Tanka crta između urednosti i OKP-a

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Morticia

Post 14 Dec 2011, 12:39

Mi za to imamo dvije vješalice na vratima, u kupaoni i u spavaćoj sobi.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
A.P.
Cactus

Post 14 Dec 2011, 12:41

Netko stvarno u vožnji jede jogurte i majoneze?

Moj otac isto zabranjuje nered u autu, onda nekako baš poslije njega bude mrva. Zapravo, jel čistite površine u autu? :D Doma mi je palo na pamet proći onom asepsoletom koja mi je ostala od puta preko volana i mjenjača - maramica je bila crna nakon toga :xd:
ombia

Post 14 Dec 2011, 12:43

JPK » wrote: Meni je koncept različite robe potpuno stran. U istoj sam doma (osim što tu više pažnje obraćam na udobnost), u istoj idem na posao, u istoj idem van, u istoj sam išao na sprovode, a i na svoju obranu diplomskog.
Mislim, nije cijelo vrijeme ista, ali sve uzimam bez nekog pravila s iste hrpe.
Drukčiji pristup mi je oduvijek bio naporan a i pomalo gay.
Imas masu ljudi koje rade u odjelima, da doma gledaju tv u odjelu ili kuhaju je apsurdno. Ili u radnoj kuti.
Nemam sad dress code na poslu, ali sam imala.
Ne necu u sakou cistiti stan ili se opustati. :zubo:

Van ne idem ni u robi koju imam doma a ni u onoj s posla, van volim, pogotovo navecer nabaciti malo usminkaniji stil, mozda pete mrvicu vise, haljina ima dublji izrez nego za posao. Nista spektakularno ali svakako je izlazak u club drugacija roba nego doma gledanje filma uz kavu.

Inace ja stirkam kosulje, obozavam osjecaj ustikrane kosulje i traperica. :cerek:
Morticia

Post 14 Dec 2011, 12:45

Tu i tamo pređem Aseptoletom preko površina u autu, da.
Ali ga inače vozimo u autopraonu. Doduše ne prečesto, priznajem.
Od svega mi je najmanje stalo do toga da mi auto blista, a ne prevozimo životinje ili neku zemlju pa da se tako jako prlja iznutra.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Tea Tree

Post 14 Dec 2011, 12:46

A.P. » wrote:Netko stvarno u vožnji jede jogurte i majoneze?

Moj otac isto zabranjuje nered u autu, onda nekako baš poslije njega bude mrva. Zapravo, jel čistite površine u autu? :D Doma mi je palo na pamet proći onom asepsoletom koja mi je ostala od puta preko volana i mjenjača - maramica je bila crna nakon toga :xd:
Jede. :D Posebno ako je put 100 km ili više. Glad nastupa onaj tren kad sjedam u auto.
Majoneza je sastavni dio sendviča pa nekad iscuri.
A.P.
Cactus

Post 14 Dec 2011, 12:46

Joj kak volim ovu temu :xlux:

Imam peglu, ali peglam samo iznimno baš zgužvane stvari - prvo, suše se ravno ili na vješalici pa su rijetko zgužvane, a drugo ne da mi se.
Ali listu podvlačim kod odjeće za doma i van, zapravo više hlača za doma i van, i to samo zato što po javnim mjestima svakojaki ljudi sjede, ali da imam posebnu robu za izlazak, za šetnju, za šoping, za posao - ne.
Idem u martama i na poso :xzubo:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 832 times
Been thanked: 1586 times
Post 14 Dec 2011, 12:49

ombia » wrote: Hektore, nasla sam se u tvom opisu. Nazalost! :zubo:
Čestitam. :D

No mene je priroda mog posla prilično sjebala, 15 godina medija promijeni ti život i navike. Kući sam se s dežurstva znao vraćati u dva, pola tri ujutro. Ma čak i u pola devet, u ekstremnim situacijama poput tiskanja novog priloga. Nakon 17 sati za računalom. Velike događaje poput svjetskog nogometnog prvenstva, olimpijskih igara ili Pustinjske oluje ne trebam ni spominjati, podrazumijeva se da ih treba odraditi. Vrijeme je tu nebitno.

Kad mi je mala svojedobno rekla: "Znaš li ti kad si mi dolazio, u tri ujutro", nisam mogao vjerovati. A doista je tako bilo, samo sam to smetnuo s uma, bilo mi prirodno. Tek poslije shvatio sam koliko me voljela kad je toliko ostajala budna i šutke prelazila preko svega. Dobro, i ja sam volio nju, kao da je meni uvijek bilo napeto poslije šljake odlaziti k njoj, znao sam biti toliko umoran da bih zaspao u autu. A ona bi se mazila. Opet, u većini slučajeva vraćao bih se kući u pet ujutro, nasmiješen i sretan. :D
Potpisi su za budale.
ombia

Post 14 Dec 2011, 12:50

Hekatonhir » wrote:I ja sam kod kuće u trenirci, a vani u hlačama. Tako da ne kužim kako se u istoj odjeći može biti i na jednom i na drugom mjestu. Trenirka je stoput udobnija od hlača. Najbolja je pidžama, ustvari. :D
Pidjama rules :cerek:
a ostatak igračaka koje su u dnevnom boravku imamo tri kutije u koje ih svaku večer pospremim i ni ne vidim ih
Dobro, vidis ih po danu ne? :zubo:

I ja imam tu precku, a ono sto MRZIM ali doslovce mrzim su kutije po ormarima, kuhinjskim elementima, vjesanje robe po vratima na kukice, recimo vrata od kupaone, eto to bas ne volim. :o

Sve bih sakrila u ravne ormare bez ruckica. :cerek:

Auto nemam vise, dok sam imala, baby maramicama bih obrisala nuzne dijelove tu i tamo.
Tea Tree

A.P. » wrote: Idem u martama i na poso :xzubo:
Upravo u jednima do kolena. :D
Edit: na poslu, naravno.
Morticia

Iako sad brazdimo u off- ja imam i posebnu robu za određene prigode, za izlazak, za posao, itd.
Van idem i u izuzetno kratkom šorcu ili minici. U tome ne mogu i ne želim na posao.
Na neku svadbu obučem, npr. "malu, crnu haljinu". U tome također ne idem na posao, a kamoli u dućan ili na tržnicu.
Morticia

Post 14 Dec 2011, 12:55

ombia » wrote:

Dobro, vidis ih po danu ne? :zubo:

I ja imam tu precku, a ono sto MRZIM ali doslovce mrzim su kutije po ormarima, kuhinjskim elementima, vjesanje robe po vratima na kukice, recimo vrata od kupaone, eto to bas ne volim. :o

Sve bih sakrila u ravne ormare bez ruckica. :cerek:
Vidim ih po danu, da, dok se ona igra s njima.
Ali onda uglavnom gledam nju i cerim se k'o blesava, igračke ni ne primjećujem. :cerek:
Dok tu i tamo ne stanem na pokoju i skoro slomim nogu, al' dobro sad. :o :xzubo:

Oh, mi vješamo robu za po kući na te "kukice", tj. vješalice na vratima od kupaone. :xzubo:
Tamo nam stoje, tj. vise i bademantili.
A.P.
Cactus

Post 14 Dec 2011, 12:56

Morticia » wrote:Iako sad brazdimo u off- ja imam
Pa ne znam baš, meni je ta promjena "vanjske" robe vrlo važna stvar kod higijene, i obavljam ju okpovski i automatski :xzubo:
ombia

Post 14 Dec 2011, 12:57

Tea Tree » wrote:
Jede. :D Posebno ako je put 100 km ili više. Glad nastupa onaj tren kad sjedam u auto.
Majoneza je sastavni dio sendviča pa nekad iscuri.
Bash. Moje redxovite rute doma su bile 1500 km+ u autu i naravno da sam u istome im popila kavu i pojela sendvic a majonezu volim jako. :cerek:

Pegla. Najveci sok mi je bio kad je bivsi muz odselio jer nisam dugo mogla naci gdje drzi peglu :zubo: , on je peglao sve. Ja sam u to vrijeme cistila.
A peglam kosulje, nosim ih rado i cesto.
No mene je priroda mog posla prilično sjebala, 15 godina medija promijeni ti život i navike. Kući sam se s dežurstva znao vraćati u dva, pola tri ujutro. Ma čak i u pola devet, u ekstremnim situacijama poput tiskanja novog priloga. Nakon 17 sati za računalom. Velike događaje poput svjetskog nogometnog prvenstva, olimpijskih igara ili Pustinjske oluje ne trebam ni spominjati, podrazumijeva se da ih treba odraditi. Vrijeme je tu nebitno.
Mene je sredilo sto radim posao koji po definiciji nema klasicnog radnog vremena, kad napravis napravis, al mora biti napravljeno. A kampanjac sam, to sam vec rekla. :o
Tek poslije shvatio sam koliko me voljela kad je toliko ostajala budna i šutke prelazila preko svega. Dobro, i ja sam volio nju, kao da je meni uvijek bilo napeto poslije šljake odlaziti k njoj, znao sam biti toliko umoran da bih zaspao u autu. A ona bi se mazila. Opet, u većini slučajeva vraćao bih se kući u pet ujutro, nasmiješen i sretan.
Odjel marketinga i vrtuljak ljubavi je nesto nize, hvala. :E

Evo ja sam u stanju cijelu nedjelju provesti u pidjami, cistoj, slatkoj, rozoj :zubo: , mekanoj, ali - pidjami. E sad da tako odem do posla.
Morticia

Post 14 Dec 2011, 12:58

@Afrika- i meni tako.
Fuj je valjati se po kući u robetini u kojoj si cijeli dan gacao okolo. :o
Ili ostati u cipelama pola dana po kući! :horor:
ombia

Post 14 Dec 2011, 13:00

Morticia » wrote:
Vidim ih po danu, da, dok se ona igra s njima.
Ali onda uglavnom gledam nju i cerim se k'o blesava, igračke ni ne primjećujem. :cerek:
Dok tu i tamo ne stanem na pokoju i skoro slomim nogu, al' dobro sad. :o :xzubo:

Oh, mi vješamo robu za po kući na te "kukice", tj. vješalice na vratima od kupaone. :xzubo:
Tamo nam stoje, tj. vise i bademantili.
Prepurcam nocu bosonoga stati na legom kockicu! Osjecaj neprocjenjiv!

A dobrom ak vam ne smeta, mene smeta cickanje po vratima, ormarima, volim ciste povrsine, onak bolesno ciste. :zubo:
Bademantil koristim samo na bazenu i sauni, doduse cesto ali nakon upotrebe ide u vesmasinu, susilicu i u ormar.
Morticia

Post 14 Dec 2011, 13:01

ombia » wrote:

Evo ja sam u stanju cijelu nedjelju provesti u pidjami, cistoj, slatkoj, rozoj :zubo: , mekanoj, ali - pidjami. E sad da tako odem do posla.
E ni to ne mogu.
Gadno mi je leći u krevet u nečem što sam cijeli dan nosila na sebi, kuhala u tome, sjedila na terasi i pušila, svašta nešto.
Plus što se osjećam nekako ljigavo ako se cijeli dan ne skinem iz pidžame, mlitavo, depresivno. :xne zna:
ombia

Post 14 Dec 2011, 13:02

Morticia » wrote:@Afrika- i meni tako.
Fuj je valjati se po kući u robetini u kojoj si cijeli dan gacao okolo. :o
Ili ostati u cipelama pola dana po kući! :horor:
Ovo s cipelama je fakat fuj. A zalomi mi se. :facepalm: Svaki muskarac dosad je sizio na to.

Dobro ljeti ostati u stanu u sandalama u kojima si bio vani, al zimi ak je suho i smrrznuo a ja gladna operem ruke, odletim u kuhinju i slazem veceru a izujem se prije nego sjednem za stol. I to tako da i cipele na vezanje samo kicknem s noge, zavezane. :o
Nije hvale vrijedna navika da.
Morticia

Post 14 Dec 2011, 13:04

Ja ne mogu ostati ni u robi u kojoj sam bila po vani, kamoli u cipelama. :o
Radije bih crkla od gladi. :tuzni:

Da, izgleda da sam ipak OKP-ovac. :facepalm:
ombia

Post 14 Dec 2011, 13:04

Morticia » wrote:
E ni to ne mogu.
Gadno mi je leći u krevet u nečem što sam cijeli dan nosila na sebi, kuhala u tome, sjedila na terasi i pušila, svašta nešto.
Plus što se osjećam nekako ljigavo ako se cijeli dan ne skinem iz pidžame, mlitavo, depresivno. :xne zna:
Meni nije gadno, ne pusim, ne sjedim vani (zima mi je). Ja se skinem iz pidjame, otusiram, cak nekad i mrvicu nasminkam, sebi za gust i obucem cistu pidjamu opet. Pidjame se stalno peru i nisu zmazane.
Morticia

Post 14 Dec 2011, 13:06

Ma ne mislim da su pidžame prljave, objasnila sam svoje razloge "protiv" pidžame. :xzubo:
Pogotovo ako se kuha, roba poprimi miris kuhanja i ja ne bih cijelu noć spavala da to kasnije moram njušiti u krevetu.
ombia

Post 14 Dec 2011, 13:07

Imam deja vu :cerek: vrlo zabavno stivo :rofl:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=618793

Ljudi se poklali na izuvanju/neizuvanju gostiju. Da kod mene se zimi svi izuvaju, dobiju one tanke papuce koje se peru nakon koristenja. Ljeti se ne moraju izuvati.
Radije bih crkla od gladi. :tuzni:

Da, izgleda da sam ipak OKP-ovac.
Ono iskreno, mozda malo i jesi. :misli: Ako satima nisam jela, glava me boli od gladi i brisem podove svaki dan, pa necu kugu dobiti ak u cipelama spremim veceru. :)
bliss

Post 14 Dec 2011, 13:08

Prvo što radim kad dođem doma je presvlačenje. Nema šanse da po doma budem u onome u čemu sam bila vani. Isto tako ne bih sjedila na krevetu u nečemu u čemu sam sjedila u tramvaju. Doma sam isključivo u udobnoj odjeći - trenirke, tajice i slično. Doduše, prije sam po doma hodala u raspadnutim dronjcima :o a sad sam i o doma fensi :raspa:

Ne posjedujem pidžame. Spavam isključivo u gaćama i potkošulji/topiću ili samo u gaćama :D
Morticia

Post 14 Dec 2011, 13:10

ombia » wrote:
Ono iskreno, mozda malo i jesi. :misli: Ako satima nisam jela, glava me boli od gladi i brisem podove svaki dan, pa necu kugu dobiti ak u cipelama spremim veceru. :)
Pa ako satima nisam jela tih 3 i pol minute koliko mi treba da se izujem i presvučem u odjeću za po kući me stvarno neće dotući, a puno se ugodnije i komotnije osjećam čime mi i sam obrok bolje prija. :xne zna: :xzubo:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 832 times
Been thanked: 1586 times
Post 14 Dec 2011, 13:11

bliss » wrote:Ne posjedujem pidžame. Spavam isključivo u gaćama i potkošulji/topiću ili samo u gaćama :D
Čudno mi je da kao moderatorica ostavljaš ovakvu skretnicu, uočljivu s Mjeseca. :D
Potpisi su za budale.
ombia

Post 14 Dec 2011, 13:11

Morticia » wrote:Ma ne mislim da su pidžame prljave, objasnila sam svoje razloge "protiv" pidžame. :xzubo:
Pogotovo ako se kuha, roba poprimi miris kuhanja i ja ne bih cijelu noć spavala da to kasnije moram njušiti u krevetu.
Ne znam, mozda mi fakat pidjama smrdi, nije iskljuceno. :ne zna:
Al ne smrdi mi ni odjeca u kojoj bih inace kuhala, inace bih i to morala skinuti jer ne bih ni ostatak dana zeljela smrditi.
Ak si stavim odrezak na tavu i napravim mjesanu salatu sta tu ima smrdit?
Sparet je do ogromnog prozora kojim je otvoren kad kuham, luk koristim rijetko...

Smrdi kad se mica pokaka al eto tako mi je pao grah. :zubo:

E da zimi mi je zima spavati u potkosulji i gacama, nocu gase grijanje...a i necu sad, imam cimera. :zubo: Ljeti budem.
  • Information