Virgo intacta

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Lastan

Post 15 Dec 2011, 00:13

nodens » wrote:Da uopće probaš odgovoriti bilo kako, ni ne razumijevajući kakve ima veze, možda bi shvatio kakve veze ima.
Ne, ne bih. Jer to što nisam napisao nikakav odgovor ne znači da nisam razmislio o pitanju.
Nikakve 'izravne'.

Jedna od onih tipično ljudskih iracionalnosti. Pokušavam ti skrenuti pozornost da se čudiš mojoj iracionalnosti, premda ni svoje iracionalnosti ne možeš objasniti. A ničim drugim te dvije iracionalnosti nisu 'povezane' - osim činjenicom da i jednu i drugu možeš reducirati na imbecilizam, infantilnost, atavizam i egoizam.

Ako baš hoćeš.
I opet: glupost. Za početak, niti imaš dokaza da sam po tom pitanju iracionalan niti možeš argumentirano tvrditi da svoje mišljenje ne mogu obrazložiti.
Jer mogao bih, ali neću. Jer i sâm priznaješ da bi tu eventualnu iracionalnost s tvojom povezivalo samo to što su iracionalnosti. U ostalim vijestima, i Vjekoslava Huljić i ja pripadamo vrsti Homo sapiens sapiens.
Eto meni smeta prošlost. Tebi smeta sadašnjost i budućnost. Swingerima ne smeta ništa od toga, čak dapače, rajca ih ono što ti smatraš nepoželjnim. Imaš li racionalno objašnjenje za tu razliku, naime da swingere rajca ono što je tebi neugodno? Ako nemaš, zašto onda od mene tražiš da argumentiram svoj iracionalni (ili imbecilni, ako baš inzistiraš) kriterij? Nema tu ni logike ni argumenata.
Jel ti znaju roditelji da si pedofil?

Da ili ne? Samo me to zanima. Znaju li ili ne? :kava:

Nadam se da si se propisno zgrozio nad mojim pitanjem. Jer je to gruba demonstracija taktike kojom se služiš. Napadaš svoje zaključke i pretpostavke o meni jer ti ja ne želim odgovoriti na pitanja koja s temom veze nemaju. Ne jer bih nešto jako skrivao nego jer skrećeš temu u svim pravcima čim pitanja postanu škakljiva.

nodens

Post 15 Dec 2011, 00:20

Lastan » wrote:Ne jer bih nešto jako skrivao nego jer skrećeš temu u svim pravcima čim pitanja postanu škakljiva.
Ne 'skrećem' ja ništa, nego se ti izmotavaš.

Ne napadam zato što mi se napada, niti iz osvete, niti zbog priljavih trikova, ni pranja mozga, ni psihološke manipulacije, nego jer me iskreno čudi tvoje 'neshvaćanje' moje iracionalnosti.

Kako drugačije da ti 'objasnim' svoju iracionalnost, ako ne tako da probam naći neku tvoju iracionalnost, koja tebi samom nimalo ne smeta?

Iracionalnost se po definiciji ne može 'objasniti' ni 'argumentirati'.

A osim ako ne tvrdiš da si 100% racionalan, onda ziher imaš bar neku iracionalnost. Možda to nije ova na koju sam se ja zakačio, no to je posve sporedno. Meni uopće nije CILJ da te špotam nekim tvojim iracionalnostima. Jer meni tuđe iracionalnosti nisu takav problem per se.

(Nego jedino ako se manifestiraju kroz neke izravne negativnosti, npr. sklonost nasilju. Moja nevoljkost za jebanje s razdjevicama nije nikoga ni ubila ni ozlijedila ni oštetila. Osim mene samog.)
Lastan

Post 15 Dec 2011, 01:40

nodens » wrote:Ne 'skrećem' ja ništa, nego se ti izmotavaš.
Sâm si priznao da tvoje pitanje nema izravne veze s temom. Dakle, skrećeš. A sad se izmotavaš.

Molim te, prestani projicirati.
Ne napadam zato što mi se napada, niti iz osvete, niti zbog priljavih trikova, ni pranja mozga, ni psihološke manipulacije, nego jer me iskreno čudi tvoje 'neshvaćanje' moje iracionalnosti.

Kako drugačije da ti 'objasnim' svoju iracionalnost, ako ne tako da probam naći neku tvoju iracionalnost, koja tebi samom nimalo ne smeta?

Postoji još jedan psihološki mehanizam: racionalizacija. Neprestano racionaliziramo svoje iracionalnosti. Tako funkcioniramo.

Osim toga, nisi od početka govorio da si iracionalan. Govorio si da ti se ne dâ odgovarati na pitanja.
A osim ako ne tvrdiš da si 100% racionalan, onda ziher imaš bar neku iracionalnost.
Ne tvrdim da sam 100% racionalan. Dakle, nije sigurno da imam barem neku iracionalnost. :misli:

Oprosti, ali to si napisao. :zubo:
Možda to nije ova na koju sam se ja zakačio, no to je posve sporedno. Meni uopće nije CILJ da te špotam nekim tvojim iracionalnostima. Jer meni tuđe iracionalnosti nisu takav problem per se.
Ne. Tebi je cilj skrenuti raspravu još samo malo. Da se ne raspravlja o postavljenom ti pitanju nego o nečemu drugom. I zato sam ja sve manje na ovoj temi.
(Nego jedino ako se manifestiraju kroz neke izravne negativnosti, npr. sklonost nasilju. Moja nevoljkost za jebanje s razdjevicama nije nikoga ni ubila ni ozlijedila ni oštetila. Osim mene samog.)
Zasad.

No čim prvu djevicu oskvrneš, oštetit ćeš je za svakoga sličnog sebi.

:misli:

Zapravo, zaboravi da sam išta rekao.
nodens

Post 15 Dec 2011, 01:48

Lastane, izrezao si mi tekst u komadiće, a nemam ti ništa reći nego ponoviti ono što sam napisao.

Da, ako ikad 'razdjevičim' neku, pa se poslije raziđemo - očito ću biti prisiljen revidirati svoje stavove.

No, ja ne mogu razmišljati iz perspektive nekog posve desetog čovjeka, koji ima iskustva kakva ja nemam. Na što bi to ličilo? Ne mogu razmišljati koju kremu ću koristiti protiv ospica koje dobijem od tableta protiv trbobolje od pečenog zeca koji je međutim još u šumi. Probaj shvatit.

Ako ne možeš, nikom ništa. Onda i dalje 'misli' da imam imbecilne kriterije, i da to nije samo tvoje mišljenje, nego kozmička istina - dok ja ne 'argumentiram' svoju vlastitu iracionalnost. :zvrko:

Whatever.
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 10:20

nodens » wrote:Jedna od onih tipično ljudskih iracionalnosti.
nodens » wrote:jer me iskreno čudi tvoje 'neshvaćanje' moje iracionalnosti.

...

Ali se njezino prihvaćanje i uživanje i valjanje u njoj ne može ni opravdati. Iracionalnost je činjenica s kojom se trebamo nositi, ali trebamo njome i upravljati. Ako smo odrasli, zreli ljudi.

Tko ju grli kao što ti grliš svoju, ne može računati ni na simpatije, a kamo li razumijevanje, odraslih ljudi. Kako je rekao Thomas Paine, to argue with a man who has renounced his reason is like giving medicine to the dead. Razuman čovjek kad to vidi zakoluta očima i ode dalje; ide se baviti nečim pametnijim.

Eto, ta bi te sudbina davno bila zadesila da nisi verbalno relativno vješt i pristojan sugovornik, te da tema nije jedna od onih vječitih i neiscrpnih, još popularnija od one o partizanima i ustašama.
Morticia

Post 15 Dec 2011, 10:23

Emericzy » wrote:

Eto, ta bi te sudbina davno bila zadesila da nisi verbalno relativno vješt i pristojan sugovornik, te da tema nije jedna od onih vječitih i neiscrpnih, još popularnija od one o partizanima i ustašama.
Štoviše, da nije praktički jedina na kojoj se uopće raspravlja zadnjih dana. :o
Da se ne lažemo, jel'. :xzubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Dec 2011, 10:45

Emericzy » wrote:

Ali se njezino prihvaćanje i uživanje i valjanje u njoj ne može ni opravdati. Iracionalnost je činjenica s kojom se trebamo nositi, ali trebamo njome i upravljati. Ako smo odrasli, zreli ljudi.

Tko ju grli kao što ti grliš svoju, ne može računati ni na simpatije, a kamo li razumijevanje, odraslih ljudi. Kako je rekao Thomas Paine, to argue with a man who has renounced his reason is like giving medicine to the dead. Razuman čovjek kad to vidi zakoluta očima i ode dalje; ide se baviti nečim pametnijim.

:rofl:

..ovo nije lose. naime, pada mi na pamet kakva je slicnost, povezanost izmedju partizana, ustasa, djevica, orgazma i, naravno, crkve. lovu nisam zaboravio, to je prava spona izmedju ovih kategorija, djevicanski prostituirana.. :xzubo:

..jedino, zasto bi se s iracionalnoscu trebalo nositi? to je jedan od nasih temelja, mozda i osnovna sloboda. prije bih rekao da je moramo prihvatiti, pa i sluziti se njome.
nes ti racionalnosti. precesto je samo omot iracionalnosti ili cak nagovor da se prikrije, ne prepozna vlastita & zestoka psihopatija.. :xne zna:
ombia

Post 15 Dec 2011, 11:22

Htio si reći 'nerazumijevanje'. :zubo: Gle, post ti je bio nesuvisao, pomiješao si mnoštvo lončića odjednom, nisam ti ja za to kriv.
Unda super pise, kaze zapravo puno toga, al nemas tim kapaciteta za to shvatiti, tu je problem.
Nekako joj ne zavidim na takvoj ljubavi života.
Ne zavolis uvijek ljude koje bi logicki i s razumom odabrao. I one koje s razumom ipak odaberes, tko moze jel, ne dovedu te nuzno do srece.
#
Većina ljudi ne uči ništa, nego ponavlja uvijek iste greške, ili neke druge greške s minimumom varijacije na temu. To vjerojatno vrijedi i za mene. :zubo:
Tko radi, taj i grijesi.

Ti ne radis nista po pitanjima srca, vegetiras, pa si eto siguran i od gresaka. :)
To i je najtuzniji dio.
Još jednom: u temi gdje inzistiraš na djevičanstvu jer bi ti smetala partneričina prošlost ti meni nešto argumentiraš tražeći me da zamislim nekakvu hipotetsku sadašnjost ili čak budućnost. I dok tebi smeta prošlost potencijalne partnerice, jerbo realne nemaš, ja bih morao zamišljati nekakvu nepoželjnu budućnost posve realne partnerice čija mi prošlost – očito – nimalo ne smeta.
There there i o tome smo pisali vec :zubo:
Eto meni smeta prošlost. Tebi smeta sadašnjost i budućnost.
Tebe smeta proslost nekoga koga ni ne poznas. A njega smeta sadasnjost ako bi njegova cura istu dijelila sa jos nekim likom. Njegova cura i tvoje nista. Ma da isto je. :facepalm:
nodens

Post 15 Dec 2011, 11:23

Emericzy » wrote: Ali se njezino prihvaćanje i uživanje i valjanje u njoj ne može ni opravdati. Iracionalnost je činjenica s kojom se trebamo nositi, ali trebamo njome i upravljati. Ako smo odrasli, zreli ljudi.
Ne vidim sebe kao 'odraslog zrelog' čovjeka, niti mogu zamisliti to stanje svijesti u kojem bih sebe tako opisao.

Ovome što ti zoveš 'valjanjem' u iracionalnosti, prethodio je dugogodišnji mučni proces samoprezira i samo-jošsvačega, bolje da ne opisujem. A ni ovo sad nije valjanje, nego više nešto tipa tužne rezignacije. Ne da mi se više tako osjećat, umorio sam se od toga. Ako nisam to do sada uspio svladat, očito sam retardiran i nesposoban za to.

Emericzy » wrote:Tko ju grli kao što ti grliš svoju, ne može računati ni na simpatije, a kamo li razumijevanje, odraslih ljudi. Kako je rekao Thomas Paine, to argue with a man who has renounced his reason is like giving medicine to the dead. Razuman čovjek kad to vidi zakoluta očima i ode dalje; ide se baviti nečim pametnijim.
A zašto ti nisi onda zakolutao očima i otišao dalje? Jesam li ja tražio baš tvoju simpatiju? For what is worth, ni ti meni nisi simpatičan. Tvoje teorije o braku i vjernosti ja vidim kao žalosno popuštanje svojoj sebičnosti i komotnosti, umotano u prozirni milimetar pjesničkog celofana. I zašto svoje viđenje mog mentalnog sklopa izražavaš u množini, a ne u svoje ime? Ako mi nešto ide na živce, onda je to kad čovjek to radi. Misliš da tvoj vlastiti stav valjda nije dovoljno jak, pa ti treba još ovih sa strane kao mentalna podrška? Ili možda iz altruizma zoveš te ostale za svjedoke, da me pokolebaš, valjda za moje vlastito dobro? Što od toga, maheru.

Emericzy » wrote:Eto, ta bi te sudbina davno bila zadesila da nisi verbalno relativno vješt i pristojan sugovornik, te da tema nije jedna od onih vječitih i neiscrpnih, još popularnija od one o partizanima i ustašama.
:zubo: Kako interesantan pasus. Nisam siguran kako da ga interpretiram, pa bolje ni neću pokušavat.
nodens

Post 15 Dec 2011, 11:49

ombia » wrote:Unda super pise, kaze zapravo puno toga, al nemas tim kapaciteta za to shvatiti, tu je problem.
Nije, nego je problem u tome da ti sebi umišljaš da imaš kvalifikacije za procjenu tko između nas dvojice ne shvaća onog drugog.

Nažalost, nemaš.

Unda piše lepršavo i zabavno, s time se jedino slažem.

ombia » wrote:Ne zavolis uvijek ljude koje bi logicki i s razumom odabrao. I one koje s razumom ipak odaberes, tko moze jel, ne dovedu te nuzno do srece.
Whatever. Ta žena još uvijek o njemu govori kao o 'njenom savršenom muškarcu', iako ju je napucao nakon što je se nauživao, a napucao je navodno zato što ih je imala 12, a ne 6.

I sad bih se ja trebao sramiti svoje iracionalnosti, a ovo gore je valjda 'dobro nošenje' s istom.

ombia » wrote:Tko radi, taj i grijesi.

Ti ne radis nista po pitanjima srca, vegetiras, pa si eto siguran i od gresaka. :)
To i je najtuzniji dio.
Ako ti je iskreno žao, hvala na suosjećanju. A ako to kažeš zato da mi spustiš, onda :B

ombia » wrote:Tebe smeta proslost nekoga koga ni ne poznas. A njega smeta sadasnjost ako bi njegova cura istu dijelila sa jos nekim likom. Njegova cura i tvoje nista. Ma da isto je.
Nisam rekao da je 'isto'. Ništa nije isto. Nego je različito. A ti neke različitosti možeš 'razumjeti' i 'tolerirati', a moju eto ne možeš.
Emericzy

Post 15 Dec 2011, 11:51

nodens » wrote:A zašto ti nisi onda zakolutao očima i otišao dalje?
Vidio da je gužva, pa bacio pogled. Znaš, kao kod prometne nezgode u gradu.
Jesam li ja tražio baš tvoju simpatiju?

Pa, nisi je ni dobio. :)
For what is worth, ni ti meni nisi simpatičan. Tvoje teorije o braku i vjernosti ja vidim kao žalosno popuštanje svojoj sebičnosti i komotnosti, umotano u prozirni milimetar pjesničkog celofana.

Slobodno.

Samo gle, iza mene je dvadeset godina djetinjstva i zbunjenog tinejdžerstva, pa četrdeset godina vrlo lijepog bračno-emocionalno-jebačkog staža. U ovoj dobi ja više-manje idem prema raspletu i epilogu svog uspješnog romana. I bar imam uvjerljivu potvrdu iz prve ruke da znam o čemu govorim i zašto mislim ono što mislim.

A ti se tražiš po nekim bespućima. I puno ti ljudi vrlo strpljivo i razumno govori da si u bespućima, ali jebiga, tebi se više sviđa valjati u svojem schmertzu nego ih poslušati.
I zašto svoje viđenje mog mentalnog sklopa izražavaš u množini, a ne u svoje ime? Ako mi nešto ide na živce, onda je to kad čovjek to radi. Misliš da tvoj vlastiti stav valjda nije dovoljno jak, pa ti treba još ovih sa strane kao mentalna podrška? Ili možda iz altruizma zoveš te ostale za svjedoke, da me pokolebaš, valjda za moje vlastito dobro?
Gledajući malo kroz brojne stranice ovog topica, nekako mi se ne čini da 'svjedoke' trebam zvati. Oni su tu u priličnom broju i bili su tu prije nego što sam se ja pojavio, nisu li? Golema većina diskutanata ovdje (uključujući podosta prilično pametnih ljudi) tvoje stavove smatra u najmanju ruku upitnima.
nodens

Post 15 Dec 2011, 11:52

..a unda » wrote:..jedino, zasto bi se s iracionalnoscu trebalo nositi? to je jedan od nasih temelja, mozda i osnovna sloboda. prije bih rekao da je moramo prihvatiti, pa i sluziti se njome.
nes ti racionalnosti. precesto je samo omot iracionalnosti ili cak nagovor da se prikrije, ne prepozna vlastita & zestoka psihopatija.. :xne zna:
Nije moguće da ciljaš na mene, nakon što sam 67 puta priznao da sam iracionalan.

To što se izražavam 'racionalno', ne znači da tako živim i da se tako ponašam. Baš suprotno, ponašam se totalno nerazumno.
ali

Post 15 Dec 2011, 11:56

nodens » wrote:
:zubo: Kako interesantan pasus. Nisam siguran kako da ga interpretiram, pa bolje ni neću pokušavat.
To ti je bio kompliment :mig:

Nego, mogu li ja iskati nešto :xo:
Daj mi, ako nije problem, napiši u dvije-tri rečenice oko čega se tu nadjebava 30 stranica.
(Nisam pročitala veliki dio teme, a nemam toliko vremena. I volim jednostavna rješenja :D )

Ti si djevac koji želi djevicu? Ti nisi djevac koji želi djevicu? Ti nisi djevac i ne želiš nužno djevicu? I dosta važno: djevica je (u ovom slučaju) isključivo ona žena koja nikad nije imala seksualni odnos ili :misli:
Zbog kojeg stava konkretno te se najviše napada?

U par rečenica :)

Razumite me, dobri ljudi :moli:, ne mogu ovako pohvatat raspravu :crying:
nodens

Post 15 Dec 2011, 12:08

Emericzy » wrote:Pa, nisi je ni dobio. :)
A što si to onda uopće potegnuo. Koje čudo da netko poput tebe ne može naći simaptije za mene? Je li to rocket science? Ja nisam osjećao potrebu otići na temu gdje ti objašnjavaš svoje nazore i dokazivati tebi koliko si slab i sklon tepanju samom sebi.

Emericzy » wrote:Samo gle, iza mene je dvadeset godina djetinjstva i zbunjenog tinejdžerstva, pa četrdeset godina vrlo lijepog bračno-emocionalno-jebačkog staža. U ovoj dobi ja više-manje idem prema raspletu i epilogu svog uspješnog romana. I bar imam uvjerljivu potvrdu iz prve ruke da znam o čemu govorim i zašto mislim ono što mislim.
Nemaš ti ništa. Ja tebi ne zavidim na tvom uspješnom životu, u tome je problem. Da ti zavidim, onda bih se možda trudio biti poput tebe. Ali ne mogu zavidjeti nečemu što mi je antipatično. Niti nalazim volje u sebi da se 'trudim' postići da mi ono što mi je sada antipatično, najednom postane simpatično.

Emericzy » wrote:A ti se tražiš po nekim bespućima. I puno ti ljudi vrlo strpljivo i razumno govori da si u bespućima, ali jebiga, tebi se više sviđa valjati u svojem schmertzu nego ih poslušati.
Ja jesam retardiran, ali nisam baš toliko retardiran da mi ti trebaš ukazivati na očitu činjenicu da lutam po bespućima. Svjestan sam toga i sam. I ne poteži me za jezik, ne činiš dobro ni meni ni sebi.

Emericzy » wrote:Gledajući malo kroz brojne stranice ovog topica, nekako mi se ne čini da 'svjedoke' trebam zvati. Oni su tu u priličnom broju i bili su tu prije nego što sam se ja pojavio, nisu li? Golema većina diskutanata ovdje (uključujući podosta prilično pametnih ljudi) tvoje stavove smatra u najmanju ruku upitnima.
Svejedno. Opet, svjestan sam toga. I dalje mi nije jasno zašto govoriš u množini, a ne u svoje vlastito ime. Vidim i sam koliko vas ima.
Morticia

Post 15 Dec 2011, 12:10

m.za » wrote: To ti je bio kompliment :mig:

Daj mi, ako nije problem, napiši u dvije-tri rečenice oko čega se tu nadjebava 30 stranica.
(Nisam pročitala veliki dio teme, a nemam toliko vremena. I volim jednostavna rješenja :D )

Ti si djevac koji želi djevicu? Ti nisi djevac koji želi djevicu? Ti nisi djevac i ne želiš nužno djevicu? I dosta važno: djevica je (u ovom slučaju) isključivo ona žena koja nikad nije imala seksualni odnos ili :misli:

Vrlo je jednostavno, ustvari.
Nodens je djevac koji želi djevicu.
Sasvim ok i legitimno i ova rasprava se ne bi razvukla na 30 stranica da on uredno i pristojno ne odgovara na gotovo sve postove. :)
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Dec 2011, 12:14

m.za » wrote: To ti je bio kompliment :mig:

on ti se ustvari misli izmedju toga jel bolje znat ili ne znat. a strah ga je znat, a strah ga je ne znat. e, to ti je mirza..balet. :xd:
nodens

Post 15 Dec 2011, 12:16

m.za » wrote:To ti je bio kompliment :mig:
Ja ga nisam shvatio kao kompliment, nego kao nešto prilično drugačije. Možda sam ja malo onako, sklon negativizmu, a možda si ti naivna curica. Ili se bar praviš naivna. :zubo:

m.za » wrote:Nego, mogu li ja iskati nešto :xo:

Ovo prvo. I dobra ti je definicija djevice. Lijepo je što ne spominješ himen, znači da si pametna curica. Šteta što nisi djevica. :rofl:

Zbog kojeg stava? Pa očito, zbog 'implicitnog', jelte, stava da su ne-djevice 'manje vrijedne' - kad ih ja ne želim. I zbog implicitnog nepoštovanja prema tuđim ljubavima bla bla bla. Ljudi su osjetljiva bića, očito.
Lastan

Post 15 Dec 2011, 12:22

nodens » wrote:I dalje mi nije jasno zašto govoriš u množini, a ne u svoje vlastito ime. Vidim i sam koliko vas ima.
Zato što ne mora govoriti isključivo u svoje vlastito ime.

Emericzy nipošto nije prvi na kojega si potegnuo ovaj “argument”. Prestani više s tim jeftinim napadom; nije ti uspjelo prvi put, neće ni ubuduće.

Meni je jasno da si na vjetrometini i da bi volio da se možeš skloniti iza nekoga, ali molim te, prestani projicirati to na druge.
nodens

Post 15 Dec 2011, 12:25

Lastan » wrote:Zato što ne mora govoriti isključivo u svoje vlastito ime.

Emericzy nipošto nije prvi na kojega si potegnuo ovaj “argument”. Prestani više s tim jeftinim napadom; nije ti uspjelo prvi put, neće ni ubuduće.

Meni je jasno da si na vjetrometini i da bi volio da se možeš skloniti iza nekoga, ali molim te, prestani projicirati to na druge.
Meni se čini da je uspjelo i prvi i drugi put, vidiš kako si se lijepo prepoznao.

Enivej, molbi ti neće biti udovoljeno, kad god se pozoveš na ostale, iako je to potpuno nepotrebno jer i ti, i ja, i ostali vidimo tko je na vjetrometini - dobit ćeš prezirni odgovor. Ako tebi ne smeta, ne smeta ni meni.
Morticia

Post 15 Dec 2011, 12:41

Nodense, zašto ti još uvijek pišeš po ovoj temi?
Lastan

Post 15 Dec 2011, 12:42

nodens » wrote:Meni se čini da je uspjelo i prvi i drugi put, vidiš kako si se lijepo prepoznao.
U čemu sam se to prepoznao? Izravno si me bio prozvao na isti način, a sad jebeš Emericzyja. A zašto? Jer nemaš načina da odgovoriš na sadržaj, pa jebeš po formi.

Nemam se što prepoznavati. Imam što prepoznavati tvoje gerilske raspravne taktike kojima pokušavaš skrenuti raspravu na sugovornika.
Enivej, molbi ti neće biti udovoljeno, kad god se pozoveš na ostale, iako je to potpuno nepotrebno jer i ti, i ja, i ostali vidimo tko je na vjetrometini - dobit ćeš prezirni odgovor. Ako tebi ne smeta, ne smeta ni meni.
Nevjerojatno.

Nisam, moram priznati, očekivao ovako kompleksašku reakciju.

Jer evo: ja mogu s punim legitimitetom reći da nam ovo tvoje ponašanje ide na živce. U najmanju ruku Emericzyju i meni.
Jest Emericy velik dečko i može se izboriti za sebe, ali to me neće spriječiti da primijetim kako i njega napadaš istim glupim napadom kao i mene ranije.
Uostalom, nije svaka uporaba prvog lica množine “pozivanje na druge”. Nešto je primjećivanje stanja. Nešto je pak subliminalna poruka svima koji još raspravljaju s tobom: “ne brinite se, niste samo vi ludi, ima nas još koji se pitamo koji je njemu kurac”.

Ukratko, ne vrti se svijet oko tebe. Znam da je to neobična i jamačno nova spoznaja, ali komunikacija je ovdje javna i ne obraća se svaki sugovornik samo tebi. Čak ni kad ti se izričito obraća, kao ja sada; moje će riječi čitati i drugi, kojima se ne obraćam izravno, ali svatko je implicitno pozvan komentirati. (Time, nadam se, rješavam i pitanje odgovaranja u tuđe ime.)
nodens

Post 15 Dec 2011, 12:44

Morticia » wrote:Nodense, zašto ti još uvijek pišeš po ovoj temi?
Ne znam se zaustavit. :zubo:

Tj. zaustavim se kad mi dosadi, valjda mi nije još dosadilo. A i ova m.za mi je zanimljiva, i unda malo.

I na kraju, teško mi je odoljeti testosteronskom nadjebavanju s drugim ovima koje to isto motivira, ako shvaćaš na što ciljam. :zubo:
nodens

Post 15 Dec 2011, 12:53

Lastan » wrote: U čemu sam se to prepoznao? Izravno si me bio prozvao na isti način, a sad jebeš Emericzyja. A zašto? Jer nemaš načina da odgovoriš na sadržaj, pa jebeš po formi.

Odgovorio sam ja i na 'sadržaj'. Druga je stvar što ti taj 'sadržaj' ne možeš razumjeti, kao ni Emericzy. Ne čudim vam se.

Lastan » wrote:Nemam se što prepoznavati. Imam što prepoznavati tvoje gerilske raspravne taktike kojima pokušavaš skrenuti raspravu na sugovornika.

Ovo moje su ti gerilske 'taktike'? Ja samo spontano reagiram kad uočim taj fenomen pozivanja drugih za svjedoke.
Da imam dojam da je svrha toga pokušaj 'urazumljavanja' mene, ništa ne bih rekao.

Lastan » wrote:Jer evo: ja mogu s punim legitimitetom reći da nam ovo tvoje ponašanje ide na živce. U najmanju ruku Emericzyju i meni.

Naravno da MOŽEŠ.

Ali budući da ste i jedan i drugi SAMOSTALNO to već izjavili - to je svakome tko to čita, unaprijed jasno da VAM idem na živce.

Koja je onda poanta toga da ti, kad meni nešto govoriš, ističeš tu velevažnu činjenicu, svakome poznatu i očiglednu, da VAM idem na živce? Čisto ono, stil izražavanja? Ili što. Misliš da nisam to primijetio i prije, nego mi dobrostivo skrećeš na to pažnju? Kao što mi skrećeš pažnju i na to da je ovo javna rasprava koju i drugi čitaju, tj. misliš da sam 'zaboravio' tu činjenicu?

Baš zato što to i drugi čitaju i sami mogu sve procijeniti, nikakve potrebe nema da govoriš u množini. No dakako, ukoliko ne možeš bez toga, samo daj. :zubo:
kukuriku

Post 15 Dec 2011, 12:56

kak ste vi muški blesavi.
nije čudo da stalno ratujemo.
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 15 Dec 2011, 12:59

nodens » wrote:Ne znam se zaustavit. :zubo:
Svaka ti čast na upornosti i volji. :s :s
Unio si nešto radosti i puno zabave ovdje. :cerek:
  • Information