Mračna strana?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Morticia

Post 27 Mar 2012, 10:57

nodens » wrote:
Bit će ipak da se razilazimo oko pojma 'dostatna'.

Još bih mogao shvatiti da kažeš, u svakom trenutku, da SADA vjeruješ da si (sadašnjem) dostatna; no ako kažeš da si *bivšima* bila 'dostatna', to je meni nekako vrlo čudna terminologija. Mislim, pa teoretski bi onda neki hipotetski Casanova koja je imao tisuću žena, ali nikad nije bio s dvije odjednom - mogao reći da mu je svaka od tih 1000 bila 'dostatna' - dok je bio s njom. :zubo: Zvuči li to tebi kao logična terminologija?
:facepalm: :rofl:
A što sam ja odmah napisala? :zubo:
Želimo vjerovati da smo dostatni, BAREM U TRENUTKU DOK JESMO.

Ti si uveo sve bivše ikad u računicu, ne ja. :zubo:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nodens

Post 27 Mar 2012, 10:58

karambol » wrote:Pusti ga ne znači odvezati mu lanac i osloboditi ga da može kamo hoće već znači pustiti mu na volju da radi što hoće i kako hoće ne ograničavajući ga/nju nametanjem svojih želja i volje. Onako, svemirski kristalno slobodno jasno - zna da ima tvoju ljubav, ali je ti ničim ne sputavaš. Ti si izvor gdje uvijek može doći i uvijek ima vode za napiti se... Pjesnički, ne? :D
Meni nekak' zvuči vampirski... no da, o ukusima se ne raspravlja. :raspa:
nodens

Post 27 Mar 2012, 11:00

Morticia » wrote: A što sam ja odmah napisala? :zubo:
Želimo vjerovati da smo dostatni, BAREM U TRENUTKU DOK JESMO.
Pa jbt, to je tautologija, rekoh. :rofl:

Ako si mu dostatna ponedjeljkom, srijedom i petkom, a utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom - baš i nisi... to i dalje znači da mu JESI dostatna bar ta tri dana u tjednu (jer je samo s tobom, a ne npr. s dvije odjednom). I tako bi se moglo gledat, zar ne? :rofl:
nodens

Post 27 Mar 2012, 11:03

baja » wrote: al' ga ti voliš drviti ...
s boldanim smo se već složili, zar ne?
ne radi se o tome da je jednima prihvatljivo, a drugima ne nego o tome da su se neki partneri u stanju dogovoriti, a da si drugi lažu
Pa jbt, zar ti misliš da bi ijedan preljubnik LAGAO, kad bi 'znao' da se može dogovoriti? :rofl:

Zato i laže, jer pretpostavlja da dogovora ne bi bilo. I ti eto opet stavljaš naglasak na to tužno laganje, i time de facto lažeš sama sebi, jer ako nisi u otvorenoj vezi, onda ti je 'to nešto' veći problem od laganja. Jer, u otvorenoj vezi laganja ne bi bilo. Znači, ako te muči laganje, jer je to za nezrele ljude, a zreli se mogu dogovoriti - pa onda fino se dogovoriš za otvorenu vezu i sigurna si od tog groznog, užasnog laganja, jedinog problema u univerzumu. :rofl:
Beta ženka

Post 27 Mar 2012, 11:06

karambol » wrote:
Pusti ga ne znači odvezati mu lanac i osloboditi ga da može kamo hoće već znači pustiti mu na volju da radi što hoće i kako hoće ne ograničavajući ga/nju nametanjem svojih želja i volje. Onako, svemirski kristalno slobodno jasno - zna da ima tvoju ljubav, ali je ti ničim ne sputavaš. Ti si izvor gdje uvijek može doći i uvijek ima vode za napiti se... Pjesnički, ne? :D
Mhm... :misli:
Meni ovo zvuči kao prozirna fora kojom preljubnici sebi otvaraju teren - "dragi/draga, toliko te volim da ti dopuštam da radiš što želiš i s kim želiš", a zapravo već imaju kombinaciju s nekim sa strane i boli ih neka stvar za dragog/dragu. Ali to je samo moj dojam, ne mora biti tako.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Morticia

Post 27 Mar 2012, 11:07

nodens » wrote:
Pa jbt, to je tautologija, rekoh. :rofl:

Ako si mu dostatna ponedjeljkom, srijedom i petkom, a utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom - baš i nisi... to i dalje znači da mu JESI dostatna bar ta tri dana u tjednu (jer je samo s tobom, a ne npr. s dvije odjednom). I tako bi se moglo gledat, zar ne? :rofl:
Nisi ti baš shvatio onaj moj caps lock dio rečenice, vidim ja.
Ok, možda sam se i ja malo čudno izrazila.

Meni u trenutku dok jesmo znači svaki dan u tjednu, bez obzira jesmo li u tom momentu nas dvoje fizički jedno uz drugo ili nismo.
Dok jesmo.
Dok jedno drugo gledamo u oči i tvrdimo si da jesmo.

Kad više ne budemo bili široko mu polje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Gazda

Post 27 Mar 2012, 11:11

Morticia » wrote: Ljudi su uglavnom jadni slabići.
I onda, umjesto da izađu iz nečeg što ih ne čini sretnima, po nekoj inerciji i navici, iz sigurnosti, ostaju u tome, a istovremeno se jebu sa strane, tražeći u takvim odnosima mrvice neke sreće koju nemaju doma.
Što ne znači da su sretni, ni kući, ni sa ljubavnikom ni igdje.
Citirani dio odnosi se na žene koje čine preljub.

Muški koji čine preljub čine to jer žele svježe pičke.

Žene lažu da se ne trpaju okolo jer, kad bi njihov muž to saznao, onda bi zaključio da ima mali kurac i istukao ih.

Muški lažu jer kad bi priznali ženi, ona bi zaključila da će ih ostaviti i davati novac nekoj drugoj, te se rasplakati, a muški će učiniti sve samo da se ne nađu kraj ženskog koje plače.

I jedni i drugi su, naravno, glupi, ali to je zato što su ljudi. :D

Di je Mirković i analogija s klopanjem doma i večerom u dobrom restoranu? :misli:
baja

Post 27 Mar 2012, 11:12

nodens » wrote: Pa jbt, zar ti misliš da bi ijedan preljubnik LAGAO, kad bi 'znao' da se može dogovoriti? :rofl:
bi, jer se uglavnom radi o kukavičluku i samodostatnosti, a ne o tome što 'zna'
Zato i laže, jer pretpostavlja da dogovora ne bi bilo. I ti eto opet stavljaš naglasak na to tužno laganje, i time de facto lažeš sama sebi, jer ako nisi u otvorenoj vezi, onda ti je 'to nešto' veći problem od laganja. Jer, u otvorenoj vezi laganja ne bi bilo. Znači, ako te muči laganje, jer je to za nezrele ljude, a zreli se mogu dogovoriti - pa onda fino se dogovoriš za otvorenu vezu i sigurna si od tog groznog, užasnog laganja, jedinog problema u univerzumu. :rofl:
mislim da si se malo zapetljao: maloprije je laganje bilo bitnije, a sad 'to nešto' zbog čega lažeš... :zvrko:
svakako, čitaj diskusiju od početka pa će ti možda biti jasnije otkud relativiziranje prevare u onosu na laganje
nodens

Post 27 Mar 2012, 11:14

Morticia » wrote: Nisi ti baš shvatio onaj moj caps lock dio rečenice, vidim ja.
Ok, možda sam se i ja malo čudno izrazila.

Meni u trenutku dok jesmo znači svaki dan u tjednu, bez obzira jesmo li u tom momentu nas dvoje fizički jedno uz drugo ili nismo.
Dok jesmo.
Dok jedno drugo gledamo u oči i tvrdimo si da jesmo.

Kad više ne budemo bili široko mu polje.
:ne zna: Ne razumijem zapravo to gledanje u oči i tvrdnja da 'jesmo' - ako istovremeno u svijesti imaš tu ideju 'kad više ne budemo bili....'

Valjda je to ta neka moć sadašnjeg trenutka koja je meni kristalno nejasna. :rofl:
nodens

Post 27 Mar 2012, 11:23

baja » wrote: bi, jer se uglavnom radi o kukavičluku i samodostatnosti, a ne o tome što 'zna'
Kojem kukavičluku? Tko se boji nečega što mu ne prijeti? Zašto bi neki muškarac lagao o preljubu, ako ne bi imao razloga vjerovati da će to biti 'problem'? Pa laže baš zato što zna da će biti problem, ili zato što ima razloga vjerovati da će biti.

baja » wrote:mislim da si se malo zapetljao: maloprije je laganje bilo bitnije, a sad 'to nešto' zbog čega lažeš... :zvrko:
svakako, čitaj diskusiju od početka pa će ti možda biti jasnije otkud relativiziranje prevare u onosu na laganje
O čemu ti? :misli: Gdje sam JA rekao da je laganje bitnije? Bit će da nisi shvatila sarkazam, pa ja cijelo vrijeme i preispitujem tu (meni čudnu) ideju da je 'laganje' GLAVNI problem s preljubom.

I čitam diskusiju od početka. :ne zna:
baja

Post 27 Mar 2012, 11:30

nodens » wrote: Kojem kukavičluku? Tko se boji nečega što mu ne prijeti? Zašto bi neki muškarac lagao o preljubu, ako ne bi imao razloga vjerovati da će to biti 'problem'? Pa laže baš zato što zna da će biti problem, ili zato što ima razloga vjerovati da će biti.
pa, da
laže jer je kukavica suočiti se s problemom

O čemu ti? :misli: Gdje sam JA rekao da je laganje bitnije? Bit će da nisi shvatila sarkazam, pa ja cijelo vrijeme i preispitujem tu (meni čudnu) ideju da je 'laganje' GLAVNI problem s preljubom.

I čitam diskusiju od početka. :ne zna:
da čitaš, vidio bi da nitko, pa niti ja, nije rekao da je laganje glavni problem
nodens

Post 27 Mar 2012, 11:36

baja » wrote:laže jer je kukavica suočiti se s problemom
Možda ne misli da je to nekakav problem. :rofl:

baja » wrote:lda čitaš, vidio bi da nitko, pa niti ja, nije rekao da je laganje glavni problem
Nije izrijekom, ali se stalno nekako fokusiraju na to. Npr. tako što na ideju o preljubu kaže kako 'nije lijepo lagati nekome'. Iz toga se kolokvijalno može 'zaključiti' da je je glavni problem to laganje.

(Ili pak da se radi o izmotavanju. Eto Morticia je bar priznala o čemu se tu radi.)
Beau

Post 27 Mar 2012, 11:37

Nodens :rofl:

Ti obećavajuće uđeš u svaku diskusiju, al ga onda upilaš u svaku riječ pojedinačno. I to je onda teški pičvajz.
nodens

Post 27 Mar 2012, 11:43

BoDerek » wrote:Nodens :rofl:

Ti obećavajuće uđeš u svaku diskusiju, al ga onda upilaš u svaku riječ pojedinačno. I to je onda teški pičvajz.
:ne zna: Kad imam dojam da me ispituju za svaku riječ.

No, u principu ima samo dvije stvari koje ja tu argumentiram: prvo, da laganje nije glavni problem, nego samo izgovor (a pravi problem je ono što je Morticia napisala) - i drugo, da je i to što je Morticia napisala nešto 'vrlo čudno' (bar meni).
Gazda

Post 27 Mar 2012, 11:44

A je, ti si našao sa ženama objašnjavat pojedine riječi..daj im lijepo laži, umjesto da petljaš :kava:
vrrrlet

Post 27 Mar 2012, 11:45

Morticia » wrote:Tko ti je rekao da sam ja to spoznala? :confused:

Koliko ja znam, svim svojim muškarcima do sad sam bila dostatna. :ne zna:
Vjerujem da si im često bila i previše. :rofl:

Da sam ja žena, teško bih odolio da ga ne zamolim da me izliže. Ako ovo radi temama, što li tek radi klitorisima? :zvrko: Zamisli da te netko liže tri strane, pa malo tamo, pa malo amo, pa nismo ulovili još ovaj kutić, pa onaj... jedino što je bed kad bi preklinjala da ga stavi, on bi nastavio s jezikom do izlaska Hrvatske iz recesije.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 27 Mar 2012, 11:48

nodens » wrote:
:ne zna: Kad imam dojam da me ispituju za svaku riječ.

No, u principu ima samo dvije stvari koje ja tu argumentiram: prvo, da laganje nije glavni problem, nego samo izgovor (a pravi problem je ono što je Morticia napisala) - i drugo, da je i to što je Morticia napisala nešto 'vrlo čudno' (bar meni).
Pa eto, na svijetu nas je puno, i poprilično je realno za očekivati da svi imamo drugačije, svoje, poimanje emocije, odnosa, ljubavi, braka, čega li.

Ja sam ti svoje napisala.
Dok nam je dobro zajedno, dok osjećam da se volimo, po meni tu nema mjesta za nekog drugog, s moje ili njegove strane.
Ukoliko on u nekom trenutku odluči drugačije voljela bih da mi kaže pa da ja odlučim što dalje.
I ne, mene sama ta spoznaja da postoji mogućnost da jednom neće biti dobro uopće ne priječi da uživam u sadašnjem trenutku, kad mi jest dobro. :raspa:
Morticia

Post 27 Mar 2012, 11:51

vrrrlet » wrote:
Vjerujem da si im često bila i previše. :rofl:
:o
Želiš reći da sam svinjče?! :o

:zubo:
Gazda

Post 27 Mar 2012, 11:58

Morticia » wrote:Ukoliko on u nekom trenutku odluči drugačije voljela bih da mi kaže pa da ja odlučim što dalje.
Ma, je, ti bi odlučila..sigurno jako razumno, isto..

Ja ću ti reć šta bi ti..istukla bi ga dok ne poplavi, eto šta bi ti..
Beau

Post 27 Mar 2012, 11:59

vrrrlet » wrote:

Da sam ja žena, teško bih odolio da ga ne zamolim da me izliže. Ako ovo radi temama, što li tek radi klitorisima? :zvrko: Zamisli da te netko liže tri strane, pa malo tamo, pa malo amo, pa nismo ulovili još ovaj kutić, pa onaj... jedino što je bed kad bi preklinjala da ga stavi, on bi nastavio s jezikom do izlaska Hrvatske iz recesije.
:rofl: Kakva reklama za Nodensa.

Al prije nego ga zamolim, moram u nabavku glanc novog junfa :cerek:
nodens

Post 27 Mar 2012, 11:59

Gazda » wrote:A je, ti si našao sa ženama objašnjavat pojedine riječi..daj im lijepo laži, umjesto da petljaš :kava:
Tu ideju odbijam s indignacijom. :durica:

Morticia » wrote:Dok nam je dobro zajedno, dok osjećam da se volimo, po meni tu nema mjesta za nekog drugog, s moje ili njegove strane.
Ukoliko on u nekom trenutku odluči drugačije voljela bih da mi kaže pa da ja odlučim što dalje.
I ne, mene sama ta spoznaja da postoji mogućnost da jednom neće biti dobro uopće ne priječi da uživam u sadašnjem trenutku, kad mi jest dobro. :raspa:
Pa da, i zato mene zanima 'što zbilja' djeluje na ljude na taj način da im bude 'dobro'.

Radna hipoteza je da se radi o izvjesnim razinama pojedinih neurotransmitera u mozgu. Recimo, postoji mogućnost da meni serotonini i dopamini ne rade baš najbolje, pa sam zato od depresije napravio lifestyle. Međutim, pazi kako sjebana misao - možda baš zato što mi fali tih ... pizdarija... u mozgu, zato se nekako ježim na ideju da mi postane 'dobro' tako što 'poštelam' razine dotičnih neurotransmitera. Zajebato, je l' da?
Morticia

Post 27 Mar 2012, 12:01

Gazda » wrote:
Ma, je, ti bi odlučila..sigurno jako razumno, isto..

Ja ću ti reć šta bi ti..istukla bi ga dok ne poplavi, eto šta bi ti..
Pa, ne znam da li bih baš uspjela dok ne poplavi, ali uopće nisam sigurna da ne bih u naletu bijesa pribjegla nekim tako drastičnim mjerama.
Naime, kao što si dobro zaključio, mene ne krasi neka racionalnost i suzdržanost, a bogme nisam ni nešto posebno dostojanstvena.

Međutim, meni bi, zbog vlastite (a u konačnici i njegove) dobrobiti, čak i u trenutku kad bi me prošao prvi bijes, razlaz bio najbolje, a vjerojatno i jedino rješenje.
Beta ženka

Post 27 Mar 2012, 12:01

Zato ja preskačem njegove postove, ionako nemaju smisla. :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
ombia

Post 27 Mar 2012, 12:03

karambol » wrote:
Naravno, ako nekoga zaista voliš - pusti ga. :)
Svojevremeno je bio vrlo opsiran topic o Prevarenima.
Gdje neke iznimke nisu uopce zeljele vidjeti da ih se vara.
Ili opetovano vara.
I onda kad netko "dobronamjeran" takvim ljudima ide otvarati oci nastane pakao.
usti ga ne znači odvezati mu lanac i osloboditi ga da može kamo hoće već znači pustiti mu na volju da radi što hoće i kako hoće ne ograničavajući ga/nju nametanjem svojih želja i volje. Onako, svemirski kristalno slobodno jasno - zna da ima tvoju ljubav, ali je ti ničim ne sputavaš. Ti si izvor gdje uvijek može doći i uvijek ima vode za napiti se... Pjesnički, ne
Koja logika. :rofl:
Je on ima pravo ciniti sto hoce.
I snositi posljedice svojih djela.
Posljedica nije moja daljnja bezuvjetna ljubav.
Dapace moja ljubav ima uvjete. Jasne.
Tocnije ne prestaje se nekoga voljeti na pritisak gumba ali okoncati vezu mogu.
Pa jbt, zar ti misliš da bi ijedan preljubnik LAGAO, kad bi 'znao' da se može dogovoriti
Bi.
Jer neki/neke vole sa strane al ne vole da to i njihov partner radi.
Valjda je to ta neka moć sadašnjeg trenutka koja je meni kristalno nejasna
Bas taj sadasnji trenutak je jedino i bitno. Neki si sjebu cijeli zivot jer zive u proslosti ili nekakvoj imaginarnoj buducnosti. I zaborave zivjeti sada.

Gazda je vidim savladao lekciju sa chata. :cerek:
Gazda

Post 27 Mar 2012, 12:07

Morticia » wrote:
Pa, ne znam da li bih baš uspjela dok ne poplavi, ali uopće nisam sigurna da ne bih u naletu bijesa pribjegla nekim tako drastičnim mjerama.
Naime, kao što si dobro zaključio, mene ne krasi neka racionalnost i suzdržanost, a bogme nisam ni nešto posebno dostojanstvena.

Međutim, meni bi, zbog vlastite (a u konačnici i njegove) dobrobiti, čak i u trenutku kad bi me prošao prvi bijes, razlaz bio najbolje, a vjerojatno i jedino rješenje.
A zakaj bi se naljutila? Pa taj hipotetski wannabe preljubnik bi samo malo mećao penis u neku drugu pipicu, malo bi ga gurkao u neka tuđa ustašca..nije da bi ti oduzeo kruha od usta, da bi te udario, otišao po cigarete i ne vratio se, prokockao plaću, vrijeđao te, zanemario te..:kava:
  • Information