neka svatko radi sto hoce i kako hoce. nek pise i ovdje i tamo i hipertamo.
sto se otvaranja foruma tice, da ne idem sad na onaj topik, ako se to bude radilo, treba to raditi pomalo, modularno nekako. relativna zatvorenost foruma, osim nedostataka pruza i neke prednosti, cak i prakticne mozda ili cak iskoristive, ako netko zeli gledati na taj nacin, a skoro najmanje je da je to sad neki otok virtualne slobode nekom, tj, moze biti i to.
ono sto mene trenutno zanima jest..kako se neko moze prijaviti na ovaj forum. kako zna za njega? guglanjem? utipka a unda i onda mus e otvori link na forum i onda se moze slobodno registrirati? jel to?
ako je tako, onda je svaka rasprava o otvorenosti i zatvorenosti foruma suvisna, a ako se misli ojavniti kao read only sve do registracije, meni ne smeta, ali mislim da za to nikada nije kasno. to uopce nije nesto nabitnije za neki forum. sve zavisi, naravno od toga sto se zeli, ali bi, kazem, trebalo vidjeti prednosti i nedostatke jednog i drugog i onda odluciti..tko o tome i kako vec odkucuje, ali za vidjeti te prednosti nedostatke, treba i nesto vremena.
pa ovaj je forum star..koliko..tjedan dana? deset?..nesto vise? dajte malo da vrijeme odradi nesto..
nadalje, ima par nikova na ovom forumu koji ocito zbunjuju nekako neke forumase i onda se to osjeti, a moguce i da se vremenom ta zbunjenost osjeti jos i vise.
stoga, apeliram na te nikove da se na neki nacin outaju, ne znam cega bi se trebali bojati, a ujedno molim ove koji vode forum da se fino dogovore o nekoj vrsti revizije nikova, bolje sad nego poslije, a da to postane nikad.
lijepo komunicirajte, pitajte te zbunjujuce nikove o cemu se radi, popricajte, ne mora to bit u dva posta ili dva dana i ako vidite da tu nesto ne stima odlucite jel vam zbunjujuca situacija na ovakvom mladom i malom forumu odgovara ili ne.
sto se tice pisanja o forumu hr, pa nek se pise, ali nekako sam uvjeren da vise zanima neke na forumu hr sto se ovdje zbiva, nego sto npr mene zanima sto se tamo zbiva. meni je sve to sport i ako ce neki jpeg sa njihovog modratorskog meni naletjeti, ako ima nesto dobro za zajebanciju, odlicno.
ali svi znamo kako tamo stvari stoje i bez toga.
osim toga, tamo ima jos dosta forumasa sasvim ok ljudi i postera
ovo sto se ovdje pise o onom forumu, normalno je, to je moze biti i jeka neka i trebat ce vremena dok ne utihne.
predlazem nesto drugo..ko se zeli nervirat, nek ide pisat na onaj forum kad i ako mu se nervira. tko to ne zeli, nek pise na ovom forumu.
eto..