefona » wrote:Ja ne vidim ništa. Nit glupo nit pametno. Ali ti vidiš nekakvu potvrdu vrijednosti himena, u tome je stvar.
Naprotiv, ja takvu 'vrijednost' himena uopće ne vidim; meni je ovaj slučaj apsurd. Ja ne bih dao ni 1000 dolara za nečije djevičanstvo, jer sama spremnost 'prodaje' toga za novce, efektivno uništava bilo kakvu metafizičku 'vrijednost' dotičnog. Nego ja samo vidim da se događa transakcija u kojoj se spominje cifra od 780000 dolara i nečije djevičanstvo, pa pitam kakvu to struju svijesti proizvede u ženama. A rekoh i kojima: onima koje smatraju da su bile bar jednako zgodne kao ta Brazilka, i čije prvo iskustvo je bilo s nekim tikvanom, a to mi se čini da je prilično čest slučaj. :zubo: One koje su djevičanstvo izgubile na neki drugi način, ne moraju se osjećat prozvane.

Perzefona » wrote:Ne. Al s tim filmovima nikad ne znam. Često kažem ne, pa se kasnije pokaže da jesam.
Nije neki spoiler ako samo kratko spomenem da 17-godišnja kći Liama Neesona završi u rukama traffickera, i onda vidiš jednu scenu 'licitacije' gdje kojekakvi mafijaši nude goleme svote novaca za nju, koju su na aukciji predstavili kao '100 percent certified pure'. :rofl: (Mislim, zapravo nije smiješno, cijela ta tema)

Perzefona » wrote:Nije promašena nego je samo pretjerano naglašena, karikirana, kao što to karikature imaju običaj. Ja ne mislim da bi ikoji idiot platio toliku lovu i za prostitutku s himenom. Jako mi je to nelogično. Ako već plaća seks (a to ova Brazilka nudi, nemojmo se praviti blesavi) onda mi je logičnije da pljune lovu za robu koja ima preporuke, da tako kažem.
Nije ti logična ova primjedba gore. Pa jbt, samo zamisli da je lik već izjebao gomilu tih prostitutki s 'preporukama', i već mu je npr. dosta njihove 'vještine'. Dakako, ja isto mislim da se zajebao, tj. da ta Brazilka nije nikakva djevica; no eto, možda se lik nada da ipak jest. Ako on u to zbilja povjeruje (da je djevica) pa zbog toga bude sretan, što ti imaš protiv toga? Pa važnija je sreća nego istina, zar ne? :raspa:

Ako netko ima love za bacanje, zbilja ne vidim što je 'glupo' u tome da tu lovu potroši na kojekakve raritete i kuriozitete koji ga rajcaju iz kojeg god razloga ga već rajcaju.
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 20:53

nodens » wrote:
Ne cjepidlačim; ali ovo gore je baš matematika. Vjenčani list je maltene obavezuje da kolko-tolko redovno podnosi njegovo znojenje na sebi; ova mala je inkasirala 780000 dolara za jednokratni napor. :raspa: Žalim slučaj, ali to je mnogo bolji posao od većine sponzoruša; eventualno se Anna Nicole Smith i Kate Middleton mogu s time usporediti. :rofl: (Doduše, princ William je bar bio zgodan kao dečko; sad mi nekako kilavo i mlitavo izgleda... no, valjda ga je upoznala puno ranije....)
Kak se zeme. Kad bolje pogledaš, to nije ni milijun dolara. Više je inkasirala ona koja će rastavom (ako joj se ne bude dalo trpjeti njegovo znojenje) ili povremenim trpljenjem njegovog znojenja (može ga gledati i kao stalnu mušteriju, njegov iili znoj mnogih mušterija - isti klinac) dobiti neku vrijednu nekretninu i bezbrižno podizanje i sigurnu ezgzistenciju eventualne zajedničke djece.

Naprotiv, ja takvu 'vrijednost' himena uopće ne vidim; meni je ovaj slučaj apsurd. Ja ne bih dao ni 1000 dolara za nečije djevičanstvo, jer sama spremnost 'prodaje' toga za novce, efektivno uništava bilo kakvu metafizičku 'vrijednost' dotičnog. Nego ja samo vidim da se događa transakcija u kojoj se spominje cifra od 780000 dolara i nečije djevičanstvo, pa pitam kakvu to struju svijesti proizvede u ženama. A rekoh i kojima: onima koje smatraju da su bile bar jednako zgodne kao ta Brazilka, i čije prvo iskustvo je bilo s nekim tikvanom, a to mi se čini da je prilično čest slučaj. :zubo: One koje su djevičanstvo izgubile na neki drugi način, ne moraju se osjećat prozvane.
Kud to nisam bolje unovčila, tebi se čini logičnom njihovom reakcijom, jel? Meni je ta tvoja misao smiješna.

Nije neki spoiler ako samo kratko spomenem da 17-godišnja kći Liama Neesona završi u rukama traffickera, i onda vidiš jednu scenu 'licitacije' gdje kojekakvi mafijaši nude goleme svote novaca za nju, koju su na aukciji predstavili kao '100 percent certified pure'. :rofl: (Mislim, zapravo nije smiješno, cijela ta tema)
To mi jest logično. To može biti zanimljiva roba samo takvim tipovima iz polusvijeta, mafijašima i seksualno iskompleksiranim likovima. Tad mogu biti sigurni da su najbolji, jer su jedini.

Nije ti logična ova primjedba gore. Pa jbt, samo zamisli da je lik već izjebao gomilu tih prostitutki s 'preporukama', i već mu je npr. dosta njihove 'vještine'. Dakako, ja isto mislim da se zajebao, tj. da ta Brazilka nije nikakva djevica; no eto, možda se lik nada da ipak jest. Ako on u to zbilja povjeruje (da je djevica) pa zbog toga bude sretan, što ti imaš protiv toga? Pa važnija je sreća nego istina, zar ne? :raspa:

Ako netko ima love za bacanje, zbilja ne vidim što je 'glupo' u tome da tu lovu potroši na kojekakve raritete i kuriozitete koji ga rajcaju iz kojeg god razloga ga već rajcaju.
Ma nemam niš protiv toga. Nek mu je sa srećom. Naravno da je sreća važnija od istine.

Samo zaboravljaš da možda gore spomenute sponzoruše vjeruju da su sretno i pošteno udane, i da one koje su nevinost džaba dale nekom tikvanu tada za tog tikvana nisu mislile da je tikvan nego vitez na bijelom konju u sjajnom oklopu. Eto.
Emericzy

Post 30 Oct 2012, 21:14

nodens » wrote:Ako netko ima love za bacanje, zbilja ne vidim što je 'glupo' u tome da tu lovu potroši na kojekakve raritete i kuriozitete koji ga rajcaju iz kojeg god razloga ga već rajcaju.
Glupo je jer je zlo i nemoralno. Zlo, glupost i nemoral nesveto su trojstvo.

Deseci tisuća godina ljudske civilizacije iskristalizirali su uvjerenje da zadovoljavanje vlastitih hirova nije aktivnost vrijedna poštovanja.

Čovjek koji ima novac ima i moć. Tko ima moć ima i odgovornost. Tko prihvaća tu odgovornost, taj moć ne koristi za zadovoljavanje vlastitih hirova. Tko ju ne prihvaća, zao je i nemoralan, pa samim time i glup.

Već samo imanje "love za bacanje" zlo je i nemoralno. Love ne smije biti na bacanje. Ona treba biti upregnuta u smislene ciljeve.

Bill Gates, Warren Buffet, Bruce Springsteen i golem broj drugih ljudi koji bi love mogli imati za bacanje, uprežu tu lovu u smislene svrhe, a ne u razdjevičenja na mentalnoj razini tinejdžera.
nodens

Post 30 Oct 2012, 21:28

Perzefona » wrote:Kak se zeme. Kad bolje pogledaš, to nije ni milijun dolara. Više je inkasirala ona koja će rastavom (ako joj se ne bude dalo trpjeti njegovo znojenje) ili povremenim trpljenjem njegovog znojenja (može ga gledati i kao stalnu mušteriju, njegov iili znoj mnogih mušterija - isti klinac) dobiti neku vrijednu nekretninu i bezbrižno podizanje i sigurnu ezgzistenciju eventualne zajedničke djece.
Meh, cjenkanje. :rofl: Ok, recimo da su i jedna i druga snalažljive. :ne zna:

Perzefona » wrote:Kud to nisam bolje unovčila, tebi se čini logičnom njihovom reakcijom, jel? Meni je ta tvoja misao smiješna.
Ne stavljaj mi riječi u usta. :cerek: Ja tebe nisam spomenuo jer nemam pojma na kojeg si tikv.... errr... kako si izgubila djevičanstvo. :rofl: A nisam ni sugerirao da si ga 'trebala unovčiti', nego me samo zanima reminiscencija tog događaja u svjetlu ovog članka... ili dobro, ako je preosobno, možeš to razmatrat na primjeru neke treće osobe koja je još anonimnija od nas ovdje. :ne zna:

Perzefona » wrote:To mi jest logično. To može biti zanimljiva roba samo takvim tipovima iz polusvijeta, mafijašima i seksualno iskompleksiranim likovima. Tad mogu biti sigurni da su najbolji, jer su jedini.
Meh, koji klišej. :cerek: Ultimativna ženska 'obrana' (tj. napad, kako se uzme) u stilu - imaš malog pišu. :rofl:

Što su to 'tipovi iz polusvijeta'? Oni koji zapravo drmaju ovim svijetom? Jer imaju na raspolaganju jedinu stvarnu moć današnjice - novac.

Perzefona » wrote:Ma nemam niš protiv toga. Nek mu je sa srećom. Naravno da je sreća važnija od istine.

Samo zaboravljaš da možda gore spomenute sponzoruše vjeruju da su sretno i pošteno udane, i da one koje su nevinost džaba dale nekom tikvanu tada za tog tikvana nisu mislile da je tikvan nego vitez na bijelom konju u sjajnom oklopu. Eto.
Ne zaboravljam ja to. U biti sam i htio da napišeš tako nešto.
nodens

Post 30 Oct 2012, 21:37

Emericzy » wrote: Glupo je jer je zlo i nemoralno. Zlo, glupost i nemoral nesveto su trojstvo.
Zlo i nemoral. :misli: Što je to zlo i nemoral, ono što se tebi čini da je zlo i nemoral? A što radiš s ljudima koji drugačije doživljavaju te pojmove; smatraš ih zlima?

Emericzy » wrote:Deseci tisuća godina ljudske civilizacije iskristalizirali su uvjerenje da zadovoljavanje vlastitih hirova nije aktivnost vrijedna poštovanja.
:misli: Nije ni potrebno da bude 'vrijedno poštovanja'. Ali čak i ako nije vrijedno poštovanja, ne znači automatski da je 'zlo i nemoral'. Ja ne vidim nikakvo veće zlo i nemoral u tom slučaju iz članka, od situacije gdje tu istu curu razdjeviči neki tikvan koji će je škartat za 7 dana. Ovaj iz članka ju je bar bogato nagradio. :ne zna:

Emericzy » wrote:Čovjek koji ima novac ima i moć. Tko ima moć ima i odgovornost. Tko prihvaća tu odgovornost, taj moć ne koristi za zadovoljavanje vlastitih hirova. Tko ju ne prihvaća, zao je i nemoralan, pa samim time i glup.
Nisam uvjeren. On se upravo time riješio dijela tog novca, ergo i dijela te odgovornosti. Dapače, ako je navod u članku točan, ona će 90% tog novca dati u dobrotvorne svrhe. Na koji točno način to onda predstavlja zlo i nemoral?

Emericzy » wrote:Već samo imanje "love za bacanje" zlo je i nemoralno. Love ne smije biti na bacanje. Ona treba biti upregnuta u smislene ciljeve.

Bill Gates, Warren Buffet, Bruce Springsteen i golem broj drugih ljudi koji bi love mogli imati za bacanje, uprežu tu lovu u smislene svrhe, a ne u razdjevičenja na mentalnoj razini tinejdžera.
Meh, nemoj mi o mentalnim razinama. Opet ćemo se posvađat. :zubo:
Emericzy

Post 30 Oct 2012, 22:01

nodens » wrote:Ja ne vidim nikakvo veće zlo i nemoral u tom slučaju iz članka
OK. Nadam se da ćeš jednog dana vidjeti.
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 22:36

Zašto se ovdje postovi ne mogu obrisati? Nije li dovoljno što je editiranje komplicirano, o kvotanju da ne govorim? :gaah:
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 22:37

:gaah:
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 22:46

nodens » wrote:
Ne stavljaj mi riječi u usta. :cerek: Ja tebe nisam spomenuo jer nemam pojma na kojeg si tikv.... errr... kako si izgubila djevičanstvo. :rofl:
Nisam ga izgubila. Ja sam nevina. O tome ti je ljepše i bolje govorila Margarita. Taj članak ne baca na tu činjenicu nikakvo novo svjetlo. Zapravo nikakvo svjetlo uopće.

Taj je člnak timina. I glupost. Ništa više od senzacionalističkog napoja.
Meh, koji klišej. :cerek: Ultimativna ženska 'obrana' (tj. napad, kako se uzme) u stilu - imaš malog pišu. :rofl:
Postoje temelji na kojima su sagrađeni. Ili to sporiš? I da, lik ima maloga. Ili disfunkcionalnog.
Što su to 'tipovi iz polusvijeta'? Oni koji zapravo drmaju ovim svijetom? Jer imaju na raspolaganju jedinu stvarnu moć današnjice - novac.
Osim toga imaju na raspolaganju makar tračak svijesti da im taj novac ne može osigurati ljubav žene, niti pružiti garanciju da im žena koja zna što je muškarac neće radije ševit vrtlara nego njih. Ha, muika je to kad si navikao da imaš moć i vlast nad svime osim ženinih vaginalnih kontrakcija.

Ne zaboravljam ja to. U biti sam i htio da napišeš tako nešto.
Što, da su svoje djevičanstvo dale pogrešnome, a mislile su da je pravi? Pa onda imam vijest za tebe - bio je pravi ako su mislile da je pravi.
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 22:58

nodens » wrote:Dapače, ako je navod u članku točan, ona će 90% tog novca dati u dobrotvorne svrhe. Na koji točno način to onda predstavlja zlo i nemoral?
Ti se moraš odlučiti: je li to mudra poslovna žena ili milosrdna dobrotvorka. Ovako je teško razgovarati.
nodens

Post 30 Oct 2012, 22:59

Ako bakica kupi magični plavi križ za koji iskreno vjeruje da je magičan i da donosi sreću - znači li to da je to ZAISTA (bio) magični plavi križ koji donosi sreću (za nju)? :misli: (Imam opak dojam da sam te ovo već jednom pitao, i da si rekla nešto u stilu 'pa da', LOL)

Interesantno gledište, malo čudno za moj ukus, ali eto - ukusi se razlikuju. Tebi 'pravi' ovisi o tvojim iluzijama, meni je bitno djevičanstvo, tebi je ono glupo i bezvrijedno, meni je taj tvoj 'pravi' bezveze bez obzira na tvoje stanje duha u trenutku dok si mislila da je pravi. Dapače, postaje mi to više bezveze što si više puta bila u tom stanju duha da za sljedećeg tikvana misliš da je 'pravi'. :zubo:

Valjda se bar možemo složiti da se ne slažemo. :ne zna:

BTW, što uopće znači 'pravi'? :misli: Nekako ne vjerujem da Emericzyju taj pojam bogzna što znači, za razliku od (kako mi se čini) tebe i Margarite. Pa iako je meni Emericzyjev svjetonazor intuitivno odbojan, zvuči mi logičnije od tog zabrijavanja na nekakve 'prave'. Pogotovo ako čak i u retrospektivi, nakon što si se osvjedočila da ipak nije 'pravi' (što god to značilo) i dalje sama sebe uvjeravaš da 'jest bio pravi', bar za ono vrijeme, valjda jer si tada 'osjećala' da je pravi.
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 23:04

Tvoj je problem što misliš da samo jedan može biti pravi. Tj. prava. Mislim da ne govorimo o meni, nego da govoriš o sebi.

Što su iluzije? Što je stvarno? Nemaš pojma. Kao ni ja.

Ali ti znaš da su iluzije. Pa znam i ja kad se rasprsnu. Dok traju, nisu. Logično, jel. Jer je njezina čar u tome što ti je stvarna.
nodens

Post 30 Oct 2012, 23:10

Perzefona » wrote:Nisam ga izgubila. Ja sam nevina. O tome ti je ljepše i bolje govorila Margarita. Taj članak ne baca na tu činjenicu nikakvo novo svjetlo. Zapravo nikakvo svjetlo uopće.
Aj' mi malo objasni, što točno misliš kad kažeš 'ja sam nevina'? Osim što to faktički vrlo vjerojatno nije istina - ne vidim zašto bi tebi pojam 'nevinost' uopće trebao zvučati 'pozitivno' (kad ga inače proglašavaš bezvrijednim) - da bi sama sebe tako deklarirala.

Enivej, ja se ne osjećam baš bogzna kako 'nevino', u onom djetinjastom smislu. Zato me i čudi da ti za sebe to kažeš. Zar nemaš dojam da je to pomalo čudna potreba? Čudi li te možda da mene to onda intrigira, odakle takva potreba? Nije vrag da to kažeš samo zato da mene zajebavaš. :rofl:

Perzefona » wrote: Postoje temelji na kojima su sagrađeni. Ili to sporiš? I da, lik ima maloga. Ili disfunkcionalnog.
Naprotiv. :zubo: Slažem se posve, sigurno postoje temelji za taj stereotip. Za mnoge stereotipove postoje temelji; i mnoge predrasude nisu uopće pogrešne. Glupo je s predrasudama pristupati svakoj mogućoj predrasudi; treba ostaviti mogućnost da je ona možda istinita i korisna. :rofl:

Enivej, postoji mogućnost da ima maloga, pogotovo jer je Japanac, a oni u prosjeku imaju nešto skromnijeg. :rofl: No, to svejedno nije dokaz; tko zna, možda ima i popriličnog. :ne zna: Stereotip može samo reći nešto o vjerojatnostima, ali ne može biti pouzdan dokaz u nekom konkretnom slučaju.

Perzefona » wrote:Osim toga imaju na raspolaganju makar tračak svijesti da im taj novac ne može osigurati ljubav žene, niti pružiti garanciju da im žena koja zna što je muškarac neće radije ševit vrtlara nego njih. Ha, muika je to kad si navikao da imaš moć i vlast nad svime osim ženinih vaginalnih kontrakcija.
Pa, da, pretpostavljam da oni tu frustraciju rješavaju iživljavanjem nad tim ženama, seksualnim robljem. :ne zna:

BTW, ništa ne može pružiti nikakve garancije, tako da ni drugi ljudi tu nisu u bogzna kako boljem položaju.

Nego, aj ti meni reci, što je to muškarac? :rofl:

Perzefona » wrote: Ti se moraš odlučiti: je li to mudra poslovna žena ili milosrdna dobrotvorka. Ovako je teško razgovarati.
:misli: Zašto bih se morao odlučiti? Može biti bilo što od toga, meni svejedno. Razmatram sve opcije.
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 23:22

nodens » wrote:
Aj' mi malo objasni, što točno misliš kad kažeš 'ja sam nevina'? Osim što to faktički vrlo vjerojatno nije istina - ne vidim zašto bi tebi pojam 'nevinost' uopće trebao zvučati 'pozitivno' (kad ga inače proglašavaš bezvrijednim) - da bi sama sebe tako deklarirala.

Enivej, ja se ne osjećam baš bogzna kako 'nevino', u onom djetinjastom smislu. Zato me i čudi da ti za sebe to kažeš. Zar nemaš dojam da je to pomalo čudna potreba? Čudi li te možda da mene to onda intrigira, odakle takva potreba? Nije vrag da to kažeš samo zato da mene zajebavaš. :rofl:
Pa malo te zajebavam. :o A malo te provociram. Nevin znači to što znači - bez krivnje.

Zašto mislš da mi je to potreba? Ovom si me izjavom zapravo spriječio da govorim o tome jer te nemam namjeru držati u tom pogrešnom uvjerenju. Sad ćeš patit, jer si znatiželjan. :zubo:
Naprotiv. :zubo: Slažem se posve, sigurno postoje temelji za taj stereotip. Za mnoge stereotipove postoje temelji; i mnoge predrasude nisu uopće pogrešne. Glupo je s predrasudama pristupati svakoj mogućoj predrasudi; treba ostaviti mogućnost da je ona možda istinita i korisna. :rofl:

Enivej, postoji mogućnost da ima maloga, pogotovo jer je Japanac, a oni u prosjeku imaju nešto skromnijeg. :rofl: No, to svejedno nije dokaz; tko zna, možda ima i popriličnog. :ne zna: Stereotip može samo reći nešto o vjerojatnostima, ali ne može biti pouzdan dokaz u nekom konkretnom slučaju.
Ima maloga i disfunkcionalnog možda u doslovnom smislu. A sasvim sigurno u metaforičkom, na koji sam ja primarno i mislila. Negdje je jako sjeban i pogrešan. Pročitaj si opet Emericzyja.

Pa, da, pretpostavljam da oni tu frustraciju rješavaju iživljavanjem nad tim ženama, seksualnim robljem. :ne zna:

BTW, ništa ne može pružiti nikakve garancije, tako da ni drugi ljudi tu nisu u bogzna kako boljem položaju.
Da, samo običan se i nebogat čovjek obično puno češće i puno lakše nosi s tom činjenicom od bahatog mafijaša i moćnika koji je navikao da ima vlast i moć.
Nego, aj ti meni reci, što je to muškarac? :rofl:
Moj dragi. :D
nodens

Post 30 Oct 2012, 23:23

Perzefona » wrote:Tvoj je problem što misliš da samo jedan može biti pravi. Tj. prava. Mislim da ne govorimo o meni, nego da govoriš o sebi.

Što su iluzije? Što je stvarno? Nemaš pojma. Kao ni ja.

Ali ti znaš da su iluzije. Pa znam i ja kad se rasprsnu. Dok traju, nisu. Logično, jel. Jer je njezina čar u tome što ti je stvarna.
Pa da, točno to je problem. Tj. nije da ja mislim da 'jedan/na može biti pravi/a' - nego će prije biti da ne vjerujem uopće u koncept 'pravog'. Samo što kad taj koncept škartam, proizlazi da nema baš mnogo logike da se ograničavaš na jednu osobu u jednom periodu. Što se toga tiče, puno mi logičnije zvuči Emericzyjev stav, koliko god mi inače intuitivno odbojan - nego tvoj, kojoj je više 'pravih' sasvim prihvatljivo, ali je iz nekog nebuloznog razloga apsolutno nužno da dolaze jedan za drugim, a ni u kom slučaju po dva-tri odjednom. :zubo:

No dakako, ako ih imaš po nekoliko paralelno, onda je još teže zadržat smislenost termina 'pravi/a' ... možda u tom grmu leži nilski konj. :misli:

A glede iluzija. Ok, tebi je 'čar' upasti u iluziju one vrste za koju si se već nekoliko puta osvjedočila da je iluzija. :ne zna: Što reći osim da ne razumijem iz čega onda točno taj 'čar' uopće dolazi. Ja mogu razumjeti da čovjek upadne u zabludu, u iluziju. Ništa čudno, dapače. No ne razumijem dvije stvari: prvo, da čak i nakon što iluzija prođe, i dalje joj tepaš kao 'pravoj stvari' iako si spoznala da je iluzija, i drugo, da možeš X puta upast u sličnu iluziju, a da ti to ne bude nimalo sumnjivo unaprijed, nego 'očaravajuće'.
Perzefona

Post 30 Oct 2012, 23:31

nodens » wrote:
Pa da, točno to je problem. Tj. nije da ja mislim da 'jedan/na može biti pravi/a' - nego će prije biti da ne vjerujem uopće u koncept 'pravog'. Samo što kad taj koncept škartam, proizlazi da nema baš mnogo logike da se ograničavaš na jednu osobu u jednom periodu. Što se toga tiče, puno mi logičnije zvuči Emericzyjev stav, koliko god mi inače intuitivno odbojan - nego tvoj, kojoj je više 'pravih' sasvim prihvatljivo, ali je iz nekog nebuloznog razloga apsolutno nužno da dolaze jedan za drugim, a ni u kom slučaju po dva-tri odjednom. :zubo:

No dakako, ako ih imaš po nekoliko paralelno, onda je još teže zadržat smislenost termina 'pravi/a' ... možda u tom grmu leži nilski konj. :misli:
Pišeš kao da prave naskaču na tebe na svakom uglu, nekoliko puta dnevno. Pa ondak imaš problem s tim baratati.

Praksa je puno drugačija. Recimo, ti nisi dosad ni za jednu pomislio to. I nisi jedini. Neki nalete u životu jednom, neki nekoliko puta.

Kolika je vjerojatnost i mogućnost da će ti se dvije ili tri prave pojaviti istovremeno? Tak da teoretizraš. Nu mene, kao da ti išta drugo radiš ovdje. :rofl:
A glede iluzija. Ok, tebi je 'čar' upasti u iluziju one vrste za koju si se već nekoliko puta osvjedočila da je iluzija. :ne zna: Što reći osim da ne razumijem iz čega onda točno taj 'čar' uopće dolazi. Ja mogu razumjeti da čovjek upadne u zabludu, u iluziju. Ništa čudno, dapače. No ne razumijem dvije stvari: prvo, da čak i nakon što iluzija prođe, i dalje joj tepaš kao 'pravoj stvari' iako si spoznala da je iluzija, i drugo, da možeš X puta upast u sličnu iluziju, a da ti to ne bude nimalo sumnjivo unaprijed, nego 'očaravajuće'.
Gle, dok si u iluziji, ne smatraš ju iluzijom. U tome i je fora s tom iluzijom. :cerek:

I zašto bi nakon svega bilo osobito važno nazvati to što je bilo lijepo dok je trajalo ikakvim imenom? Što znači nomenklatura?
nodens

Post 30 Oct 2012, 23:32

Perzefona » wrote:Pa malo te zajebavam. :o A malo te provociram. Nevin znači to što znači - bez krivnje.
Krivnja je zajebana stvar. :zubo:

Perzefona » wrote:Zašto mislš da mi je to potreba? Ovom si me izjavom zapravo spriječio da govorim o tome jer te nemam namjeru držati u tom pogrešnom uvjerenju. Sad ćeš patit, jer si znatiželjan.
Neću baš tako mnogo patiti, navikao sam na neispunjavanje i znatiželje i svih ostalih želja. :cerek:

Perzefona » wrote:Ima maloga i disfunkcionalnog možda u doslovnom smislu. A sasvim sigurno u metaforičkom, na koji sam ja primarno i mislila. Negdje je jako sjeban i pogrešan. Pročitaj si opet Emericzyja.
Ja nisam stekao dojam da se ti u svemu slažeš s Emericzyjem, inače. Cherry picking? :zubo:

Perzefona » wrote:Da, samo običan se i nebogat čovjek obično puno češće i puno lakše nosi s tom činjenicom od bahatog mafijaša i moćnika koji je navikao da ima vlast i moć.
:ne zna: Gle, pa ovo je 'moj' princip razmišljanja. Znaš ono, kad Muju pitaju - zašto se oženio za tako ružnu ženu? A on odgovori 'da mi ne bude krivo kad me ostavi'. :rofl:

Tako se i ti tješiš time da nemaš bogzna kakvu moć, pa da zato lakše podnosiš nemoć. A zamisli onda tek mene, ja nemam doslovno ništa, pa mi je grozno lako podnositi to što nemam ništa. :rofl:

Perzefona » wrote:Moj dragi. :D
A tvoj dragi ne čita ovaj forum? :zubo: Pretpostavljam da bi bilo nepristojno pitat za bivšeg dragog - je l' on isto bio muškarac...
nodens

Post 30 Oct 2012, 23:48

Perzefona » wrote: Pišeš kao da prave naskaču na tebe na svakom uglu, nekoliko puta dnevno. Pa ondak imaš problem s tim baratati.

Praksa je puno drugačija. Recimo, ti nisi dosad ni za jednu pomislio to. I nisi jedini. Neki nalete u životu jednom, neki nekoliko puta.
A neki 46 puta. :ne zna:

Ja možda podcjenjujem ljude i njihove 'ljubavi', ali što ću, kad meni to što vidim okolo ne izgleda nimalo spektakularno. Ok, eto, možda ste samozatajni, ne volite se razmetati svojom srećom.... whatever. :zubo:

Inače, jesam, jednom kad sam bio zbilja mlad, onda sam tijekom par godina sam sebe uvjerio da sam 'zacopan'. Jer mi se tada sviđala ta ideja, biti 'zaljubljen', zvučalo mi je to zgodno (valjda sam se previše trovao romanima Zane Greya LOL)... i ta mala je bila zgodna i sva neka slatka i vrckava i bezdlakojezična, a ja mislim da sam tada sa 17 bio još djetinjastiji od nje.

Enivej, to jest bila iluzija; a iluzija bi bila i da je bilo nešto s nama.

Perzefona » wrote:Kolika je vjerojatnost i mogućnost da će ti se dvije ili tri prave pojaviti istovremeno? Tak da teoretizraš. Nu mene, kao da ti išta drugo radiš ovdje.
:ne zna: Što fali teoretiziranju.

Ako ti uopće dopuštaš da ima 'mnogo pravih', pa onda zašto govoriš o 'vjerojatnostima'? S obzirom da se ja jako malo krećem, vjerojatnost je uistinu mizerna da naletim i na komadićak prave LOL. No ako bi se netko baš svorcao da traži te 'prave' koji navodno postoje negdje tamo (tm) - ziher bi se time povećala i šansa da naletiš na njih nekoliko odjednom. Odakle uopće taj mem u društvu, da 'pravih' ima malo? Što ako je svaki deseti 'pravi'? Zašto ne bi bio. :ne zna: Što točno karakterizira 'pravog'? Nešto mistično? Nešto naturalističko?

Nadalje, ako već nekog zoveš 'pravim', pa za pretpostaviti je da bi to nešto trebalo trajati bar nekoliko godina, zar ne? A u tih nekoliko godina, ako živiš 'normalnim' :zubo: socijalnim životom, opet se povećava vjerojatnost da naletiš na još jednog 'pravog' (ili dva-tri-sedam). I štaš onda, jadna ne bila. :ne zna:

Perzefona » wrote:Gle, dok si u iluziji, ne smatraš ju iluzijom. U tome i je fora s tom iluzijom. :cerek:

I zašto bi nakon svega bilo osobito važno nazvati to što je bilo lijepo dok je trajalo ikakvim imenom? Što znači nomenklatura?
Pa rekoh već - ok, dok si zbilja u iluziji, naravno da ne znaš da je iluzija; inače ne bi bio u njoj.

Ali nakon što se osvjedočiš da JEST iluzija - koja točno sila te tjera da i dalje pjevaš panegirike toj bivšoj iluziji? :misli:
Perzefona

Post 31 Oct 2012, 00:01

Oni koji nalete 46 puta imaju iluzije. :cerek:

Ma kužim ja što ti hoćeš, al je kasno pa idem spavati.

Ukratko: da, naravno da ti se može dogoditi da naletiš na pravu kad već imaš pravu. Onda se lišiš mogućnosti da provjeriš je li doista prava ako ti je prva prava doista prava, a ako nije, onda uzmeš praviju. :rofl: iIli zadržiš obje uz rizik da te skuže i nogiraju.

Ajd ne gnjavi. :rolleyes: Šta ja znam. Rekoh već, na teoretskoj razini tvoja pitanja stoje. U praksi je gotovo nemoguće da se pojave na način koji bi bio nerješiv.

Štajaznam, ako imaš pravu, zatvoriš se za mogućnost da to provjeravaš usporedbama. Ako se neka probije i kroz rešetke tog zatvora, onda jebiga. Imaš sranja ako si oćenjen i imaš djecu. Eto.
nodens

Post 31 Oct 2012, 00:12

Ok, jedino mi još nije jasno je l' 'pravost' nekakav mistični ili pak naturalistilčki koncept. O čemu sve ovisi, te zašto smatraš da je 'iluzija' (veća nego inače) ako netko tih pravih nađe 3-4 dnevno. :zubo:
Margarita

Post 31 Oct 2012, 09:14

Oženio se princ prelijepom princezom (pravom, pravom pravcatom) ali princeza neće seks, te on odluči otići kod dvorske vještice da mu spravi kakav ljubavni napitak.
KaŽe vještica:- "Da bih napravila ljubavni napitak potreban mi je jedan sastojak koji moraš ti osobno donijeti. Preko sedam mora i sedam gora ima jedna pećina u kojoj živi jedan strašni zmaj. Moras ga ubiti i kada ga rasporiš iz njega će izaći medvjed. Kad rasporiš medvjeda iz njega će izaći vuk, iz vuka licica, iz lisice zec, iz zeca golub iz goluba vrabac. E kad rasporis vrapca u njemu ćeš pronaći jedno malo jaje. To mi je jaje neophodno za pripremu ljubavnog napitka!"
Kako je princ žestoko riješio da "zvekne" princezu, opremi on ekipu te krenu a put. Poslije 4-5 godina putovanja preko sedam mora i sedam gora stigne ti on napokon do pećine gde živješe onaj zmaj i onako popižđen od puta i apstinencije krene raditi masakr. Raspori on zmaja,medvjeda, vuka... i sve ostale životinje i kada dodje do vrapca iz njega ispade ono jaje.
On ga sav sretan uze i brže bolje krene nazad. Vratio se poslije 2-3 godine u dvorac, preda vještici ono jaje ali avaj, napitak mora odležati bar godinu dana dok ne sazri. - "Pa kad sam mogao izdržati 7-8 godina, izdržat ću još i ovu jednu", pomisli princ i ode se odmoriti i pripremiti za dugo iščekivani trenutak seksa s princezom (pravom). Kada je prošla godina ode on kod vještice i ona mu dade bočicu sa ljubavnim napitkom i reče: - "Da bi napitak imao što bolji efekt moraš sve učiniti kako ti kažem. Pripremi jednu gala večeru na kojoj ćete biti samo princeza i ti. Kuharima naredi da sva slana jela malo više zasole, a slatka više zaslade. Ispred princeze stavi bokal vode ili vina, a malo dalje iza bokala, da se ne vidi, postavi ovu bočicu sa ljubavnim napitkom. Kada se princeza bude najela, silno će ožednjeti, te kada se maši za bokal ugledat će bočicu sa ljubavnim napitkom i poželjet će vidjeti što je to. Ti budi u pripravnosti, pa kad se ona nagne preko stola da dohvati bočicu s ljubavnim napitkom, ti joj se prikradi zguza te je dobro kresni!!!!"
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 31 Oct 2012, 09:21

:rofl: :rofl:
'if you fall, i'll be there' (floor)
karambol

Post 31 Oct 2012, 10:12

Margarita... :cheer:
  • Information