Najme kaj....svi se mi krecemo u nekim svojim drustvenim krugovima, neki ljudi su tamo nasim izborom, neki su tamo jer se susrecemo s njima bilo radi posla, trebamo neku uslugu/pomoc od njih ili nam drustvene obaveze namecu druzenje i komunikaciju s njima.
Ja sudim po sebi ( da po kome cu
Ok, ja nisam mlada, prosjecna sam i pristojna, ne isticem se ni po cemu posebno pa su vjerojatno i to razlozi da su ljudi prema meni takodje pristojni.
No nekad me cudi medjusobna komunikacija drugih. Koja meni nije bliska.
Istina, i ne mora biti, oni vjerojatno imaju svoje fore koje su njima ok ali meni djeluju grubo. Ponekad i uvredljivo.
Narocito mi se cini da je to slucaj na forumima gdje se ti ljudi cak medjusobno ni ne poznaju ( ili barem ne znaju da se poznaju) i onda kao da jedan drugog nastoje sto vise povrijediti grubim rijecima. Ili se znaju i realno pa se caste izrazima koje ja ne cujem u svom okruzenju.
I sad si mislim....da li ti ljudi koji su u stanju ispisati stvarno ruzne stvari nekome, stvari za koje znaju da ce ih povrijediti, da li se oni stvarno tako ponasaju i u direktnom susretu sa zivim osobama?
Osjecaju li uzitak znajuci da su pogodili nekog ili uopce ne razmisljaju o tome?
Ili nastoje ipak odrzati neki pristojni nivo komunikacije uzivo.
Pogotovo me iznenade komentari na neke clanke, ono sto se pise ispod. Nekad si probam zamisliti osobu koja je ispisala stvarno uvredljive stvari nekome i to na osobnoj razini i moram reci da je ne mogu prispodobiti ni sa kim od meni poznatih.
A svjesna sam da bi vrlo lako to mogao biti netko od ljudi koje znam.
Drugim rijecima....koliko su nikovi Doriangrayovke slike nas samih a koliko su stvarni odraz naseg realnog ponasanja?