subkultura ili?

O duhovnim i materijalnim dobrima
Emericzy

Post 24 May 2012, 09:45

Ja sam tu totalno konzervativan. Ja mislim da nam jakojakojako fali austrougarska malograđanština. Red, rad i mir. Uniformirana 'pristojnost'. Da se točno zna što je comme il faut. Da postoji minimalni standard obrazovanja i bontona. I da bude pristupačan svakome kroz obavezno i rigorozno desetgodišnje školovanje. Da je sve ispod tog standarda javno, jasno i glasno proglašeno za šljam.

Eto, to je humus iz kojeg raste pametno društvo.

Naime kaj. Tko nije za bogznakaj, ostane u toj kolotečini. Tko je sposoban ali neimaginativan, unutar te kolotečine može i cvasti. Tko je imaginativan ali skromnih dosega, a sklon zalijetanju, ostane unutar prihvaćenih okvira, ali kao bedak. Tko je imaginativan i ima u rukama nešto snažno i važno i ne jebe živu silu, taj probije ogradu, plati cijenu nekomformizma i nametne nešto svoje. Prisili javnost da prihvati novu paradigmu.

Ali to probijanje ne radi svaki kripl s pola lošeg ukusa, nego samo netko tko jednostavno mora. Luđaci tipa Tesle i Van Gogha i Ujevića. Ostali ostanu bedaci ili se uklope natrag u malograđanštinu ili potonu u šljam.

Ne, ja NEĆU hodajuća čudovišta oko sebe. Ne, ja NEĆU zidove oslikane grafitima. Trpit ću ih samo ako su mi dali nešto stvarno važno i revolucionarno (a i onda ću pridržavati nos). Ako mi ne daju ništa, marš u šljam, jer nisi sposoban ni za uredan život niti za originalnu kreaciju. Sposoban si samo za nered. E, onda plati cijenu time što ćeš mi se maknuti s obzora. Ne zaklanjaj mi vidik. Želim gledati na uredni perivoj. Tebe ću gledati samo ako si stvarno važan.

Lyla

Post 24 May 2012, 10:01

Al evo jedne misli: Ako definiramo šljam po tvojoj kategorizaciji, onda svakodnevno gledamo kojekakve majmune i šizove i polusvijet i pedere :zubo: i svjedoci smo činjenici da je raja većinom šljam i da koja je razlika između ovog leoparda koji smeta tebi i pedera koji se ljube na cesti i smetaju Kerumu? Možda ovaj Leopard baš piše ljepšu poeziju od Ujevića? :D
Da se razumijemo, ja se zapravo u potpunosti slažem s tobom. :cerek:

EDIT: osim ovog dijela s grafitima po zidovima. :o
Ze.

Post 24 May 2012, 10:06

Čuj, Em, u slobodnom smo društvu i svatko može prihvatiti što hoće. Slažem se da bi Kinderštube i kvalitetno obrazovanje bila neka osnova svega.

Dalje od toga neka svatko bira što hoće. Ako ti netko pod umjetnost prodaje ispijanje vlastite pišake, ja to ne moram kupiti. Isto tako neka je kupuje tko hoće, njegov problem. A hodajuća čudovišta? Ja ih ne vidim, jer ih ne gledam. :D
ombia

Post 24 May 2012, 10:23

Lyla » wrote:Al evo jedne misli: Ako definiramo šljam po tvojoj kategorizaciji, onda svakodnevno gledamo kojekakve majmune i šizove i polusvijet i pedere :zubo: i svjedoci smo činjenici da je raja većinom šljam i da koja je razlika između ovog leoparda koji smeta tebi i pedera koji se ljube na cesti i smetaju Kerumu? Možda ovaj Leopard baš piše ljepšu poeziju od Ujevića? :D
:S nesto slicno sam isla i sama napisati. Gdje je granica? Nekome je sljam istetovirano i ispirsano, drugome ful debeli ljudi, trecima ful mrsavi. :ne zna:
Kad netko i tebe proglasi sljamom povinuti ces se svom opisu i ne izlaziti iz kuce?
Jer uvijek drugi definiraju. Rijetko ce netko sam sebe proglasiti sljamom. :zubo:
Almost Rosey

Post 24 May 2012, 10:37

Ha štajaznam. Nek si ljudi rade što hoće, nek i zarađuju na tome, ali trenutak kad se meni upalila lampica je ovaj
tvrdi da je potomak indijanskog plemena Huroni te je preuzeo lik s plemenskog totema.
Ne znam, ili je isfuravanje ili je opako zabrijavanje (koje je, opet, u jednu ruku benigno jer ne šteti nikome, ali "Isusa Krista" i "Elvisa" bismo bogme metnuli na antipsihotike).

Inače, čini mi se da je ovakvo "ukrašavanje" analogno onome kad je ljudima teško pa se režu. Vanjski ožiljci tek su blijeda manifestacija unutrašnjih, fizička bol je potrebno "ostvarenje" emocionalne/psihičke, pa je tako rascijepljen jezik možda tek slab odraz one "drugačijosti" kakvu on u sebi osjeća :ne zna: zato to ne bih uspoređivala s estetskom kirurgijom.
Ze.

Post 24 May 2012, 10:46

Mislim da ta "ekstremna ukrašavanja" ne rade pretjerano zdravi ljudi. Ne želim generalizirati sad, ali činjenica je da se ljudima sviđa da izgledaju kao ljudi, a ne kao leopardi ili žirafe. To je naša genetika. Nekakvim vanzemaljcima bi mi izgledali možda odvratno, ali sebi smo najljepši. :cerek:
Pa onda si mislim... :misli: čovjek koji se tako u stanju izmjeniti ima gadnih problema...jednostavno ide protiv svakog osnovnog genetski zakodiranog nagona u nama.
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 12:17

Zdravi u glavu sigurno nisu. Normalni ljudi vade kamenje iz bubrega, a ovi ga stavljaju u nos i testise. :facepalm:

Imaju pravo na život i vlastitu glupost jer što je globalno selo bez seoskih budala.

Shvatiti mogu jedino onu ženu koja je oboljela od porifirije i tetovažama skriva ožiljke. Čak i cijenim njezinu inventivnost. Ali ovi drugi su totalni kripli. Uključujući i one koji vise s kuka.

Živcira me tolika dokonost. :gaah:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
vrrrlet

Post 24 May 2012, 12:18

Ze. » wrote:Mislim da ta "ekstremna ukrašavanja" ne rade pretjerano zdravi ljudi. Ne želim generalizirati sad, ali činjenica je da se ljudima sviđa da izgledaju kao ljudi, a ne kao leopardi ili žirafe. To je naša genetika. Nekakvim vanzemaljcima bi mi izgledali možda odvratno, ali sebi smo najljepši. :cerek:
Pa onda si mislim... :misli: čovjek koji se tako u stanju izmjeniti ima gadnih problema...jednostavno ide protiv svakog osnovnog genetski zakodiranog nagona u nama.

Čuj, svakodnevno na ulici srećem ružne žene i pitam se - tko to jebote jebe? Nije to uopće mali broj, gomila ih je baš pretilih, baš ružnih i baš bezveznih žena. Po mom mišljenju u to može močiti samo kompletan bolesnik bez estetskih kriterija, samopoštovanja i slično, gadni problemi i protiv svakog osnovnog genetski zakodiranog nagona.

Neki ljudi vole isključivo dlakave žene, neki iznimno debele, neki čak smrdljive, svega ima.

I bilo bi jako, jako ružno kad bi ružnima zabranili izlazak na ulicu, rasplod, ili ih samo proglasili bolesnicima jer se međusobno uzbuđuju i jebu. Rugaš im se u svojoj kući pred prijateljima, ali stvar je kućnog odgoja ne komentirati ih u javnosti. Oni imaju pravo biti ružni, a nazivati ih bolesnima je prilično teško, pošto sam spomenuo da se za titulu bolesnika ravnopravno bore predsjednici država i slično.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 24 May 2012, 12:24

Jbte, moram požurit kući prije nego što mi se sjekire s neba sruše ne tikvu. :eek:

Vrlet i politička korektnost. :rofl: :rofl: :rofl:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 24 May 2012, 12:26

Uostalom, ružnoća nije nešto što čovjek može izabrati, tj. ne može izabrati ne biti ružan i zbog toga je ogavno rugati se ružnim ljudima.

Ali za nekog tko ovako nešto od sebe učini svjesno i namjerno itekako imam pravo reći da smatram kako nije pretjerano čist u glavu.
Što ne znači da mu oduzimam njegovo pravo na ludost.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 12:28

Hm, sad ću možda istaknuti nešto isuviše očito, ali... ružni ljudi nisu krivi što su ružni. Pretilima je više stalo do jela nego do izgleda. Dlakavi se ne depiliraju jer im to, kajjaznam, oduzima previše vremena koje bi mogli posvetiti nečem korisnijem. I sve su to neki prirodni, ljudski, oblici života. Ne moraju mi se sviđati, niti mi biti seksualno privlačni, ali nekome hoće jer se ukusi razlikuju.

Ali svjesno se i namjreno poružnjeti i unakaziti... e pa to neću shvatiti da živim milijun godina.

EDIT: Morticia me pretekla... sporo nešto tipkam danas. :cerek: :cerek:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
karambol

Post 24 May 2012, 12:31

Koji je smisao guranja "grba" u glavu? Kužim da je netko debel jer ždere i ,valjda, je i to bolest. Kao i kod onoga koji je mršav - kost i koža tip. To što je netko dlakav ili ružan, jebiga, takav je. može se probati depilirati ili plastificirati pa će biti ljepši po opće prihvaćenim kriterijima ljepote. A opet, koji su to?
Nije to samo "estetika", nisu to samo nekakvi kompkeksi. Više mi se sviđa ovo kaj kaže leteća - dokonost, plus još želja da se komercijalizira na neki način. Učini samog sebe popularnim jer su kriteriji za popularnost usko povezani s onim o čemu se trkelja na drugoj temi o šundu...
Svakako za posjetiti nekakvog šrinka ili duhovnu obnovu, egzorcistu ili neku babu Vangu... :misli:
Ze.

Post 24 May 2012, 12:42

vrrrlet » wrote:

Čuj, svakodnevno na ulici srećem ružne žene i pitam se - tko to jebote jebe? Nije to uopće mali broj, gomila ih je baš pretilih, baš ružnih i baš bezveznih žena. Po mom mišljenju u to može močiti samo kompletan bolesnik bez estetskih kriterija, samopoštovanja i slično, gadni problemi i protiv svakog osnovnog genetski zakodiranog nagona.

Neki ljudi vole isključivo dlakave žene, neki iznimno debele, neki čak smrdljive, svega ima.

I bilo bi jako, jako ružno kad bi ružnima zabranili izlazak na ulicu, rasplod, ili ih samo proglasili bolesnicima jer se međusobno uzbuđuju i jebu. Rugaš im se u svojoj kući pred prijateljima, ali stvar je kućnog odgoja ne komentirati ih u javnosti. Oni imaju pravo biti ružni, a nazivati ih bolesnima je prilično teško, pošto sam spomenuo da se za titulu bolesnika ravnopravno bore predsjednici država i slično.
Imaš Emača što se tiče zabrane izlazaka na ulicu, ne mene uplitati u to. :nono:
Neka svatko radi što hoće, jel.

E sad, ružne...dlakave...čuj, nemojmo sve trpati u isti koš. Neki vole debele, neki mršave, neki dlakave, neki punosisne, neki malosisne. To nema baš veze sa generalnom ružnoćom u faci, koja valjda nikome nije privlačna...dakle, od ovih gore ...dlakavih, debelih, itd...valjda sam upoznao za svaki primjerak takve žene barem jednog lika kojem se to sviđa. A što se ružnih tiče, nisam baš čuo da ljudi to nešto vole kao preferenciju. Obično nisu ni sami bogznakaj ili misle da ne mogu bolje.
Nije da je pravedno,niti su kome krivi, niti ih ja omalovažavam...

Genetika je genetika. :ne zna:

Image

I sad ti ja kažem, što je tu prirodno kad ne želiš izgledati kao čovjek, već klingonski ratnik? Jel to neko normalno stanje stvari? U čemu je kvaka da su nam rebra i rogovi na glavi izgledaju privlačno i poželjno? U tome se ne slažem s tobom - to nije stvar ukusa jer se ljudima nominalno sviđaju ljudi, a ne Darth Maul.
karambol

Post 24 May 2012, 12:48

Ze. » wrote:
Imaš Emača što se tiče zabrane izlazaka na ulicu, ne mene uplitati u to. :nono:
Neka svatko radi što hoće, jel.

E sad, ružne...dlakave...čuj, nemojmo sve trpati u isti koš. Neki vole debele, neki mršave, neki dlakave, neki punosisne, neki malosisne. To nema baš veze sa generalnom ružnoćom u faci, koja valjda nikome nije privlačna...dakle, od ovih gore ...dlakavih, debelih, itd...valjda sam upoznao za svaki primjerak takve žene barem jednog lika kojem se to sviđa. A što se ružnih tiče, nisam baš čuo da ljudi to nešto vole kao preferenciju. Obično nisu ni sami bogznakaj ili misle da ne mogu bolje.
Nije da je pravedno,niti su kome krivi, niti ih ja omalovažavam...

Genetika je genetika. :ne zna:

Image

I sad ti ja kažem, što je tu prirodno kad ne želiš izgledati kao čovjek, već klingonski ratnik? Jel to neko normalno stanje stvari? U čemu je kvaka da su nam rebra i rogovi na glavi izgledaju privlačno i poželjno? U tome se ne slažem s tobom - to nije stvar ukusa jer se ljudima nominalno sviđaju ljudi, a ne Darth Maul.
Mene je uvijek zanimalo kako se ovaj lik brije??? :misli:
Jel mora to sve razmontirati, obrijati se, ponovno montirati ili koristi neku drugu revolucionarnu metodu?? :ne zna:
Gdje spava?? Kako spava? Di mu je glava kad spava? Zapinje li to po jastuku? Hvataju li mu se dlačice s deke oko tog metala??
Kad rabi daljibski ima li to kakav utjecaj na njemu?? Čuje li radio u glavi? Osjeća li magnetske oluje sa sunca???
Sto pitanja.... :misli:
Beau

Post 24 May 2012, 12:48

A kako se ponašaju i odnose s ljudima svi ti leopardi i klingonci? Je li netko vidio?

Jer, zgražavam se i ja nad kojekakvim izgledom, ali samo iza leđa, bilo bi mi žao da me čuju.

I iako bih bila opreznija u susretu s "ljudima leopardima" (ne jer su mi ružni, nego su nešto nepoznato), u konačnici bih, ako bi se ponašali ko ljudi, vidjela u njima čovjeka, a ne leoparda. Ne znam bi li im to smetalo? :misli: I pretpostavljam da bi mi draže bilo da mi leopard uz osmijeh zaželi ugodan dan, nego da me lepotan u smokingu nadrkano pošalje u rodno mjesto.

E sad, kolko je, i je li uopće, više poremećaja među "leopradima", nego među ostalim pukom, ne znam. A zanima me.

No, ovako odokativno, rekla bih da postoje određene nepravilnosti :o
ombia

Post 24 May 2012, 12:49

Depilacijskom kremom. :E
karambol

Post 24 May 2012, 12:53

ombia » wrote:Depilacijskom kremom. :E
Pa i tada bi se morao prvo demontirati, ne? :ne zna:
MightyMe

Post 24 May 2012, 12:55

Bacačem plamena. :ne zna:
MightyMe

Post 24 May 2012, 13:03

Vjerovatno su ovi ljudi željni pažnje, ma koliko god to oni poricali. Pretpostavljam da većina njih nije sposobna privući pažnju na sebe nekim konvencionalnim načinima, pa radi sve što je u njihovoj moći da budu primjećeni. A isto tako, vjerovatno postoji neka manjina koja je još luđa u vezi toga pa rade to zbog sebe i zato jer je to njima lijepo. E takvima neke stvari nisu baš najbolje posložene u glavi.
Ze.

Post 24 May 2012, 13:07

MightyMe » wrote:Vjerovatno su ovi ljudi željni pažnje, ma koliko god to oni poricali. Pretpostavljam da većina njih nije sposobna privući pažnju na sebe nekim konvencionalnim načinima, pa radi sve što je u njihovoj moći da budu primjećeni. A isto tako, vjerovatno postoji neka manjina koja je još luđa u vezi toga pa rade to zbog sebe i zato jer je to njima lijepo. E takvima neke stvari nisu baš najbolje posložene u glavi.
To je i moja teorija - samo onda se moram zapitati do koje smo granice spremni ići da bi se istakli od drugih i odakle dolazi ta, sve izraženija, potreba? Globalizacija, Internet, što? Svaki klinjo ima danas kameru i kanal na Jubitu. Svega ima taj klinjo, osim samokritičnosti...

Ne želim zbijat šale, ali ne mogu si pomoć...da ih vidi Inkvizivijcija Majke Crkve tamo iz mračnih vremena, valjda bi im oči ispale... :rofl: :rofl:
Almost Rosey

Post 24 May 2012, 13:08

MightyMe » wrote:Vjerovatno su ovi ljudi željni pažnje, ma koliko god to oni poricali.
U jednu ruku, da. Ali to ostavlja pitanje - zašto bi itko bio željan tolike pažnje, i to na takav način?
ombia

Post 24 May 2012, 13:09

karambol » wrote:
Pa i tada bi se morao prvo demontirati, ne? :ne zna:
Zasto? Krema nagrize metal?
Ze.

Post 24 May 2012, 13:11

Almost Rosey » wrote: U jednu ruku, da. Ali to ostavlja pitanje - zašto bi itko bio željan tolike pažnje, i to na takav način?
Mislim da nije konretno stvar u pažnji kao takvoj (kamere, popularnost, bla), već u osjećaju da si poseban, drugačiji, unikatan....special little snowflake. :D
Beau

Post 24 May 2012, 13:14

Ze. » wrote:
Mislim da nije konretno stvar u pažnji kao takvoj (kamere, popularnost, bla), već u osjećaju da si poseban, drugačiji, unikatan....special little snowflake. :D
Dobro, za ove o kojima pričamo se baš i ne bih kladila da je to u pitanju.
To bih rekla za one koji, recimo, furaju borosane u večernji izlazak.
Ovo je ipak malo više vrijedno promatranja :rofl:
MightyMe

Post 24 May 2012, 13:16

Almost Rosey » wrote: U jednu ruku, da. Ali to ostavlja pitanje - zašto bi itko bio željan tolike pažnje, i to na takav način?
Možda nakaženje tijela ne smatraju nekom prevelikom žrtvom za taj viši( :facepalm: ) cilj.
Ze. wrote: To je i moja teorija - samo onda se moram zapitati do koje smo granice spremni ići da bi se istakli od drugih i odakle dolazi ta, sve izraženija, potreba? Globalizacija, Internet, što? Svaki klinjo ima danas kameru i kanal na Jubitu. Svega ima taj klinjo, osim samokritičnosti...
Možda je to oduvjek tako. :ne zna: Samo u današnje vrijeme je to isplivalo na površinu jer se informacije daleko brže razmijenjuju.
  • Information