A diMightyMe » wrote:I na toj stranici piše da se čita Jeljcin.

Tako mlad a vec znas cirilicu. I to rusku, bravoMightyMe » wrote:[bɐˈrʲis nʲɪkɐˈlaɪvʲɪtɕ ˈjelʲtsɨn]
Znan srpsku, i to nesto malo. A sta je to, ako nije cirilicaMightyMe » wrote:Izgleda da je ti ne znaš, pošto to nije ćirilica..
I sad bidni ljudi ispali pravilno purci umisto purani.
Zato jer je Biograd mjesto, a Gorski kotar regija.Euklid » wrote:Zašto je Gorski kotar ako je Biograd na Moru?
Zašto bismo pravopisnu konvenciju smatrali diskriminacijom? Misliš da su pravila o pisanju, pa čak i samo razlikovanje velikih i malih slova, u kamen uklesani? Pravilo kaže tako. Sutra će možda pravilo glasiti drukčije pa će se neki drugi Euklid buniti što su nazivi regija izjednačeni s nazivima gradova.
To je nepravda, to je nepravda... :calimero:MmeTipfeler wrote: Zašto bismo pravopisnu konvenciju smatrali diskriminacijom? Misliš da su pravila o pisanju, pa čak i samo razlikovanje velikih i malih slova, u kamen uklesani? Pravilo kaže tako. Sutra će možda pravilo glasiti drukčije pa će se neki drugi Euklid buniti što su nazivi regija izjednačeni s nazivima gradova.
..nemoj mene to sa malim slovima pitat, molim te.MmeTipfeler » wrote:Može pitanje? Zašto svi mislite da pisanje malim početnim slovom znači diskriminaciju? Pri čemu se diskrminacija izjednačuje s omalovažavanjem. Možda je omalovažavanje zapravo uporaba velikoga početnog slova. Ta se uporaba ionako kasnije uvriježila. Isprva se sve pisalo malim slovima. Dakle, malo početno slovo možemo smatrati starijim. Je li starije ujedno i vrednije, pitam ja vas.
P. S. Sad će neko vrijeme razmišljati. Bar pet minuta mira.
njemci imaju velika slova i u sred rijeci.
da, oni imenice pišu velikim slovom?..a unda » wrote: njemci imaju velika slova i u sred rijeci.
..ma ne samo imenice, nego usred rijeci znaju stavit veliko slovo b.. betu neku, nesto sto slici na b, ali je veliko b.Beau » wrote: da, oni imenice pišu velikim slovom?
meni je to grozno
inače, najveći diskriminatori su forumaši koji pišu sve malim slovima, a onda recimo toponime pišu velikim
znači početak rečenice nije vrijedan napora pritiska shifta, a tamo neka špičkovina je?
neko mi je rekao da pišu samo imenice veliko. a to beta je mislim duplo s...a unda » wrote: ..ma ne samo imenice, nego usred rijeci znaju stavit veliko slovo b.. betu neku, nesto sto slici na b, ali je veliko b.
kad sam ja pisao topionime velikim slovima? ono, rijetko.. rijetko namjerno. ili je bio tipfeler..
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest