ex anais » wrote: Zato što kad si zaljubljen u nekoga tko te sustavno voza godinu dana ne možeš u blizini te osobe biti kul. Moraš se fizički maknuti, to je osnova svakog prebolijevanja. Umorna sam, ne mogu ti sad tumačiti i to.![]()
Tj. mogu si zamisliti zaluđenost 'predodžbom' nekoga, pogotovo ako je oku ugodan; ali jednom kad shvatiš da je ta predodžba totalno pogrešna - kako je moguće da ta zaljubljenost jednostavno ne ispari?
A kako si znala da je on zaljubljen u tebe?ex anais » wrote:E sad, ako se pitaš kako to netko nekog može vozati u prijateljskom odnosu i manipulirati njegovim osjećajima, bojim se da je to jedno od onih stvari koje jednostavno znaš ili ne znaš, jer ako idem objašnjavati, moguće je postaviti tisuće podpitanja koja u teoriji ferceraju, ali u praksi ne. Jednostavno vidiš i znaš. Znaš kad je ona prešla granicu svojim stavljanjem ruke na njegovo rame, treptanjem, koketnim moljakanjem da je vozi doma i šta ja znam, bezbroj situacija. Ja sam godinama izbjegavala tipa koji je bio zaljubljen u mene jer mi je bilo užasno neugodno da ga zamajavam. A neki se tim hrane, a tuđu zaljubljenost je itekako lako nahraniti i sve to provuć kroz tobož prijateljsko ponašanje. Možda je najgore od svega ono kad se osoba ogradi da to nije njena odgovornost.
Misliš li da su ove koje se hrane time, posve 'svjesne' toga? Onako, proračunato igraju na tu kartu, zbog raznih pogodnosti koje tako npr. ostvaruju? Ili da je to nešto nesvjesno ili polusvjesno?