Muška sigurna kuća
Trči Haso prema Muji i viče: “Mujo, Mujo, lav ti je napao punicu!”ElliQuinn » wrote:Hoće li tko od muških članova skloniti tfitija amo prije nego što ga furije dotuku do kraja? Ipak vam je ovo sigurna kuća. Opravdajte joj ime.
A Mujo slegne ramenima: “I šta da mu ja sad radim? Sâm ju je napao, sâm neka se i vadi.”
Kaj tome fali? Zamisli kako bi zastrašujuće bilo da si partneri u paru jednako pašu, da se jednako vole. Od ljubavi na prvi pogled dalje. I da su kao šaraf i matica nerazdvojni forever after sve dok ih smrt ne rašarafi.Hekatonhir » wrote:
Ma ne trebaju meni odgovori. Mislim, napiši ga ako želiš, i gdje želiš - ali uvijek tako bude, jer ljubav nije ravnomjerna sila, netko nekoga mora voljeti više. I netko nekoga manje.
Razumijem ja to. I mrzim situaciju, a ne ljude. Prirodu stvari. A cure volim, svaka mi je na neki način uljepšala život. Svaka ga je nečim obasjala. Voljet ću ih dok god dišem. Jer su dio mene. I svaka dobije komadić moga srca. Svojevrstan muzej kojim se katkad volim prošetati.
Kao u Huxleyu. Kak se ono zvalo... soma? Svi sretni i zadovoljni.
Jebeš simetriju.
Ima neke ljepote u toj nepredvidivosti, u zaletavanju, u slijepim uličicama u koje zađemo, u usponima i padovima, u nesnalaženju, u zabunama...
Možda su mi uspomene iz najmanje usklađenih situacija čak najslađe. Mlado sa starim, pobožno s razvratnim, vruće sa hladnim, staloženo s maničnim... bude emocionalno skupo, ali što onda? Oni dobri trenuci zato budu neprocjenjivi.
Nije ti to muzej. U muzeju je sve staro i (bar metaforički) prašnjavo. Možda više kao playlista dragih stvari na playeru. Onih koje ti je uvijek drago čuti.
wow fakat?Hekatonhir » wrote:A cure volim, svaka mi je na neki način uljepšala život. Svaka ga je nečim obasjala. Voljet ću ih dok god dišem. Jer su dio mene.
svaku jos uvijek volis?
ne znam jel se divim ili plasim
nema sanse da prema nekom s kim je zavrsena prica gajim ljubav. moze mi bit drag i to je to. nista vise ili manje od bilo koje osobe iz moje proslosti koja mi je unjela neku boju u zivot.
daleko od ociju, daleko od srca. ne mogu voljet fiktivnu osobu, a ako dugo je daleko od ociju onda postaje fiktivna.
i simetrija je dosadna i brzo je se zasiti. kod asimetrije uvijek mozes otkriti neki detalj i utjecaj njega na cijelu sliku.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
- Lord Byron
Uvijek isti zaključak: ljudi ljubavlju proglašavaju različite osjećaje. U ciničnijoj varijanti: svašta ljudi nazivaju ljubavlju.dimnjak » wrote:nema sanse da prema nekom s kim je zavrsena prica gajim ljubav.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 757 times
- Been thanked: 1410 times
Emere, lijep post. Ne razlikuje se moje gledište toliko od tvoga, nemoj se hvatati za semantiku. A to vrijedi i za Dimnjak. 
Meni su sve moje cure definitivno drage. Ali s razlogom su bivše; to ne znači da sam u njih zaljubljen ili da ću s njima pokušati obnoviti vezu. Neću, tražit ću novu. Ne namjeravam se zavući u kuću i prepustiti melankoliji, ne funkcioniram tako. Iako jesam sklon osamljivanju, tako punim baterije. Daleko od svega. No fajter sam, ne namjeravam se predati. Tko ne igra, ne dobiva. A kako još nisam našao to što tražim, moram za stol.
Meni su sve moje cure definitivno drage. Ali s razlogom su bivše; to ne znači da sam u njih zaljubljen ili da ću s njima pokušati obnoviti vezu. Neću, tražit ću novu. Ne namjeravam se zavući u kuću i prepustiti melankoliji, ne funkcioniram tako. Iako jesam sklon osamljivanju, tako punim baterije. Daleko od svega. No fajter sam, ne namjeravam se predati. Tko ne igra, ne dobiva. A kako još nisam našao to što tražim, moram za stol.
Potpisi su za budale.
- Lord Byron
Istinski se trudim pronaći nešto zastrašujuće u provođenju života nerazdvojno zašarafljen uz onu koja mi je savršeno grbava koliko i ja njoj, koja mi hrli koliko i ja njoj, koja me voli jednako posebno i jednako nježno i jednako posvećeno i jednako jakojako koliko i ja nju...Emericzy » wrote:Zamisli kako bi zastrašujuće bilo da si partneri u paru jednako pašu, da se jednako vole. Od ljubavi na prvi pogled dalje. I da su kao šaraf i matica nerazdvojni forever after sve dok ih smrt ne rašarafi.
Nikako mi ne uspijeva.
Da, vjerujem da se razumijemo. I tamo gdje smo drukčiji. Da, naravno, bivše su s razlogom bivše, nema tu zaljubljenosti, ali (bar u mojem slučaju) ima ljubavi.Hekatonhir » wrote:Emere, lijep post. Ne razlikuje se moje gledište toliko od tvoga, nemoj se hvatati za semantiku. A to vrijedi i za Dimnjak.
Naime, koliko god su s razlogom bivše, s debelim sam razlozima i bio s njima. Gledajući unatrag, jačim razlozima od onih koji su nas na kraju rastavili. Ipak uvijek vidim višak, obilni pretičak pozitivnih razloga, pa mi ni jedna od njih nije strana ni odbojna niti mi je imalo žao što sam s njom bio u intimnoj vezi. Jako su mi još uvijek 'moje'. Pod određenim bih okolnostima možda opet mogao s njima, ali te su okolnosti daleko od realnosti, pa mi to ne pada na pamet.
(Sad ne ulazim u to bi li one to htjele. Vrag će znati. Vjerojatno ne.)
Možda sam imao sreću.
..ajme, emerici, tjeras nas plakat na ovom i onako klimavom utocistu, posljednjim sentinelama..
..jel imamo mi pravo na nase komplekese i odnos? imamo. jel tako tako je. pa nismo mi ovdje fufulice koje ah, oh, eh..
moramo ovdje davat jedni drugima podrsku da nam je svaka odluka, a narocito neodluka, bila potpuno na mjestu i ispravna. nemoj zavodit topik, molim te. ako ovaj padne, mozemo svi ic veselo na gutanja.
..mac iz toka, braco..

..jel imamo mi pravo na nase komplekese i odnos? imamo. jel tako tako je. pa nismo mi ovdje fufulice koje ah, oh, eh..
moramo ovdje davat jedni drugima podrsku da nam je svaka odluka, a narocito neodluka, bila potpuno na mjestu i ispravna. nemoj zavodit topik, molim te. ako ovaj padne, mozemo svi ic veselo na gutanja.
..mac iz toka, braco..
- Stitch
- Head Honcho
To sam oduvijek pjevao kao "Mač i stoka, braćo". Trebalo mi vremena da se odmaknem od mesnice.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Kad smo već kod mačeva i korica, vagina znači upravo to, tok. 
Potpisi su za budale.
Hekatonhir » wrote:
To sam oduvijek pjevao kao "Mač i stoka, braćo". Trebalo mi vremena da se odmaknem od mesnice.
Ja sam uvijek pjevala onu glupu Magazinovu pjesmu "Ide mi" ide mir. Jest da nije imao smisla, ali tko bi tražio smisao u Vjekoslavinim stihovima? Jednako tako ni naglašena proklitika nema smisla, pa sam si ja to prevela.
Mislim da sam offtopic.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
ja bih trazio smisao u ekicinim stihovima. to ti dodje nesto kao put u nepoznato, a i kad stignes negdje toliko ne znas jesi li uopce stigao da ti ne ostane nista drugo nego izvadit mac i zastavu, zabost ih u zemlju i rec..ovo je sada huljiceva zemlja.Perzefona » wrote:![]()
Ja sam uvijek pjevala onu glupu Magazinovu pjesmu "Ide mi" ide mir. Jest da nije imao smisla, ali tko bi tražio smisao u Vjekoslavinim stihovima? Jednako tako ni naglašena proklitika nema smisla, pa sam si ja to prevela.![]()
Mislim da sam offtopic.
ja sam romantik. meni je to bilo pjevno jedino kao mac istoka..ono, sunce, izlaz, samuraji..Hekatonhir » wrote:
- Stitch
- Head Honcho
Samuraji!..a unda » wrote: ja sam romantik. meni je to bilo pjevno jedino kao mac istoka..ono, sunce, izlaz, samuraji..![]()
Potpisi su za budale.
- Lord Byron
..japan.Hekatonhir » wrote:
Samuraji!Njih obožavam još od Kurosawe. Blažena stara dobra vremena, kad su na televiziji puštali sve te rijetke, dobre filmove. Pomislim katkad da im je netko spalio skladište pa su, siromasi, ostali samo na Ubojicama i Mortal Kombatu.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
ako os, ja ti to u ekliptiku pretvorim cas posla.Perzefona » wrote:Je ne mogu onu proklitiku u svom postu pretvoriti u eklitiku. Kao da je ikome važno.Ali ipak...
-
- Information
-