Pravilno je Hjun-daj. Zagrebački je Hjun-daj.Herp » wrote:Kako se onda pravilno čita Hyundai? Pogubila sam se sad.
(Pežo je Pugo, to mi je jasno.)
Jezikoterija
Nego o kakvim sam kurčevim naglascima pisao ako su u igri spikeri i voditelji na telki?MmeTipfeler » wrote: Dakle, sad govorimo o službenim, standardnim naglascima? Ne o onome kako paše agramerskom uheku?
Zapravo, kaj se to nas Turopoljaca tiče?
A ni profa ni bil Purger.Pod tim se uvjetom profa malčice zajebo.
Harmonija prvi slog, harmonika drugi. Možda je pravilo imalo veze s muškim rodom? Davno je to bilo.Što je s harmonijom, pa i s harmonikom?
S druge strane, tješi me to da nisam najveća neznalica.Telefon i dirigent imaju doduše naglasak na drugom slogu, ali ga ambasador nema.
Ima, koka, ima...
Nisam kod sebe primijetio nikakvu centričnost osim egocentričnosti.Pičkaranje nema veze s histerijom, slažem se. No, zato ima zagrebocentričnost (ili bilo koja druga centričnost) koja ne želi vidjeti ništa osim sebe.
Jel ovo ide mene, ili ciljaš na nekog drugog?Mislim, zajebancija je jedno, ali zatvaranje očiju pred činjenicama koje ne želiš prihvatiti jer ne potkrepljuju tvoj stvar, ipak je nešto drugo.
- MmeTipfeler
Otkud ja znam! U zbrci paralalnih solilokvija koji ovdje zamjenjuju dijalog lako se zbuniti.judolino » wrote:
Nego o kakvim sam kurčevim naglascima pisao ako su u igri spikeri i voditelji na telki?
Pa... ako brojiš od početka, onda ima.Ima, koka, ima...![]()
Nikad ne ciljam. Svi su pogoci isključivo slučajni.Jel ovo ide mene, ili ciljaš na nekog drugog?
- MmeTipfeler
Pitanje. Nadopunite rečenicu, to jest stavite imenicu par u oblik u kojem mislite da bi trebala stajati.
Dobila sam nekoliko (par) rukavica.
Samo da vidim tko je tu blesav. Ne mislim na sugovornike, dakako.
Pari mi se da je pari. Al' ne mora biti.MmeTipfeler » wrote:Pitanje. Nadopunite rečenicu, to jest stavite imenicu par u oblik u kojem mislite da bi trebala stajati.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Da su ljudi, bilo bi parova. Kako su rukavice, onda je pari.Margarita » wrote: Pari mi se da je pari. Al' ne mora biti.
- MmeTipfeler
Sad mi je lakše. Ipak nas je troje. No, u jednom prijevodu - nemojte sada od mene tražiti da cinkam "kolegicu" ili "kolegu", lijepo piše nekoliko parova rukavica.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 810 times
- Been thanked: 1542 times
Nije toliko distinkcija u ljudima i stvarima koliko u predmetima koji obično idu zajedno, rade zajedno, imaju jednu funkciju ili čine cjelinu.Emericzy » wrote: Da su ljudi, bilo bi parova. Kako su rukavice, onda je pari.
Potpisi su za budale.
HTV. Nedjelja, poljoprivredna emisija oko podne. Mlate nešto o vinogradima i sortama koje su genetski otac i mati svjetski poznatom sinu imenom chardonnay. No, uskoro počinje... toliko sorata, toliko sorti, pa opet imamo sorata, pa opet sorti i sorta i sorata... 
- Stitch
- Head Honcho
Pa što onda? Riječ je o izražajnom bogatstvu našega jezika. 
Pravilno je i jedno i drugo i treće.
Pravilno je i jedno i drugo i treće.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Tu i tamo treba pročitati linkani post, čisto razumijevanja radi. 
Potpisi su za budale.
Ma pusti ga, opet se usorto ko freska...Zekoslawa » wrote:Unda htjede reći da je veliki fan Leonardovih freskiju.
..a zasto nije..prijem? ..ili ono, mate, mate, mate..ovdje bozicni pivcic, bozicni pivcic, bozicni pivcic, prijem.
mislim, neko se vrijeme govorilo tank umjesto tenka. ko zna, mozda jos uvijek. jel prijem prijam slicno kao i tenk tank?
tenk tank..jel se razumijemo? oda na gusjenice, brekce, brujla, stronja, sastoji se kao i svaka kutija, od tijela, dna i poklopca, ima onu cevku koja se moze vrtit okolo, a danas se cak i ono ispode cevke moze vrtiti okolo, a cevka stoji u jednom smjeru ko napuseni pointer..
kod nas u dalmaciji, na veliko zadovoljstvo..sad moram bit iskren..ne zagrepcana, nego dalmosa koji su se opeglali zagrebackim filozofskim, pa su se vratili puni novih znanja, cesto se govori prije obroka, objeda (obid, rucak, jel, sta ja znam kako neko to moze razumjet)..prijatno. onda ovi nasi dalmosi nas pocnu poducavat i elaborirat da se ne kaze prijatno, nego svakako nekako, ali prijatno ne.
e, sad, ako se kaze prijam, jel se moze rec i prijetno, tako da im jos malo dignem koji zivac. pa naravno da se moze, ko mi brani..
mislim, neko se vrijeme govorilo tank umjesto tenka. ko zna, mozda jos uvijek. jel prijem prijam slicno kao i tenk tank?
tenk tank..jel se razumijemo? oda na gusjenice, brekce, brujla, stronja, sastoji se kao i svaka kutija, od tijela, dna i poklopca, ima onu cevku koja se moze vrtit okolo, a danas se cak i ono ispode cevke moze vrtiti okolo, a cevka stoji u jednom smjeru ko napuseni pointer..
kod nas u dalmaciji, na veliko zadovoljstvo..sad moram bit iskren..ne zagrepcana, nego dalmosa koji su se opeglali zagrebackim filozofskim, pa su se vratili puni novih znanja, cesto se govori prije obroka, objeda (obid, rucak, jel, sta ja znam kako neko to moze razumjet)..prijatno. onda ovi nasi dalmosi nas pocnu poducavat i elaborirat da se ne kaze prijatno, nego svakako nekako, ali prijatno ne.
e, sad, ako se kaze prijam, jel se moze rec i prijetno, tako da im jos malo dignem koji zivac. pa naravno da se moze, ko mi brani..
To ti je od poručnika Grubera i Maj litl tanka!! kaže se tenk, al se misli tank!..a unda » wrote:..a zasto nije..prijem? ..ili ono, mate, mate, mate..ovdje bozicni pivcic, bozicni pivcic, bozicni pivcic, prijem.
tenk tank..jel se razumijemo?
Unda..a unda » wrote:..a zasto nije..prijem? ..ili ono, mate, mate, mate..ovdje bozicni pivcic, bozicni pivcic, bozicni pivcic, prijem.
Prijetno i tebi
Mogu li nešto od toga u sig?
- Stitch
- Head Honcho
Da bi čovjek mogao organizirati prijam, mora imati ića i pića. To je osnova, imati - pri- + *jьmъ, što je slično s jamiti, dojmiti, zajmiti...a unda wrote:..a zasto nije..prijem? (...)
Ako imaš dojam i zajam, a ne dojem i zajem, zašto bi onda imao prijem?
Potpisi su za budale.
..pa ok, tnx, nikad mi nije bilo jasno zasto prijam, a ne prijem, sad vidim da je to pri + jbmb (imati)..ili kako se to vec cita. ustvari, izgleda mi cak da taj jamiti, imati i jos jedan nas dragi glagol imaju isto pohotno porijeklo.Stitch » wrote:
Da bi čovjek mogao organizirati prijam, mora imati ića i pića. To je osnova, imati - pri- + *jьmъ, što je slično s jamiti, dojmiti, zajmiti.
Ako imaš dojam i zajam, a ne dojem i zajem, zašto bi onda imao prijem?
ali, ne znam zasto ne bi mogao bit..prijem? iznimka bi mogla neka bit. ni prva ni zadnja..
ja cu i dalje govoriti i pisati prijem. nekako mi je lakse za izgovarat. ne mogu mene tolko ispravljat, kolko ja mogu ponavljat, pa cemo vidjet (vidjat?
-
- Information
-