Kurve vs. drolje

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
slafko

Post 12 Jan 2012, 07:49

Negdje na internetu sam pročitao da je kurva ona koja daje svima osim tebi.

When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
nodens

Post 12 Jan 2012, 10:33

nevjerna » wrote:Pa imaju pravo i JPK i Morticia:
kurva je zanimanje, a drolja, budući obična žena, može uživat u seksu s ovim i onim na štetu svojeg muža i malodobne dječice, da ne spominjemo što se može pokazat droljom glede svojih moralnih kvaliteta, što ne mora nužno imati veze sa seksom. Ali može biti i milo, ljupko stvorenje koje se seksa kao što mi dišemo i nikom ne radi štetu, jel.
:mad:
Morticia je pobrkala izvorno i preneseno značenje tih pojmova. Kad kažemo 'politika je kurva' očito se radi o prenesenom značenju, ili treba to argumentirati?

A ti pak inzistiraš na 'profesiji' premda sam ti spomenuo one srednjoškolke koje se jebu za novce, jer im roditelji ne daju dovoljno džeparca za večernje izlaske. :facepalm:

Znači, obje fulate bit, maestralno. JPK ne fula, nego samo po mom mišljenju uvodi dodatne elemente u pojam 'drolja' da bi on zadržao negativne konotacije. Ja pak nemam ništa protiv da 'drolja' izgubi negativne konotacije, ako već to ponašanje (koje se nekad tako nazivalo) nema tih negativnih konotacija.

A glede milog, ljupkog stvorenja - pa gle, to je stvar ukusa, zar ne? :ne zna:

Glo » wrote:koliko se ja sjećam :D drolja je sinonim za staru krpu, štracu, rutu, dronjak, nešto za obrisati pod i baciti u smeće.

pod droljama podrazumijevam osobe bez dostojanstva i samopoštovanja, one koje će prodati svoj ponos za siću. ne moraju biti promiskuitetne osobe, ali često se podaju svakome, i ulaze u loše veze, ne bi li dobili mrvu pažnje ili što već njihova patologija traži. ponekad su to šupendare :zubo: podnose mnogo toga što ne žele i vole, misleći da će im se to na neki način vratiti. uglavnom se nakon upotrebe njima obriše pod.

drolja može imati samo nekoliko seksualnih iskustava, ili pak samo s jednom osobom. uglavnom se ne seksa zato što to želi i radi užitka, već zato jer misli da treba, jer to drugi rade (pritisak okoline), da bi zadobila naklonost partnera...
Pa zapravo, nije loš pokušaj. Pogotovo ovaj zadnji pasus. Osim što se to meni čini kao društvena specifičnost; danas se puno inzistira na toj individualnosti, ono, 'budi svoj' - a podcjenjuje se uvjetovanost društvenim pravilima i pritiscima. Što je malo paradoksalno jer 'biti svoj' *upravo jest* društveni pritisak. :rofl: Ima li što gluplje nego kad se netko trudi biti 'individualac' zato što ga društvo kondicionira da je to pozitivno? :rofl:

Enivej, zato ja zanemarujem tu razliku, je l' to netko radi iz osobnog užitka, ili pak iz podvrgavanje društvenim pritiscima. Valjda nekome i to podrvgavanje društvenom pritisku generira neki pozitivni osjećaj, npr. 'vlastite vrijednosti'. Zbog čega to smatrati nečim 'gorim' od apersonalnog fiziološkog užitka? :ne zna: Ako je u oba slučaja apersonalno, to je eto meni onaj najbitniji moment.
Glo

Post 12 Jan 2012, 16:45

nodens, ne da nije loš, nego nije to nikakav pokušaj. biće si nešto krivo shvatio. :ne zna:
Jade

Post 12 Jan 2012, 16:48

Išuše, o čemu vi... :misli:

Meni kad netko kaže "apersonalno", ništa od seksa.
Sve u seksu je personalno, od drkice nadalje.
nodens

Post 12 Jan 2012, 16:54

Glo » wrote:nodens, ne da nije loš, nego nije to nikakav pokušaj. biće si nešto krivo shvatio. :ne zna:
Hoćeš reći, to je službena definicija? :cerek:

Pa eto, čini se da se Morticia ne slaže, njoj je drolja zla osoba, koja ne preza ni od čega da postigne svoje ciljeve. :zubo:

Jade » wrote:Išuše, o čemu vi... :misli:

Meni kad netko kaže "apersonalno", ništa od seksa.
Sve u seksu je personalno, od drkice nadalje.
To što je tebi personalno, ne mora značiti da je i njemu. :zubo: (Ili nekoj drugoj 'njoj'.)
Jade

Post 12 Jan 2012, 16:57

nodens » wrote:

To što je tebi personalno, ne mora značiti da je i njemu. :zubo: (Ili nekoj drugoj 'njoj'.)
Ja svoj post nisam ni intonirala kao predstavnik svijeta, EU ili svekolikog foruma. To je moj osobni stav :zubo:
nodens

Post 12 Jan 2012, 17:01

Jade » wrote: Ja svoj post nisam ni intonirala kao predstavnik svijeta, EU ili svekolikog foruma. To je moj osobni stav :zubo:
Da bi komunikacija bila moguća, termini moraju imati neko dogovoreno značenje koje je poznato svim stranama.

Slabo bi to išlo ako bi svatko imao 'osobni stav' što koja riječ znači, zar ne? Prema tome, ne radi se o postavljanju sebe kao arbitra za sve, nego o pokušaju istraživanja što neki termin znači, što implicira, koja mu je geneza itd. Osobni stav prema seksu je ovdje posve off-topic (osim što meni osobno ne smetaju digresije, čak dapače - no moderatori nemaju isto mišljenje. :zubo: )
Glo

Post 12 Jan 2012, 17:03

nodens » wrote:
Hoćeš reći, to je službena definicija? :cerek:
neću to reći. pokušaj ponovno.
nodens

Post 12 Jan 2012, 17:04

Glo » wrote:
neću to reći. pokušaj ponovno.
Ne mogu, pomozi :moli:
Glo

Post 12 Jan 2012, 17:08

nodens » wrote:
Ne mogu, pomozi :moli:
ne smijem, profesija mi brani da razmišljam umjesto drugih. pa bili ti drugi i drolje il' kurve čak.
Jade

Post 12 Jan 2012, 17:11

nodens » wrote:
Da bi komunikacija bila moguća, termini moraju imati neko dogovoreno značenje koje je poznato svim stranama.

Slabo bi to išlo ako bi svatko imao 'osobni stav' što koja riječ znači, zar ne? Prema tome, ne radi se o postavljanju sebe kao arbitra za sve, nego o pokušaju istraživanja što neki termin znači, što implicira, koja mu je geneza itd. Osobni stav prema seksu je ovdje posve off-topic (osim što meni osobno ne smetaju digresije, čak dapače - no moderatori nemaju isto mišljenje. :zubo: )
Ma ne postavljam ja sebe za ništa, nego sam švrljala po temama i slučajno vidim kurve i drolje...

***Kad bi modovi brisali digresije nestalo bi ti pola teme u momentu. :bicedobro:
nodens

Post 12 Jan 2012, 17:13

Glo » wrote: ne smijem, profesija mi brani da razmišljam umjesto drugih. pa bili ti drugi i drolje il' kurve čak.
Nisam tražio da razmišljaš umjesto mene, nego da pojasniš što si mislila s onim "nodens, ne da nije loš, nego nije to nikakav pokušaj."
Glo

Post 12 Jan 2012, 17:14

nodens » wrote:
Nisam tražio da razmišljaš umjesto mene, nego da pojasniš što si mislila s onim "nodens, ne da nije loš, nego nije to nikakav pokušaj."
dobro
nodens

Post 12 Jan 2012, 17:17

Jade » wrote: Ma ne postavljam ja sebe za ništa, nego sam švrljala po temama i slučajno vidim kurve i drolje...

***Kad bi modovi brisali digresije nestalo bi ti pola teme u momentu. :bicedobro:
Znači da je čitavih 50% bilo tematski, to mi zvuči kao dobar omjer.

Nego, a što ti imaš reći o pojmu 'drolje', tj. 'kurve'? Eto Glo je bar pokušala. :rofl:
nodens

Post 12 Jan 2012, 17:18

BTW vas dvije trolate maestralno. :cheer:
Jade

Post 12 Jan 2012, 17:36

nodens » wrote:
Znači da je čitavih 50% bilo tematski, to mi zvuči kao dobar omjer.

Nego, a što ti imaš reći o pojmu 'drolje', tj. 'kurve'? Eto Glo je bar pokušala. :rofl:
Priznajem da ne znam ništa o droljama i kurvama. :brukica:

Škicnula sam tu i tamo očekujući da Emericzy napiše što pametnog na Filmu, te da mu mogu replicirat.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 12 Jan 2012, 18:29

nodens » wrote:

A što ne kažeš...pa to se ovdje radi: viewtopic.php?f=10&t=74
Etega.
nodens

Post 12 Jan 2012, 18:47

nina williams » wrote: A što ne kažeš...pa to se ovdje radi: viewtopic.php?f=10&t=74
Etega.
Tamo je to previše suhoparno... ovdje je mnogo sočnije. :zubo:
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 12 Jan 2012, 19:07

nodens » wrote:
Tamo je to previše suhoparno... ovdje je mnogo sočnije. :zubo:
Ma odakle je sad sočnost kod tebe izronila kad cijelo vrijeme naglašavaš apersonalnost ovo, apersonalnost ono...tražiš izuzimanje nekih konotacija koje se nužno vežu uz sam pojam drolja...ti bi sve čisto i precizno odredio, nema veze što niko samu riječ nije vidio kao makar i neutralnu...ništa, kad ljudima ovdje ne vjeruješ, najbolje da oko značenja i geneze konzultiraš one koji se time i bave.

Moje je razmišljanje ovakvo: ključanje za 15 minuta. Onlajn si, do tad me možeš probat razuvjerit.
  • Information