Koliko je dovoljno, a koliko previše?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Tupelo

Post 13 Mar 2012, 13:12

Lastan » wrote:Nekad rad na sebi odvuče partnere u različitim smjerovima.
I to je sasvim ok.
Nisu sve veze osuđene na uspjeh.
Ponekad je najveći uspjeh to na vrijeme shvatiti i otići svojim putem.
Odricanje od sebe da bih stala u kalup neke veze nikako mi ne djeluje privlačno, a crkla bih od tuge kad bih znala da to i partner čini kako bismo bili zajedno. :ne zna:
Lastan wrote:Postoje kompromisi i kompromisi.
Dobar je kompromis u kojemu oboje dobijete većinu onoga što želite. To je, jasno, moguće samo ako generalno vučete u istom smjeru; vidi pod “zbrajanje vektora”.
Ne znam baš.
Evo, poći ću od sebe.
U deset godina veze, muž i ja smo napravili valjda tri kompromisa. I bili veoma nezadovoljni pritom.
A vučemo najčešće u istom smjeru. Praksu kompromisa napustili smo već u prvoj godini
Velim "najčešće" jer smo odustajanjem od kompromisa jednostavno prihvatili određenu samohodnost onog drugog. Pa se krećemo zajedno i odvojeno.
Stvari koje ne možemo napraviti odvojeno, radimo po principu boljih argumenata ili jače/slabije želje/važnosti. Jednostavno ego stavimo na stranu, svjesni smo dobrih namjera koje nas vode i pokušamo objasniti jedno drugome zašto mislimo da je određeni način baš najbolji za nas.
Ne znam jesam li ovo dobro objasnila. Mogu pojasniti ako će trebati, ali sumnjam da ću biti išta jasnija. :o

...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Beau

Post 13 Mar 2012, 13:24

kuki » wrote: Zašto za ovoliko smislenu rečenicu misliš da je ironija?
Pa zato što je to vrlet :ne zna: . Da se u potpunosti slaže s mojom izjavom ne bi ju ni kvotao :o
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 13:26

BoDerek » wrote:
Jesi ironičan ili??
Zašto bih bio ironičan? Pa ovo je vrlo jednostavna istina. :ne zna:
kuki » wrote: To može značiti i da platiš s ono malo kičme što ti je još preživjelo i što želiš zadržati. :raspa:
Koliko mene matematika služi, ako si platio manjim dijelom kičme veći dio kičme, ti imaš više kičme nego što je nemaš.
Nikolajevna » wrote:
Ma nije ironičan nego ti se nudi. :D
Ti znaš da bih se nudio tebi da si mlađa? :cerek:

@Tupelo, ja sam shvatio :mirko:, ne dopuštate manjim razlikama među vama da nadvladaju veće sličnosti, zato te on niti ne tuče kada ti malo imaš malo nemaš hodnik u glavi.

Ali to me ne zanima, zanimaju me kompromisi. Tri kompromisa (bokte, kao tri praščića zvuči :cerek: ). Budi deder ljubazna i opiši nam te kompromise, slutim da ćemo se smijati, jako smijati. :D
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Nikolajevna

Post 13 Mar 2012, 13:44

Tupelo » wrote:

Stvari koje ne možemo napraviti odvojeno, radimo po principu boljih argumenata ili jače/slabije želje/važnosti.
Pa to je to. Kompromisi. Zar nije?

vrrrlet wrote:
Ti znaš da bih se nudio tebi da si mlađa? :cerek:

Glupost. Pa ne bih se ja gubila po forumima da sam mlađa.
baja

Post 13 Mar 2012, 13:46

kuki » wrote: Ako mi je životna želja i strast i ne znam šta da idem živjet u Argentinu, onda to nije "kruti stav" nego jako mi bitan dio mene.
želja i strast postaju kruti stav ako nisi voljna propitati takvu želju nego hoćeš u argentinu i bok
ono, želim si i ja mercedesa ali neću život podrediti toj želji :D
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 13:47

BoDerek » wrote: Pa zato što je to vrlet :ne zna: . Da se u potpunosti slaže s mojom izjavom ne bi ju ni kvotao :o
S tvojom izjavom se u potpunosti slažem ako voliš analni seks. Ako ga ne voliš, ogradio bih se izjavom da ljudi koji put za ljubav druge osobe trebaju probati nešto novo, nešto divlje, što im se možda svidi.

Ja sam jednom za ljubav svoje drage obukao košulju i imao je cijelu noć. Jako me je boljelo. Prekinuli smo kad je ona htjela da se skroz pokošuljim.
Lastan

Post 13 Mar 2012, 13:50

kuki » wrote: Ako bi nas radovi na sebi odveli u različitim smjerovima, rekla bih da bi nas rad u vezi odveo u nesretnost.
Zanimljiva teza. Ali poanta je u tome da to ne možeš znati.
Zašto te ne bi odveo u drugu vrstu sreće?

Ja ne mislim da postoji samo jedan jedini način da budemo sretni.
Uostalom, ono za što misliš da će te usrećiti može te na kraju unesrećiti; nije da vidimo budućnost pa da znamo sve posljedice svojih izbora. Kremšnita pravde leti samo u jednom smjeru. :D
Ako mijenjanje u smjeru onoga za što procjenjujem da je najbolje za mene, i obrnuto, znači da ćemo prestat bit an item, kako kaže Grahame Coats :D, to znači da ni on ni ja ne osjećamo da je ta veza ono što je najbolje za nas. Ako je tako, zašto da se odreknemo nekog životnog puta za koji mislimo da bi nas usrećio više da bi ostali zajedno? Samo da ne budemo sami?
Ako je samo to, onda stvarno nema razloga. Ali ja na stvari gledam ipak nešto šire.
A čime to platimo?
Dobro ti reče vrrrlet, manjinom onoga što želimo. Ali zato još dobijemo ponešto zauzvrat. Možda i nešto za što nismo ni znali da želimo.
Lastan

Post 13 Mar 2012, 13:53

Tupelo » wrote:Ne znam baš.
Evo, poći ću od sebe.
U deset godina veze, muž i ja smo napravili valjda tri kompromisa. I bili veoma nezadovoljni pritom.
A vučemo najčešće u istom smjeru. Praksu kompromisa napustili smo već u prvoj godini
Velim "najčešće" jer smo odustajanjem od kompromisa jednostavno prihvatili određenu samohodnost onog drugog. Pa se krećemo zajedno i odvojeno.
Stvari koje ne možemo napraviti odvojeno, radimo po principu boljih argumenata ili jače/slabije želje/važnosti. Jednostavno ego stavimo na stranu, svjesni smo dobrih namjera koje nas vode i pokušamo objasniti jedno drugome zašto mislimo da je određeni način baš najbolji za nas.
Ne znam jesam li ovo dobro objasnila. Mogu pojasniti ako će trebati, ali sumnjam da ću biti išta jasnija. :o
Ne trebaš. Opisala si kako se dolazi do dobrih kompromisa. :D
Beau

Post 13 Mar 2012, 13:53

vrrrlet » wrote:
S tvojom izjavom se u potpunosti slažem ako voliš analni seks. Ako ga ne voliš, ogradio bih se izjavom da ljudi koji put za ljubav druge osobe trebaju probati nešto novo, nešto divlje, što im se možda svidi.

Ja sam jednom za ljubav svoje drage obukao košulju i imao je cijelu noć. Jako me je boljelo. Prekinuli smo kad je ona htjela da se skroz pokošuljim.
Slažem se. Htjela sam to dodati u izjavu, da se ne odnosi tolko na jednokratne i kratkoročne ustupke, kolko dugoročne. Al nisam htjela komplicirat. Ne volim komplicirat, anus vagina, sveisto :rofl:
Almost Rosey

Post 13 Mar 2012, 13:59

Tupelo » wrote:Nisu sve veze osuđene na uspjeh.
Ako ćemo uvesti varijablu "sudbine", onda se nećemo previše usrećiti. Naime, ja u sudbinu ne vjerujem pretjerano i nekako me strah prepustiti se tamo nekoj sili da odluči hoću li biti forever alone. S druge strane, ako ne vjeruješ u sudbinu, onda ti je nekako lokus kontrole duboko unutra i ako će ti išta u životu uspjeti, to ovisi o tebi (okej, dozvoljavam mrvicu sreće :D ). A to znači da ćeš se, jebiga, potruditi i oko veze. U vidu kompromisa ili kako već, ne znam. Ono, ne padaju stvari s neba, pa ako će mojoj vezi, u kojo želim biti, s osobom koju volim, goditi da sam ja mrvicu više ovakva ili manje onakva, onda ću se potruditi to postići. Naravno, to ne znači da ću mijenjati esenciju žića svoga :) edit: ali s ovim što Lastan napisa se slažem, mislim da ne postoji jedan jedini način da budemo sretni.

Mislim, osim te dvije opcije meni jedino još pada na pamet zakon velikih brojeva, ono, mnogo je riba u moru i tako to :ne zna:
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 14:02

Nikolajevna » wrote:
Glupost. Pa ne bih se ja gubila po forumima da sam mlađa.
Pa naravno da ne bi, nije tada bilo interneta. Gubila bi se po sjenicima.

BoDerek » wrote: Slažem se. Htjela sam to dodati u izjavu, da se ne odnosi tolko na jednokratne i kratkoročne ustupke, kolko dugoročne. Al nisam htjela komplicirat. Ne volim komplicirat, anus vagina, sveisto :rofl:
Nije isto: iza vagine može u anus, iza anusa može u vaginu samo u specijalnim prigodama ili filmovima.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 13 Mar 2012, 14:03

Lastan » wrote: A i dominantna retorika forumske rulje na svaku trzavicu u vezi: ostavi ga, spucaj je, ti zaslužuješ bolje…
Prenosim sa susjedne teme. U nekom trenutku ovo može biti potpuno prikladan savjet, ali ipak je to veza i u nju treba ulagati. Uložim li dovoljno, možda ni taj savjet više neće biti prikladan, zar ne? Ako ne želim ulagati u vezu, zašto jesam u njoj?

Previše kompliciram.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
A.P.
Cactus

Post 13 Mar 2012, 14:07

Pa promijenit ću nešto, ako je to dobro za mene, ako ja to ionako želim. Ako je loše i netko to želi jer mu se tako dignuo penis ili jer eto želi me promijeniti zbog čega već, reći ću mu to. Ako i dalje inzistira da mu ne odgovaram ja takva, može ići. Ja nemam niti najmanjeg straha od bivanja samom, ionako sam asocijalna :ne zna: S nekim sam jer mi je lijep, krasan, ima novca i lijep penis ili nešto, kad mi život ne bude lijep zbog njegovog zahtijevanja da me mijenja unatoč tome što ja to ne želim, onda ću otić, jer ne želi mene nego nešto u što me želi pretvoriti, a meni se to ne da baš jer teško je glumiti i biti uživljen u ulogu nečeg što nisi. Jel možeš molim te ne odlagati čarape kraj jastuka je legitiman zahtjev za promjenom, ili molim te, navuci zastor i nemoj zaliti cijelu kupaonu, ili pokupi dlake iz odvoda, ili nešto slično, ne znam. Možda je to rad na vezi.
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 14:23

A.P. » wrote:Pa promijenit ću nešto, ako je to dobro za mene, ako ja to ionako želim. Ako je loše i netko to želi jer mu se tako dignuo penis ili jer eto želi me promijeniti zbog čega već, reći ću mu to. Ako i dalje inzistira da mu ne odgovaram ja takva, može ići. Ja nemam niti najmanjeg straha od bivanja samom, ionako sam asocijalna :ne zna: S nekim sam jer mi je lijep, krasan, ima novca i lijep penis ili nešto, kad mi život ne bude lijep zbog njegovog zahtijevanja da me mijenja unatoč tome što ja to ne želim, onda ću otić, jer ne želi mene nego nešto u što me želi pretvoriti, a meni se to ne da baš jer teško je glumiti i biti uživljen u ulogu nečeg što nisi. Jel možeš molim te ne odlagati čarape kraj jastuka je legitiman zahtjev za promjenom, ili molim te, navuci zastor i nemoj zaliti cijelu kupaonu, ili pokupi dlake iz odvoda, ili nešto slično, ne znam. Možda je to rad na vezi.
Možda je rad na vezi to kad sam ja odustao od zamolbe da zatvara jebenu zubnu pastu i da je ne stišće po sredini, nego pri dnu, te prestao upozoravati na to svakih par mjeseci, već me taj odvratan, barbarski i gnjusan čin počeo podjećati s kim sam u vezi i mamio mi osmijeh na lice. Što je zubna pasta za nju bila, pa ona je mogla kakati po krevetu i još bi bila najbolja. Dobro, jednom se i je upišala.
Nikolajevna

Post 13 Mar 2012, 14:26

vrrrlet » wrote:
Pa naravno da ne bi, nije tada bilo interneta. Gubila bi se po sjenicima.
Po sjenicima ima stršljenova i teško se diše od prašine iz sijena. Vidi se da si sjenike gledao samo po internetu.
ElliQuinn wrote: Prenosim sa susjedne teme.
Htjela sam potpisati neke Lastanove postove ali sad vidim da su tamo. :zubo:
Za razliku od kuki, vidim više onih koji očekuju filmsku nerealnost koju Lastan spominje, pa odlaze jer se boje da će biti jedine budale koje ne žive u bajci.
Lastan

Post 13 Mar 2012, 14:29

Nikolajevna » wrote:Htjela sam potpisati neke Lastanove postove ali sad vidim da su tamo. :zubo:
Gdje? :eek:
A.P.
Cactus

Post 13 Mar 2012, 14:39

vrrrlet » wrote:
Možda je rad na vezi to kad sam ja odustao od zamolbe da zatvara jebenu zubnu pastu i da je ne stišće po sredini, nego pri dnu, te prestao upozoravati na to svakih par mjeseci, već me taj odvratan, barbarski i gnjusan čin počeo podjećati s kim sam u vezi i mamio mi osmijeh na lice. Što je zubna pasta za nju bila, pa ona je mogla kakati po krevetu i još bi bila najbolja. Dobro, jednom se i je upišala.
Pa da :zubo:
Dobro, meni ionako nije jasno zašto je ljudima zubna pasta važna, isto kao i spuštanje/dizanje daske, možda zato što to mediji propagiraju kao nešto strašno što ženama smeta pa ljudi podlegnu propagandi :mudri:
Jebe mi se za pastu. Mislim, ako netko tako istišće pastu, tko sam ja da ga idem tlačit i tlačit i jebat u mozak zbog jebenog stiska paste samo zato što nije takav kakvim JA želim da bude, ima milijarda važnijih stvari u odnosu i na svijetu, nek ju stišće kako hoće :ne zna:
Meni je super kad npr. ujutro sretnem posudu koja glumi kantu za smeće na sudoperu, a koš je dva koraka dalje :cerek: ponekad ju ne diram iako se osjećam kao Tupelo kad ponedjeljkom ne ulašti posudice za sapun :o
Tupelo

Post 13 Mar 2012, 14:48

Lastan wrote:Ne trebaš. Opisala si kako se dolazi do dobrih kompromisa. :D
Nisam.
Naime, dobar je kompromis onaj u kojem oboje dobiju najviše što je moguće onoga što su željeli.
Kod nas će samo jedno dobiti točno ono što želi, a drugo će (zato što ima slabije argumente ili određenu "stvar" ne želi jako/nije mu toliko bitna/vidi da je drugome bitnija) u potpunosti odustati od onoga što je željelo.
Na ovakav način barem jedno od nas dobije što je htjelo.
Također, nisu ovo jako česte situacije i ne vodimo skor ovakvih odustajanja. Zapravo, trudimo se ne voditi ga. :o

vrrrlet » wrote:@Tupelo, ja sam shvatio :mirko:, ne dopuštate manjim razlikama među vama da nadvladaju veće sličnosti, zato te on niti ne tuče kada ti malo imaš malo nemaš hodnik u glavi.

Ali to me ne zanima, zanimaju me kompromisi. Tri kompromisa (bokte, kao tri praščića zvuči :cerek: ). Budi deder ljubazna i opiši nam te kompromise, slutim da ćemo se smijati, jako smijati. :D
Ti bi se meni samo smijao. :durica:
I prečesto spominješ kako bi me muž trebao mlatiti. :crying: :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 14:52

A.P. » wrote:
Pa da :zubo:
Dobro, meni ionako nije jasno zašto je ljudima zubna pasta važna, isto kao i spuštanje/dizanje daske, možda zato što to mediji propagiraju kao nešto strašno što ženama smeta pa ljudi podlegnu propagandi :mudri:
Jebe mi se za pastu. Mislim, ako netko tako istišće pastu, tko sam ja da ga idem tlačit i tlačit i jebat u mozak zbog jebenog stiska paste samo zato što nije takav kakvim JA želim da bude, ima milijarda važnijih stvari u odnosu i na svijetu, nek ju stišće kako hoće :ne zna:
Meni je super kad npr. ujutro sretnem posudu koja glumi kantu za smeće na sudoperu, a koš je dva koraka dalje :cerek: ponekad ju ne diram iako se osjećam kao Tupelo kad ponedjeljkom ne ulašti posudice za sapun :o

Blasfemija! Jesi ti luda? Ako stišće po sredini, kasnije je teže istiskivati, i opet moraš gurati pastu od dna prema vrhu. I ne samo to, nego ako je pasta u bojama na prugice, prugice će se pomiješati.

Osobno pastu i dasku koristim kao metafore, to su male pizdarije koje postaju velike jedino ako fali neke dubinske povezanosti između dvoje ljudi.

Mislim, sjetite sa samo što ste sve prihvaćali zato jer ste bili zatelebani, ili ste čak voljeli. :zubo: I sjetite se nekih razloga koji su izvučeni kao argument kad je očigledno ljubav otišla od vas.

Meni je spočitnuto bilo da sam prouzročio duševne boli kupovinom u Kauflandu. :rofl: Jer ona nikada nije voljela Kaufland. Ja sam volio činjenicu da je bio najbliži i među jeftinijima, ali zaboli me, mogao sam učiniti još tristo metara i otići u drugi lanac. Da je rekla. Valjda me nije htjela povrijediti... stati između Kaufija i mene. Kaufi i ja imamo dugo prijateljstvo, jednom sam tamo čak našao mrtvog miša.
karambol

Post 13 Mar 2012, 14:59

vrrrlet » wrote:

Mislim, sjetite sa samo što ste sve prihvaćali zato jer ste bili zatelebani, ili ste čak voljeli. :zubo: I sjetite se nekih razloga koji su izvučeni kao argument kad je očigledno ljubav otišla od vas.

.

Hm, daklem...ono što je dovoljno s rozim naočalama na nosu postaje previše kad ih skineš s nosa? :D
Almost Rosey

Post 13 Mar 2012, 14:59

vrrrlet » wrote:Blasfemija! Jesi ti luda? Ako stišće po sredini, kasnije je teže istiskivati, i opet moraš gurati pastu od dna prema vrhu. I ne samo to, nego ako je pasta u bojama na prugice, prugice će se pomiješati.
A ako je ona jeftina (bok Đepika :zubo: ), u plastičnoj tubi u koju može ući zrak, i ako ne istiskuješ po redu, u jednom ćeš trenutku čuti "pfrrrt!" i završiti sa zubnom pastom po faci, cipelama i ogledalu :facepalm:
A.P.
Cactus

Post 13 Mar 2012, 15:08

vrrrlet » wrote:Meni je spočitnuto bilo da sam prouzročio duševne boli kupovinom u Kauflandu. :rofl: Jer ona nikada nije voljela Kaufland.

Srećom, volim lidl.
Beau

Post 13 Mar 2012, 15:10

vrrrlet » wrote: Kaufi i ja imamo dugo prijateljstvo, jednom sam tamo čak našao mrtvog miša.
Ja mislila da ćeš reć da cugaš ispred Kauflanda. To bi bilo lijepo prijateljstvo.

Pastu započnem stiskat od sredine, naravno :o Kad je potreba, istišćem skroz od kraja prema vrhu i nikad nemam problema :ne zna: A na spuštenu dasku imam prigovora :kava:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 13 Mar 2012, 15:10

karambol » wrote:

Hm, daklem...ono što je dovoljno s rozim naočalama na nosu postaje previše kad ih skineš s nosa? :D
Je li onda dobra veze ona koja, kad skineš roza naočale, ništa ne vidiš?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
karambol

Post 13 Mar 2012, 15:14

ElliQuinn » wrote: Je li onda dobra veze ona koja, kad skineš roza naočale, ništa ne vidiš?
Zavisi ima li se što vidjeti... :misli:
  • Information