Tema za praćenje predizborne kampanje
Ovo je tema za komentiranje više-manje svega vezanog uz nadolazeće nam izbore. Možete komentirati kampanje, programe, retoriku, broševe, modni neukus, optužbe za lopovluk, seksualne skandale (možemo se samo nadati)… nije da nemamo koga i što komentirati, uostalom; snaći ćete se i sami.
Baš sam si mislila da ovo fali 
evo ,ja bih da pričamo o body languageu brošarice, o tome da je još uvijek glavni napadački faktor pozivanje na ustaše i partizane.
...
i o tome da ta žena, a ni njena firma, ne znaju tko im čini izborno tijelo kad tako pucaju ko pijani svat na svadbi okolo
evo ,ja bih da pričamo o body languageu brošarice, o tome da je još uvijek glavni napadački faktor pozivanje na ustaše i partizane.
...
i o tome da ta žena, a ni njena firma, ne znaju tko im čini izborno tijelo kad tako pucaju ko pijani svat na svadbi okolo
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Lord Byron
To joj je, ako ne jedina, a onda svakako najbolja opcija za predizbornu retoriku: opet krenut s tim kako "crveni" sanjaju neku novu Jugoslaviju. U protivnom bi morala uvjeriti birače da im je u zadnjih 8 godina sve bolje.Pješčana wrote:o tome da je još uvijek glavni napadački faktor pozivanje na ustaše i partizane.
- nemam pojma
A na žalost, ima i takvih koji bi joj povjerovali.Lord Byron wrote:U protivnom bi morala uvjeriti birače da im je u zadnjih 8 godina sve bolje.
Nego, za koga ćete glasati
Joj, da.Pješčana wrote:Baš sam si mislila da ovo fali
evo ,ja bih da pričamo o body languageu brošarice,
Eno je sinoć u Dnevniku Nove TV bila nekakva kvazistručnjakinja za nešto koja je analizirala njen govor tijela i nastup općenito. I koja je glupa i nepismena u tome za što je navodno stručna jer nisam primijetio da joj komentira promjene visine i općenito podrhtavanje glasa, a koji su jezivo uočivi čim je tema mrvicu osjetljivija. Kad prijeđe u floskule bez značenja, tzv. domoljubnu retoriku, glas joj ojača, no čim je riječ o krizi, o crnim fondovima, o opljačkanoj državi i sličnome, skviči k’o vjeverica.
A retorika… prestravilo me kad sam čuo da će dovesti borbu protiv korupcije i na vrata drugih stranaka.
Ne jer bi druge stranke bile divne, drage i nekorumpirane, nego jer ta i takva formulacija znači samo i isključivo da će opet pokušati instrumentalizirati državne institucije za stranački probitak. Na ovom stranačkom saboru propuštena je izvrsna prilika za uporabu sarina, napalma i još ponekog priručnog sredstva.
- Lord Byron
To je strašan gaf jer je potpuno negiranje trodiobe vlasti.Lastan wrote:A retorika… prestravilo me kad sam čuo da će dovesti borbu protiv korupcije i na vrata drugih stranaka.
Ali, nisam baš čuo nekoga lijevog da je na tome poentirao.
- Lord Byron
To nisu glasovi koji dobivaju izbore. Broj radnih mjesta koja doista ovise o tome tko je na vlasti je razmjerno mali.Pješčana wrote:ja znam ljude koji imaju iskaznicu, i koji će glasati za da zadrže radna mjesta.
Milanović je epohalno uspio izgubiti prošle, ne bih se čudio da uspije i ove. Sposobnost tog čovjeka da bude antipatičan je neizmjerna. Ponaša se kao da je pobjeda na izborima njegovo neotuđivo pravo, a ne kao netko tko mora dati razloga apstinentima da iziđu i glasuju za njega, pa makar začepljenog nosa.
Lako je prezirat Kosoricu, ali mene izluđuje koliko je opozicija loša. A loša je zato jer ne postoji nikakav korektiv u vidu javnog mnijenja, građanske participacije, bilo čega. Upoznala sam prije dvje godine i dvoje mladih SDP-ovaca, klinaca u ranim dvadestim; e pa, imam dojam da oni već u ranim dvadesetima gube doticaj s realnošću, a poimanje države, stranačke demokracije i građanskog društva je pretužno. Oni sebe vide kao Mesije, a ne znaju artikulrat ni jednu programsku točku stranke čija su mladež. Može se skoro po svim tim opozicijskim strankama nabost nekolicina inteligentnih i politički pronicljivih, ali meni je to nedovoljno za glas.
Zato mene dosta intrigira pitanje uloge civilnog društva, političkog obrazovanja i motivacije. Svejedno, mislim da je za ove izbore opet prekasno, ali ionako je puno važnije da ljudi shvate da nemaju glas samo u izbornu nedjelju već svih dana u godini, koja god stranka bila na vlasti.
Zato mene dosta intrigira pitanje uloge civilnog društva, političkog obrazovanja i motivacije. Svejedno, mislim da je za ove izbore opet prekasno, ali ionako je puno važnije da ljudi shvate da nemaju glas samo u izbornu nedjelju već svih dana u godini, koja god stranka bila na vlasti.
- Lord Byron
Mislim da jako, jako precjenjuješ foto-robot prosječnog birača.Silajn wrote:Zato mene dosta intrigira pitanje uloge civilnog društva, političkog obrazovanja i motivacije.
Čovjek pogleda i vidi da je zadnjih mjesec dana temeljni problem države i nacije bio hoće li Joe Šimunić u Dinamo ili Hajduk, i je li Dinamo dao gol iz zaleđa.
Promoćuran političar bi znao iskomunicirati ekonomska pitanja, primjerice, i s takvima. Uz to, ja sve manje mislim da je "prosječni birač" idiot, mislim da je neobrazovan i isprepadan. Ima predrasudu da izražavanje mišljenja o Šimunićevom transferu nema posljedica, ali zato javno izražavanje mišljenja o Zdravku Mamiću - ima. Mogu shvatiti zašto.Lord Byron wrote: Mislim da jako, jako precjenjuješ foto-robot prosječnog birača.
Čovjek pogleda i vidi da je zadnjih mjesec dana temeljni problem države i nacije bio hoće li Joe Šimunić u Dinamo ili Hajduk, i je li Dinamo dao gol iz zaleđa.
ne bih se baš složila. ako uzmeš u obzir prekrajanje izbornih jedinica, tako da Lika ide skupa s Pagom ako se ne varam, i slične idiotarije, ima smilsa i onaj mali broj ako je pravilno podijeljenLord Byron wrote: To nisu glasovi koji dobivaju izbore. Broj radnih mjesta koja doista ovise o tome tko je na vlasti je razmjerno mali.
Milanović je epohalno uspio izgubiti prošle, ne bih se čudio da uspije i ove. Sposobnost tog čovjeka da bude antipatičan je neizmjerna. Ponaša se kao da je pobjeda na izborima njegovo neotuđivo pravo, a ne kao netko tko mora dati razloga apstinentima da iziđu i glasuju za njega, pa makar začepljenog nosa.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Lord Byron
Ne krijem: jedina metoda koju imam za donošenje zaključaka je - gledanje u kavu. Hm, po toj metodi, budućnost je sasvim crnaPješčana wrote:ne bih se baš složila. ako uzmeš u obzir prekrajanje izbornih jedinica...
Dakle, uz moj "kako mali Ivica zamišlja predizbornu kampanju" pristup, mislim da je vladajućima i cjelokupnoj desnici daleko najpametnije držati se "tko ne glasa za nas, ne voli Hrvatsku - a zna se onda koga voli" retorike. Ako, za potrebe ovog posta, izmislim termin "specifična težina birača" i njime označim napor potreban da se taj birač pridobije za glas stranci ABC, onda se na toj retorici dosta lako može pobrati veliki broj birača male specifične težine.
Disclaimer: jako, jako rijetko zalazim u rasprave o politici, iako ih smatram jako zanimljivima jer su u njihovoj osnovi (i) rasprave o ljudima - a ja volim analizirati ljude. Razlog tog izbjegavanja je vrlo jednostavan: u masovnim raspravama, uvijek se nađe netko tko će gornje rečenice "genijalno"
Zapravo i nije. U našoj ubavoj privredi zapravo jako puno radnih mjesta ovisi o tome tko je na vlasti. Od izravnog zapošljavanja po političkoj podobnosti do toga da o stranci na vlasti ovisi koja će, primjerice, informatička ili konzultantska firma dobijati poslove, do toga da o stranci na vlasti na lokalnim razinama doslovno ovisi hoće li tvoja firma raditi ili neće, do toga da o stranci na vlasti ovisi zapošljavanje na fakultetima, do toga da o stranci na vlasti ovisi hoćeš li uspjeti legalizirati zemljište na kojem vodiš obrt itd itd.Lord Byron wrote: To nisu glasovi koji dobivaju izbore. Broj radnih mjesta koja doista ovise o tome tko je na vlasti je razmjerno mali.
I sad još u jednadžbu uvrsti da slabo informirani i egzistencijalno ugroženi ljudi u pravilu razmišljaju kratkoročno.
Mislim da će takva retorika imati do sad najslabiju prođu, bar za HDZ. Čak je i kod birača male specifične težine posijana sumnja u njihovu iskrenost, a koliko zapravo ima rigidnih desničara koji će sve progutati samo da "komunjare" ne dođu na vlast - ne znam.Lord Byron wrote: Dakle, uz moj "kako mali Ivica zamišlja predizbornu kampanju" pristup, mislim da je vladajućima i cjelokupnoj desnici daleko najpametnije držati se "tko ne glasa za nas, ne voli Hrvatsku - a zna se onda koga voli" retorike.
- Lord Byron
Ponavljam, govorim napamet. Onako, nešto malo promatranja ljudi, nešto malo pokušaja primjene logike. Po toj logici, na svaku firmu koja dobije posao otpada nekoliko firmi koje ga ne dobiju, a vjeruju da bi ga dobile da su "tamo gore" njihovi.Silajn wrote:U našoj ubavoj privredi zapravo jako puno radnih mjesta ovisi o tome tko je na vlasti...
Međutim, generalno se slažem s tezom da jako puno ljudi razmišlja po principu "Ne dao Bog većeg zla". Problem je što će nam Bog, sve i da ja pobijedim na izborima
I sad je osnovno pitanje: krenuti u obećavanje brda i dolina, možda i dobiti izbore - ali se u sljedeće 4 godine debelo i dugoročno izblamirati (naravno, uvijek se može reći "ih, tko od njih razmišlja dugoročno"), ili reći ljudima kakvo je stanje stvari i nadati se da će shvatiti neminovnost tog stanja.
Skoro da bi HDZ-u bilo najpametnije izgubiti izbore, ostaviti ovim drugima vreće vrelih krumpira i iz pozadine dobacivati "eto, vidite kakvi su oni, kako vam je s njima".
gledam ovo što se događa zadnjih par tjedana, skandali zbog kojih bi u drugim državama političari sami nudlili mandate.
u jednom trenu pomislim kako je sad dovoljno ljudima samo ponuditi listiće da ovo završe.
i onda se sjetim : ne ne ne.
tako to kod nas ne ide.
unatoč svemu, određeni postotak će im jopet dati šanse. jer je teško prihvatiti promjene, jer je teško priznati da ono u što se vjeruje zadnjih dvadeset godina, a što vladajuća stranka hrani, i nije baš istina.
noj s glavom u pijesku, samo što nije noj, i nije pijesak, nego gusti, tvrdi, neprozirni beton.
u jednom trenu pomislim kako je sad dovoljno ljudima samo ponuditi listiće da ovo završe.
i onda se sjetim : ne ne ne.
tako to kod nas ne ide.
unatoč svemu, određeni postotak će im jopet dati šanse. jer je teško prihvatiti promjene, jer je teško priznati da ono u što se vjeruje zadnjih dvadeset godina, a što vladajuća stranka hrani, i nije baš istina.
noj s glavom u pijesku, samo što nije noj, i nije pijesak, nego gusti, tvrdi, neprozirni beton.
- Lord Byron
Ajme, sad će ispast' da te snubimSilajn wrote:koliko zapravo ima rigidnih desničara koji će sve progutati samo da "komunjare" ne dođu na vlast - ne znam.
Nisam toliki optimist, zbog jednostavne činjenice da bi "razmišljajuće biračko tijelo" valjda razmišljalo i mimo izbora, pa ne bi bilo kako jest. Osim toga, nije nebitno da "druga strana" ne uspijeva isturiti nijednog vjerodostojnog pojedinca - dakle, tko je to protuteža sadašnjima, za koju će ljudi povjerovati da zna, hoće, može?
Da je bilo pameti, trebalo se eksponirati Rohatinskog koji je (pustimo sad je li to zasluženo ili ne) figurirao kao stručan, pošten, ovakav i onakav. Dam se kladiti da se u to nije ušlo zbog ogromnih osobnih taština i političke pohlepe.
Ne skoro. HDZ, uz skori ulazak u EU, uspjet će se ako izgubi izbore nekažnjeno izvuć iz većine sranja koja su zakuhali. Zadnjih par godina na vlasti služi isključivo zametanju tragova, a sada im je idealno otići u opoziciju. Jedino što im može poremetiti planove je upravo dobijanje izbora, odlazak države u kurac za njihova mandata i posljedično nasilno skidanje s vlasti, uz adekvatne zatvorske kazne. Šteta što se to nije dogodilo prije par mjeseci, ali kriza očito nije bila dovoljno duboka.Lord Byron wrote: Skoro da bi HDZ-u bilo najpametnije izgubiti izbore, ostaviti ovim drugima vreće vrelih krumpira i iz pozadine dobacivati "eto, vidite kakvi su oni, kako vam je s njima".
kad su bili predsjednički izbori, Milan Bandić je imao spotove kako ne želi da se Hrvatska zacrveni, sjećaš se?Silajn wrote:. Čak je i kod birača male specifične težine posijana sumnja u njihovu iskrenost, a koliko zapravo ima rigidnih desničara koji će sve progutati samo da "komunjare" ne dođu na vlast - ne znam.
i koliko ljudi je izašlo na izbore samo zato da komunjara ne postane poredsjednik.
sama činjenica de je od svih ljudi bandić ušao u drugi krug predsjedničkih izbora govori o većinskom mnijenju ljudi koji nas okružuju
- Lord Byron
E, da: EU. To će biti zanimljivo gledati: kako pomiriti hrljenje u EU (koje sigurno godi jednom dijelu biračkog tijela) sa "sirvrhnje"-antagonizmom prema toj istoj EU, za stvaranje kojeg vladajući imaju zasluge barem "grijehom nečinjenja"? Kako u isto vrijeme predstavljati kao ogroman (svoj : rolajz:) uspjeh ulazak u taj svijet za koji nerijetko tvrdim da nas ne razumije, ne voli, ne podržava i tako to?Silajn wrote:uz skori ulazak u EU...
Živo me zanima koji će PR i kako uspjeti sve to strpati u isti lonac.
-
- Information
-