Pronađeno cjepivo za HIV?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Lastan

Post 30 Sep 2011, 00:37

Hekatonhir » wrote:Ne znam čemu se čudiš. Muškarci ne idu na redovite preglede ginekologu, za njih ne postoji papa-test. Ne znam je li se ijedan u mojoj bližoj ili daljoj okolini ikad uputio na Zvijezdu. Ikad.
Jedan se moj kolega bio uputio na testiranje. I to ono dobro staro bolno testiranje nakon kojega baš i nije mogao normalno hodati (danas navodno postoji daleko bezbolnija metoda).
Što ne bi bilo čudno da se na testiranje nije uputio prije prvog seksa. S curom koja je također bila djevica.

<umetni fejspalm po izboru>

Stitch
Head Honcho
Has thanked: 618 times
Been thanked: 958 times
Post 30 Sep 2011, 00:43

:rofl:

Nego... Baš i ne kužim što je bilo - uvukli su mu iglu kroz penis do prostate, na to misliš? To boli, da. Ali na HIV testiraš se tako da daš krv.

Ovo je na infekcije, ali samo kad ti prijeđu na prostatu. To je za popizdit. Pajdo se onesvijestio od pukog dodira.
Potpisi su za budale.
vrrrlet

Post 30 Sep 2011, 00:51

Lastan » wrote:Ma ne kažem ja da neće doći ništa novo – prije ili kasnije sigurno hoće – no vremena su se unekoliko promijenila.
Naime, naučeni smo na određene metode zaštite od boleština. Prevencija je (izvan zadrtih vjerskih krugova) razmjerno prihvaćena i uobičajena; jest da se ljudi lako odviknu, no zdravstvo nam je generalno ipak daleko bolje nego u vrijeme prije penicilina. Uostalom, i ovo je cjepivo preventivna mjera.
Lako za sidu, ali zamisli da dobiješ dijete s nekom koju ne voliš. Kondom vil nevr daj.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Melody

Post 30 Sep 2011, 01:21

Hekatonhir » wrote:Mah, izliječit ćemo sidu, doći će nešto drugo. To je neizbježno. Nekad je sifilis bio pošast. Od njega su jebači i jebačice naveliko umirali. Onda su otkrili penicilin pa je zločesta bakterija prestala biti problem.

Isti klinac s virusom.
Daleko od toga da sam stručnjak, no ne bih ja rekla da je isti kurac s virusom, jer evo ni gripi nismo odsjekli zlu glavu, kao ni raznim virozama, zaraznim hepatitisima i slično. They're there to stay, obviously. Barem zasad, a kako je ono sad već osporavani Albert govorio, zasad k'o i zauvijek, svejedno ti je ako zauvijek, ipak, nećeš živjeti :D

Bezveze mi sad održati onaj "guma glavu čuva" govor, od tog grme televizori i internetovi, ali fakat... barem danas ne bismo trebali imati izgovore.

Što se cjepiva tiče, ne bih skakala od radosti, neće ljudi baš jedni preko drugih ići cijepiti se.
Koliko će se promijeniti razgovori? Nikoliko. Promjenit će se marketing, pa nećemo imati replike o kondomima svaki put kad dva gay lika u nekom sitcomu pričaju o evenutualnom snošaju. Ljudi su oduvijek bili isti kad je seks u pitanju, pa će takvi i ostati.

Činjenica da živim u dobu u kojem me seks može ubiti, ili su me barem tako pokušali uvjeriti još prije puberteta, nije utjecala na moju (ne)konzervativnost :zubo:
Utjecala je na to da nisam nikad imala nezaštićen casual seks :ne zna: :D

Ono što mi je zanimljivo primijetiti je da su kampanje o sigurnom seksu uglavnom koncentrirane na mlađu populaciju, a zapravo je starija ta koja mnogo češće prakticira seksanje bez zaštite.
Hekatonhir » wrote:Nimalo. Htjeti se poševiti a ne imati kondom u džepu posve je realna situacija. Misliš da izlazim ševe radi? Ne, izlazim da se zabavim.

Nije mi se jednom dogodilo da upoznam nekoga pa se istu noć puknemo.
Da, vidiš, to je zgodno. Ako on nema, imam ja. Ako nemamo niti on niti ja, ic a dil brejker, hani :zubo:
Imaš izbor, uvijek ga imaš.
Doći do kondoma da bi se poseksao s osobom koju prvi put vidiš u životu tebi nema veze sa životom? :misli:
Hek, daj reci da zajebavaš :D
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 30 Sep 2011, 01:34

Hek, jebala te spontanost.
Ako nema kondoma ne jebeš. Nije da nema drugih opcija. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Melody

Post 30 Sep 2011, 01:41

Mene zanima šta je toliko nespontano u kondomu, odnosno traženju istog? Ono, fakat, pa ne glumimo u filmu, jebote :rofl:
Bios

Post 30 Sep 2011, 01:44

Ako ga ima ne pati spontanost, ako ga nema improviziraš. Kako god okreneš, spontano je. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 30 Sep 2011, 01:46

Koje su to opcije, Ajvi? Prosvijetli me. :D
Potpisi su za budale.
Melody

Post 30 Sep 2011, 01:49

Ajvi » wrote:Ako ga ima ne pati spontanost, ako ga nema improviziraš. Kako god okreneš, spontano je. :zubo:
E, pa o tome pričam. Ono, sad ćemo raditi seksualne aktivnosti, weeeeee. Nema tu ništa nespontano :cerek:
Stitch
Head Honcho
Post 30 Sep 2011, 01:50

Vi ne znate da se bolesti prenose i oralnim seksom? :D
Potpisi su za budale.
Melody

Post 30 Sep 2011, 01:53

Hekatonhir » wrote:Vi ne znate da se bolesti prenose i oralnim seksom? :D
Ovako čak i odokativno bi se reklo da itekako znamo :zubo:
Ozbiljno, veliki si ti momak, slipni jedan u novčanik, malo košta, zauzima malo mjesta, zlata vrijedi. :o
Opens up a whole new door. Whole new :D
Bios

Post 30 Sep 2011, 01:55

Hek tebi sve treba nacrtati. Pušiš, ližeš, prstom skližeš... Nije da se ne može.

Disklejmer (zar i ovdje):
Ne pričam o stalnim vezama, nego spontanim, došlo-mi-je seksovima.
Stitch
Head Honcho
Post 30 Sep 2011, 01:57

Ajvi » wrote:Hek tebi sve treba nacrtati. Pušiš, ližeš, prstom skližeš... Nije da se ne može.
Imam za tebe nekoliko novosti: hepatitis, sifilis, triper, genitalni herpes. Sve to dobiješ od preventivnih aktivnosti. ;)
Potpisi su za budale.
Bios

Post 30 Sep 2011, 02:08

Sretne li mene, imuna sam. Stvarno jesam. :D Jedna u milion.

Hepatitis možeš dobiti i kod zubara zbog nedovoljno steriliziranih alata.

Vjerojatnost zaraze spolnim putem se smanjuje upotrebom kondoma.

Daj, misli na mawu plawu koja će jednom ovo čitati.
Stitch
Head Honcho
Post 30 Sep 2011, 02:25

Ama, mislim na nju. I još više na tebe, koja misliš da si "drugim opcijama" išta postigla. Nisi. Isti ti je klinac.

Sretneš li zgodnog tipa, svejedno ti je što si ga triput poševila s kondomom a četvrti mu ga put popušila bez njega jer ste ih sve potrošili. O tome ti ja govorim. Oralni seks, igre i igrice - sve ti je to rizično.
Potpisi su za budale.
Ashtaroth

Post 30 Sep 2011, 08:54

Melody » wrote:
Ovako čak i odokativno bi se reklo da itekako znamo :zubo:
Ozbiljno, veliki si ti momak, slipni jedan u novčanik, malo košta, zauzima malo mjesta, zlata vrijedi. :o
Opens up a whole new door. Whole new :D
Kondom se ne bi trebao nositi u novčaniku, piše u uputama, jednom na fhru sam mislim ja pitala zašto, čak ni kuki nije iskopala, od tad uokolo pitam, doktore, ginekologe, ekipu u sex shopu - pa ili nisu čuli da se ne preporuča nositi u novčaniku ili nemaju pojma zašto.

Ja i dalje tražim taj zašto :rofl:

I da, bolesti se prenose i oralnim sexom, određeni rizik postoji.
Za HIV je, od nezaštićenih najopasniji - analni, pa klasični, pa oralni
Zaštita nije 100%, nikakva, Kondom samo smanjuje rizik na dosta niske razine.

No, hoćemo sad ono - ako želiš biti safe - za pušenje isto tako treba kondom, i za lizanje dental dam/gum kako god - smanjuje ono što je na samom tijelu alatki, no, opet, neke stvari se nalaze u korijenu što nije pokriveno kondomom (hpv na muškima, npr).
Usprkos tome, i dalje kondom smanji vjerojatnost zaraze.

Dakle, kad god možeš, da, uzmi i tjeraj se na to da uzmeš, i da, uzmi i za oralni.

Mislim da svatko od nas treba imati onaj stav: ja biram razinu zaštite i kontracepcije i ne može me se nagovoriti na nižu. (ni ucjeniti)
Ako oboje drže do svog stava, uzima se minimum, i ako to znači - drkat jedno pored drugog - ok, ako to znači trčati do benzinske - ok, a ako to znači 'poševit ćemo se s kondomom i ona je još na pilulalama' - opet ok.

Ako te već ponese trenutak i odigraš ruski rulet, budimo fair i recimo da je to bilo prilično svjesno odricanje od vlastite kontrole (a ne nikakvo 'nisam znao što radim'), onda je mudro - napraviti test nakon toga. Za hiv treba 3 mjeseca, postoji test na slinu i rezultat je tu u roku 30 minuta.
Iz krvi se može čekati do tjedan dana.
I besplatno je, u Zaraznoj, Zagreb, a ima na netu i lokacija za druge gradove.

Nekako, s vremenom, mi se svijest digla, pooštrili stavovi. Jednom možda budem nekog odvukla u spomenutu zgradu i natjerala da se testira preda mnom :rofl:

Dok ne eskalira u te mjere, neka mješavina zaštite, povjerenja (po viđenom rezultatu), ruleta + testiranje nakon ruleta (ono, ne mogu garantirati da se neće dogoditi, ali znam da je u planu takve stvari svesti na minimum).

Ona priča 'ja ti vjerujem da si mudro birao partnere, i da se ne krećeš u TAKVIM krugovima' mi je bullshit :D
Smatram da ne postoje 'takvi krugovi'. Povjerenje i mudrost u biranju partnera te ne štiti od bivših tih istih partnera i neznanja o vlastitom zdravstvenom stanju.

Kad se ševiš s nekim, ševio si se sa svim njegovim/njenim ex. Lančano je. Ako netko u toj strukturi nije svjestan npr HIVa ili HPVa, a prenese ga dalje, a sve 'pouzdani ljudi' i nikome ne padne na pamet nabaciti testiranje - stvar ima veliku šansu da se širi uokolo.

Jedino čemu zapravo možemo vjerovati je - vlastiti test i on nam kaže da je ono do prije 3 mjeseca bilo ok.
Svi ostali mogu imati 'rupu' u sjećanju. Ne bi me čudilo da ljudi krenu muljati da su se testirali, ako skuže da tebi to nešto znači :ne zna:
Ono, mislim da jednostavno, dok osoba ne izađe iz te zgrade sa 'friško pečenim papirom' i preda ti ga u ruke - sve ostalo treba uzeti za zrnom soli i paziti.
schmokljan

Post 30 Sep 2011, 09:36

Hekatonhire, vidiš ti taj vrli novi svijet, još ćeš biti proglašen odgovornim za porast spolnih bolesti, a, koliko vidim, ti živiš gotovo isposničkim životom.
Pješčana

Post 30 Sep 2011, 09:37

Hekatonhir » wrote:Nimalo. Htjeti se poševiti a ne imati kondom u džepu posve je realna situacija. Misliš da izlazim ševe radi? Ne, izlazim da se zabavim.

Nije mi se jednom dogodilo da upoznam nekoga pa se istu noć puknemo.
mda.
meni očito sex nije toliko spontan da se pojebem bez kondoma s nekim kog tu večer upoznam.
ako sam zbog tog čudna/konzervativna/nespontana- može. jesam.
jednako mi je spontano sex s nekim tko je u vezi(s trećom osobom), negdje se valjda uključi mozak pa sexa ne bude.
htjeti se poševiti bez kondoma udžepu je realna situacija. otići do konzuma, benzinske, čega već, ne seksat se tu večer, je isto realna situacija
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
jevgenija

Post 30 Sep 2011, 10:14

Hekatonhir » wrote:Ama, mislim na nju. I još više na tebe, koja misliš da si "drugim opcijama" išta postigla. Nisi. Isti ti je klinac.

Sretneš li zgodnog tipa, svejedno ti je što si ga triput poševila s kondomom a četvrti mu ga put popušila bez njega jer ste ih sve potrošili. O tome ti ja govorim. Oralni seks, igre i igrice - sve ti je to rizično.
Aj molim te pročitaj nešto o statistikama prijenosa STD-s vaginalnim/analnim nezaštićenim odnosom i usporednu statistiku "ostalih načina" pa onda piši ovakve stvari :facepalm:
Trenje unutar rodnice/guze je za oba partnera mnogo jače, mikroranice se otvaraju valjda milijardu puta češće nego kod oralnog seksa, i direktnim trenjem se zaraza širi putem krvi, vrlo izravno i vrlo direktno.

Je, postoji mogućnost i kod oralnog seksa, i je, bilo bi idealno pripaziti i tad, ali STD-s se prenose prvenstveno krvlju, i najčešće kod analnog/vaginalnog odnosa, iz gore objašnjenih razloga.

Mislim, možeš ti sebi umirivati savjest, ali ne iz pozicije autoriteta. Sori bat jebiga.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Stitch
Head Honcho
Post 30 Sep 2011, 12:04

Ashtaroth » wrote:
(...)
Jedino čemu zapravo možemo vjerovati je - vlastiti test i on nam kaže da je ono do prije 3 mjeseca bilo ok.
Svi ostali mogu imati 'rupu' u sjećanju. Ne bi me čudilo da ljudi krenu muljati da su se testirali, ako skuže da tebi to nešto znači :ne zna:
Ono, mislim da jednostavno, dok osoba ne izađe iz te zgrade sa 'friško pečenim papirom' i preda ti ga u ruke - sve ostalo treba uzeti za zrnom soli i paziti.
Pa ljudi lažu, to je aksiom. Ali možete se testirati zajedno. Tako riješiš i problem nepovjerenja, i problem nelagode, i problem logistike (ono, ne znam gdje je to, daleko mi, nemam vremena i slične stvari).
jevgenija wrote:Aj molim te pročitaj nešto o statistikama prijenosa STD-s vaginalnim/analnim nezaštićenim odnosom i usporednu statistiku "ostalih načina" pa onda piši ovakve stvari :facepalm:
Jest, statistika je jako bitna nekome tko se zarazi. Petnaest posto zaraženih dobije sifilis oralnim seksom, barem prema američkim podacima. To ti je troje ljudi na dvadeset njih. A sifilis je u grupi gdje "teško može doći do zaraze". Uopće ne mogu vjerovati da pišeš "takve stvari".

Pročitaj ono što je napisala Ash. I ono što sam napisao ja. Hepatitis, sifilis, triper, genitalni herpes, HIV. Klamidija također, gljivice ne moram ni spominjati. Nećeš umrijeti, ali da su ugodne - nisu.
jevgenija wrote:Trenje unutar rodnice/guze je za oba partnera mnogo jače, mikroranice se otvaraju valjda milijardu puta češće nego kod oralnog seksa, i direktnim trenjem se zaraza širi putem krvi, vrlo izravno i vrlo direktno.

Je, postoji mogućnost i kod oralnog seksa, i je, bilo bi idealno pripaziti i tad, ali STD-s se prenose prvenstveno krvlju, i najčešće kod analnog/vaginalnog odnosa, iz gore objašnjenih razloga.
Ponajprije krvlju ne znači i samo krvlju. Sjeme, vaginalna sluz, čak i poljubac ili dodir. Žao mi je što te moram razočarati, ali samo su tri vrste sigurnog seksa: telefonski, virtualni i masturbacija. Seks s kondomom to nije. On smanjuje rizik, to je neupitno, ali tvrditi da je siguran - glupost je. Kad se već pozivamo na klinke koje mogu ovo pročitati, to treba jasno i glasno reći.
Potpisi su za budale.
Melody

Post 30 Sep 2011, 12:10

A ono, ja kažem da je puno pametnije nositi kondom, nego dizati paniku. Živjeti kao da iza ugla sjedi neki virus i čeka nas. Ja to ne želim.
A priče o tome kako "ništa nije 100%" u svojoj su relativizaciji posve beskorisne. Da, statistike su neumoljive - oralcem možeš dobiti hrpu boleština. Bilo bi uputno štititi se i tada. Ali jevgenija je u pravu. Statistike isto tako neumoljivo pokazuju da je penetracija sto posto rizičan odnos, i to upravo zbog svih navedenih razloga, kad je u pitanju AIDS.

Ne bih ja rekla da optužujem Heka za širenje bilo čega, kako veli šmokljan :D
Iz ovog što pričam može se, eventualno, iščitati činjenica da apelujem na njegov odnos prema samom sebi. Jer, njegove partnerice su također osobe za sebe i mogu same birati hoće li se štititi ili ne, i na koji način. To je sve.

Ljudi kondom shvaćaju kao optužbu, meni je to nevjerovatno :D

Relativizirati kondom kao zaštitno sredstvo je u najmanju ruku blesavo, jer samo treba probati zamisliti svijet bez njega.
Stitch
Head Honcho
Post 30 Sep 2011, 12:17

schmokljan » wrote:Hekatonhire, vidiš ti taj vrli novi svijet, još ćeš biti proglašen odgovornim za porast spolnih bolesti, a, koliko vidim, ti živiš gotovo isposničkim životom.
Ma nije problem isposnički život, a nisu bogme ni optužbe. Problem je isticati oralni seks kao siguran nadomjestak - ili sigurniji nadomjestak - za ševu bez kondoma. Jer on to nije. Nipošto.
Melody wrote:(...) Ljudi kondom shvaćaju kao optužbu, meni je to nevjerovatno :D

Relativizirati kondom kao zaštitno sredstvo je u najmanju ruku blesavo, jer samo treba probati zamisliti svijet bez njega.
Pa ne relativiziram ga u smislu da je nekoristan - nigdje to nisam rekao. Dapače, koristan je. Ali ne jamči ti zdravlje.

Zdravlje ti jamči samo apstinencija. A ne oralni seks kao surogat za pijanu ševu bez njega.
Potpisi su za budale.
jevgenija

Post 30 Sep 2011, 12:21

Nigdje nisam napisala da je seks s kondomom siguran seks. Napisala sam da je vaginalni/analni seks bez kondoma neodgovoran i puno, puno rizičniji od oralnog i tak tih seksova.
Relativiziranje oko tih stvari je opasno, štetno i neodgovorno, a po mom mišljenju bi trebalo biti i protuzakonito ukoliko je jedan od partnera bolestan a inzistira na nekorištenju kondoma, bez obzira na to zna li ili ne zna da je bolestan. Svakom odraslom čovjeku koji zna čitati je jasno (ili bi trebalo biti) kakvom riziku izlaže i sebe i partnera.

Inače, HPV jest smrtonosan za žene, zato se frajerima tako lako zajebavat bez kondoma, a informirano žensko se s tim "neopasnim" bolestima itekako "opterećuje". Nije bolan, ali apsolutno nije bezopasan, a rizici se upotrebom kondoma jako, jako, JAKO smanjuju.

Da, naravno da mislim na određene tipove HPVa, da opet ne bi bilo skakanja na stražnje noge.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Stitch
Head Honcho
Post 30 Sep 2011, 12:27

jevgenija » wrote:(...) Nigdje nisam napisala da je seks s kondomom siguran seks. Napisala sam da je vaginalni/analni seks bez kondoma neodgovoran i puno, puno rizičniji od oralnog i tak tih seksova.
Relativiziranje oko tih stvari je opasno, štetno i neodgovorno, a po mom mišljenju bi trebalo biti i protuzakonito ukoliko je jedan od partnera bolestan a inzistira na nekorištenju kondoma, bez obzira na to zna li ili ne zna da je bolestan.
Apsolutno, to je za zatvorsku kaznu.

Nego, vratit ću se na ono prije - nešto sam zaboravio. Ja recimo svaku svoju partnericu poližem. Svaku. Volim to. Nema teorije da mi žensko dođe u krevet a da to ne napravim. Tu sam ko tele - odmah glavom među noge. :zubo:

Što meni znači ševa s kondomom, molim te? S takvim pristupom, pomaže mi jedino sreća.

A lizati neću prestati. Ni zbog čega. Taman da sutra umrem. Jebeš seks bez toga.
Potpisi su za budale.
Melody

Post 30 Sep 2011, 12:29

Hekatonhir wrote:
Pa ne relativiziram ga u smislu da je nekoristan - nigdje to nisam rekao. Dapače, koristan je. Ali ne jamči ti zdravlje.

Zdravlje ti jamči samo apstinencija. A ne oralni seks kao surogat za pijanu ševu bez njega.
Pa, meni je to upravo nevjerovatno - one koji se zalažu za kondom se obično optužuje za paranoju, još nam uz sve to govoriš da to nema veze sa životom, a istovremeno neupotrebu kondoma prilikom penetracije izjednačavaš s neupotrebom kondoma prilikom drugih seksualnih kontakata, kad je u pitanju prenos HIV-a.

Mislim da su krajnosti - jebat ću bez kondoma jer ništa nije sto posto, ili neću jebat nikako jer je jedino to sto posto - te koje nemaju veze sa životom.

Tako su, naime, znanstvenici i sociolozi uspjeli konačno osporiti termin "rizičnih skupina" i uveli termin "rizičnog ponašanja". To je pokazalo (osim što je jedva skinulo stigmu s određenih skupina ljudi, ako uopće i jeste do dana današnjeg) kako se i najkonzervativniji ljudi prilikom rizičnog ponašanja mogu ugroziti. I da su to u jednakoj mjeri skloni napraviti kao i promiskuitetni. Konzervativnost nema veze sa odgovornošću.

A ja ću, ako sam već u situaciji seksati se, radije imati preko 90% siguran seks nego onaj koji je rizičan sto posto. Zato jednostavno ne razumijem kakvo ti je opravdanje za nezaštićeni seks nakon apstinencije, to što je kondom samo 98 posto siguran prilikom idealne upotrebe, a 80-97 posto prilikom jako traljave upotrebe? :zubo:
  • Information