Osjećam susramlje. Sinoćnja reportaža s nekog od večernjih dnevnika gdje Kamila gleda bebu i čudi se a majka sva ozarena ponosna ....ma sve je to ok, to je skroz u redu i simpa ali reporterka i njeni komentari bez smisla , poruke , pristojnosti me toliko naživcirala da sam se i onda postramila u njeno ime. Tolika poniznost i uvlačenje paru u prkno bilo je poražavajuće . Za mene. Ne znam kako vi ali kontam da nas sad Europa ne gleda kao kulturan , napredan i perspektivan narod nego ko jadnike neke kojima stric donio čikolatu iz stranjskog dućana....
A Ćarles seljo beljo s jednom rukom u džepu a drugom se rukuje. Kamila stigla u čizmama pokrivena šalom. To su kraljevski par? Oni su moj quratz kojeg nemam pa su zato eto to , baš to ...Nacija nastala na jadu i bijedi porobljenih masa po cijelom svijetu...i Koli se s njima ponosno , domaćinski družila. E, jebate al je izgledala , ko da će svaki tren ma'nit i viknit deder , mala , donesi ono crno domaće iz konobe i narežider zera pršta i sira iz ulja...
Muka mi je.
Par će sutra rećemo bit kod svoje braće u regiji. E, baš kod njih, istočno.
Štolinam opet spremaju, kakvu pakost? Ne vjeruj englezu ni kad ...nikad...