Semafori imaju neku normalnu dužinu u normalnim ulicama. To ti uđe u krv, kad se često smucaš gradom.
ali na onim ogromnim raskršćima, nema normalne dužine. Srećom, nisu mi na redovnoj ruti, pa ne moram "naučiti" njihovu dužinu. Čekam.
Mme, možda je semaforska dužina paljenja prilagođena općem kopanju nosa.
Radila sam nekad u zgradi koja je imala prozore na komadić ulice između dva semafora. Tu bi se onda u tri reda naslagali auti, i čekali. Od deset auta, 8 vozača je kopalo noseve. Začudo, i stvarno ne mogu vjerovati, ali je tako... sve muški.
Po gradu, Stitch nemaš šta jurcati. Posve je izvjesno da će ti odnekud izroniti bjesomučni pedal-majstor, uvjeren da je uvijek u pravu i da može, bezobzirno, preletjeti raskršće. (Zanimljivo, nisam još vidjela žensku da tako blentavo prelazi raskršće. One se sjete da imaju oči. )
O djeci, loptama, starčekima kojima onih deset metara do semafora i zebre znači grozne bolove, nećemo ni pričati. Polako.
Tim više što je po cijelom gradu posijano rupa (to je bar lako - pustiš samo da propada) i hupsera.
Genijalci koji mi se zalijepe za leđa su posebna vrsta, a oni krkani koji legnu na trubu i blicaju, imaju s moje strane jednosmjernu kartu za pakao. Ne samo da je protuzakonito, nego je i besmisleno, vrlo, vrlo često.
Što se tiče telefoniranja u vožnji - neki dan strašno žurim. U kružni tok umili auto, kojeg sad moram čekati, jer je već ušao, a u njemu babac klepeće. Naravno da joj je pažnja bogzna u čemu, pa vozi polako - pohvalno, ali samo kad izuzmeš da sve nas ostale osuđuje na čekanje, vožnju korakom i slično. Malo kasnije, useljava neki auto na parking, i time zaustavlja promet - jasno da trkelja telefonski i ... nažalost, opet ženska. srećom, nijedna nije čula što im sve želim.
Primjetila sam, osim toga, da najveći broj telefoniranja spada u trenutke parkiranja. Pa ljudi, jel to moguće! tu istina, prednjače muškarci, jer su oni važniji, češće čekani po sastancima ili kod kuće, pa ih netko potrebit zove...
@Nukac, autoputevi su svoja priča. Ima nekih izlaza koji su tako smrljani, da su morali postaviti nekakve mekane bumpere, jer su ljudi masovno zadnji čas (kad su skužili) pokušali izaći... pa se zaletili u razdjelnik. Sjećam se da je tako bilo kod Graza; možda nije više.
Inače ja sam zapravo jako zahvalna na autoputevima. To ti omogući da odeš nekom "starom cestom" u puno ugodnijoj brzini, vidiš nešto oko sebe. S druge strane, ako moraš biti u točki B u tom i tom vremenu, onda je autoput obično mana s neba.
Jednm sam si baš pustila na volju, na posve praznoj autocesti kroz nacionalni park, vozeći mustanga... Hm.