Sankcije EU

Stare teme i začeci foruma
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 20 Sep 2013, 00:23

Dakle, mozda nam jos malo isamaraju premijera, a mozda mu se i smiluju kad promjeni lex perkovic zakon.

No, moja tema nema glavnu bit u tome, vec u jednostavnom pitanju,

zasto se ovako cvrsto prema EU direktivi nije islo kad je trebalo branit prave interese obicnog gradjanina slucajne drzave?

Tu konkretno mislim na

ZERP
Banke
Seljake
Proizvodnja u globalu
Brodogradnja

PS...slobodni ste nastavit niz.

blue
Asgard

Post 20 Sep 2013, 12:07

Aa, jel ikojoj državi ikad EU brže uvela sankcije? :frajer:
Jel to nije za Guinnessovu knjigu rekorda :S :cheer: :cheer:

Kako se to prijavljuje? :zubo:
Pješčana

Post 20 Sep 2013, 12:20

nama još nisu izglasane sankcije.
nastavite
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
karambol

Post 20 Sep 2013, 13:17

miky0 » wrote:zasto se ovako cvrsto prema EU direktivi nije islo kad je trebalo branit prave interese obicnog gradjanina slucajne drzave?

Koje prave interese? :ne zna:

Tada to nije bila slučajna država već država DrIve i njegovih pulena...

Kada bi ovo bila država onda bi imala neku strategiju, dugoročne planove razvoja i plan u obrazovnom, zdravstvenom, poljoprivrednom, vojnom itd...resoru, tj. resorima, tj. područjima ... jel...
Kako je ovdje osnovna strategija take money and run...nije ni za očekivati drugačije ponašanje...
Ili jednostavnije rečeno - ko je jamio, jamio je!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 20 Sep 2013, 16:05

Iliti, malo nas je al smo govna...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 20 Sep 2013, 19:50

miky0, ti samo udri drvlje i kamenje po vlasti, tko bio da bio. Čim je na vlasti, sigurno ne valja. :D
Bara huda

Post 20 Sep 2013, 23:00

Tea Tree » wrote:miky0, ti samo udri drvlje i kamenje po vlasti, tko bio da bio. Čim je na vlasti, sigurno ne valja. :D
Ja se cudim ljudima kojima je vlast slast.
Treba imat zeludac za provarit sve to.
A opet, kazu da je vlast najjaci afrodizijak. :ne zna:
Ja ne znam ni doma komandirat, radije sama napravim nego da se svadjam ko ce.

Inace, ovo s lex perkovic je ispala nepotrebna blamaza.
Kao kad dodjes u kucu nekome i to nakon sto si se namucio da te konacno pozovu i prime i onda gromko prdnes. Nek se zna s kim imaju posla. :raspa:
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2013, 23:56

Pješčana » wrote:nama još nisu izglasane sankcije.
Istina, ali i nebitno za samu temu.
miky0
ST Leader

Post 21 Sep 2013, 00:09

karambol » wrote:

1.Koje prave interese? :ne zna:

2.Kada bi ovo bila država

1. Naveo sam primjere u 1.postu, ali ponovit cu samo generalno, a to je da narodu bude bolje. A za to se uloga premijera (ko god to bio,a to su zapravo svi premijere do sad) u povijesti RH nije nijednom usprotivila imperijalistickim silama zla u provedbi kurbinog pira, a za nekog ubojicu ide u sukob pod cijenom sankcija. Za takve je vidljivo sto su nacionalni interesi.

2. S tim se potpuno slazem. Ovo sad nije ni kurac od ovce.
miky0
ST Leader

Post 21 Sep 2013, 00:16

Tea Tree » wrote:miky0, ti samo udri drvlje i kamenje po vlasti, tko bio da bio. Čim je na vlasti, sigurno ne valja. :D

Ma nije vajda da ti vladajuce garniture, pa i ova sadasnja valja?

Uvik valja pizdit protiv vladajucih, jer ih tako motiviras da budu bolji, no ovdje to nije slucaj. Nazalost, ovdje je slucaj da kad ih negativno kritiziras, onda su oni sigurni da dobro rade u interesu sila zla, naravno, protivno interesima naroda.
Tea Tree

Post 21 Sep 2013, 01:07

miky0 » wrote:

Ne znam ja ništa. Vidjet ćemo još kad povijest pokaže jesu li ijedni valjali ili nisu i zašto. :zubo:
Uvik valja pizdit protiv vladajucih, jer ih tako motiviras da budu bolji, no ovdje to nije slucaj. Nazalost, ovdje je slucaj da kad ih negativno kritiziras, onda su oni sigurni da dobro rade u interesu sila zla, naravno, protivno interesima naroda.
Pa kako to uvijek valja pizdit protiv vladajućih? Pitam kako izgleda to pižđenje, a da oni nekako i saznaju za to. Barem što se tvog pižđenja tiče. Nekako sumnjam da netko od vladajućih da u zadatak svom službeniku da čita forume i izrađuje izviješća o forumskim mnijenjima. :D

Najvažnije pitanje: koje su to sile zla? :misli:
karambol

Post 21 Sep 2013, 10:15

miky0 » wrote:

1. Naveo sam primjere u 1.postu...

2. S tim se potpuno slazem. Ovo sad nije ni kurac od ovce.

Gle, narod je stado ovaca. Ružno je, ali je tako. Narodne mudrosti i pučki tribuni koji su prerastali u nacionalne vođe i heroje vjerojatno postoje i danas, ali su zanemarivog utjecaja i perspektiva da se dignu iz prašine im je nikakva.
Narodu je bolje kad ga drogiraš. Nogometom, ratom, pobjedama, pučkim veselicama, pričama iz susjedstva gdje je susjedima lošije nego tu gdje je narod...
Badava Zerp, brodogradnja i ostale stvari...kome je to bitno osim onima koji rade tamo? Političkoj eliti? Nije. Zaboli njih ona stvar jer im to nije strateški cilj. Politička elita nema državu i narod. Oni imaju kasicu prasicu i pajceke koje tope u mast i rade šunku i kobase....
Nismo mi slučajna država. Mi smo, po do sada prikazanom, uzaludna država.
:zubo:
Bara huda

Post 21 Sep 2013, 12:27

miky0 » wrote:

A da ih je zajebat pa pocet hvalit? A?
Onda bi vladajuci bili zbunjeni jer ne bi bili sigurni da rade u interesu sila zla a kontra interesa naroda. Pa bi poceli povlacit suprotne poteze od ovih koje sad rade. A ti suprotni potezi bi bili ono sto narodu treba i sto zeli samo sto vladajuci ne bi to kuzili.
Narod bi ih nastavia zajebavat tako da bi javno kritizirao te poteze, vladajuci bi onda jos vise napeli da rade u smjeru koji narod fol kritizira i tako bi se zemlja izvuka iz krize.
To se zove obrnuta psihologija ili tako nekako.

Ali da ja tebe pitam...vidim da si kriticki nastrojen i vidis sve sta ne valja pa ces onda valjda znat i kako bi trebalo radit.

Da si ti recimo premijer Hrvatske i da imas ka narod Hrvate a ne neke radisne i disciplinirane kao sta su npr Nijemci, kako bi ti uredia ekonomsku politiku da narodu bude dobro?
Ajmo rec da bi ti prvi potez bia da smanjis place politicarima i sabornicima, to bi dobro zvucalo sa demagoskog stajalista ali ustedio bi konkretno sicu sa kojom ne bi mogao puno napravit.

Trebas natjerat narod da postuje propise, da placa porez, da ne gleda kako ce zajebat drzavu trazeci rupe u zakonu kroz koje ce se provuc sa sto manje svojih troskova.
Jerbo ako hoces zivjeti u sredjenoj drzavi u kojoj ce ti funkcionirat skolstvo, zdravstvo, policija koja treba odrzavazi red i mir i sve ostalo sto se placa iz budjeta, za to trebas imat pare.
Kako bi do tih para dosao?
A da nije zaduzivanje kod banke kreditom koji nemas pojma kako ces vratit.
Bara huda

Post 21 Sep 2013, 13:26

karambol » wrote:

Gle, narod je stado ovaca. Ružno je, ali je tako. Narodne mudrosti i pučki tribuni koji su prerastali u nacionalne vođe i heroje vjerojatno postoje i danas, ali su zanemarivog utjecaja i perspektiva da se dignu iz prašine im je nikakva.
Narodu je bolje kad ga drogiraš. Nogometom, ratom, pobjedama, pučkim veselicama, pričama iz susjedstva gdje je susjedima lošije nego tu gdje je narod...
Badava Zerp, brodogradnja i ostale stvari...kome je to bitno osim onima koji rade tamo? Političkoj eliti? Nije. Zaboli njih ona stvar jer im to nije strateški cilj. Politička elita nema državu i narod. Oni imaju kasicu prasicu i pajceke koje tope u mast i rade šunku i kobase....
Ovcama ne mora biti lose samo zato jer ih se vodi ako imaju dobrog pastira.
Ako se on brine o njima, trazi dobre pasnjake, pronalazi topla mjesta za prenocit, stiti ih od vuka.

Marija Terezija i sin joj Franjo Josio su bili apsolutisti,(istinaibog, prosvjeceni :D ) znaci, nije bilo iznad ( ni ispod) njih nikoga kome bi morali polagat racune (kao sto bi danas, barem teoretski, morali politicari narodu kad su izbori)
A opet su napravili puno dobroga za zemlje kojima su vladali. Ok, mozda je bilo takvo doba svjetskih okolnosti kad je to bilo zgodno/neophodno napraviti zbog mijenjanja feudalnog sistema i tako to jer nije da su reforme bile samo u Habsburskoj monarhiji. Katarina Velika je vladala Rusijom i tamo provodila reforme.
Bilo je i loseg, ali kad se sve sracuna, pozitivne stvari su dale temelje za napredak.

Mozda grijesim, ali mi ne drzi vodu prica da se u politiku ide samo zato da se jami za sebe i svoje a ostalima kako bude.
Prije mi se cini da se politikom bave nesposobni ljudi, ljudi koji nemaju viziju sto bi htjeli, trebali...odnosno, imaju onu opcenitu....da svima bude dobro i da svijet bude lopta sarena ali to je vrlo uopcena i nerealna vizija.

Narod gleda samo svoje lokalne interese, sta se ribara tice oce li seljak dobiti poticaj a seljaka di ce ribar lovit.
Sto je u neku ruku normalno jer ovcin posao nije da trazi pasnjak, njeno je da se najede i da mlijeko. Ali ako slavonska ovca hoce samo travu s okusom psenice a ona iz Dalmacije sa okusom ribe, onda se nece moc nac pasnjak di ce svi biti siti.
Dobar i spretan pasti bi trebao nac travu koja ce nahranit svih, nije da se trebaju prezderavat jer onda im nece ostat force za igrat nogomet ter pjesmu i ples. :D

Karl, ovce su tu figurativno, nista protiv ovcica.
A ove moje doma bi danas bi mogle ostat gladne ako njihova pastirica nastavi glumit ovcu i blejat po internetu. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 21 Sep 2013, 21:40

karambol » wrote:

Slazem se sa svim napisanim, a o slucajnoj drzavi ili uzaludnoj (cak i bolje zvuci :D ) govorim, jer su to rijeci aktualnog premijera.
miky0
ST Leader

Post 21 Sep 2013, 22:11

Bara huda » wrote:

1. Ali da ja tebe pitam...vidim da si kriticki nastrojen i vidis sve sta ne valja pa ces onda valjda znat i kako bi trebalo radit.

2. Da si ti recimo premijer Hrvatske i da imas ka narod Hrvate a ne neke radisne i disciplinirane kao sta su npr Nijemci, kako bi ti uredia ekonomsku politiku da narodu bude dobro?
Ajmo rec da bi ti prvi potez bia da smanjis place politicarima i sabornicima, to bi dobro zvucalo sa demagoskog stajalista ali ustedio bi konkretno sicu sa kojom ne bi mogao puno napravit.

3. Trebas natjerat narod da postuje propise, da placa porez, da ne gleda kako ce zajebat drzavu trazeci rupe u zakonu kroz koje ce se provuc sa sto manje svojih troskova.
Jerbo ako hoces zivjeti u sredjenoj drzavi u kojoj ce ti funkcionirat skolstvo, zdravstvo, policija koja treba odrzavazi red i mir i sve ostalo sto se placa iz budjeta, za to trebas imat pare.
Kako bi do tih para dosao?

4. A da nije zaduzivanje kod banke kreditom koji nemas pojma kako ces vratit.

1. Vidis, uopce nije bitno sto ja mislim kako bi trebalo vladat, jer ja nisam izabran od naroda da vladam, vec je za to zaduzena vlada. No, sta ta vlada radi? Brani interese jednog ubojice, na sto ja logicki zakljucujem, da je toj vladi bitniji taj ubojica nego strateski interesi gore navedeni za opce dobro, jer se za te strateske interese nisu borili nikako i nikada. Naravno, tu ni ne mislim samo na aktualnu vladu, vec na sve dosadasnje vlade, koje su samo kontinuitet istih veleizdajnika.

2. Kad vec inzistiras, a ne tice se same teme, evo odgovora.

Sada nemam puno opcija, zapravo imam samo jednu, a to je da bi u ovom trenutku uzeo 10 japanskih managera i kinesko zakonodavstvo, 10 kineskih sudaca, 3 kineska kaznjenicka voda, i 7 dana na raspolaganju. Ova drzava bi bila puno bolje mjesto za zivot. Mislim da ne moram govorit kako bi nacionalizirao gotovo sve, od banaka do ine, preko privatnih (tajkunskih) tvrtki s preko 1 000 zaposlenih ljudi od onih koji ne mogu dokazat porijeklo imovine, smanjio poreze na minimum, vjerojatno bi to bila jedna stopa od max 5% prometa i da sad ne nabrajan dalje.

3. Kad se uvede 2. tocka, mislim da bi samo ludjak isao varat takvu drzavu, jer zauzvrat dobiva rupicu medju oci.

4. A zasto bi se zaduzivali kad imamo vodu, i to na bacanje, jer je ionako bacamo, tj. ne iskoristavamo njene pune kapacitete. Dakle, ne uzimamo kredite, vec bi do novcanih sredstava dolazili prodajom iste.
blaze

Post 21 Sep 2013, 23:10

mene samo zanima gdje je u cijeloj priči šefica hrvatske diplomacije, ministrica vanjskih poslova. na marsu?
zna li uopće koji joj je resor?
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Tea Tree

Post 22 Sep 2013, 00:56

miky0 » wrote:

1. Vidis, uopce nije bitno sto ja mislim kako bi trebalo vladat, jer ja nisam izabran od naroda da vladam, vec je za to zaduzena vlada. No, sta ta vlada radi? Brani interese jednog ubojice, na sto ja logicki zakljucujem, da je toj vladi bitniji taj ubojica nego strateski interesi gore navedeni za opce dobro, jer se za te strateske interese nisu borili nikako i nikada. Naravno, tu ni ne mislim samo na aktualnu vladu, vec na sve dosadasnje vlade, koje su samo kontinuitet istih veleizdajnika.

2. Kad vec inzistiras, a ne tice se same teme, evo odgovora.

Sada nemam puno opcija, zapravo imam samo jednu, a to je da bi u ovom trenutku uzeo 10 japanskih managera i kinesko zakonodavstvo, 10 kineskih sudaca, 3 kineska kaznjenicka voda, i 7 dana na raspolaganju. Ova drzava bi bila puno bolje mjesto za zivot. Mislim da ne moram govorit kako bi nacionalizirao gotovo sve, od banaka do ine, preko privatnih (tajkunskih) tvrtki s preko 1 000 zaposlenih ljudi od onih koji ne mogu dokazat porijeklo imovine, smanjio poreze na minimum, vjerojatno bi to bila jedna stopa od max 5% prometa i da sad ne nabrajan dalje.

3. Kad se uvede 2. tocka, mislim da bi samo ludjak isao varat takvu drzavu, jer zauzvrat dobiva rupicu medju oci.

4. A zasto bi se zaduzivali kad imamo vodu, i to na bacanje, jer je ionako bacamo, tj. ne iskoristavamo njene pune kapacitete. Dakle, ne uzimamo kredite, vec bi do novcanih sredstava dolazili prodajom iste.
Zanimljivo, zanimljivo.
Šta bi s ovim strancima koji su vlasnici banaka? Recimo, dođeš ti i kažeš Erste je sad naša banka, hrvatska, domaća, evo ja nacionalizirao. Na to će Švabo: može, daj pare. A ti ga fino usmjeriš na kakav potok, možda i rijeku, zavisi koliko mu vrijedi banka. :D
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 22 Sep 2013, 02:31

Jer... dodao bih Hrvatska ni nema novaca da bi imala banku. Sve što zaradimo potrošimo + još nešto. Prema tome, nacionaliziranjem banaka nisi dobio ništa, osim što ne možeš više kod banaka pod tvojom zakonodavnom kontrolom posuđivati. :o Što će reći genijalna ideja je napredovati davanjem "aduta" suparniku.

Plus ko bi normalan stavljao novce u banku koja ne želi zaraditi :eek: mislim tko bi u bilo što uložio što ne služi da se zaradi. Pretpostavljam ti bi se rado zaposlio u tvrki koja će tvoje vrijeme koristiti za opće dobro. :o Mislim u redu je maštat i o zatvoru. :D Ukratko, ja mislim da su ljudi koji bi nacionalizirali banke opasni i svakako treba razmisliti o zatvaranju istih. :o

Glede ovih koji imaju 1000 zaposlenika i funkcionirajuću tvrtku. Jedino što bi ih pitao je da održavaju tečajeve za druge sa savjetima kako to učiniti. :o Doduše pobijeni teško da će to moći. 2:0 za strateško razmišljanje. :o

Ne znam meni je to kompletno suludo da nekoga ubiješ jer zarađuje. Meni je logičnije tražit ga posao ili kopirat i sam zarađivati. :o Iako doduše ako se u osnovi programa ima stavka o pljačkanje banaka nije mi ni čudan taj obrnuti set vrijednost gdje se zarađuje tako da se krade od poduzetnih. Mislim ok je to, ali onda odi u Njemačku, Francusku i štajaznam gdje pa tamo kradi banke i ostalo što ti se sviđa pa to dopremi ovdje. :o

Što se tiče vode, koje li kontradiktornosti, žali se na izgubljeni suverenitet, nestrateško ponašanje a nudilo bi se vodu kao jedan bitan adut u rukama.... 3:0 za strategiju. Kul. :o
blaze

Post 22 Sep 2013, 06:37

Karl Jozef » wrote:Jer... dodao bih Hrvatska ni nema novaca da bi imala banku.
:facepalm:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Emericzy

Post 22 Sep 2013, 07:23

miky0 » wrote:ne moram govorit kako bi nacionalizirao gotovo sve, od banaka do ine
To smo imali.

I banke su sve propale jer su davale kredite samo po državnoj obavezi i rodijačkim vezama. I onda ih je država morala beskonačno sanirati.

Ili ACI, ta tvornica novaca, u državnim rukama od početka do današnjeg dana. I neprekidno, svih trideset godina svog postojanja, proizvodi gubitke. Iako je to nemoguće. ACI gubitke može stvarati samo ako njime upravljaju orangutani. Ili lopovi. U ovom slučaju država nekako uspijeva objediniti ulogu orangutana i lopova, pa se gubici ipak pojavljuju. Već trideset godina.

Zna li netko i jednu državnu tvrtku koja dobro posluje? Dajte mi primjer, molim vas.
Pero

Post 22 Sep 2013, 07:27

Emericzy » wrote: Zna li netko i jednu državnu tvrtku koja dobro posluje? Dajte mi primjer, molim vas.
HEP :D
Emericzy

Post 22 Sep 2013, 07:30

Pero » wrote: HEP :D
:rofl:
miky0
ST Leader

Post 22 Sep 2013, 09:24

Tea Tree » wrote: Zanimljivo, zanimljivo.
Šta bi s ovim strancima koji su vlasnici banaka? Recimo, dođeš ti i kažeš Erste je sad naša banka, hrvatska, domaća, evo ja nacionalizirao. Na to će Švabo: može, daj pare. A ti ga fino usmjeriš na kakav potok, možda i rijeku, zavisi koliko mu vrijedi banka. :D

Ne bas tako, iz jednostavnog razloga sto je taj nas potocic ili rijecica/izvor vode vrijedniji od te neke centralne zgrade s bezvrijenim novcanicama nekog €ura s nekoliko nula.

Dobili bi neku naknadu u vidu nekoliko kubika vode.

Vrlo vjerojatno na to oni nebi pristali, ali bi ih uputio na razgovor s kineskim generalom kineske armije, te bi nakon tog razgovora objerucke prihvatili ponudjeno.
miky0
ST Leader

Post 22 Sep 2013, 10:11

Karl Jozef » wrote:Jer... dodao bih Hrvatska ni nema novaca da bi imala banku. Sve što zaradimo potrošimo + još nešto. Prema tome, nacionaliziranjem banaka nisi dobio ništa, osim što ne možeš više kod banaka pod tvojom zakonodavnom kontrolom posuđivati. :o Što će reći genijalna ideja je napredovati davanjem "aduta" suparniku.

Plus ko bi normalan stavljao novce u banku koja ne želi zaraditi :eek: mislim tko bi u bilo što uložio što ne služi da se zaradi. Pretpostavljam ti bi se rado zaposlio u tvrki koja će tvoje vrijeme koristiti za opće dobro. :o Mislim u redu je maštat i o zatvoru. :D Ukratko, ja mislim da su ljudi koji bi nacionalizirali banke opasni i svakako treba razmisliti o zatvaranju istih. :o

Glede ovih koji imaju 1000 zaposlenika i funkcionirajuću tvrtku. Jedino što bi ih pitao je da održavaju tečajeve za druge sa savjetima kako to učiniti. :o Doduše pobijeni teško da će to moći. 2:0 za strateško razmišljanje. :o

Ne znam meni je to kompletno suludo da nekoga ubiješ jer zarađuje. Meni je logičnije tražit ga posao ili kopirat i sam zarađivati. :o Iako doduše ako se u osnovi programa ima stavka o pljačkanje banaka nije mi ni čudan taj obrnuti set vrijednost gdje se zarađuje tako da se krade od poduzetnih. Mislim ok je to, ali onda odi u Njemačku, Francusku i štajaznam gdje pa tamo kradi banke i ostalo što ti se sviđa pa to dopremi ovdje. :o

Što se tiče vode, koje li kontradiktornosti, žali se na izgubljeni suverenitet, nestrateško ponašanje a nudilo bi se vodu kao jedan bitan adut u rukama.... 3:0 za strategiju. Kul. :o

Ovaj tvoj upis nema veze s argumentacijom na ono sto sam ja napisao. Imao bi smisla jedino ako nisi shvatio moj upis, a itekako dobro znam da si ga shvatio, te je ovaj tvoj upis cista manipulacija.

Naime, ja govorim o uvodjenju kineskih zakona, te u tom slucaju ne govorimo o dosadasnjoj nasoj praksi isplativosti.

Ja nemam nista protiv poduzetnika, kako si ti to perfidno i lukavo implicirao. Ja sam cak i naveo da bi spustio poreze do razine isplativosti rada, te u tom slucaju ne toleriram marcapiju, jer je nepotrebna.

Sve ostalo sto si naveo, nemam zivaca demantirat, jer ti govoris o dosadasnjem nacinu, a ja govorim o onom sto bi bilo u mojoj verziji, tako da je to deplasirano.
  • Information