Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
-
ombia
Zapanujuca tehnologija! Mene i ostale putnike evidentiraju jos konzervativnom metodom. Zaposle studente koji s uputnicima prodju sve linije u razno doba dana.
I ne ne moraju im se dati podaci.
Karle dobro zboris.
-
kuki
A mogu i platiti ljudima za sudjelovanje u istraživanju o kretanju putnika.

-
ElliQuinn
- Felis nebulosa
To forsiranje prijavljivanja nešto je novo. Ja svoju vrijednosnu karticu prislonim kod prvog ulaska, no to je vrijednosna - bez tog prvog evidentiranja ne bih ni platila vožnju. Nakon toga je sljedećih sat i pol ne izvlačim van iz džepa: do sad je to tako i tako služilo tome da se potvrdi valjanost karte, odnosno da se vozim u svojih sat i pol.
Kad mi je kontrola provjeravala kartu, nije se ni na koji način moglo primijetiti da nisam evidentirala presjedanje.
Light up, as if you have a choice.
Pričuvni moderator.
-
kuki
Ne zaboravite ZET karticu prisloniti na uređaj za registraciju prilikom svakog ulaska u svako vozilo! kaže zet.hr
-
ElliQuinn
- Felis nebulosa
kuki » wrote:Ne zaboravite ZET karticu prisloniti na uređaj za registraciju prilikom svakog ulaska u svako vozilo! kaže zet.hr
Pft. Već sam bila jezičinu naoštrila za kontrolu kad mi počnu kvocati da nisam registrirala karticu kod presjedanja i - ćorak. Njihov aparat pokazuje, ovako površno, isto što i aparat u tramvaju ili busu: "karta je važeća" ili kako već glasi taj tekst.
P. S.
Tom njihovom logikom papirnatu bi kartu trebalo cvikati kod svakog presjedanja, također.
Pričuvni moderator.
-
Karlinjo
- Has thanked: 1 time
kuki » wrote:Ne zaboravite ZET karticu prisloniti na uređaj za registraciju prilikom svakog ulaska u svako vozilo! kaže zet.hr
Onda odeš u Ozaljsku ili gdje već i kažeš da si imala plaćenu kartu ali si je zaboravila
I uostalom svugdje u tekstu se spominje vrijednosna karta a ne pretplatna karta. Tako da mislim da se služe strašenjem. To dolazi iz njihove njihove želje da iskoriste uređaje za optimizaciju prometa ali to je samo njihova želja. Ne vidim kako bi sud mogao kazniti nekoga tko je godinu dana unaprijed nešto platio da nije platio.
Uostalom karta se zove pretplatna, dakle unaprijed si platio sve vožnje bez obzira kad ih koristio i bez obzira najavio se ti ili ne da si u tramvaju. Mislim da ne zovu te dvije vrste karata različitim imenima uzalud.
-
kuki
Ali zašto bi pri svakom ulasku u svaki tramvaj trebalo evidentirati vrijednosnu kartu?
-
ElliQuinn
- Felis nebulosa
kuki » wrote:Ali zašto bi pri svakom ulasku u svaki tramvaj trebalo evidentirati vrijednosnu kartu?
U slučaju kad se voziš 95 minuta umjesto 90. Naplate ti novu kartu kad istekne stara.

Pričuvni moderator.
-
Karlinjo
kuki » wrote:Ali zašto bi pri svakom ulasku u svaki tramvaj trebalo evidentirati vrijednosnu kartu?
Pa da platiš kartu. Nisam siguran dali karta vrijedi u B smjeru ako si je platio u A smjeru i tako to.
Svojom godišnjom kartom sam platio 24sata*365dana vožnji a često idem kad su najveće gužve i svakako mi se ne da preskakati preko ljudi da bi oni skupljali statistiku. Ako mi zbog toga naplate kaznu u svakom slučaju je neću platiti dok sud tako ne odredi. Što zbog principa što zbog toga što me zanima kako će obrazložiti plaćanje kazne zbog neimanja karte koju sam platio i to dugoročno unaprijed.
-
kuki
I mene to muči.

Ne da imam ikakvo zanimljivo kretanje, al zbilja ne želim tracking device.
-
Lastan
kuki » wrote:I mene to muči.

Ne da imam ikakvo zanimljivo kretanje, al zbilja ne želim tracking device.
Pretplatna karta je na ime. Ja Zetu ne vjerujem da s mojim osobnim podacima postupa razborito i zakonito.
Mislim da je to OK jer mi je onaj vozač autobusa objasnio da mu moram pokazati kartu iako je on ne može očitati jer ZET meni, putniku, a priori ne vjeruje da uopće imam kartu.
Ako oni ne vjeruju meni, ja nemam nikakva razloga vjerovati njima.
Imam pretplatnu kartu. Ne prinosim je onom uređaju nikad.
Dosad mi kontrolori nikad nisu ništa rekli, a ako slučajno nešto zucnu, nema problema – idemo na sud. I u novine. I kamo god treba.
-
blue
- Asgard
A joj ZET se stvarno modernozirao, ne samo da ima novu tehniku, nego služi i kao sustav za praćenje
Kad se vozim tramvajem kupujem kartu SMS-om, nisam u toku s ovim high tech novotarijama

-
Almost Rosey
Lastan » wrote:Dosad mi kontrolori nikad nisu ništa rekli
Ae, najčešće očitaju karticu onim strojićem, a nekad je samo prislone na žuti uređaj.
-
klonka
Karl Jozef » wrote:
Pa da platiš kartu. Nisam siguran dali karta vrijedi u B smjeru ako si je platio u A smjeru i tako to.

Vrijedi.
gonj špadi
-
ombia
blue » wrote:A joj ZET se stvarno modernozirao, ne samo da ima novu tehniku, nego služi i kao sustav za praćenje
Kad se vozim tramvajem kupujem kartu SMS-om, nisam u toku s ovim high tech novotarijama

Bas.
Kad sam pitala sto ce im ta statistika meni su rekli da sluzi optimiranju linija i voznog reda.

Kao ako vide da se neke linije cesce koriste da ce ih udvostruciti. Minimalno.

-
Pješčana
pa, meni to ima smisla.
problem je, koliko vidim, u forsiranju da putnici moraju dat svoje podatke.
inače, kako bi drugačije shvatili koji dio prometa treba optimizirati?

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
Karlinjo
Pješčana » wrote:pa, meni to ima smisla.
problem je, koliko vidim, u forsiranju da putnici moraju dat svoje podatke.
inače, kako bi drugačije shvatili koji dio prometa treba optimizirati?

Dinamika života jednog grada što se tiče prometa je čini mi se više manje stalna u određenim razdobljima. Tako unajme statističara i 10 radnika i saznaju koje su linije kada vršno opterećene.
Osim toga ... imaju kamere u svim novim tramvajima a to su sada gotovo svi. Postoje besplatni softwarei koji mogu prebrojati dovoljno točno broj glava iz tih video snimaka.
Dakle uzmu snimke recimo tramvaja broj 11 i u jedan dan mogu analizirati popunjenosti tramvaja u određenom vremenskom razdoblju. Doslovno automatski. Kažu od 15 do 17 sati - izračunaj broj glava svakih 10 minuta i voilà znaju optimalan broj tramvaja u vrijeme kad se ljudi vraćaju s posla, ...
-
blaze
oni žele registraciju, a ne vizualizaciju putnika. operativne podatke. meni je to big brother
snimke im mogu služiti eventualno da skuže otklone od stanja koje pokazuje brojčanik
jebote, ko da letiš avionom, čekiranje
onda će u jutarnjem izaći članci:
koliko visokoobrazovanih na relaciji gorica - glavni kolodvor
podaci govore: udio žena u javnom prijevozu pokazuje da smo u europi
misterij na liniji prema donjem dragonošcu: zašto je to omiljena destinacija učenika 1. gimnazije
sramota, vrhunski sportaši koriste uspinjaču!
tri odbjegle pljačkašice locirane na liniji 219! tehnologijom protiv lopova
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
-
Pješčana
zašto onda netko od vas koji plaćate godišnje/mjesečne pokaze ne pišete ZETu? da vam objasni zašto je obavezno prisloniti kartu?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
Lastan
Pješčana » wrote:zašto onda netko od vas koji plaćate godišnje/mjesečne pokaze ne pišete ZETu? da vam objasni zašto je obavezno prisloniti kartu?
Jer me nije briga.
Naime, čisto sumnjam da oni uopće imaju pojma jesam li ja kartu prislonio ili nisam. Ako im uređaj stvarno ispiše samo je li kartica važeća ili nije, nemaju oni pojma.
-
Herp
- Nikki Gauda
Da imam tu karticu, stalno bih je prislanjala dok aparat ne bi skviknuo od muke.
A onda bih prešla na idući.

It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
-
Lastan
Herp » wrote:Da imam tu karticu, stalno bih je prislanjala dok aparat ne bi skviknuo od muke.

Nažalost, aparat nema mehaničkih dijelova koji bi tako skviknuli.
Ali toplo se nadam da će netko iznaći način da ih sruši. 
-
ElliQuinn
- Felis nebulosa
Herp » wrote:Da imam tu karticu, stalno bih je prislanjala dok aparat ne bi skviknuo od muke.

Prije bi ti skviknula. Ti aparati proizvode zvukove kod prislanjanja. Netko iživciran bukom u nekom bi te trenutku zatukao, bez obzira na dobre sise.
Pričuvni moderator.
-
Maleficent
Živcira me taj glas u tramvaju i naređenje. Baš neću.
Zašto ne puštaju neku finu muziku?
-
Users browsing this forum: ClaudeBot and 4 guests