Što vam ljepše zvuči: uporaba ili upotreba?
- superkrkan
- nataknjivać i mislijoc
inaće ja san strućnjak za rvacku gramatiku i odražavanje 
Lol, pa fala superkrkane, sad ću stvarno zakuhat od ove jezične dileme.superkrkan wrote: ↑16 Jan 2017, 15:38a kakob ti rekla onda "uporabna dozvola", jel "upotrebna dozvola" il kaka![]()
Ajde, reci mi, znam da želiš, reci mi - ''Bolje ti je da nam pokažeš sise''.
Dobro ja tebe našla.
Venus sort of just wants to shop online for makeup.
- MmeTipfeler
A da postavimo i pitanje izraza dozvola i dozvoliti? Standard kaže dopustiti i dopuštenje, ali se u uvriježenim izrazima ipak ostavlja dozvola. Ajde na MUP tražiti vozačko dopuštenje pa vidi što će ti se desiti. 
Pa normalno, kakvo dopuštenje, treba tražiti samovoznu dopustbu...MmeTipfeler wrote: ↑16 Jan 2017, 19:48A da postavimo i pitanje izraza dozvola i dozvoliti? Standard kaže dopustiti i dopuštenje, ali se u uvriježenim izrazima ipak ostavlja dozvola. Ajde na MUP tražiti vozačko dopuštenje pa vidi što će ti se desiti.![]()
- superkrkan
- nataknjivać i mislijoc
znaci nema vise gradjevinske dozvole,sa je gradjevinska dopustba , mislin dab rad novog nacina odrazavanja tribalo poskupit komunalne doprinose bar za 50 procena...ovaj posto 
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 810 times
- Been thanked: 1542 times
Dozvola je uvijek dozvola, sintagme se ne mijenjaju. Nebitno što je posrijedi rusizam. Vozačka dozvola, lovačka dozvola, ribička dozvola, dozvola za nošenje oružja - sve je standardno. Dopustiti i dopuštenje prednost imaju u drugim situacijama.
Ne treba jezik gledati puristički. Purizam je katkad koristan, i svi mu više-manje pribjegavaju - ali dobar je samo u malim količinama. Homeopatskim.
Ne treba jezik gledati puristički. Purizam je katkad koristan, i svi mu više-manje pribjegavaju - ali dobar je samo u malim količinama. Homeopatskim.
Potpisi su za budale.
- superkrkan
- nataknjivać i mislijoc
logicno homeopackin tako san ija misija napisat 
- superkrkan
- nataknjivać i mislijoc
a jes ti siguran da je bijo dopust, da nije odsustvoŠabović Adis wrote: ↑17 Jan 2017, 01:07Pa jes', mene su, eto, u vojsci puštali na dopust - nikad na dozvol.![]()
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 323 times
- Been thanked: 347 times
-
- Information
-