Ograničenje od tri posta

Stare teme i začeci foruma
MmeTipfeler

Post 11 Dec 2016, 21:02

admin wrote:Hm. Zanimljivo. Nama je gotovo pola članova ostalo u grupi novoregistriranih, što znači da stvar već dugo ne funkcionira. Ako je ikada funkcionirala. :zubo:

Trebalo bi ručno prebaciti i nove i stare forumaše u skupinu registriranih. Možda, nije o glavu. Ovako je u sustavu:

Newly registered users 217
Registered users 300
.

Prva je grupa podskup druge. Registrirani članovi razlikuju se od novoregistriranih samo po oznakama, ne i po posebnim dozvolama. To se vidi po tome što svi korisnici uživaju jednaka prava - danas nema nikakve razlike između tih 517 forumaša jer svi pišu svuda.

Problem je vjerojatno u tome što trenutačne postavke ne odgovaraju onima otprije. Trebalo bi ih uskladiti. Kako, ne ovisi o meni. Ostaje li granica od tri posta? Ako ostaje, onda je treba poštovati. No o tome možemo drugom zgodom. ;)
Ovako. Tko je htio pročitati, pročitao je najavljene izmjene. Neka me netko ispravi ako griješim, ali navodno je svojevremeno postojala granica od tri posta koja je poslije ukinuta. Kada sam počela pregledavati grupe, među newly registered users bilo je 150 korisnika, svi s nula, jedan ili dva posta. I nisu se istovremeno nalazili u dvije grupe - registrirani i novoregistrirani, nego samo u svojoj. U dvije grupe nalazili su se forumaši registrirani nakon ukidanja ograničenja od tri posta - nažalost, ne znam kada to ukinuto niti tko je to učino, a i ne zanima me. Šezdesetak onih koji su se registrirali, a nisu se udostojili napisati nijedan post ručno sam izbacila iz grupe registriranih forumaša i ostavila ih samo u grupi novoregistriranih. Krajem listopada dogovorila sam se s Mikijem da svima pošaljemo mejl u kojem ih pozivamo da se vrate ili da počnu pisati. Klončicu pod nazivom Sitkulica registrirala sam 1. studenoga i ona se nije pojavila u grupi registriranih korisnika, nego je bila i ostala novoregistrirana. Nisam posebno provjeravala, ali do prije neki dan (7. prosinca) isto je bilo i s ostalim korisnicima, to jest nitko od novoregistriranih nije imao pristup drugim dijelovima foruma osim uvodnog podforuma. Što se dogodilo, nemam pojma. Znam samo da je dvoje novoregistriranih počelo pisati na drugim podforumima.

Meni osobno idu na živce ljudi koji se registriraju samo da bi se registrirali, a poslije se prave kao da ništa nije bilo. Tako da bih ja najradije sve takve lijepo izbrisala iz članstva na forumu. No odluku o tome prepuštam Mikiju. Praktično gledano, presudna je činjenica zauzimaju li te registracije mjesto na serveru - ako ne, nije me briga, ali i dalje će mi ići na živce.

P. S. Mali dodatak u vezi s općim mejlom. Nisam znala da naš vajni server propušta samo 300 poruka najednom pa nam se jedan dio vratio. I ne, nisu to bili korisnici s nevažećom adresom jer je prvi na popisu bio karambol koji je prisutan ovdje na forumu.

Zekoslawa

Post 11 Dec 2016, 21:30

Ne znam vam pomoći u rješavanju problema, ali mogu potvrditi da je nekoć sigurno postojalo ograničenje od tri posta. Prvo je bilo uvedeno zbog Polinota i njegovih klonova, onda smo ga, čini mi se, poslije bili ukinuli, ali su se kotili ruski botovi, pa smo tomu bili doskočili ponovnim uvođenjem ograničenja. I onda je poslije tako ostalo, koliko se sjećam.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 11 Dec 2016, 22:08

MmeTipfeler wrote: (...) Neka me netko ispravi ako griješim, ali navodno je svojevremeno postojala granica od tri posta koja je poslije ukinuta. Kada sam počela pregledavati grupe, među newly registered users bilo je 150 korisnika, svi s nula, jedan ili dva posta. I nisu se istovremeno nalazili u dvije grupe - registrirani i novoregistrirani, nego samo u svojoj. U dvije grupe nalazili su se forumaši registrirani nakon ukidanja ograničenja od tri posta - nažalost, ne znam kada to ukinuto niti tko je to učino, a i ne zanima me.
Registrirani i novoregistrirani članovi ne nalaze se u dvjema grupama istodobno. Nisi razumjela što sam napisao. Rekao sam da je jedna grupa podskup druge. Svi su članovi foruma na početku i novoregistrirani i registrirani korisnici, bez iznimke. No dok ne napišu ta tri posta, neki ostaju u novoregistriranim članovima, a ostali postaju registrirani, jer su prešli prag koji određuje administrator foruma. :)
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 11 Dec 2016, 22:15

Zekoslawa wrote:Ne znam vam pomoći u rješavanju problema, ali mogu potvrditi da je nekoć sigurno postojalo ograničenje od tri posta. Prvo je bilo uvedeno zbog Polinota i njegovih klonova, onda smo ga, čini mi se, poslije bili ukinuli, ali su se kotili ruski botovi, pa smo tomu bili doskočili ponovnim uvođenjem ograničenja. I onda je poslije tako ostalo, koliko se sjećam.
To sam i ja negdje bio napisao. Ograničenje od tri posta i rigorozne dozvole za grupu u kojoj se nalaze novoregistrirani članovi nisu izmišljeni samo tako, jer je phpBB-ovim programerima puhnulo da tako slože sustav. Ima to svoju svrhu. :raspa:
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 11 Dec 2016, 23:05

MmeTipfeler wrote: Meni osobno idu na živce ljudi koji se registriraju samo da bi se registrirali, a poslije se prave kao da ništa nije bilo. Tako da bih ja najradije sve takve lijepo izbrisala iz članstva na forumu. No odluku o tome prepuštam Mikiju. Praktično gledano, presudna je činjenica zauzimaju li te registracije mjesto na serveru - ako ne, nije me briga, ali i dalje će mi ići na živce.
Sto se ovog tice, i meni osobno idu na zivce likovi koji se registriraju sa skrivenim namjerama, ali ne bi ih skidao jer medju nama postoje forumasi kojima takva (PM) komunikacija s njima odgovara, osim ukoliko opterecuju server.
Stitch
Head Honcho
Post 12 Dec 2016, 00:29

Ne opterećuju ga bitno. Neka pišu.
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 09:18

Za one koji ne vide, trenutačno post novoregistrirane članice čeka na odobrenje. Do 7. prosinca to nismo imali, novoregistrirani članovi imali su pristup samo uvodnom forumu.

Slika.

I ne, molim, nemojte odobravati ovaj post. To je samo proba. Sve se ionako vidi na slici.
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 09:20

miky0 wrote:Sto se ovog tice, i meni osobno idu na zivce likovi koji se registriraju sa skrivenim namjerama, ali ne bi ih skidao jer medju nama postoje forumasi kojima takva (PM) komunikacija s njima odgovara, osim ukoliko opterecuju server.
Čekaj malo. Ovo je forum, a ne HP express. Postoji i nešto što se zove mejl, a na Googleu ih možeš otvoriti koliko hoćeš.
Leteća
babin nakurnjak

Post 12 Dec 2016, 09:40

MmeTipfeler wrote:Čekaj malo. Ovo je forum, a ne HP express. Postoji i nešto što se zove mejl, a na Googleu ih možeš otvoriti koliko hoćeš.
Gugl je pod kontrolom gmazova, reptila i iluminata, a čak se ni njima ne da čeprkati po sotoninom prknu da dođu do podataka.

I paranoici zaslužuju svoj HP-express. :durica:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 12 Dec 2016, 10:22

MmeTipfeler wrote:Čekaj malo. Ovo je forum, a ne HP express. Postoji i nešto što se zove mejl, a na Googleu ih možeš otvoriti koliko hoćeš.
Imas PM :)
Stitch
Head Honcho
Post 12 Dec 2016, 15:45

MmeTipfeler wrote:Za one koji ne vide, trenutačno post novoregistrirane članice čeka na odobrenje. Do 7. prosinca to nismo imali, novoregistrirani članovi imali su pristup samo uvodnom forumu.
Do 7. prosinca?! Jesi li sigurna? :D

Taj bekap više nije na serveru. Jučer sam ga mogao skinuti i vratiti, ali danas ne.

Iako, vjerojatno smo ti i ja, radeći odvojeno i bez posebna dogovora - jedno drugome poništavali opcije. :zubo:
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 12 Dec 2016, 15:52

miky0 wrote:Imas PM :)
A meni ništa? :raspa:

Šalim se, no bilo bi dobro ovamo prenijeti sve što ste se dogovorili, da ne radimo naslijepo.

Upravo sam zbog takvih stvari i zaključao server. Taj posao treba obaviti jedan čovjek. S vrlo preciznim uputama o tome što pojedina grupa treba dobiti u amanet. ;)
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 17:24

Evo vam drugog posta. Prema uputama.

Slika.

A ovo, dakako, dobivam nakon što napišem post i pošaljem ga.
Stitch
Head Honcho
Post 12 Dec 2016, 17:26

Odavde vidim samo da trebaš apdejtati Javu. :D
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 17:40

Stitch wrote:Odavde vidim samo da trebaš apdejtati Javu. :D
Editirala sam prethodni post, no to je nevažno.

Misliš da će apdejt Jave, bez čega sasvim fino živim, riješiti forumske probleme? :bicedobro:

Dakle, da, najprije isprika: bio si u pravu novoregistrirani i registrirani članovi doista se odnose kao grupa i podgrupa. Ja sam to bila pogrešno shvatila. Međutim, da sad ne stavljam slike, a i sam to možeš pogledati kao admin, novoregistriranima je omogućen limited access na Testing, testing 1-2-3, a na Upute za uporabu read only access. Na svim ostalim podforumima ostavljen im je newly registered user access, a pod advanced permission lijepo piše no za can see forum, kao i za sve ostalo. Ako to nije dovoljno, mogu ja svugdje staviti i no access. Kao No_Name mogu čitati sve podforume i svugdje pisati, smao moram čekati da mi se postovi odobre, A to nije bila prvotna ideja.
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 17:42

Stitch wrote:Šalim se, no bilo bi dobro ovamo prenijeti sve što ste se dogovorili, da ne radimo naslijepo.
Nismo se ništa posebno dogovarali, samo mi je Miki prenio nešto što sam već i prije znala. No, kako je riječ o Letećinoj privatnoj poruci koju smo primili i on i ja, mogu o tome govoriti tek pošto mi ona to dopusti ili sama objasni o čemu je riječ.
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 35 times
Post 12 Dec 2016, 17:47

MmeTipfeler wrote:Dakle, da, najprije isprika: bio si u pravu novoregistrirani i registrirani članovi doista se odnose kao grupa i podgrupa. Ja sam to bila pogrešno shvatila. Međutim, da sad ne stavljam slike, a i sam to možeš pogledati kao admin, novoregistriranima je omogućen limited access na Testing, testing 1-2-3, a na Upute za uporabu read only access. Na svim ostalim podforumima ostavljen im je newly registered user access, a pod advanced permission lijepo piše no za can see forum, kao i za sve ostalo. Ako to nije dovoljno, mogu ja svugdje staviti i no access. Kao No_Name mogu čitati sve podforume i svugdje pisati, smao moram čekati da mi se postovi odobre, A to nije bila prvotna ideja.
'No' je praktički bezvrijedna opcija. Dozvole se kategoriziraju ovako: never > yes > no - što znači da 'never' poništava sve prethodne odredbe, za razliku od drugih dviju opcija.

Ako želiš komu onemogućiti pristup (pod)forumu, sve treba biti 'never'.
Stitch
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 17:50

Leteća wrote:Gugl je pod kontrolom gmazova, reptila i iluminata, a čak se ni njima ne da čeprkati po sotoninom prknu da dođu do podataka.

I paranoici zaslužuju svoj HP-express. :durica:
Apsolutnu sigurnost na internetu možeš postići samo tako da isključiš modem. Pa čak ni onda nisam sasvim sigurna. :cerek:

Ako Miki, kao trenutačni vlasnik Trkeljanja, nema ništa protiv privatizacije foruma, molim. Moj je stav, međutim, a zbog toga sam se i uključila u ovo, da je glavni cilj oživljavanje Trkeljanja. No i meni polako sviće da ništa od toga: Trkeljanje propada iznutra.
admin
Post 12 Dec 2016, 18:00

Malo eksperimentiram. Novoregistrirani članovi dobili su (privremenu) zabranu pristupa većini tema.

Didi, kad stigneš - provjeri je li doista tako, molim te. Nekako ćemo već iskopati u čemu je stvar. :)
Stitch
Leteća
babin nakurnjak

Post 12 Dec 2016, 18:01

MmeTipfeler wrote:Nismo se ništa posebno dogovarali, samo mi je Miki prenio nešto što sam već i prije znala. No, kako je riječ o Letećinoj privatnoj poruci koju smo primili i on i ja, mogu o tome govoriti tek pošto mi ona to dopusti ili sama objasni o čemu je riječ.
Cura s debelforuma se registrirala prvenstveno zbog PP-a (tam sam svako malo siva, mail nerado dijelim) Po mojim je uputama ostavila tri posta da dobije pristup inboxu i nakon toga više nije mogla na trkelj. Pokušala sam je odbanirati i nešto se zbrčkalo. Eto.
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 18:08

admin wrote:Malo eksperimentiram. Novoregistrirani članovi dobili su (privremenu) zabranu pristupa većini tema.

Didi, kad stigneš - provjeri je li doista tako, molim te. Nekako ćemo već iskopati u čemu je stvar. :)
Evo trećeg posta koji sam maločas napisala kao No_Name:

Nije. No_Name još uvijek može pisati ovdje, a vjerojatno i drugdje. I čitati cijeli forum.

Međutim, nešto doista ne štima. Za probu sam stavila no access za novoregistrirane na podforum Trkeljanje, ali ga kao No_Name još uvijek vidim.
Leteća
babin nakurnjak

Post 12 Dec 2016, 18:08

MmeTipfeler wrote:Apsolutnu sigurnost na internetu možeš postići samo tako da isključiš modem. Pa čak ni onda nisam sasvim sigurna. :cerek:

Ako Miki, kao trenutačni vlasnik Trkeljanja, nema ništa protiv privatizacije foruma, molim. Moj je stav, međutim, a zbog toga sam se i uključila u ovo, da je glavni cilj oživljavanje Trkeljanja. No i meni polako sviće da ništa od toga: Trkeljanje propada iznutra.
Ajme užasa. Zašto mi to nikad nitko nije rekao. :eek:

:kava:

Gmail na mobu mi se svako malo zblesira. O IMF-u da ne govorim. Fb bojkotiram. Trkelj radi i na najslabijem signalu.

Valjda bi radilo još nešto, ali mrzim eksperimentirati s novim tehnologijama. Još od doba Betamaxa. :zubo:
admin
Post 12 Dec 2016, 18:21

MmeTipfeler wrote:Za probu sam stavila no access za novoregistrirane na podforum Trkeljanje, ali ga kao No_Name još uvijek vidim.
Hm. :misli: Koliko znam, ništa u sustavu nije promijenjeno. Trećega prosinca ažurirao sam dva 'plugina', ali osim što sam u ekstenzijama obrisao dva stara direktorija i digao dva nova, drugo nisam dirao. Direktorij s ekstenzijama nema nikakve veze s direktorijima za ACP i MCP.

Nego, da mi resetiramo te postavke - pa krenemo ispočetka, ha? :D
Stitch
MmeTipfeler

Post 12 Dec 2016, 18:59

admin wrote:Nego, da mi resetiramo te postavke - pa krenemo ispočetka, ha? :D
Rušimo forum? Baš bismo i mogli. Već dugo nismo. :D
admin
Post 12 Dec 2016, 20:24

Ma ne, tehnički ćemo ga unaprijediti. Tako se to danas zove. ;)

Trebali bismo, velim, resetirati sve dozvole vezane uz registraciju forumaša i brojač postova kojim se određuje pristup podforumima smanjiti na dva. Botovi će teško i post napisati a da ih ne skužimo. Barem ovdje. Tu odmah raspale s reklamama za letvu. Večernju, ne jutarnju. S jutarnjom nitko nema problema.

Na portalima najprije hvale dizajn, sadržaj - pa žele, kao, sličan sajt. Ostave dva normalna komentara. :rolleyes:

Kasno ti sumnjivo bude. Prefriganiji su milijardu puta. :D
Stitch
  • Information