Ima veze s forumom. Već sam to objašnjavao. Kad s nekim razgovaraš uživo, to zahtjeva izravnu reakciju. Uživo nemaš vremena izbrojati do 100, smiriti se, razmisliti, prostudirati wikipedijuTea Tree » wrote:Nije da mi takav ton smeta bas specijalno kod tebe, nego i inace.
Ti si valjda toliko presaltan na forumsko prepucavanje da to i ne vidis posebno problematicnim. Mozda i nema veze s forumom, mozda ti je takav ton sasvim prihvatljiv, ali meni nije.
Sve s nekakvim tenzijama i sto ide u smjeru svadje mi ide na zivce, ne da mi se na taj nacin pricati. I to ovdje, pa umjesto da lagano laprdam, sad cu sipat zuc i gledat kako cu iz sve moguce artiljerije na sugovornika, jer ce inace on na mene.
Ma ne da mi se brate mili, nisam u ratu.
Drugo, RL komunikacija je 'opasnija'. Netko može postati agresivan, može te fizički napasti. Na forumu to u principu nije realna opasnost. Nit' se moraš plašiti tuđeg nasrtaja, nit' se ovaj drugi ima razloga plašiti tvog nasrtaja.
I na kraju, forum je uglavnom anoniman. Malo ih ima koji pišu pod vlastitim imenom i prezimenom. U stvarnosti je teže biti na takav način 'anoniman'.
Iz svih tih razloga, nije čudno da su rasprave na forumu mnogo žučljivije i bezobraznije nego uživo. Uostalom, pa znaš kakav sam uživo.