vapnom se premazuje deblo da balzamira sirote kukce koji su se skrili prezimitiombia » wrote:
I u onom mojih roditelja, sta se nije prije radilo vapnom?
nevezano za prskanje, primjetili smo svi u selu da je urod svake godine sve manji
Ovaj isti argument su mi ponudili i oni koji ne vjeruju da su se Amerikanci spustili na Mjesec.Morticia » wrote:
Što otprilike znači da ni približno ne možeš na ovakav način išta TVRDITI i nazivati sve one koji imaju drugačije mišljenje od tebe budalama.
Ti samo misliš da znaš, ustvari ne vjeruješ.
Ja uglavnom vjerujem institucijama za nadzor i njihovim propisanim limitima za neštetnost.Morticia » wrote:Mhm, ok, a onaj drugi dio, s antibioticima, izbjeljivačima i ostalim čudesima?
Da ne mirisi na meso, nego smrdi na...nesto. A krave iz masovnog uzgoja trave ne vide nikad u zivotu ni da im busen bace u taj kavez u kojem ih drze.Pješčana » wrote:osvrt na nekoliko postova.
je li itko osim mene primjetio kako zna smrditi meso iz dućana? kad ga se baci na tavu? netko mi je objašnjavao razloge, ali se ne mogu sjetit...
Posve netocno. Da si zelio, mogao si imati reference takvih studija, no na tu poruku nisi odgovorio, jer te ne zanima. A ne jer takvih studija nema. Cisto da se razumijemo.A tvrdnje "organičara" ne samo da nisu poduprte činjenicama, n
Što se tiče zdravstvene ispravnosti i limita raznih patogena i toksičnih supstanci, i organska i obična industrijska hrana imaju potpuno jednake zakonske limite. Organičari samo tvrde da je njihova hrana uzgajana po specijalnim postupcima, baš kao što je halal i košer hrana uzgajana i zaklana po određenim pravilima. Ti postupci imaju utjecaj samo na percepciju kupca (vjernika) u prikladnost te hrane, jer svi zdravstveni kriteriji su jednaki za svu hranu.Pješčana » wrote: ja ne vjerujem da naši sirove nastaju od nečeg trećeg. ali, nedavno je jedna mliječna tvrtka krenula s bio mlijekom. i onda sam iškla provjeriti kod ove svoje što to točno znači.
objasnila mi je da mlijeko iz bio uzgoja znači da se jako jako pazi da krava jede samo prirodnu hranu, da je sve pod kontrolom i da je sve ispravno. pa sam ju pitala jel to onda znača da nebiomlijeko toga nema, te kontrole i prave trave i svega? pa smo obje ušutile. rastužuje me činjenica da se stvara nova kategorija zdrave hrane koja em više košta em bi trebala biti unutar dobre stare hrane po defaultu.
Isto i voćni jogurti koji imaju toliko
šećera da djeci definitivno povećavaju agresivnost.
Zašto pogotovo ženama, jer same proizvode mlijeko ili?Ono odrasloj osobi UOPĆE ne treba, pogotovo
ženama.
Sve važi i za kisele mliječne proizvode, posebno LGG koji su zaista
bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako
ljudi, tako i krava (dobro ste pročitali, m r t v a c a).
Ofkors.Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije naše.
Ovo mi je najbolje.M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije sigurno
jel ozračeno ili nije.
Gle, ne zanimaju me tvoje studije. Prvo, jedna ili nekoliko studija nečega ne znače ništa, bitan je ukupan kontekst. Drugo, ja nisam kompetentan da procijenjujem relevantnost neke određene studije iz tog područja i zato se pozivam na znanstveni konsenzus koji postoji u tom području i koji govori protiv prednosti organske hrane. Svakako ću dati povjerenje mišljenju znanstvene zajednice, koju predstavljaju nezavisna sveučilišta, instituti, etc, a ne pizdarijama kojima me pokušava nahraniti marketinški stroj jedne izuzetno profitabilne industrije kao što je bio/organska.ombia » wrote: Posve netocno. Da si zelio, mogao si imati reference takvih studija, no na tu poruku nisi odgovorio, jer te ne zanima. A ne jer takvih studija nema. Cisto da se razumijemo.
Javno ih necu pisati jer ne vidim da se itko drugi ovdje potpisao imenom i prezimenom ovdje.
No za razliku od tebe ne pisem na slijepo.
Ovo boldano i je znanost. Nista drugo mi nije poznato.JPK » wrote: Gle, ne zanimaju me tvoje studije. Prvo, jedna ili nekoliko studija nečega ne znače ništa, bitan je ukupan kontekst. Drugo, ja nisam kompetentan da procijenjujem relevantnost neke određene studije iz tog područja i zato se pozivam na znanstveni konsenzus koji postoji u tom području i koji govori protiv prednosti organske hrane. Svakako ću dati povjerenje mišljenju znanstvene zajednice, koju predstavljaju nezavisna sveučilišta, instituti, etc, a ne pizdarijama kojima me pokušava nahraniti marketinški stroj jedne izuzetno profitabilne industrije kao što je bio/organska.
Ovo je netocno.JPK » wrote: Što se tiče zdravstvene ispravnosti i limita raznih patogena i toksičnih supstanci, i organska i obična industrijska hrana imaju potpuno jednake zakonske limite. Organičari samo tvrde da je njihova hrana uzgajana po specijalnim postupcima, baš kao što je halal i košer hrana uzgajana i zaklana po određenim pravilima. Ti postupci imaju utjecaj samo na percepciju kupca (vjernika) u prikladnost te hrane, jer svi zdravstveni kriteriji su jednaki za svu hranu.
Pa nisi seljacica, smanjila ti se tolerancija na laktozu.Pješčana » wrote:sad ću možda ispast bedačica
mene na primjer boli trbuh kad popijem kravlje mlijeko. napušem se i savijam se u grčevima. objasnili su mi da ljudi s vremenom sve manje proizvode neki enzim koji djeluje u probavi mlijeka. ja i mlijeko vidimo se na kavi, i iz nekog razloga, kad je u kavi, me ne boli.
ali zato jedem jogurte i svježe sireve, i od toga me ne boli. pa su mi objasnili da je to nešto drugo kad fermentira.
e sad, ja sam onda išla malo čitati, i ispalo je da mlijeko zaista nije toliko jako potrebno, koliko se forsira mliječna industrija. kad se piše da je mlijeko bitno zbog kalcija, ne kaže se isto da to isto mlijeko ima sposobnost izvlačiti kalcij iz kostiju(molim vas nemojte me držati za riječ jer ne znam sve podatke a sad nemam vremena guglati). uglavnom, izvlači kalcij i čini više štete.
to, valjda, još iz doba kad je kuhinji bilo jedino mlijeka i kruhaPješčana » wrote:... kad se piše da je mlijeko bitno zbog kalcija, ...
Pišem li ja na turskom?ombia » wrote:
Ovo boldano i je znanost. Nista drugo mi nije poznato.
Tako da tocno, je tebe ne zanimaju duple slijepe nezavisne studije koje JESU dokazale da si u krivu. Zato te ne zanimaju.
Makar izasla sa renomiranog sveucilista ili ne znam cega.
Ali nije u redu studije koje ne idu u prilog tvojih argumentima proglasiti propagandom, losima ili manjkavima a da ih NIKAD nisi ni vidio.
Prva stvar koju naucis kad kreces u znanost.
The weight of the available scientific evidence has not shown a significant difference between organic and more conventionally grown food in terms of safety, nutritional value, or taste.
According to the UK's Food Standards Agency, "Consumers may choose to buy organic fruit, vegetables and meat because they believe them to be more nutritious than other food. However, the balance of current scientific evidence does not support this view.
Ovo je ono što se dobije kad se skupi i u relevantan kontekst stavi svo znanje i istraživanje koje danas imamo o organskoj hrani. To je znanstveni konsenzus.A 12-month systematic review commissioned by the FSA in 2009 and conducted at the London School of Hygiene & Tropical Medicine based on 50 years' worth of collected evidence concluded that "there is no good evidence that consumption of organic food is beneficial to health in relation to nutrient content."[33] Other studies have found no proof that organic food offers greater nutritional values, more consumer safety or any distinguishable difference in taste.[34][35][36][37] A review of nutrition claims showed that organic food proponents are unreliable information sources which harm consumers, and that consumers are wasting their money if they buy organic food believing that it contains better nutrients.[38]
Možda bi ti pametnije bilo da se, prije no što razgovaraš sa znanstvenom zajednicom, naučiš služiti običnom Wikipedijom: http://www.ajcn.org/content/early/2009/ ... 1.abstractombia » wrote:Odakle ti taj konsenzus? S wikipedije? Jel ti to mene zajebavas?
Kad sam zadnji put uzivo razgovarala sa znanstvenom zajednicom konsenzusa nije bilo, samo suglasnost da ce se posljedice ovog ili onog TEK pokazati.
Gledas na sve vrlo jednodimenzionalno, a ja sam eto glupa sto se s nekim tko pojma nema idem o poslu razgovarati. Tak mi i treba.
Da, postoje. Ali ako ih netko uzgaja za prodaju… puno sreće. Jer ako ti je to osnovna djelatnost, jedna boleština ili najezda štetnika uništava ti cijelu jebenu ljetinu, što će reći da godinu dana crnčiš za gô kurac.baja » wrote: postoje, u mom voćnjaku
Osim svinjetine koja zna (meni) užasno smrditi kad je riječ, mislim, o neškopljenom ili nepravilno škopljenom prascu, nisam baš primijetio da bi meso smrdilo.Pješčana » wrote:je li itko osim mene primjetio kako zna smrditi meso iz dućana? kad ga se baci na tavu? netko mi je objašnjavao razloge, ali se ne mogu sjetit...
Neki ljudi (vid’ mene, recimo) nakon (ranog) djetinjstva prestanu proizvoditi laktazu, koja razgrađuje laktozu. I da, kod sireva je udio laktoze manji, a kod zrelih je sireva nema. Tako je nekako i kod jogurta; štoviše, jogurt je u bliskoistočnim kulturama vrlo bitan jer ljudi u tim područjima generalno nemaju laktazu i reagirali bi na obično mlijeko kao ti ili ja.Pješčana » wrote:sad ću možda ispast bedačica
mene na primjer boli trbuh kad popijem kravlje mlijeko. napušem se i savijam se u grčevima. objasnili su mi da ljudi s vremenom sve manje proizvode neki enzim koji djeluje u probavi mlijeka. ja i mlijeko vidimo se na kavi, i iz nekog razloga, kad je u kavi, me ne boli.
ali zato jedem jogurte i svježe sireve, i od toga me ne boli. pa su mi objasnili da je to nešto drugo kad fermentira.
Nisam biokemičar, ali ovo mi smrdi.e sad, ja sam onda išla malo čitati, i ispalo je da mlijeko zaista nije toliko jako potrebno, koliko se forsira mliječna industrija. kad se piše da je mlijeko bitno zbog kalcija, ne kaže se isto da to isto mlijeko ima sposobnost izvlačiti kalcij iz kostiju(molim vas nemojte me držati za riječ jer ne znam sve podatke a sad nemam vremena guglati). uglavnom, izvlači kalcij i čini više štete.
kažu makrobiotičari da ga ima u sezamu, samo ne kažu koliko sezama moraš pojesti pet jušnih žlica dnevno?ombia » wrote: Ja ne bih u diskusiju koliko je mlijeko zdravo, organsko mlijeko jel, meni je fino al ima puno boljih nacina dobiti kalcij, da.
koliko shvaćam, nije da izvlači kalcij koji već jest u kostima, nego sprječava njegovo vezanje, ugradnju. ispišaš ga. to vezivanje ima npr. veze s omjerom unosa fosfora i kalcijaLastan » wrote: Naime, da bi nešto izvlačilo kalcij iz kostiju, moralo bi prvo proći kroz probavni sustav neoštećeno.