Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 17 Mar 2012, 20:54

Zekoslawa » wrote: Napravila sam si sama. :durica:
Evo makar da ovo bijelo maknem :D
Image

Zekoslawa

Post 17 Mar 2012, 21:00

Karl Jozef » wrote: Evo makar da ovo bijelo maknem :D
Image
Joj, micek. :cerek:

Mhm, danas bijelo oko avatara, sutra škembica i bore... Na kraju ćemo doći do toga da ništa ne valja. :durica:
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 00:40

Tea, ex, Ofco, gdje ste, drugovi? :(
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 00:44

Zekoslawa » wrote:Tea, ex, Ofco, gdje ste, drugovi? :(
Bok :cerek:, ja se igram s kompjutorom a ex vjerojatno s knjigom a Tea pretpostavljam chata preko skypa :D

Mislim ono, u roku od tri minute odgovaram. Od ovoga je jednino Google brži. :D
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 00:45

Karl Jozef » wrote: Bok :cerek:, ja se igram s kompjutorom a ex vjerojatno s knjigom a Tea pretpostavljam chata preko skypa :D
Poše, koji difni ljudi - stvore se u roku od pet minuta kad ih tražiš. :cerek:

A oš se malo igrati sa mnom? :cerek:
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 00:47

Zekoslawa » wrote: A oš se malo igrati sa mnom? :cerek:
A ono :D dabome. :cerek:

Iako krivo sam rekao, ne igram se ja s kompjutorom nego on sa mojim živcima :crying:
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 00:49

Karl Jozef » wrote: A ono :D dabome. :cerek:

Iako krivo sam se igrao, ne igram se ja s kompjutorom nego on sa mojim živcima :crying:
A on ti se zna igrati lijepo kao ja, šta ćeš. :(

Šta ćemo se igrati? Oš na briškulu? :xlux:
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 00:52

Zekoslawa » wrote: Iako krivo sam se igrao, ne igram se ja s kompjutorom nego on sa mojim živcima :crying:
A on ti se zna igrati lijepo kao ja, šta ćeš. :([/quote]
Da bit će ovdje se ja igram s tvojim živcima :rofl: pa mi vraća
Šta ćemo se igrati? Oš na briškulu? :xlux:
Ako me naučiš :D

Image
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 00:57

Karl Jozef » wrote: Da bit će ovdje se ja igram s tvojim živcima :rofl: pa mi vraća
To ti reče, molim lijepo. :kava: :D
Ako me naučiš :D

Image
Ma naučit ću ja tebe što god treba, šećeru, pa i briškulu i trešetu. :cerek:

Ne znam, oćemo 1 na 1, ili u parove? :cerek:
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 01:02

Zekoslawa » wrote: Ma naučit ću ja tebe što god treba, šećeru, pa i briškulu i trešetu. :cerek:
Na prvu sam pomislio da je to ona neka igra di stojimo jedno nasuprot drugoga i deremo se i mašemo rukama a onda netko pitaj Boga kako pobjedi, a onda sam pogledao na wiki, pa mi sliči na belu?
Ne znam, oćemo 1 na 1, ili u parove? :cerek:
Ne znam, budem pogledao u katekizam pa ti kažem :rofl: Vjerojatno je jedan na jedan :D
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 01:05

Karl Jozef » wrote: Na prvu sam pomislio da je to ona neka igra di stojimo jedno nasuprot drugoga i deremo se i mašemo rukama a onda netko pitaj Boga kako pobjedi,
To se u Dalmaciji zove jednostavno "razgovor". :D
a onda sam pogledao na wiki, pa mi sliči na belu?
Ajme majko, zaboravila sam sve to što se igra s onim kartama sa žirom, kupusom, paprikom, mrkvom i inim voćem i povrćem. Sad moram ići proučiti, ček.
Ne znam, budem pogledao u katekizam pa ti kažem :rofl: Vjerojatno je jedan na jedan :D
A šta te muči, oni moti kad se igra u paru? Misliš da je to varanje i da se zbog toga ide u pakao? :D
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 01:11

Zekoslawa » wrote: To se u Dalmaciji zove jednostavno "razgovor". :D
Aha, pa to je krasno :D
Ajme majko, zaboravila sam sve to što se igra s onim kartama sa žirom, kupusom, paprikom, mrkvom i inim voćem i povrćem. Sad moram ići proučiti, ček.
Prouči, baca na isto.
A šta te muči, oni moti kad se igra u paru? Misliš da je to varanje i da se zbog toga ide u pakao? :D
Ne nego ja to ne znam, previše je toga za zapamtit :D. Recimo ovo pokazivanje vrha jezika mene stvarno teško da bi sjetilo na tog nekog fanta :rofl:
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 01:15

Meni to ne nalikuje ni na briškulu ni na trešetu, moj čovik. A ne čini mi se ni da bih se mogla nabrzaka sjetiti te bele, davno to bješe. A ti ovo moje neš naučit do sutra. Šta ćemo sad? Morat ćemo odustati od kartanja. :D
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 01:21

Zekoslawa » wrote:Meni to ne nalikuje ni na briškulu ni na trešetu, moj čovik. A ne čini mi se ni da bih se mogla nabrzaka sjetiti te bele, davno to bješe. A ti ovo moje neš naučit do sutra. Šta ćemo sad? Morat ćemo odustati od kartanja. :D
Kako misliš neću naučit do sutra. Pa valjda ima neka online igrica tipa Briškula za neznalice.

Bela otprilike koliko se sjećam ide tako da netko odabere aduta npr. srce e onda se bacaju karte adut bez obzira na snagu jede sve koji nisu aduti a između aduta, najjači je dečko pa devetka ... a u običnih karata uobičajeno as, desetka, ...

I onda se na kraju zbraja i to je to.

Ovdje na sjeveru su te igre jednostavnije da čovjek može uz igru i popit nešto :D
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 01:29

Karl Jozef » wrote: Kako misliš neću naučit do sutra. Pa valjda ima neka online igrica tipa Briškula za neznalice.
Pa eno, štajaznam, ima koja stranica na kojoj se može igrati. Ti vidi, pa se vrati naučen. :D
Bela otprilike koliko se sjećam ide tako da netko odabere aduta npr. srce e onda se bacaju karte adut bez obzira na snagu jede sve koji nisu aduti a između aduta, najjači je dečko pa devetka ... a u običnih karata uobičajeno as, desetka, ...
Pazi ti, netko odabere... A kako on zasluži to da odabere, šta, na lijepe oči? :D
I onda se bacaju, gle čuda, karte. I adut nosi sve. To mi pari na ono "ko će veću". :D
Dečko najjači? A šta baba, a šta kralj, šta oni rade? Na mladima svijet ostaje? Di je desetka, šta ona radi? :D
I onda se na kraju zbraja i to je to.
Za briškulu dobro dođe i kalkulator, ne znam kako ovdje. :D
Ovdje na sjeveru su te igre jednostavnije da čovjek može uz igru i popit nešto :D
Pih, pa kao da ovdje uz karte ne ide i kakav tvoj podmladak na ražnju i sve ostalo. Samo, eto, onda valja da karte budu plastificirane da ne ostanu masne. Bože, kad se sjetim koliko sam investirala u te nešto kvalitetnije primjerke, a onda bi završile kod pedagoga. Mislim da bi bilo pošteno da nam je to vratio zajedno s maturalnom svjedodžbom. :D
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 01:32

http://onlineigra.com/Briscola.html
Nu, probaj. Evo ja ga nabrzinu dobila jednu partiju kao amater. :D
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 01:37

Zekoslawa » wrote: Pa eno, štajaznam, ima koja stranica na kojoj se može igrati. Ti vidi, pa se vrati naučen. :D
E pa oću, ako me nema desetpetnajst dana - učim briškulu :D
Pazi ti, netko odabere... A kako on zasluži to da odabere, šta, na lijepe oči? :D
Pa svako djeljenje netko a može se i preskočiti ako netko neće.
Za briškulu dobro dođe i kalkulator, ne znam kako ovdje. :D
Oni koji to često igraju ne trabaju ni zbrajat, ovako iz glave nekako znaju po broju karata. Kažem mislim ovdje na sjeveru je preduvjet za kartašku igru da se može igrati i s više od 1 promila :D
Pih, pa kao da ovdje uz karte ne ide i kakav tvoj podmladak na ražnju i sve ostalo. Samo, eto, onda valja da karte budu plastificirane da ne ostanu masne. Bože, kad se sjetim koliko sam investirala u te nešto kvalitetnije primjerke, a onda bi završile kod pedagoga. Mislim da bi bilo pošteno da nam je to vratio zajedno s maturalnom svjedodžbom. :D
Ja baš nisam ali kolege iz srednje, o da. Imali smo razrednika kojem je jednostavno hobi bio hvatat ljude kako kartaju i to po cijeloj školi. Isto ih nije vraćao :D
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 01:41

Zekoslawa » wrote:http://onlineigra.com/Briscola.html
Nu, probaj. Evo ja ga nabrzinu dobila jednu partiju kao amater. :D
Evo igram :D. Ružne su karte :o
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 01:45

Karl Jozef » wrote: E pa oću, ako me nema desetpetnajst dana - učim briškulu :D
Ma dobro, srce, ne moraš se mučiti. Nećemo kartati prije penzije, a dotad imamo pametnijeg posla. :cerek:
Oni koji to često igraju ne trabaju ni zbrajat, ovako iz glave nekako znaju po broju karata. Kažem mislim ovdje na sjeveru je preduvjet za kartašku igru da se može igrati i s više od 1 promila :D
Pa ni ovdje zapravo ne bi trebalo zbrajati na kraju jerbo valja pratiti i zbrajati svoje tijekom igre, ali meni se to najčešće ne da ili se pogubim negdje putem. :D
Ja baš nisam ali kolege iz srednje, o da. Imali smo razrednika kojem je jednostavno hobi bio hvatat ljude kako kartaju i to po cijeloj školi. Isto ih nije vraćao :D
:rolleyes: Eto zašto ja nisam za rad u školi. Zato što ne bih imala srca nekome oduzeti imovinu samo zato što mu je dosadno na satu hrvatskoga. Štoviše, ja bih bila sretna da ih što više karta ili rješava sudoku, samo da ne moram gledati one face izmučene dosadom. :D
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 01:46

Karl Jozef » wrote: Evo igram :D. Ružne su karte :o
Aj ne seri, kralj špadi je baš zgodan momak. :D
Ja ga dobila još jednom, ovaj put na naprednijoj razini. :raspa:
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 01:50

Zekoslawa » wrote: Ja ga dobila još jednom, ovaj put na naprednijoj razini. :raspa:
Prema nekom pravilu, ti bi sad trebala reći kako i tebi ide teško :cerek: i kako je samo razumljivo da ja često ne kužim razliku među kartama ....

Oću normalne raspoznatljive oblike :gaah: srce, karo, žir, pik i šlus.
nina williams
Been thanked: 2 times

Post 19 Mar 2012, 01:55

Zdrao!
Poslušala sam upravo ovu našu pjesmu za Euroviziju.
Nije me se baš dojmila.
Ne vjerujem u dobar plasman.
Brine me to jako.
:crying:
Karlinjo

Post 19 Mar 2012, 01:57

nina williams » wrote:Zdrao!
Nije me se baš dojmila.
Brine me to jako.
Mah, to je bilo i za očekivati. Ako se već ide na direktni odabir onda su trebali pronaći nekoliko pravih majstora zanata i sve napraviti kako treba.

Nina lijepo pjeva ali samo to, pjeva. Nije za očekivati da će nešto dobro napisati.
nina williams
Been thanked: 2 times

Post 19 Mar 2012, 02:00

Alaj je to ona pisala?
Nisam znala, ne pratim ti ja to baš.
A nije samo da lijepo pjeva, lijepo ona i izgleda.
Pusti, nije to naodmet u takvijem stvarima.
Zekoslawa

Post 19 Mar 2012, 02:00

Karl Jozef » wrote: Prema nekom pravilu, ti bi sad trebala reći kako i tebi ide teško :cerek: i kako je samo razumljivo da ja često ne kužim razliku među kartama ....

Oću normalne raspoznatljive oblike :gaah: srce, karo, žir, pik i šlus.
Bit će bolje drugi put, srce, naučit će ti što je što. Eto, jel tako bolje? :cerek:

Špade, baštone, kupe, dinari, šta tu nije jasno? :ne zna: Jeba te žir i kupus. :D
nina williams wrote:Zdrao!
Nije me se baš dojmila.
Brine me to jako.
Šta, ta Eurovizija još postoji? :D Di, šta, kako se to zove, da i ja vidim što šaljemo u bijeli svijet?
  • Information