Koliko vam je važno poštovanje?

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Tea Tree

Post 03 Jan 2012, 10:32

nina williams » wrote:Ja vas ne kontam, al zbilja. I zašto zazivanje bliss, pa vi (koji kažete da vam je to strano) vapite na preko nekoliko stranica da vam mi (koji to poštovanje osjećamo) kažemo što točno pod tim mislimo.
I ja se potrudim, ono fakat se potrudim, objasnit vam kako to kod mene fercera.
I sad nije dosta što mi ne želite vjerovat da ja to zbilja tako i doživljavam, neg još mislite i da se zajebajem.
Kako bih mogla misliti nešto drugo?
nina williams wrote:Samo ga ti povezuj, ne smetam ti ja. Al u svom slučaju. :zubo:
Nemojte da mi se ko drzne govorit što ja osjećam, a kontra onom što govorim. :azdaja: Poštovanje može bit, da tako velim, jedan sasvim ateistički osjećaj.
Ovo je otprilike kao da ti napišeš lonac i ja pomislim da si ti imala na umu lonac kad si to napisala, ali ne, ti si zapravo mislila na kaput. Jer je tebi to kaput. Karikiram, ali shvaćaš na što mislim.
Tebi divljenje u sebi boga sadrži, a poštovanje je tebi ateistički osjećaj.
Mislim da nema prostora za takve osobne interpretacije riječi i izraza, inače bi ljudi imali problema u komunikaciji kad bi svatko imao neko svoje značenje, a ostali mogu kako hoće.

nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 03 Jan 2012, 13:56

Tea Tree » wrote:Kako bih mogla misliti nešto drugo?

Ovo je otprilike kao da ti napišeš lonac i ja pomislim da si ti imala na umu lonac kad si to napisala, ali ne, ti si zapravo mislila na kaput. Jer je tebi to kaput. Karikiram, ali shvaćaš na što mislim.
Tebi divljenje u sebi boga sadrži, a poštovanje je tebi ateistički osjećaj.
Mislim da nema prostora za takve osobne interpretacije riječi i izraza, inače bi ljudi imali problema u komunikaciji kad bi svatko imao neko svoje značenje, a ostali mogu kako hoće.
Ne, ja kad sam napisala lonac i mislila sam na lonac. Vi ste rekli da je kaput.
Ja divljenje doživljavam upravo onako kako znači. I da, blisko je očaranosti kako Hekatonhir piše.
Niti ona me ne lovi baš. Tu i tamo, al kratkog je daha.
Ja sam napisala da poštovanje osjećam, a vi ste počeli s tim da je to pristojnost. Objasnih da nije, da je pristojnost samo manifestacija tog osjećaja. To ne znači da pristojnost ne postoji bez poštovanja, a i obrnuto, samo što je to rjeđi slučaj.

Glede podvučenog...nisam napisala da jest ateistički, nago da može bit i takav. I još sam i napisala 'da tako velim, jedan sasvim ateistički osjećaj'.
Vrlo sam sam se trudila ne uplest političku nekorektnost i bit precizna. A sad me još dočekala i zamjena teza. Pa, mislim, stvarno...

P.S. Zanimljiva mi je ova rasprava postala, uistinu. I ne bih htjela da se ovaj upis shvati ko neko zahlađenje s moje strane, samo zato što nema smajlića i što sam upisala koji vokal više neg inače.
Tea Tree

Post 04 Jan 2012, 02:47

nina williams » wrote:Ne, ja kad sam napisala lonac i mislila sam na lonac. Vi ste rekli da je kaput.
Ja divljenje doživljavam upravo onako kako znači. I da, blisko je očaranosti kako Hekatonhir piše.
Niti ona me ne lovi baš. Tu i tamo, al kratkog je daha.
Ja sam napisala da poštovanje osjećam, a vi ste počeli s tim da je to pristojnost. Objasnih da nije, da je pristojnost samo manifestacija tog osjećaja. To ne znači da pristojnost ne postoji bez poštovanja, a i obrnuto, samo što je to rjeđi slučaj.

Glede podvučenog...nisam napisala da jest ateistički, nago da može bit i takav. I još sam i napisala 'da tako velim, jedan sasvim ateistički osjećaj'.
Vrlo sam sam se trudila ne uplest političku nekorektnost i bit precizna. A sad me još dočekala i zamjena teza. Pa, mislim, stvarno...

P.S. Zanimljiva mi je ova rasprava postala, uistinu. I ne bih htjela da se ovaj upis shvati ko neko zahlađenje s moje strane, samo zato što nema smajlića i što sam upisala koji vokal više neg inače.
Ajde, nema zamjena teza, recimo da je nesporazum. :D
Krenulo je od toga da si rekla da divljenje u sebi boga sadrži, a Hek i ja smo ti rekli da to nije točno, jer divljenje s time nema veze. Čisto kao značenje riječi, koje bi svim govornicima našega jezika trebalo biti jednako.
Sve ok. :mig:
  • Information