Jezikoterija

Od kunilingvistike do pravopižđenja
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 Sep 2014, 21:15

..stavi u fusnotu i svoj broj mobitela ako kome nije sta jasno ili ima primjedbe.. :D

stvarno nemam blage veze, ali ko ista pomaze, evo bas sad nesto cituckam, nesto sto sam htio prepisivat ovdje i ima jedna fusnota od citave stranice, stranice i pol (ok, ima i duzih, a inace, obozavam fusnote, malo mi je zao ono kad ih se skupi sve na kraju poglavlja ili knjige, pogubim se potpuno jer onda krenem citat sve te fusnote, pajos ako e referiraju na nesto sto mi je pri ruci, pa se ja masim za tu opet knjigu, otra to..) i ovdje, u toj fusnotetini, na kraju spominje garonija i navodi na sto se poziva u ovom obliku, dakle garoni, bla bla i sad prepisujem.. (cf.: ppo. 57-58 et pass.; prevod str. 35-36. et pass.).

eto, ova naznaka mozda i nije bas fusnota fusnote, ali i nije da nije. mislim u fusnoti, u zagradama pise cf, pise pass pa sta je onda to nego neka fusnota fusnote? :D

MmeTipfeler

Post 26 Sep 2014, 21:59

Mrzim fusnote. Pogotovo ako imam dva-tri retka na stranici, a ostatak stranice zauzima fusnota. Em je tiskana sitnijim slovima pa na nju potrošim deset puta više vremena, em baš mislim kako sam odradila dnevnu kvotu, a onda se pojave fusnote. Fuuuuuj!
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 286 times
Been thanked: 343 times
Post 28 Sep 2014, 12:02

Nelogično mi je prepisivati fusnote iz pomoćnog prijevoda. Ne sjećam se da sam ikad igdje vidio takvo što.

Ti prevodiš knjigu A, koja ima svoje fusnote, a pomažeš se knjigom B, koja ima svoje. Knjiga A nema nikakve sadržajne veze s knjigom B, jer bez nje je čitka i samostalna, i umjesto knjige B mogla si uzeti knjigu C. Koja, recimo, nema fusnote. :D
Potpisi su za budale.
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 28 Sep 2014, 18:48

MmeTipfeler wrote: Kaj sad? Fusnota u fusnoti?
Aha.
Viđala sam to, prolazi bez problema.
(Mislim, ono, prolazi ziher, viđala sam i fusnote unutar fusnotinih fusnota, ako bereš šta oću reć. Ono, treće pokoljenje fusnote, iliti fusnotu-babu, fusnotu-mamu i fusnotu-kćer, sve zajedno na jednom mjestu. :zubo:)
Da i ne spominjem kako nemam pojma na koji bih način to tehnički izvela.
Nisam ziher za označavanje, al mislim da je označiš ko što bi označila i sljedeću fusnotu koja bi ti došla po redu u ovom običnom, jelte, dijelu teksta. Mislim da to možda zeru ovisi i o tom kako si u početku odlučila označavat fusnote, tipa sa * ili sa [1] il štajaznam.
A što se tiče samog opisa, a u ovo jesam ziher, on ti dođe odma ispod fusnote unutar koje se nalazi fusnota. I ne mijenjaš mu veličinu slova, samo nastaviš sa istom veličinom ko i kod svih drugih fusnota.
Moja je ideja da se napravim blesava i ponašam se kao da tu fusnotu nisam ni vidjela. Ha? :cerek:
A moš i tako. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 28 Sep 2014, 18:52

Tako, reci ti njoj. Zakompliciraj sve, zašto bi bilo jednostavno. :cerek:
Potpisi su za budale.
nina williams

Post 28 Sep 2014, 18:58

Ja mislila da pomažem.
:zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 28 Sep 2014, 19:04

Pa pomažeš. :)

Ne obaziri se na me, vidjeh da si tu pa rekoh, malo ću prodivaniti s Ninom. :D

A Didi uvijek radi po svom, što god da joj kažeš. Ona i Zec jednake su. Ne bih se stoga previše uzrujavao. :zubo:
Potpisi su za budale.
nina williams

Post 28 Sep 2014, 19:29

Stitch wrote:Pa pomažeš. :)

Ne obaziri se na me, vidjeh da si tu pa rekoh, malo ću prodivaniti s Ninom. :D
A. Hvala, hvala, lijepo je to čut, lijepo te vidjet. :zubo:

Iako mi nastavak nije baš bistar:
A Didi uvijek radi po svom, što god da joj kažeš. Ona i Zec jednake su. Ne bih se stoga previše uzrujavao. :zubo:
Stitch wrote:Tako, reci ti njoj. Zakompliciraj sve, zašto bi bilo jednostavno. :cerek:
I sad ga ja* kompliciram? :zubo:

*Ne znam ko je Didi. A provjerila sam i nije na popisu članova**. Aj bar znam ko je Zec.

**Ovaj dio je za admine: taj popis je zakurac. Ne ide po abecedi neg po datumu registracije?!? Ma da? Jebeno neko indeksiranje. A kad pokušaš stisnut da ti izbaci sve članove pod nekim slovom, e onda ti se pojavi 404 Not Found. Isti taj 404 se pojavi i kad stisneš na All u popisu članova.***

***A nu mi fusnotica. :zubo:

Prisjeo ti divan, a? :zubo:

Kad bolje razmislim, moš i prisjest na divan. Zgodna je to stvar, u svakom obliku.
Stitch
Head Honcho
Post 28 Sep 2014, 19:52

A ti, jadna, ne znaš tko je Didi? Oprosti, govorio sam o Tipfelerovoj. Koja će za me uvijek biti Didi, tako sam se naviknuo kad sam davnih dana sletio na Društvene znanosti Forumhaera. Posvađali smo se već nakon prva dva posta. :cerek:

Od tadašnje ekipe, jedino smo ona i ja ostali na forumu općenito, a samo ja na DZ-u. O razlozima njezina odlaska neću, nema potrebe - ali šteta je što ne piše jer mnogo zna, samo se pravi da ne zna, i štošta sam dobrog od nje pokupio i naučio. Zato je volim. :cerek:

Zeca isto volim, i s njom sam se stalno svađao - ali njoj također možeš vjerovati. :cerek:

A Elli? Nju nisam izružio na pasja kola, ali zakvačili smo se jednom zbog neke pizdarije, i otad me se bojala ko vraga. :D No izgladio sam to, kako vidiš. ;)

Zato, pripazi da se i s tobom ne posvađam. Tko zna gdje ćemo završiti. :zubo:
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 28 Sep 2014, 19:56

:kokice:

...

:ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 28 Sep 2014, 20:09

..stich..aj, pls, aj se nemoj sa mnom svadjat. sta ja znam kako ti to mislis poslije izgladit.. Image
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 28 Sep 2014, 20:15

..a unda wrote:..stich..aj, pls, aj se nemoj sa mnom svadjat. sta ja znam kako ti to mislis poslije izgladit.. Image
:rofl:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Post 28 Sep 2014, 20:19

..a unda wrote:..stich..aj, pls, aj se nemoj sa mnom svadjat. sta ja znam kako ti to mislis poslije izgladit.. Image
Špahtlom za beton. Imaš dakle razloga za brigu. :D
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 29 Sep 2014, 17:07

Stitch wrote:
Špahtlom za beton. Imaš dakle razloga za brigu. :D
Laže ko pas. Kakva špahtla. Bager. I to ne onaj najmanji. :cerek:

P. S. Nego, Stitch, jesi li siguran da smo se posvađali tek nakon dva posta? Prije bih rekla da je to bilo već nakon prvoga. :mig:

P. P. S. Ako bar triput ne ispravljam post, imam osjećaj da nisam ništa ni radila. :D
..a unda
Undaminator

Post 29 Sep 2014, 17:17

MmeTipfeler wrote: P. S. Nego, Stitch, jesi li siguran da smo se posvađali tek nakon dva posta? Prije bih rekla da je to bilo već nakon prvoga. :mig:
..
on ti je ko mujo.. :kokice:

..sto se njega tice, njemu je i drugi put bilo dobro. necu ni govorit sto je bilo prvi put.. sto se njega tice, jel. :kokice:

:D :D
..a unda
Undaminator

Post 29 Sep 2014, 17:20

..sad sam gotov kad dodje stich s tim svojim spatulama, mistrijama, fanglama.. Image
Stitch
Head Honcho
Post 29 Sep 2014, 19:15

MmeTipfeler wrote: P. S. Nego, Stitch, jesi li siguran da smo se posvađali tek nakon dva posta? Prije bih rekla da je to bilo već nakon prvoga. :mig:
Siguran sam. Napisala si post u kojem si neki grad ili ime razbila enklitikom - i ja sam ti rekao da se takvo što ne radi. Onda si ti citirala Katičića ili Babića, nešto gdje se vidjela enklitika na drugome mjestu, a ja sam ti odgovorio da su imena posebna vrsta sintagmi, da je njihovo razdvajanje čisto preseravanje i spomenuo Tabaka, koji je o tome pisao.

Ne dovodi moje slonovsko pamćenje u pitanje. Ali možeš provjeriti. Ako ti se dâ. :cerek:
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 29 Sep 2014, 19:19

Stitch wrote: Ne dovodi moje slonovsko pamćenje u pitanje. Ali možeš provjeriti. Ako ti se dâ. :cerek:
Neću provjeravati. Taman posla. Pa da se još uvjerim kako si u pravu. :D

Svejedno, bila su to lijepa vremena...

P. S. I odite vrit. Morala sam guglati što je fangla. :cerek:
Stitch
Head Honcho
Post 29 Sep 2014, 19:19

..a unda wrote:..sad sam gotov kad dodje stich s tim svojim spatulama, mistrijama, fanglama.. Image
Proći ćeš lišo - ali samo ovaj put. Sad sam se najeo i ne da mi se mahati lopatom. :D
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 29 Sep 2014, 19:21

MmeTipfeler wrote:
Svejedno, bila su to lijepa vremena...
Jesu. :)

Fali mi štošta iz tog doba. Fališ mi ti, fali mi Aby, fale mi svi oni čudaci koji su znali navraćati na DZ. :tuzni:
Potpisi su za budale.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Sep 2014, 19:22

Stitch wrote:
Proći ćeš lišo - ali samo ovaj put. Sad sam se najeo i ne da mi se mahati lopatom. :D
Unda, tvoji su razlozi za brigu, bojim se, opravdani. Vidi samo kako je špahtla narasla do lopate, a sve zbog interakcije s tobom.

Pričuvni moderator.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Sep 2014, 19:25

MmeTipfeler wrote:Svejedno, bila su to lijepa vremena...
Stitch wrote:Jesu. :)

Fali mi štošta iz tog doba. Fališ mi ti, fali mi Aby, fale mi svi oni čudaci koji su znali navraćati na DZ. :tuzni:
Bilo vas je lijepo čitati. Nikad se ne bih duže zadržala na forum.hru da nije bilo DZ-a.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Post 29 Sep 2014, 19:29

ElliQuinn wrote:

Bilo vas je lijepo čitati. Nikad se ne bih duže zadržala na forum.hru da nije bilo DZ-a.
Lijepo? Zec, ne bez razloga, te stare teme naziva topničkim dnevnicima. :rofl:
Potpisi su za budale.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Sep 2014, 19:30

Stitch wrote:
Lijepo? Zec, ne bez razloga, te stare teme naziva topničkim dnevnicima. :rofl:
Naravno da je bilo lijepo. Nisu meni meci zviždali oko ušiju.

Pričuvni moderator.
..a unda
Undaminator

Post 29 Sep 2014, 19:33

ElliQuinn wrote:
Unda, tvoji su razlozi za brigu, bojim se, opravdani. Vidi samo kako je špahtla narasla do lopate, a sve zbog interakcije s tobom.
..dobro, pusti mene sad. nego,jel to dobro ili lose? :D
  • Information