Koliko je dovoljno, a koliko previše?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 13 Mar 2012, 10:58

A.P. » wrote:Možda ljudi upoznavanje druge osobe i prilagođavanje istoj gledaju kao rad na vezi. Ili prilagođavanje osobe sebi :serek:
Nemam pojma šta je rad na vezi. Možda pričanje o tome kamo odnos ide i slično :o
Kolegica mi je jednom pričala kako je u svojoj vezi s partnerom samo razgovarala o vezi. Kao, radili su na vezi. Veza se raspala, jer na kraju, ništa drugo nisu radili nego je analizirali. :D

Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 11:02

A.P. » wrote:Ili prilagođavanje osobe sebi :serek:
Oh, to je posebno mudro i pametno. :cerek: Kupiš fićeka i onda mu želiš ugraditi motor od tenka. Ako hoćeš tenk, kupi tenk jebote.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Tupelo

Post 13 Mar 2012, 11:05

ElliQuinn » wrote: Kolegica mi je jednom pričala kako je u svojoj vezi s partnerom samo razgovarala o vezi. Kao, radili su na vezi. Veza se raspala, jer na kraju, ništa drugo nisu radili nego je analizirali. :D
Kad mužu baš želim utjerati strah u kosti, predložim da razgovaramo o "nama, našim osjećajima i vezi" :o
Količina unezvjerenosti u njegovom pogledu gotovo pa je dirljiva. :cerek:
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 13 Mar 2012, 11:07

Tupelo » wrote:
Kad mužu baš želim utjerati strah u kosti, predložim da razgovaramo o "nama, našim osjećajima i vezi" :o
Količina unezvjerenosti u njegovom pogledu gotovo pa je dirljiva. :cerek:
Podebljano zvuči kao kod "moramo ozbiljno razgovarati i/ili ostavljam te". :zubo:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Tupelo

Post 13 Mar 2012, 11:12

ElliQuinn » wrote:
Podebljano zvuči kao kod "moramo ozbiljno razgovarati i/ili ostavljam te". :zubo:
Noup. Pravo značenje ove rečenice bilo bi: ajmo sjest i pretakat iz šupljega u prazno dok se zaljubljeno gledamo u oči. :cerek: :o
baja

Post 13 Mar 2012, 11:13

Almost Rosey » wrote:Meni je nekako rad na sebi dok si u vezi 8za dobrobit te veze) isto što i rad na vezi :misli:
meni isto
koliko god termin zvučao tehnički i prizivao slike pile, čekića i štemanja :D , lagala bi kad bi rekla da se nisam preispitivala i mijenjala upravo veze radi
Almost Rosey

Post 13 Mar 2012, 11:23

baja » wrote: meni isto
koliko god termin zvučao tehnički i prizivao slike pile, čekića i štemanja :D , lagala bi kad bi rekla da se nisam preispitivala i mijenjala upravo veze radi
Ae, ovo.
Sama činjenica da sam ja sad tu kao s nekim, da nekoga poznajem i gajim nježni sentiment prema njemu, utječe na mene, na moj doživljaj sebe, na moje ponašanje. Ne smatram to ni u kojem smislu dramatičnim :ne zna:

I osobno sam imala razgovor "o vezi", odnosno "o nama" jer mi se dogodilo da se neko vrijeme nisam osjećala dobro, da su mi neke stvari nedostajale. Ispalo je da se ni druga strana nije osjećala sjajno i da smo doista trebali samo iskreno porazgovarati, a ne pustiti da se previše toga "podrazumijeva".
kuki

Post 13 Mar 2012, 11:42

Almost Rosey » wrote:Meni je nekako rad na sebi dok si u vezi 8za dobrobit te veze) isto što i rad na vezi :misli:

I ne mislim tu nužno na neke promjene.
Ne. Rad na vezi je kad pristaješ na kompromise. Kompromisi, to je ono kad on želi gledat formulu a ti želiš gledat sapunicu, pa ti gledaš sapunicu ali mu jako zamjeraš što je uopće poželio gledat formulu a on tebi zamjera što gledaš sapunicu. Ili kad on gleda formulu ali ti zamjera što si htjela gledat sapunicu a ti njemu zamjeraš što gleda formulu. I što je 2004. ostavio odrezani nokat s palca na podu. I ono na obiteljskom ručku 2006., kad je njegova mama pitala jesi trudna ili ti je to od previše hrane. Ili zajedno gledate sjednicu Sabora. Poanta je da nijedno ne bude zadovoljno, tako se rade kompromisi. Oni su temelj svake veze.

Dalje, rad na vezi je kad ti nešto smeta na tvom partneru i onda ga nastojiš promijeniti.

Onda, rad na vezi je kad nastojiš ne raditi stvari za koje misliš ili pretpostavljaš da bi mogle smetati tvom partneru. Recimo, otići s prijateljicom na kavu. (Ako hoćeš da ni on ne ide sa svojim prijateljima na kave, onda je to i kompromis.)

Pa jeste vi ikad bili na ŽUD-u?
Lastan

Post 13 Mar 2012, 11:47

Tupelo » wrote:Prilagođavanje svakako, ali kao rad na sebi, a ne rad na vezi.
Na ŽuD-u svako toliko netko uleti s tim famoznim "radom na vezi" i uvijek i iznova se čudim tom terminu. Ne razumijem ga. :ne zna:
Dodatno, gotovo uvijek se nekako ispostavi da je taj "rad na vezi" usmjeren prema mijenjanju partnera i postavljanju "kad bi ti samo ovo ili ono, onda bih ja ovo i ono" očekivanja.

Nesavršeni ulazimo u veze s nesavršenim ljudima. Ako nam se potrefi da te nesavršenosti odgovaraju jedna drugoj, da smo grbavi baš kako treba, onda imamo savršeno nesavršenu vezu. I takve su najbolje. :cerek:
Eh, ali savršenstvo je nešto što se rijetko nađe. Pa i u tom obliku.

Da, rad na sebi – ali s vezom na umu. Jer ako ja radim na sebi tako da se odselim u Kinu, a moja cura radi na sebi tako da se odseli u Argentinu, oboje ćemo raditi na sebi – ali nam od veze i neće ostati mnogo.
Lastan

Post 13 Mar 2012, 11:48

ElliQuinn » wrote: Kolegica mi je jednom pričala kako je u svojoj vezi s partnerom samo razgovarala o vezi. Kao, radili su na vezi. Veza se raspala, jer na kraju, ništa drugo nisu radili nego je analizirali. :D
Oni nisu imali vezu. Imali su zajedničku temu za razgovor. :kava:
Tupelo

Post 13 Mar 2012, 11:51

Lastan » wrote: Eh, ali savršenstvo je nešto što se rijetko nađe. Pa i u tom obliku.

Da, rad na sebi – ali s vezom na umu. Jer ako ja radim na sebi tako da se odselim u Kinu, a moja cura radi na sebi tako da se odseli u Argentinu, oboje ćemo raditi na sebi – ali nam od veze i neće ostati mnogo.
Ako ti zbilja želiš živjeti u Kini, a ona u Argentini, teško da će vam ikakav rad pomoći.
Kompromisi nisu najsretnije rješenje u vezama. Pogotovo ako se u ime kompromisa nastanite u Švedskoj.
Kompromis, radio ga sam sa sobom ili s partnerom, zapravo znači da nitko neće biti sretan.
A nakon nekoliko godina i još pokojeg ovakvog kompromisa, količina nakupljenog nezadovoljstva i zamjeranja mogla bi vas neugodno iznenaditi.

Edit: Kuki :cerek: :rofl:
Almost Rosey

Post 13 Mar 2012, 11:56

kuki » wrote: Ne. Rad na vezi je kad pristaješ na kompromise. Kompromisi, to je ono kad on želi gledat formulu a ti želiš gledat sapunicu, pa ti gledaš sapunicu ali mu jako zamjeraš što je uopće poželio gledat formulu a on tebi zamjera što gledaš sapunicu. Ili kad on gleda formulu ali ti zamjera što si htjela gledat sapunicu a ti njemu zamjeraš što gleda formulu. I što je 2004. ostavio odrezani nokat s palca na podu. I ono na obiteljskom ručku 2006., kad je njegova mama pitala jesi trudna ili ti je to od previše hrane. Ili zajedno gledate sjednicu Sabora. Poanta je da nijedno ne bude zadovoljno, tako se rade kompromisi. Oni su temelj svake veze.

Dalje, rad na vezi je kad ti nešto smeta na tvom partneru i onda ga nastojiš promijeniti.

Onda, rad na vezi je kad nastojiš ne raditi stvari za koje misliš ili pretpostavljaš da bi mogle smetati tvom partneru. Recimo, otići s prijateljicom na kavu. (Ako hoćeš da ni on ne ide sa svojim prijateljima na kave, onda je to i kompromis.)

Pa jeste vi ikad bili na ŽUD-u?
Šta? :misli: ew.

Rad na vezi je kod nas kad on hoće gledat neki blesavi crtić i onda ja zavrnem nosom pa me natjera da gledam crtić i ona imam novi najdraži crtić na svijetu :giggle: :cerek:
kuki

Post 13 Mar 2012, 12:02

Lastan » wrote: Eh, ali savršenstvo je nešto što se rijetko nađe. Pa i u tom obliku.

A gle, ja ne mislim da je apsolutno neophodno da veza preživi cijeli život. Ako ja radim na sebi u smjeru da budem osoba kakva želim biti i živim život koji me usrećuje, a on radi na sebi u smjeru da bude osoba kakva on želi biti i živi život koji ga usrećuje, možda ostanemo skupa a možda i ne ostanemo. Ako ostanemo, to će biti zato što si kroz sve te promjene odgovaramo, ne zato što je jedno od nas dvoje puškomitraljezom ubilo bitan dio sebe, onaj koji želi u Kinu ili Argentinu.

Ja ne bih voljela biti u vezi koja od mene ne traži rast nego parcijalni suicid. I radije bih bila u Argentini. A uopće me ne pali ideja o Argentini. :D
baja

Post 13 Mar 2012, 12:08

kuki » wrote:
Ja ne bih voljela biti u vezi koja od mene ne traži rast nego parcijalni suicid.
a zašto bi se nužno radilo o (parcijalnom) suicidu, a ne o modificiranju krutog stava na temelju razgovora i propitivanja prednosti i mana takvog stava?
kuki

Post 13 Mar 2012, 12:16

baja » wrote: a zašto bi se nužno radilo o (parcijalnom) suicidu, a ne o modificiranju krutog stava na temelju razgovora i propitivanja prednosti i mana takvog stava?
Ako mi je životna želja i strast i ne znam šta da idem živjet u Argentinu, onda to nije "kruti stav" nego jako mi bitan dio mene.
A.P.
Cactus

Post 13 Mar 2012, 12:17

kuki » wrote: Ja ne bih voljela biti u vezi koja od mene ne traži rast nego parcijalni suicid.
:rofl:

E ovako i ja.

Meni je prilagodba vezi, odnosu i toj drugoj uvezanoj osobi kad npr. ja po noći idem na wc i on ne voli da palim svjetlo u sobi jer ga probudim pa si ja uzmem mobitel, upalim na njemu svjetiljku i tak odem do wc-a, iako sam dok sam živjela sama palila sva svjetla. Eto, to je prilagodba po meni.
I tako neke stvari koje ne zadiru u mijenjanje osobe i njenih životnih navika prije nego sam se ja pojavila. Ne bi mi bilo baš milo kad bi mi netko krenuo srat što se tuširam i lickam pola sata do sat :o

Eto, ne znam poantu, ali hoću reći prilagodba nikako ne uključuje mijenjanje sebe ili nekoga na neke zahtjeve druge strane. Ali dobro, puno je retarada na svijetu, a moraju se i oni uparit :ne zna:
Zato volim žud, da mi pokaže kako sam supać, ali samo u kontroliranim dozama.
Lastan

Post 13 Mar 2012, 12:38

Tupelo » wrote:Ako ti zbilja želiš živjeti u Kini, a ona u Argentini, teško da će vam ikakav rad pomoći.
Pa to je ono što ti i velim.
Nekad rad na sebi odvuče partnere u različitim smjerovima.
Rad na vezi uključuje rad na sebi, ali s ciljem boljitka veze.
Kompromisi nisu najsretnije rješenje u vezama. Pogotovo ako se u ime kompromisa nastanite u Švedskoj.
Kompromis, radio ga sam sa sobom ili s partnerom, zapravo znači da nitko neće biti sretan.
A nakon nekoliko godina i još pokojeg ovakvog kompromisa, količina nakupljenog nezadovoljstva i zamjeranja mogla bi vas neugodno iznenaditi.
Postoje kompromisi i kompromisi.
Dobar je kompromis u kojemu oboje dobijete većinu onoga što želite. To je, jasno, moguće samo ako generalno vučete u istom smjeru; vidi pod “zbrajanje vektora”.
Lastan

Post 13 Mar 2012, 12:40

kuki » wrote:A gle, ja ne mislim da je apsolutno neophodno da veza preživi cijeli život. Ako ja radim na sebi u smjeru da budem osoba kakva želim biti i živim život koji me usrećuje, a on radi na sebi u smjeru da bude osoba kakva on želi biti i živi život koji ga usrećuje, možda ostanemo skupa a možda i ne ostanemo. Ako ostanemo, to će biti zato što si kroz sve te promjene odgovaramo, ne zato što je jedno od nas dvoje puškomitraljezom ubilo bitan dio sebe, onaj koji želi u Kinu ili Argentinu.
Pa no.

Ali uvijek ostaje pitanje – koliko ti je zbilja bitan dio koji želi otići u Kinu ili Argentinu?
Sve ovisi o tome koliko ciljeva i želja u životu imaš. Ako ih imaš mnogo, ionako znaš da nećeš moći ostvariti sve, pa ajd da vidimo što možemo zajedno.
Beau

Post 13 Mar 2012, 12:48

Šta ja znam, meni nikad nije predstavljalo zadovoljstvo da netko nešto radi isključivo samo da bih ja bila zadovoljna, ZBOG MENE. To zovem uslugom.
Jednako tako razočaram se u onoga kojem je zadovoljstvo da ja nešto radim iskučivo zbog njegovog osobnog zadovoljstva.

Ako i promijenim nešto kod sebe zbog te veze, mora se na neki način promjena sviđat i meni. Inače ode sve dovraga.
kuki

Post 13 Mar 2012, 12:54

Lastan » wrote: Pa to je ono što ti i velim.
Nekad rad na sebi odvuče partnere u različitim smjerovima.
Rad na vezi uključuje rad na sebi, ali s ciljem boljitka veze.
Ako bi nas radovi na sebi odveli u različitim smjerovima, rekla bih da bi nas rad u vezi odveo u nesretnost. Ako mijenjanje u smjeru onoga za što procjenjujem da je najbolje za mene, i obrnuto, znači da ćemo prestat bit an item, kako kaže Grahame Coats :D, to znači da ni on ni ja ne osjećamo da je ta veza ono što je najbolje za nas. Ako je tako, zašto da se odreknemo nekog životnog puta za koji mislimo da bi nas usrećio više da bi ostali zajedno? Samo da ne budemo sami?
Postoje kompromisi i kompromisi.
Dobar je kompromis u kojemu oboje dobijete većinu onoga što želite.
A čime to platimo?
vrrrlet

Post 13 Mar 2012, 13:06

BoDerek » wrote:Šta ja znam, meni nikad nije predstavljalo zadovoljstvo da netko nešto radi isključivo samo da bih ja bila zadovoljna, ZBOG MENE. To zovem uslugom.
Jednako tako razočaram se u onoga kojem je zadovoljstvo da ja nešto radim iskučivo zbog njegovog osobnog zadovoljstva.
Tako je. Glupo je siliti dečka da te liže ako on to ne želi, treba naći dečka koji voli lizati.
kuki » wrote:
A čime to platimo?
Pa ak je napisao da je dobar kompromis onaj u kojem oboje dobiju većinu onoga što žele, jasno je da je to plaćeno manjinom onoga što žele.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
kuki

Post 13 Mar 2012, 13:07

vrrrlet » wrote: Pa ak je napisao da je dobar kompromis onaj u kojem oboje dobiju većinu onoga što žele, jasno je da je to plaćeno manjinom onoga što žele.
To može značiti i da platiš s ono malo kičme što ti je još preživjelo i što želiš zadržati. :raspa:
Beau

Post 13 Mar 2012, 13:07

vrrrlet » wrote:
Tako je. Glupo je siliti dečka da te liže ako on to ne želi, treba naći dečka koji voli lizati.
Jesi ironičan ili??
kuki

Post 13 Mar 2012, 13:09

BoDerek » wrote:
Jesi ironičan ili??
Zašto za ovoliko smislenu rečenicu misliš da je ironija?
Nikolajevna

Post 13 Mar 2012, 13:09

BoDerek » wrote:
Jesi ironičan ili??
Ma nije ironičan nego ti se nudi. :D
  • Information