Izvještaj za zainteresirane...

Stare teme i začeci foruma
MmeTipfeler

Post 13 Sep 2016, 11:30

... a i ostali mogu pročitati. :mig:

Odaziv.

Ovo su članovi naše grupe - tek toliko da znamo kad budemo ogovarali, navodim abecednim redom: ..a unda, Bara huda, Beau, Chilimama, Eks, Emericzy, karambol, Leteća, Margarita, Nenia Salonitana, Pero, Perzefona, Silajn, Stitch i Tea Tree. I sami ste vidjeli tko se odazvao i tko koliko može i misli sudjelovati, a prenosim poruke dvoje članova koji su zaboravili lozinke pa su mi se javili na drugi način. Ni na jedno od njih dvoje ne možemo računati. Emericzy kaže da je počašćen što smo ga pozvali, ali i da je star i ništa mu se više ne da, a Tea Tree ima posla preko glave i pesonju s kojim provodi svaki slobodni trenutak. Neki su došli, pogledali i otišli. Euklid, Judolino, Miky i ja ovdje smo po sili zakona. :D

Anketa

Rezultati kažu da nećemo mijenjati ime foruma, da nećemo mijenjati stil, ali ćemo mijenjati boje i da nećemo mijenjati raspored.

Što se tiče ovog posljednjeg, tehnički nemamo šanse da razvrstamo forume u kategorije jer je nešto sjebano u jednom fajlu. A to nisam ja napravila - da jesam, znala bih i popraviti.

Usput, do daljnjega se nemojmo nadati da će nam se linkovi otvarati u novom tabu jer za forumski stil (Absolution) nisam nigdje našla rješenje, a rješenja koja se nude za druge stilove ovdje ne pomažu. Netko tehnički verziraniji od mene vjerojatno bi to znao popraviti.

Dakle, ostaju nam boje pa možemo o tome raspravljati, a usput bih još nešto predložila.

Naziv (ime) foruma ne bi trebalo mijenjati i zato što se pod tim nazivom (imenom) već probio u vrh Googleove tražilice, a ako Gugleša ne zna za tebe, onda kao da i ne postojiš. No ja bih promijenila logo. Neznatno. Netko je, ne znam više tko, spomenuo povratak otpisanih. Chilli je također nabacila nekoliko ideja (lounge forum, trg leggiero,
kauč forum). Rebels forever već je nažalost zauzeto. :( Dakle, moja je ideja da se na logo sitnijim slovima i kapitalom doda još neki nazivčić. Slika je u ataču. Neka vas ne brine boja podloge, to je ionako samo primjer.

Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 13 Sep 2016, 12:41

MmeTipfeler » wrote:Ovo su članovi naše grupe - tek toliko da znamo kad budemo ogovarali, navodim abecednim redom
Boldano : jel to točno napisano ili ti se omakla greška? :raspa:

Meni ne otvara taj link ili što li je, pa ne znam jel to radi ograničenja i poslovne tajne ili je greška u pitanju?
kurvanjski avatar, a
MmeTipfeler

Post 13 Sep 2016, 12:59

Chilimama » wrote:Boldano : jel to točno napisano ili ti se omakla greška? :raspa:
Nije pogreška. Naime, živim u nadi da ćemo nešto uspjeti napraviti s ovim forumčetom, a možda nas onda posjete i oni iz grupe koji su nas sada zaobišli. Zato ću im ostaviti pristup ovamo.
Meni ne otvara taj link ili što li je, pa ne znam jel to radi ograničenja i poslovne tajne ili je greška u pitanju?
Nemam pojma. Nije ništa only for someone's eyes. Idem staviti nekamo na net pa će se vidjeti slika.
MmeTipfeler

Post 13 Sep 2016, 13:07

Sad bi se moralo vidjeti.

Image

Edit. Ne uspijevam otkriti font kojim je napisan logo. Odnosno, bar ga ja nemam u kompu. Pa sam odabrala najsličnije što sam imala - Eras Bold ITC, ali to nemam u kurzivu, a nije mi se dalo puno kemijati dok se definitivno ne dogovorimo. Shvatite ovo kao skicu.
MmeTipfeler

Post 13 Sep 2016, 16:54

Samo za Neniju...

Image

P. S. Ostale boje po željama ne ispunjavam do daljnjega. :E
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 13 Sep 2016, 21:10

Samo se javljam da vas upozorim kako imam jednu kratku obavijest na ovu temu viewtopic.php?f=43&t=2776&p=322473#p322473

ali kako je ona zakljucana, o tome mozemo malo razglabati ovdje.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 13 Sep 2016, 21:18

Pa ne znam...
Ja bih dodal "Povratak otpisanih" ili "Nju deđenerejšn".
"Ništa nas ne smije iznenaditi (osim rosulje)? :misli:

Moja omiljena boja je dinamo plava... :unda:
MmeTipfeler

Post 13 Sep 2016, 22:40

miky0 » wrote:Samo se javljam da vas upozorim kako imam jednu kratku obavijest na ovu temu viewtopic.php?f=43&t=2776&p=322473#p322473

ali kako je ona zakljucana, o tome mozemo malo razglabati ovdje.
Možeš ti i otključati temu, ali možda je bolje da ovdje raspravljamo o tome.

Kad budeš znao nešto više, obavijesti nas. Forum može zadržati ime i u okviru portala. Samo što će dobiti i prezime. Ili obrnuto. :mig:
MmeTipfeler

Post 13 Sep 2016, 22:53

judolino » wrote:Pa ne znam...
Ja bih dodal "Povratak otpisanih" ili "Nju deđenerejšn".
"Ništa nas ne smije iznenaditi (osim rosulje)? :misli:

Moja omiljena boja je dinamo plava... :unda:
Nećeš vjerovati, ali prva je verzija upravo nosila "podnaslov" POVRATAK OTPISANIH. Drugi je prijedlog čista laž: nismo odnedavno degenerirani, nego oduvijek. :D A posljednje je predugo, osim ako ne stavimo akronim, a to onda nije fora.

Što se boje tiče, na slikama sam vidjela već ne znam koliko nijansi plave Dinamove boje. A ovo za Neniju... Prvi sam logo napravila bez veze, samo da ima tamnu pozadinu, a onda mi je Nenija prišapnula, citiram, da "plavetnilo donosi smrt" pa sam se uplašila za forum i smjesta napravila drugi logo s pravom pozadinom.

Znam koje boje neću: neću crno, neću zeleno, neću ružičasto.
Euklid
old school

Post 14 Sep 2016, 10:02

Nek stoji kao dodatak samo - Otpisani.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Bara huda

Post 06 Oct 2016, 11:28

procitala sve (prokrastiniram ocito :D ) a ne znam di bi sto rekla pa cu tu grupno.

Prvo, sve pohvale gospodji Tipfeler na entuzijazmu i volji koje ima u ovom...hmm..projektu.
Citala sam povremeno trkeljanje kao gost, bila spremna napisati i nekrolog kad mi se cinilo da je tren smrti blizu ali onda je feniks uskrsnuo i iako ne leti visoko, ipak leti.
Sto po Grunfu znaci da i vrijedi. :D

Sto se tehnickih detalja tice, tu mi je znanje toliko da mogu zijevat ko riba u akvariju pa mi je sikak prav.

Ono gdje mogu dati prilog jest trkeljanje, cemu ovo mjesto i sluzi.
Nazalost, ne mogu i obecat da cu biti redovni, a jos manje poticajni trkeljas.
Da, prije je bilo drugacije, bilo je - barem je meni bilo - mjesto gdje sam mogla procitati ugodne stvari (uz one manje ugodne, sto nije bitno ) koje nisu morale biti nikakvog posebnog karaktera. Nasmijati se, pohvaliti sebe ili druge ili procitati neku bedariju i mislit si kako je dobro da ja to ne mislim. :D
Vremenom se nesto promijenilo, ne samo ovo mjesto nego ocito i ja.
Kako ce dalje biti, ne znam. :ne zna:

Ovo mjesto ovisi o ljudima koji se tu skupljaju.
Kako motivirati sebe i druge da se angaziraju ako se moraju tjerati na to, da to je malo problem. :misli:

da svrsim konacno pa da idem peglat...drago mi je da je trkeljanje jos zivo, da ima ljudi koji vjeruju u bolje i rade na tome i zelim svako dobro u tome.
Koliko ce biti moj doprinos u svemu tome....pa rekoh iskreno....za sad ne znam.
Euklid
old school

Post 06 Oct 2016, 13:46

ko o čemu bara opet o peglanju... :trk:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Oct 2016, 15:08

Euklid » wrote:ko o čemu bara opet o peglanju... :trk:
Šuti, imamo već dovoljno Bara i Štefa u politiki... :nogica:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 12 Oct 2016, 23:57

Namučih se da večeras ažuriram forum na inačicu 3.1.9 (bila je 3.0.12), što bi Didi trebalo omogućiti bolju funkcionalnost (promjenu tema, fontova i sl.), a forumu veću sigurnost. Glava me već boli od buljenja u ekran pa neću duljiti - preuzimam serverski dio posla, u rad i administriranje foruma neću se miješati. Da imam ovlasti, vratio bih staru temu i logo, ali nemam ih pa to ostavljam Didi. Nije ona kriva što je moj posao tek sad obavljen, riješit će to ujutro. :)

Miki i Didi imaju moj broj - ako (kad) zagusti, tu sam. Ali neću se previše pojavljivati na temama.

P. S. Majti, sve su probne instalacije obrisane, kao i višak baza. Ključe servera imam samo ja. No poštanske sandučiće nisam dirao. Ne znam čiji su, a i ne zanima me. Ostavio sam i većinu konfiguracijskih fajlova. Ako se poželiš uključiti, znaš gdje sam. ;)

Toliko, hvala na pozornosti. Čitamo se. :frajer:
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 13 Oct 2016, 08:32

Što da ti kažem? Zahvaljujem i čekam upute. Da umijem sama, ne bih te gnjavila. No možda bi tek onda bilo posla. Mislim, kad bih se ja prihvatila toga što si ti odradio malim prstom. :)
Stitch
Head Honcho
Post 13 Oct 2016, 09:40

Sve je već na serveru, ti samo odeš na Customise / Customize (ne sjećam se je li posrijedi američki ili britanski engleski) -> Install Styles u ACP-u i aktiviraš temu koju želiš.

Logo ćemo riješiti s malo CSS-a čim vidim predviđene veličine i slične stvarčice. Trebat će ga vjerojatno smanjiti i pozicionirati.

Što se izgleda teme (stila) tiče, to je najnoviji Prosilver, ali vidi što ti se sviđa pa ćemo eksperimentirati malo. :D
Potpisi su za budale.
Donna Sole

Post 13 Oct 2016, 10:08

:lux: :lux: :Pivo: :Pivo:

Imamo novi izgled.
Sviđa mi se. Još se navikavam.

Već sam negdje ostavila postove i pohvale, ali više ne znam gdje.
Mislim da je novim izgledom nestala opcija traženja aktivnih tema i najnovijih postova. A da vratite to? :o OK, OK, ako može
kurvanjski avatar, a
Stitch
Head Honcho
Post 13 Oct 2016, 11:11

Imaš u gornjem lijevom kutu Quick links. ;)

Izgled takvih stvarčica ovisi o temi i autoru. Nešto će sakriti, nešto istaknuti - a što će to biti, ne ovisi o meni nego o njegovim preferencijama.

Što se pak postova tiče, ako je što nestalo, krivnja je isključivo moja. Razumije se da sam bekapirao sustav prije ikakvih promjena, no čudne su se stvari sinoć događale. Rutinski posao pretvorio se, ne mojom zaslugom, u pravo mučenje. No čim sam prestao čekati da podrška rekonfigurira server i popravi stvar, riješio sam problem. :D
Potpisi su za budale.
Donna Sole

Post 13 Oct 2016, 11:33

Našla sam na quick links, istraživajući novi izgled, u međuvremenu. Svejedno hvala na savjetu.
kurvanjski avatar, a
MmeTipfeler

Post 13 Oct 2016, 12:31

Umjesto klikanja na naziv foruma, klikneš na board index i nađeš se na naslovnici.

I meni je mnogo toga novo. Zajedno ćemo istraživati. Sve su primjedbe dobrodošle, a još nije ni sve gotovo.
Euklid
old school

Post 13 Oct 2016, 15:50

zuper, zuper... suiđam promjene

samo jedno pitanjce, zašto mi u prvom tipfelerkinom postu piše ovo: ''You do not have the required permissions to view the files attached to this post.''

to je tamo di je bio manual čini mi se... :misli:
MmeTipfeler

Post 13 Oct 2016, 17:09

Puno me pitaš. Koji je to prvi post? Na ovoj temi?
miky0
ST Leader

Post 13 Oct 2016, 17:38

Zadovoljan sam izgledom i zahvaljujem vam se od srca, vama oboje (posebno Stichu) :top:

Samo imam jednu opasku, nije mi ista konfiguracija za laptop i za mobitel.

Na mobitelu ne vidim autora zadnjeg posta na temi.

Jeli postoji mogucnost dorade?
Stitch
Head Honcho
Post 13 Oct 2016, 18:36

Pogledat ću kako izgleda na raznim uređajima, ali strpi se malo dok se ne upoznam s temom. Bitno je drukčija od prošle inačice, i daleko kompleksnija. No to ne mora nužno značiti da joj je funkcionalnost jednaka. Autor teme možda je odustao od nekih opcija.

Bilo kako bilo, ja ću pregledati kôd, a Didi postavke foruma. Što god možemo uključiti ili isključiti, promijenit ćemo da vidimo kako funkcionira. :zubo:
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader

Post 13 Oct 2016, 18:39

Hvala :top:
  • Information