Mračna strana?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
karambol

Post 27 Mar 2012, 10:01

Morticia » wrote:
:rofl: :rofl:

Nećeš, ti nisi zaslužio. :raspa:
Zasad. :E

Samo mi je čudno što je u tome tebi toliko čudno?
Pa pogledaj oko sebe, čini li ti se uistinu da su ti koji varaju sretni ljudi?
Mislim, barem u tim svojim jadnim i polovičnim odnosima koje održavaju s mužem, ljubavnikom, sobom.
Ništa mi na ovom svijetu nije čudno. Dugo sam tu prisutan i svuda sam bio te svašta vidio i doživio. No, najčudnije i ono što me, zaista, uvijek iznova intrigira su ljudi i njihovi odnosi. Motivi koji ih pokreću na sve što rade i podražaji koji proizvode emocije.
Možda sam pretjerao s uvriježenim nazivom koji nije, očito, tako uvriježen, ali mi se učinio dosta često korištenim. Mračna strana. Pitao sam se zbog čega se koristi tako ružan naziv za nešto što bi trebalo biti lijepo ili barem put ka nečemu lijepom, u svojoj konačnici.
Ne varaju uvijek duboko nesretni već i oni kojima je dosadno, koji su se uvjerili kako im je dosadno i bezizlazno, predvidljivo i žabokrečinasto u njihovoj vezi... Jasno, sto ljudi - sto razloga, tristotinjak zubića.... :D
Čudno mi je da se netko od 3-4 banke, s djecom, u nekakvoj "normalno-dosadnoj" vezi odluči svoj korak ka promjeni u vlastitom životu (a to svakako je kad tražiš nekoga i nađeš ga) nazivati prelaskom na mračnu stranu. Umjesto na svjetliju, ne? Ideš tamo gdje će ti biti bolje, ljepše, gdje si sretniji/a, gdje se konačno stvorio tvoj soulmate i ti kaj...?
Pa, reci - bok, zbogom, doviđenja, adio...a ne zdvajati nad situacijom i nabijati si mračnu stranu ma nos kao neko kajanje...? Ha?

nodens

Post 27 Mar 2012, 10:09

BoDerek » wrote: Mračno bi trebalo biti to što se sam sebi gadiš zbog toga što radiš, koliko god uživao u samom činu preljuba. Jer užitak ne traje dugo, a ostatak vremena je rezervirano za laganja, muljanje, grižnju savjesti i tako svašta mračnoga :o
Ja mislim da ovo gore uopće nije nužno, ljudi su dosjetljivi i teoretski im je moguće izmisliti okvir unutar kojega to nije ništa poebno loše. Uostalom, pa imamo (najmanje) jednog takvog ovdje na forumu, čudno kako vam nije neugodno ovako pričati zbog njega. :ne zna:

Meni je tu ipak mnogo interesantnija današnja društvena shizofrenija i prozirna izmotavanja. :zubo: Navodno - 'problem' s preljubom proizlazi iz laganja? How yes no, LOL. Da je problem s preljubom SAMO u laganju, onda nitko ne bi imao ništa protiv da bude u posve otvorenoj vezi. Nije lijepo da ti lažem? Pa OK, nema problema, sve ću ti priznat. :rofl: No, ako sve lijepo priznam, onda u čemu je točno problem, ako i dalje želim biti s tobom (između ostalog? :E )

Stvar je u tome da uopće nije problem u laganju, nego je činjenica laganja pokazatelj da je čovjeku jasno da *radi* nešto 'pogrešno'. E sad, zašto je 'pogrešno' - to je već pitanje za debatu, i nekako nisam uvjeren da 100% liberalni svjetonazor ima ikakvo suvislo objašnjenje zašto je to 'loše'. :zubo: No ovo laganje je, rekoh, čisto izmotavanje, brkanje uzroka i posljedica.
Beau

Post 27 Mar 2012, 10:16

nodens » wrote:
Ja mislim da ovo gore uopće nije nužno, ljudi su dosjetljivi i teoretski im je moguće izmisliti okvir unutar kojega to nije ništa poebno loše. Uostalom, pa imamo (najmanje) jednog takvog ovdje na forumu, čudno kako vam nije neugodno ovako pričati zbog njega. :ne zna:
Naravno da nije nužno, i mnogi se ne osjećaju uopće loše varajući. Ali ja sam tražila možebitne razloge zbog čega bi se to nazivalo mračnom stranom. Nekima to zbilja je mračna strana. Zbog razloga koje sam navela.
Meni je tu ipak mnogo interesantnija današnja društvena shizofrenija i prozirna izmotavanja. :zubo: Navodno - 'problem' s preljubom proizlazi iz laganja? How yes no, LOL. Da je problem s preljubom SAMO u laganju, onda nitko ne bi imao ništa protiv da bude u posve otvorenoj vezi. Nije lijepo da ti lažem? Pa OK, nema problema, sve ću ti priznat. :rofl: No, ako sve lijepo priznam, onda u čemu je točno problem, ako i dalje želim biti s tobom (između ostalog? :E )

Stvar je u tome da uopće nije problem u laganju, nego je činjenica laganja pokazatelj da je čovjeku jasno da *radi* nešto 'pogrešno'. E sad, zašto je 'pogrešno' - to je već pitanje za debatu, i nekako nisam uvjeren da 100% liberalni svjetonazor ima ikakvo suvislo objašnjenje zašto je to 'loše'. :zubo: No ovo laganje je, rekoh, čisto izmotavanje, brkanje uzroka i posljedica.
Slažem se. Pogrešno je jer zna da će taj preljub jako, jako povrijediti osobu do koje mu je stalo, te da će ga ta osoba smatrati gadom i zbog toga mu činiti gadne stvari i time mu kvariti put ka sreći.
To u slučaju da želi ostaviti partnera i ići preljubniku/ici.
nodens

Post 27 Mar 2012, 10:19

baja » wrote:iskreno, prvi put čujem za ovaj pojam pa tako ne znam da je uvriježen
svejedno ne kužim što je lijepo u laganju svom partneru (čak i ako preljub, kao povod laganju, stavimo na stranu)
Evo lijepog primjera. :zubo:

Ne vidim ni ja što je 'lijepo' u LAGANJU partneru - ali ja bih ipak rekao da je laganje posljedica, a ne uzrok problema. Jer da je laganje 'teža' stvar od preljuba, pa onda nitko ne bi *lagao* zato da prikrije *preljub*. To bi bilo kao da ukradeš žvaku u trgovini, pa onda te vidi trgovkinja i onda je ti ucmekaš da ukloniš svjedoka te grdne pljačke. :rofl: Tako meni zvuči kad netko 'laganje' smatra onim najvažnijim problemom u preljubu.

Uostalom, pa samo se pitaj: da me moj muž/dečko 'vara' - ali da mi sve uredno ispriča, bi li bilo problema s tim? Ako ne bi, onda imaš point da je laganje problem; ali ako i dalje bi, onda lažeš sama sebi s tom teorijom. :raspa:
Morticia

Post 27 Mar 2012, 10:22

Nodense, da mi on to prizna onda mi ostavlja pravo na izbor želim li ja biti u vezi s njim dok je on u vezi s još nekim.

Meni je potpuno jasno kamo ti ciljaš, ali je to toliko blesavo da mi se uopće ne ulazi u tu raspravu.
Zašto ljude boli kada ih partner vara?
Zato što smo egoisti i želimo vjerovati da smo dostatni, barem onda kad jesmo.

Još nešto? :raspa:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nodens

Post 27 Mar 2012, 10:23

BoDerek » wrote:Slažem se. Pogrešno je jer zna da će taj preljub jako, jako povrijediti osobu do koje mu je stalo, te da će ga ta osoba smatrati gadom i zbog toga mu činiti gadne stvari i time mu kvariti put ka sreći.

Čekaj, povrijedit će AKO želi ostaviti partnera?

No, ako ne želi, nego ono - it's just sex, didn't mean anything - onda je sve u redu? :misli: :zubo: Pa u biti da, povijesno gledano žene to i jesu tolerirale, svakakvo muževljevo varanje ili kurvanje... nekak' mi se čini da je to muškarcima oduvijek bilo teže prihvatiti pa su zato žene bile mnogo diskretnije. :zubo:
baja

Post 27 Mar 2012, 10:29

nodens » wrote:
Ne vidim ni ja što je 'lijepo' u LAGANJU partneru - ali ja bih ipak rekao da je laganje posljedica, a ne uzrok problema. Jer da je laganje 'teža' stvar od preljuba, pa onda nitko ne bi *lagao* zato da prikrije *preljub*. To bi bilo kao da ukradeš žvaku u trgovini, pa onda te vidi trgovkinja i onda je ti ucmekaš da ukloniš svjedoka te grdne pljačke. :rofl: Tako meni zvuči kad netko 'laganje' smatra onim najvažnijim problemom u preljubu.
i laganje i preljub su posljedica poremećenih odnosa
tako da se slažem da je uzrok nešto treće
no, dok je preljub izravan odnos s ljubavnikom/com, laganje je izravan odnos s partnerom/icom
u tom smislu, nevažno (mi) je zbog čega laže
Beta ženka

Post 27 Mar 2012, 10:30

karambol » wrote:
Pitao sam se zbog čega se koristi tako ružan naziv za nešto što bi trebalo biti lijepo ili barem put ka nečemu lijepom, u svojoj konačnici.
Tom logikom - pa ne vidi niti serijski ubojica ili silovatelj ništa loše, i oni uživaju u svojem činu.
Image

Mislim, sve ok ako je tebi drago da te partnerica vara - ipak se pretpostavlja da nam je bitna partnerova sreća.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
nodens

Post 27 Mar 2012, 10:30

Morticia » wrote:Nodense, da mi on to prizna onda mi ostavlja pravo na izbor želim li ja biti u vezi s njim dok je on u vezi s još nekim.
Opet se izmotavaš, naravno da je zgodno imati izbor, ali mene zanima ŠTO bi odlučila. :zubo:

Jer, ako bi odlučila otići, to znači da nije 'problem' bio u nekakvom famoznom 'laganju', nego u nečemu drugom, što dolje lijepo priznaš, u biti. Hvala ti na tome. :cerek:

Morticia » wrote:Zašto ljude boli kada ih partner vara?
Zato što smo egoisti i želimo vjerovati da smo dostatni, barem onda kad jesmo.

Još nešto? :raspa:
Pa još samo nešto - jesi li svjesna koliko shizofreno zvuči da želiš zbog egoizma vjerovati da si 'dostatna', bar u nekom periodu... ako si već X puta spoznala da NISI nekome 'dostatna'? Jbt, lakše mi je shvatiti Emericzyja i njegovu 'nužnost laganja', nego to gore. :ne zna:
ombia

Post 27 Mar 2012, 10:32

karambol » wrote:
Ma, jasno mi je to, ali mi nije jasno - zašto? Zašto zavaravanje, varanje sebe i činjenje partnera budalom, zašto mrvice...?
Čemu igra skrivača? Hormoni, midlife crisis?
Kakvo cudjenje. Imas hrpu ljudi koji imaju kredite na petsto godina, djecu, psa, vikendicu i lakse im je pojebati nesto sa strane nego sve to rasciscavati.
Nekome je to opet sport i to opetovani. Znaci nije mu lose u braku, barem ne toliko lose da se rastaje.
Nekome je nesto deseto.
Cekam Em-a. :E

K tome ovo o mracnoj strani nisam citala bas a citala sam i sudjelovala par godina na slicnim temama.

Ako te zaista zanimaju odgovori, izmedju ostalog citaj postove od Em-a na ZUD-u. :) Ima par tema.

I jos, oni koji varaju, varaju jer im je gust. Mislim nisu sadomazohisti. Druga je stvar sto ih netko mozda takvima sa strane vidi.
A nekad lazu iz prakticnih razloga i jebe im se za jos supruznika.
Morticia

Post 27 Mar 2012, 10:33

Tko ti je rekao da sam ja to spoznala? :confused:

Koliko ja znam, svim svojim muškarcima do sad sam bila dostatna. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
karambol

Post 27 Mar 2012, 10:36

BoDerek » wrote: Naravno da nije nužno, i mnogi se ne osjećaju uopće loše varajući. Ali ja sam tražila možebitne razloge zbog čega bi se to nazivalo mračnom stranom. Nekima to zbilja je mračna strana. Zbog razloga koje sam navela.

Slažem se. Pogrešno je jer zna da će taj preljub jako, jako povrijediti osobu do koje mu je stalo, te da će ga ta osoba smatrati gadom i zbog toga mu činiti gadne stvari i time mu kvariti put ka sreći.
Uglavnom se činjenje preljuba tumači nekim pogrešnim postavkama zakonite veze. Dosada, zamor, partner se pretvorio u suputnika u istom kupeu koji čita novine i ne prdi, nezaintersiranost, manjak pažnje, lijenost pa do ekstremnijih nasilnika/ca svakojakih oblika.
Onda se dešava reakcija onoga tko čini preljub tako da traži i nađe nekoga tko pruža sve ono što doma nije pruženo. Čitanje iz duše kroz oči, produkcija leptirića ili bumbara u trbusima, bacanje u zrak i dočekivanje na ruke, strastveni sms-i i mailovi, vatrene priče i intergalaktičko razumijevanje s obje strane. Dijele se problemi i savršeno se razumiju. Netko želi samo skinuti gaće, a netko se zaljubi kao nekada sa 16 godina...Motivi su različiti, ali veza se konzumira. Uglavnom poskrivećki i, uglavnom, naivno vjerujući da se prema van ništa ne vidi.
I onda su dva rješenja ponuđena. Prvo, to je zajebancija i oboje su svjesni šarene laže koju si nude, ali guraju vrč dok se ne razbije. Rijetko se odustaje. Dok nekome ne postane suviše opasno ili dok se ne uvide stvarne osobine "savršenog/e" i skinu roza naočale.
Drugo, ide se s namjerom da se realizira "novi" život i traži se način kako to učiniti.
U prvom slučaju,mračna strana mi je, donekle, jasna. Sereš, muljaš, lažeš, skrivaš se, radiš idiota od partnera do kojega ti je "stalo", a za drugi slučaj - mislim da bi bilo lijepo reći - prekini, isprazni, odlazim. Može dogovor ili dvoboj?
nodens

Post 27 Mar 2012, 10:36

Beta ženka » wrote: Tom logikom - pa ne vidi niti serijski ubojica ili silovatelj ništa loše, i oni uživaju u svojem činu.
Mislim da bi meni bilo nekak' primjerenije uspoređivati seks i ubijanje, takva mi je reputacija. :raspa:

Ali čudi me da se tebi to omaklo, zar nije seks nešto divno :rofl:

Je l' ti osjećaš bol u duši kad tvoj partner liže sladoled kojeg mu nisi ti kupila? :rofl:

baja » wrote: i laganje i preljub su posljedica poremećenih odnosa
tako da se slažem da je uzrok nešto treće
no, dok je preljub izravan odnos s ljubavnikom/com, laganje je izravan odnos s partnerom/icom
u tom smislu, nevažno (mi) je zbog čega laže
Doslovno nevažno? Računaš tu i tzv. 'bijele laži'? :zubo:

I drugo, tema je preljub; laganje nije nužno za preljub. Opet kažem - ako je laganje 'glavni' problem, to bi značilo da ukoliko se o preljubu uredno obavijesti partnera, onda bi taj partner valjda trebao reć - ah, ok, super. I je l' bilo lijepo? :rofl: Ili, kad sljedeći put ide na službeni put, onda mu kažeš - e, i ugodno se provedi i pojebi neku mladu koku (/nađi si nekog obdarenog crnca)... uživaj, dragi/a. :rofl:
Beau

Post 27 Mar 2012, 10:42

nodens » wrote:

Čekaj, povrijedit će AKO želi ostaviti partnera?

No, ako ne želi, nego ono - it's just sex, didn't mean anything - onda je sve u redu? :misli: :zubo: Pa u biti da, povijesno gledano žene to i jesu tolerirale, svakakvo muževljevo varanje ili kurvanje... nekak' mi se čini da je to muškarcima oduvijek bilo teže prihvatiti pa su zato žene bile mnogo diskretnije. :zubo:
Ne, krivo si me skužio.
Zanemari rečenicu 'U slučaju da želi ostavit partnera'. Čitaj bez nje.
Rečenicu sam dodala jer u situacijama gdje preljubnik želi ostati u svojoj vezi, razlog laganja nije: partner će mu kvariti put ka sreći. Nego je razlog laganja: partner će me ostaviti, a to ne želim.
baja

Post 27 Mar 2012, 10:42

nodens » wrote:
I drugo, tema je preljub; laganje nije nužno za preljub.
da nema laži ne bi bilo ni preljuba
radilo bi se o (dogovorenom) otvorenom odnosu
nodens

Post 27 Mar 2012, 10:43

Morticia » wrote:Tko ti je rekao da sam ja to spoznala? :confused:

Koliko ja znam, svim svojim muškarcima do sad sam bila dostatna. :ne zna:
Hoćeš reći da tebe nitko još nije ostavio, nego uvijek ti ostavljaš? :cerek: Ili nešto ne funkcionira u mom hmm logičkom aparatu.

Rekoh, takav oblik partikularnog egoizma mi je nekak' nejasan... pa me intrigira kakva je geneza dotičnog i na koji način se održava... kakvim baterijama se puni. Misteriozno je sve to... kao što karambol kaže.
karambol

Post 27 Mar 2012, 10:43

Beta ženka » wrote:

Mislim, sve ok ako je tebi drago da te partnerica vara - ipak se pretpostavlja da nam je bitna partnerova sreća.
Naravno, ako nekoga zaista voliš - pusti ga. :)
Beta ženka

Post 27 Mar 2012, 10:46

karambol » wrote:
Naravno, ako nekoga zaista voliš - pusti ga. :)
A što ako on hoće ostati s tobom, a nastaviti i "prelaziti na mračnu stranu"?
Uostalom, ako ga pustiš - nema niti preljuba.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Morticia

Post 27 Mar 2012, 10:46

nodens » wrote:
Hoćeš reći da tebe nitko još nije ostavio, nego uvijek ti ostavljaš? :cerek: Ili nešto ne funkcionira u mom hmm logičkom aparatu.

Rekoh, takav oblik partikularnog egoizma mi je nekak' nejasan... pa me intrigira kakva je geneza dotičnog i na koji način se održava... kakvim baterijama se puni. Misteriozno je sve to... kao što karambol kaže.
Ostavljena sam jednom do sad. :giggle:
I što, to što jednome nisam bila dostatna u trenutku kad nam je veza otišla u kurac bi me nužno trebalo uvjeriti da neću biti nikad nikome drugom? :zubo:

Logika ti je malo... Khm. Nahero.
nodens

Post 27 Mar 2012, 10:49

BoDerek » wrote: Rečenicu sam dodala jer u situacijama gdje preljubnik želi ostati u svojoj vezi, razlog laganja nije: partner će mu kvariti put ka sreći. Nego je razlog laganja: partner će me ostaviti, a to ne želim.
Pa da. A ako partner misli da ćeš ga ostaviti, vjerojatno to ima i neke podloge, nije valjda zabrijao bez veze.

baja » wrote: da nema laži ne bi bilo ni preljuba
radilo bi se o (dogovorenom) otvorenom odnosu
To je semantika. :cerek: Suština je ista: partner se seksa s nekim drugim. Oni kojima je to prihvatljivo to nazovu 'otvorena veza', a oni kojima nije, nazovu to 'preljub'. Činjenica 'laganja' je tu sporedna, jer rekoh, da je upravo laganje 'glavni' problem, onda bi sve veze bile otvorene i čiča miča. Ergo, laganje je posljedica, a ne 'uzrok' problema.
Beau

Post 27 Mar 2012, 10:53

nodens » wrote:
Pa da. A ako partner misli da ćeš ga ostaviti, vjerojatno to ima i neke podloge, nije valjda zabrijao bez veze.
Oprosti, izgubila sam se :o
Prekompliciran si za mene :cerek:
karambol

Beta ženka » wrote:
A što ako on hoće ostati s tobom, a nastaviti i "prelaziti na mračnu stranu"?
Uostalom, ako ga pustiš - nema niti preljuba.
Pusti ga ne znači odvezati mu lanac i osloboditi ga da može kamo hoće već znači pustiti mu na volju da radi što hoće i kako hoće ne ograničavajući ga/nju nametanjem svojih želja i volje. Onako, svemirski kristalno slobodno jasno - zna da ima tvoju ljubav, ali je ti ničim ne sputavaš. Ti si izvor gdje uvijek može doći i uvijek ima vode za napiti se... Pjesnički, ne? :D
nodens

Morticia » wrote:Ostavljena sam jednom do sad. :giggle:
I što, to što jednome nisam bila dostatna u trenutku kad nam je veza otišla u kurac bi me nužno trebalo uvjeriti da neću biti nikad nikome drugom? :zubo:

Logika ti je malo... Khm. Nahero.
Bit će ipak da se razilazimo oko pojma 'dostatna'.

Još bih mogao shvatiti da kažeš, u svakom trenutku, da SADA vjeruješ da si (sadašnjem) dostatna; no ako kažeš da si *bivšima* bila 'dostatna', to je meni nekako vrlo čudna terminologija. Mislim, pa teoretski bi onda neki hipotetski Casanova koja je imao tisuću žena, ali nikad nije bio s dvije odjednom - mogao reći da mu je svaka od tih 1000 bila 'dostatna' - dok je bio s njom. :zubo: Zvuči li to tebi kao logična terminologija?
baja

Post 27 Mar 2012, 10:54

nodens » wrote: To je semantika. :cerek: Suština je ista: partner se seksa s nekim drugim. Oni kojima je to prihvatljivo to nazovu 'otvorena veza', a oni kojima nije, nazovu to 'preljub'. Činjenica 'laganja' je tu sporedna, jer rekoh, da je upravo laganje 'glavni' problem, onda bi sve veze bile otvorene i čiča miča. Ergo, laganje je posljedica, a ne 'uzrok' problema.
al' ga ti voliš drviti ...
s boldanim smo se već složili, zar ne?
ne radi se o tome da je jednima prihvatljivo, a drugima ne nego o tome da su se neki partneri u stanju dogovoriti, a da si drugi lažu
blaze

Post 27 Mar 2012, 10:55

karambol » wrote:Mnogo puta sam u pričama i ispovjedima preljubničkim (i ljubavničkim) čuo kako je netko zakoračio, prešao ili redovito prelazi na mračnu stranu
ja to nikad nisam čula, mračna strana. zvuči mi američki.
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
  • Information