Josip Broz TITO

Stare teme i začeci foruma
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 04 May 2013, 10:54

Evo,prosle su 33 tuzne godine od rastanka s neponovljivim i najvecim drzavnikom koju je nasa gruda dala. Steta sto je otisao u cvjetu mladosti...

Dozvolite da jos napisem jedan redak...

On je nas IsusKrist...

Druze,vidimo se jednog dana...

karambol

Post 04 May 2013, 11:01

:facepalm:

Zrigat cu se...
miky0
ST Leader

Post 04 May 2013, 11:11

karambol » wrote::facepalm:

Zrigat cu se...
Aovaj,da doktora pozovem?
karambol

Post 04 May 2013, 11:17

miky0 » wrote:
Aovaj,da doktora pozovem?
Kojeg? Dr. Franju ili dr. Ivica ili Pasalica (nikak zapamtit koji je od njih doktor, a koji sarlatan :gaah: )...ili dr.Ivu?

Neka hvala. Imam rakije. Smirit ce se zeludac.... :zivili:
miky0
ST Leader

Post 04 May 2013, 11:21

karambol » wrote:
Kojeg? Dr. Franju ili dr. Ivica ili Pasalica (nikak zapamtit koji je od njih doktor, a koji sarlatan :gaah: )...ili dr.Ivu?

Neka hvala. Imam rakije. Smirit ce se zeludac.... :zivili:
Dobro velis...nema bolje likarije od rakije :S
Pero

Post 04 May 2013, 11:23

Ja sam onda bio mlad. Jako mlad.
Cijela škola je organizirano krenula na ispraćaj kad je stigao vlak iz Ljubljane.
Nas 4 klipana po putu smo se izgubili iz kolone i otišli u obližnji birc igrati biljar.
Bili smo jedini gosti u bircu, nas 4 i konobar.
U neko vrijeme ulete 2 murjaka.
"Dečki, jel vi to slavite?".
"Neee, samo igramo biljar, vidite da smo tihi".
"Dajte osobne".
I tako mi dali, oni nas upisali, otišli, mi nastavili s biljarom i poslije ništa.
Eto. :misli:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 04 May 2013, 11:50

Pero » wrote:Ja sam onda bio mlad. Jako mlad.
Cijela škola je organizirano krenula na ispraćaj kad je stigao vlak iz Ljubljane.
Nas 4 klipana po putu smo se izgubili iz kolone i otišli u obližnji birc igrati biljar.
Bili smo jedini gosti u bircu, nas 4 i konobar.
U neko vrijeme ulete 2 murjaka.
"Dečki, jel vi to slavite?".
"Neee, samo igramo biljar, vidite da smo tihi".
"Dajte osobne".
I tako mi dali, oni nas upisali, otišli, mi nastavili s biljarom i poslije ništa.
Eto. :misli:
..eto, sve mirno proslo.. vidjeli da nemate namjere setat ruksake sa pretis loncima, a niti su vam ih nudili, obavili svoj posao i isli ca. :ne zna:
ok, slavlje je pocelo jedno desetak godina poslije i to kakvo slavlje. do koljena. :kokice:

miki, aj daj malo elabororaj svoj uvodni post. malo prevedi taj haiku.. :kokice:
karambol

Post 04 May 2013, 11:52

Jos malo pa disident...mozda si mogao I bolje to iskoristiti... :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 04 May 2013, 12:02

karambol » wrote:Jos malo pa disident...mozda si mogao I bolje to iskoristiti... :zubo:
pa nije to losa prica. mogao je postat barakas..drugi su i sa puno, puno manjim si vijem postali barakasi, a mogao je usput i objavit knjigu..kako sam se borio za slobodu hrvata biljarom s rupama dok je karambol bio ko zna gdje. :zubo:

:D
miky0
ST Leader

Post 04 May 2013, 12:06

..a unda » wrote:miki, aj daj malo elabororaj svoj uvodni post. malo prevedi taj haiku.. :kokice:
Ako mislis na ovo...

On je IsusKrist naseg vremena...ljudima je davao kruh i krov nad glavom,sigurnost i spokoj,za zivota smo ga uzdizali,nakon zivota omalovazavali,i to sve sto je on lijepog ucinio i omogucio svom narodu smo odbacili kao da je sve sotonino,no,eto,20 godina nakon odbacivanja svega sto ima dodirnu tocku s njim,sada prihvacamo i prizivamo njegovo uskrsnuce...Ukratko,on je bio hodajuci Bog...

Dobra?
..a unda
Undaminator

Post 04 May 2013, 12:22

miky0 » wrote:
Ako mislis na ovo...

On je IsusKrist naseg vremena...ljudima je davao kruh i krov nad glavom,sigurnost i spokoj,za zivota smo ga uzdizali,nakon zivota omalovazavali,i to sve sto je on lijepog ucinio i omogucio svom narodu smo odbacili kao da je sve sotonino,no,eto,20 godina nakon odbacivanja svega sto ima dodirnu tocku s njim,sada prihvacamo i prizivamo njegovo uskrsnuce...Ukratko,on je bio hodajuci Bog...

Dobra?
pa..ne znam bas. :kokice:

malo su mi te religijske veze i asocijacije dosta ono, nategnute..do religioznosti. inace, to da je isus krist, to je isto vrlo nategnuto. nemamo nikakvih elemenata da vjerujemo, a kamo li da se nekako dokazuje da je isus bio krist.. ono, nasjeo si na dogmatluk, a da nisi ni svjestan.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 04 May 2013, 12:32

..a unda » wrote: pa..ne znam bas. :kokice:

malo su mi te religijske veze i asocijacije dosta ono, nategnute..do religioznosti. inace, to da je isus krist, to je isto vrlo nategnuto. nemamo nikakvih elemenata da vjerujemo, a kamo li da se nekako dokazuje da je isus bio krist.. ono, nasjeo si na dogmatluk, a da nisi ni svjestan.. :kokice:
Ne,ne...on je JBT,i sigurno nije IK,ali je u ocima naroda jednak IKu,jer je bio hvaljen pa kuden,da bio opet ljudi s ushicenjem prizeljkivali njegov kambek ili uskrsnuce u nekom novom obliku.

Eto,nadam se da je sad jasnije.
Pero

Post 04 May 2013, 12:36

..a unda » wrote: pa nije to losa prica. mogao je postat barakas..drugi su i sa puno, puno manjim si vijem postali barakasi, a mogao je usput i objavit knjigu..kako sam se borio za slobodu hrvata biljarom s rupama dok je karambol bio ko zna gdje. :zubo:

Izgleda da volite priče o borbi za slobodu biljarom s rupama, pa evo još jedne iz tog doba.
Moji dečki bili (bez mene) u Brnu (Frankopanska) kad upala racija.
Svi bez osobne i završili prvo u marici, onda u Petrinjskoj na identifikaciji.
Kako su već bili malo veseli, u hodniku su galamili.
Izletio murjak s pendrekom, opalio prvog koji mu je došao pod ruku i podviknuo - "Neću od vas čuti više ni A".
I ovi naravno ušutili.
Samo što je onome kojeg je prvog opendrečio tata slučajno bio neka zvjerka u tadašnjem SUP-u.
I tako pustili oni njih, ovaj ispričao tati.
Kad za par mjeseci prolazimo mi po danu uz lunapark koji je bio na mjestu današnjeg Sheratona, idu ususret 2 murjaka, jedan onaj koji ga je tukao.
Ovaj moj se raskreči nasred ceste, prepriječi murjaku put, unese mu se u lice i dere se:
"A. B. C. Ajd sad ako smiješ. A. B. C." :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 04 May 2013, 13:14

Pero » wrote:
Izgleda da volite priče o borbi za slobodu biljarom s rupama, pa evo još jedne iz tog doba.
Moji dečki bili (bez mene) u Brnu (Frankopanska) kad upala racija.
Svi bez osobne i završili prvo u marici, onda u Petrinjskoj na identifikaciji.
Kako su već bili malo veseli, u hodniku su galamili.
Izletio murjak s pendrekom, opalio prvog koji mu je došao pod ruku i podviknuo - "Neću od vas čuti više ni A".
I ovi naravno ušutili.
Samo što je onome kojeg je prvog opendrečio tata slučajno bio neka zvjerka u tadašnjem SUP-u.
I tako pustili oni njih, ovaj ispričao tati.
Kad za par mjeseci prolazimo mi po danu uz lunapark koji je bio na mjestu današnjeg Sheratona, idu ususret 2 murjaka, jedan onaj koji ga je tukao.
Ovaj moj se raskreči nasred ceste, prepriječi murjaku put, unese mu se u lice i dere se:
"A. B. C. Ajd sad ako smiješ. A. B. C." :zubo:
aj danas kazi panduru ispred lunaparka..a.c.a.b.. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 04 May 2013, 13:43

miky0 » wrote:
Ne,ne...on je JBT,i sigurno nije IK,ali je u ocima naroda jednak IKu,jer je bio hvaljen pa kuden,da bio opet ljudi s ushicenjem prizeljkivali njegov kambek ili uskrsnuce u nekom novom obliku.

Eto,nadam se da je sad jasnije.
pusti kristove nek kristuju i mesijance, ono sto se racuna je ovo.. kad smo vec kod mesijanstva i prorokovanja..
u hrvatskoj 1990. nema vjeronauka u svjetovnim skolama.
u hrvatskoj 2013. u hrvatskoj je vjeronauk u svjetovnim skolama neobavezno obavezan i to medjudrzavnim ugovorom.

u hrvatskoj 1990. je postojalo nesto sto se zove drustveno vlasnistvo.
u hrvatskoj 2103. rkc je najveci vlasnik nekretnina u hrvatskoj.

ok, toliko sto se tice kristova, a o blazenicima koji su se borili protiv npr nekog nacizma tako da su se intimno i usrdno zahvaljivali u molitvama sto je malo taj nacizam navratio, necemo..
ovo moze bit kao neka preambulacija ili mozda samo atribucija. ono sto je vaznije jest..

dug hrvatske 1990. cca 3,5 dolara. miljardi.

dug hrvatske 2013. cca 50 dolara. miljardi.

dug jugoslavije 1990. cca 22 dolara. miljardi.

totalitarna mracna juga se raspala 1990. radi ogromnog duga.

demokratska hrvatska pluralnog puritanizma 2013. je slobodne & svjetle buducnosti za 4,5 miljuna stanovnika i s 50 mlrd. pripadajuceg duga, usprkos tome sto je mracna juga & totalitarna, neslobodna, strava & uzas te horor drzava, propala sa svih svojih 22 miljuna stanovnika i pripadajucih 22 mlrd. duga.

:zec:

..amo jos jednom svi zajedno dok smo zivi malo se proveselit.. :cheer: :zec: :cheer: :zec:

Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 04 May 2013, 13:44

..a unda » wrote: aj danas kazi panduru ispred lunaparka..a.c.a.b.. :zubo:

jel tu fali bc
:misli:
:ne zna:
kurvanjski avatar, a
Pero

Post 04 May 2013, 13:54

Ne fali. unda dobro napisao. Proguglaj ACAB. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 04 May 2013, 14:07

..a unda » wrote: pusti kristove nek kristuju i mesijance, ono sto se racuna je ovo.. kad smo vec kod mesijanstva i prorokovanja..
u hrvatskoj 1990. nema vjeronauka u svjetovnim skolama.
u hrvatskoj 2013. u hrvatskoj je vjeronauk u svjetovnim skolama neobavezno obavezan i to medjudrzavnim ugovorom.

u hrvatskoj 1990. je postojalo nesto sto se zove drustveno vlasnistvo.
u hrvatskoj 2103. rkc je najveci vlasnik nekretnina u hrvatskoj.

ok, toliko sto se tice kristova, a o blazenicima koji su se borili protiv npr nekog nacizma tako da su se intimno i usrdno zahvaljivali u molitvama sto je malo taj nacizam navratio, necemo..
ovo moze bit kao neka preambulacija ili mozda samo atribucija. ono sto je vaznije jest..

dug hrvatske 1990. cca 3,5 dolara. miljardi.

dug hrvatske 2013. cca 50 dolara. miljardi.

dug jugoslavije 1990. cca 22 dolara. miljardi.

totalitarna mracna juga se raspala 1990. radi ogromnog duga.

demokratska hrvatska pluralnog puritanizma 2013. je slobodne & svjetle buducnosti za 4,5 miljuna stanovnika i s 50 mlrd. pripadajuceg duga, usprkos tome sto je mracna juga & totalitarna, neslobodna, strava & uzas te horor drzava, propala sa svih svojih 22 miljuna stanovnika i pripadajucih 22 mlrd. duga.

:zec:

..amo jos jednom svi zajedno dok smo zivi malo se proveselit.. :cheer: :zec: :cheer: :zec:

Eto vidis,sve u svemu se slazeno da je nas drug JBT bio zivi primjer hodajuceg Boga glavom i bradom.

Dok vjernici diljem svijeta vjeruju u Isusa,mi smo naseg spasitelja imali i bez vjere u istog.

Zivio Marsal...

Oce li trubit sirene brodova,automibila,crkava i ostalih trubadolija u 15.05?
..a unda
Undaminator

Post 04 May 2013, 14:09

Chilimama » wrote:

jel tu fali bc
:misli:
:ne zna:
..ne znam, neki govore da ima jedno a viska. :D

ono sto je..ili sto bi mozda moglo bit bitno, mislim, ako hocemo, mogli bismo : olvejs: :zubo: ..jest da danas u tri sata ustanemo, barem u sebi, ne radi nikakvog tamo tita, nego radi sebe, tj cak i ako sjedimo i ako nam se pricini & ucini da cujemo neke sirene, ne pitajmo se kome tule. nama tule. to sto smo ustvari prnuli u varicak, a mi mislimo da su to neke sirene, samo je znak koliko postujemo sebe, ne tamo nekog..nekad..negdje..

judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 04 May 2013, 14:19

Dok je bilo Tita
bilo je i šita
a sada za Franje
nema ni za sranje
..a unda
Undaminator

Post 04 May 2013, 14:36

miky0 » wrote:
Eto vidis,sve u svemu se slazeno da je nas drug JBT bio zivi primjer hodajuceg Boga glavom i bradom.

Dok vjernici diljem svijeta vjeruju u Isusa,mi smo naseg spasitelja imali i bez vjere u istog.

Zivio Marsal...

Oce li trubit sirene brodova,automibila,crkava i ostalih trubadolija u 15.05?
ma nema to..zivio marsal. nema marsala, ode marsal. jos sam samo fali kult i religija mrtvog marsala. ili zivog. tj, sad mi pada na pamet, tito je imao za zivota tri spommmenika. tri. ok, za zivota je to bilo i ne mogu rec da je to nesto bas antikultno, iako mi se sad iz ove perspektive cini da ih je trebalo bit 33. ok, mozda bas ne spomenika, u tom znacenju da se na nekog nesto hodocasnicki ili formalno simbolicno sili, ali informacija je zakazala skoro pa potpuno.

ali, za razliku od podvaljivanja nekom vjerom, ostaju cinjenice usprkos interpretaciji i reinterpretaciji koju nasa lukava deskonstruktivisticka postmoderna zeli osvojatat.

zao mi je sto moram usporedjivat, ali jednom drugom zagorcu, dosta hermeticnijem doduse, nije bio dignut nijedan spomenik za zivota, sto je dosta ono, pohvalno, jel, forma demokracije neke, taj neki formalni halo efekt je odradjen, ali funkcionalno ih danas imamo podignutih njemu u spomen..barem pet.
stovise, u jednom gradu, na mjestu gdje je tito jednom drzao svoj totalitaristicki govor i tom je prilikom prisustvovala masa..masa ljudi, vjerojatno natjerana da prisustvuje tom totalitaristickom cinu pod prijetnjom smrti, a dodatni je problem bio sto onda nije bilo toliko autobusa kojom bi se mogla prevoziti tamo-amo kriticna masa ili marketinsko jezgro mase, dakle, na tom istom mjestu ce bit podignut spomenik prvom predsjedniku hrvatske i to, gle koincidencije, nakon sto je promijenjen unescov plan povijesne zastite jezgre tog grada, taman do granice da mjesto za taj buduci spomenik nije zasticeno, dakle, moze se slobodno zidjat.

ne znam, ono, malo je previse te zgodne simbolike & puzajuce simbolike.
skoro pa da mi padne na pamet da je nekom napravljeno toliko spomenika kolko ta drzava ima desetaka miljardi duga.. :zubo:
ono, spomenici su spomen..cega? ..duga? sjeti se kolko si bio duzan, a kolko ces tek bit duzan.. :zec:

Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 04 May 2013, 15:32

A evo i ovaj link. :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 04 May 2013, 16:03

Karl Jozef » wrote:A evo i ovaj link. :rofl:
:facepalm:

jasno, pastira nece bit nigdje, to ce bit jedini pozitivci.. :zubo:

ali svidja mi se ideja da se snimi seljacka buna sa zmajevima. ili film o zrinskom i frankopanu gdje ce ih u matriksu pitat koj ce tabletu popit.
ili, kako su hrvati dosli sa svemirskim brodovima u sedmom stojecu iz galaksije nu me i poceli se bavit turizmom i nekretninskim spekulacijama i tako sjebali rimsku sjedilacku imperiju.. :kokice:

Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 04 May 2013, 16:09

..a unda » wrote: jasno, pastira nece bit nigdje, to ce bit jedini pozitivci.. :zubo:
Dabome. :o
  • Information