Ovako. Tko je htio pročitati, pročitao je najavljene izmjene. Neka me netko ispravi ako griješim, ali navodno je svojevremeno postojala granica od tri posta koja je poslije ukinuta. Kada sam počela pregledavati grupe, među newly registered users bilo je 150 korisnika, svi s nula, jedan ili dva posta. I nisu se istovremeno nalazili u dvije grupe - registrirani i novoregistrirani, nego samo u svojoj. U dvije grupe nalazili su se forumaši registrirani nakon ukidanja ograničenja od tri posta - nažalost, ne znam kada to ukinuto niti tko je to učino, a i ne zanima me. Šezdesetak onih koji su se registrirali, a nisu se udostojili napisati nijedan post ručno sam izbacila iz grupe registriranih forumaša i ostavila ih samo u grupi novoregistriranih. Krajem listopada dogovorila sam se s Mikijem da svima pošaljemo mejl u kojem ih pozivamo da se vrate ili da počnu pisati. Klončicu pod nazivom Sitkulica registrirala sam 1. studenoga i ona se nije pojavila u grupi registriranih korisnika, nego je bila i ostala novoregistrirana. Nisam posebno provjeravala, ali do prije neki dan (7. prosinca) isto je bilo i s ostalim korisnicima, to jest nitko od novoregistriranih nije imao pristup drugim dijelovima foruma osim uvodnog podforuma. Što se dogodilo, nemam pojma. Znam samo da je dvoje novoregistriranih počelo pisati na drugim podforumima.admin wrote:Hm. Zanimljivo. Nama je gotovo pola članova ostalo u grupi novoregistriranih, što znači da stvar već dugo ne funkcionira. Ako je ikada funkcionirala.![]()
Trebalo bi ručno prebaciti i nove i stare forumaše u skupinu registriranih. Možda, nije o glavu. Ovako je u sustavu:
Newly registered users 217
Registered users 300.
Prva je grupa podskup druge. Registrirani članovi razlikuju se od novoregistriranih samo po oznakama, ne i po posebnim dozvolama. To se vidi po tome što svi korisnici uživaju jednaka prava - danas nema nikakve razlike između tih 517 forumaša jer svi pišu svuda.
Problem je vjerojatno u tome što trenutačne postavke ne odgovaraju onima otprije. Trebalo bi ih uskladiti. Kako, ne ovisi o meni. Ostaje li granica od tri posta? Ako ostaje, onda je treba poštovati. No o tome možemo drugom zgodom.
Meni osobno idu na živce ljudi koji se registriraju samo da bi se registrirali, a poslije se prave kao da ništa nije bilo. Tako da bih ja najradije sve takve lijepo izbrisala iz članstva na forumu. No odluku o tome prepuštam Mikiju. Praktično gledano, presudna je činjenica zauzimaju li te registracije mjesto na serveru - ako ne, nije me briga, ali i dalje će mi ići na živce.
P. S. Mali dodatak u vezi s općim mejlom. Nisam znala da naš vajni server propušta samo 300 poruka najednom pa nam se jedan dio vratio. I ne, nisu to bili korisnici s nevažećom adresom jer je prvi na popisu bio karambol koji je prisutan ovdje na forumu.