Evo makar da ovo bijelo maknemZekoslawa » wrote: Napravila sam si sama.![]()

Joj, micek.
BokZekoslawa » wrote:Tea, ex, Ofco, gdje ste, drugovi?
Poše, koji difni ljudi - stvore se u roku od pet minuta kad ih tražiš.Karl Jozef » wrote: Bok, ja se igram s kompjutorom a ex vjerojatno s knjigom a Tea pretpostavljam chata preko skypa
A onoZekoslawa » wrote: A oš se malo igrati sa mnom?
A on ti se zna igrati lijepo kao ja, šta ćeš.Karl Jozef » wrote: A onodabome.
Iako krivo sam se igrao, ne igram se ja s kompjutorom nego on sa mojim živcima
A on ti se zna igrati lijepo kao ja, šta ćeš.Zekoslawa » wrote: Iako krivo sam se igrao, ne igram se ja s kompjutorom nego on sa mojim živcima
Ako me naučišŠta ćemo se igrati? Oš na briškulu?

To ti reče, molim lijepo.Karl Jozef » wrote: Da bit će ovdje se ja igram s tvojim živcimapa mi vraća
Ma naučit ću ja tebe što god treba, šećeru, pa i briškulu i trešetu.Ako me naučiš
Na prvu sam pomislio da je to ona neka igra di stojimo jedno nasuprot drugoga i deremo se i mašemo rukama a onda netko pitaj Boga kako pobjedi, a onda sam pogledao na wiki, pa mi sliči na belu?Zekoslawa » wrote: Ma naučit ću ja tebe što god treba, šećeru, pa i briškulu i trešetu.
Ne znam, budem pogledao u katekizam pa ti kažemNe znam, oćemo 1 na 1, ili u parove?
To se u Dalmaciji zove jednostavno "razgovor".Karl Jozef » wrote: Na prvu sam pomislio da je to ona neka igra di stojimo jedno nasuprot drugoga i deremo se i mašemo rukama a onda netko pitaj Boga kako pobjedi,
Ajme majko, zaboravila sam sve to što se igra s onim kartama sa žirom, kupusom, paprikom, mrkvom i inim voćem i povrćem. Sad moram ići proučiti, ček.a onda sam pogledao na wiki, pa mi sliči na belu?
A šta te muči, oni moti kad se igra u paru? Misliš da je to varanje i da se zbog toga ide u pakao?Ne znam, budem pogledao u katekizam pa ti kažemVjerojatno je jedan na jedan
Aha, pa to je krasnoZekoslawa » wrote: To se u Dalmaciji zove jednostavno "razgovor".
Prouči, baca na isto.Ajme majko, zaboravila sam sve to što se igra s onim kartama sa žirom, kupusom, paprikom, mrkvom i inim voćem i povrćem. Sad moram ići proučiti, ček.
Ne nego ja to ne znam, previše je toga za zapamtitA šta te muči, oni moti kad se igra u paru? Misliš da je to varanje i da se zbog toga ide u pakao?
Kako misliš neću naučit do sutra. Pa valjda ima neka online igrica tipa Briškula za neznalice.Zekoslawa » wrote:Meni to ne nalikuje ni na briškulu ni na trešetu, moj čovik. A ne čini mi se ni da bih se mogla nabrzaka sjetiti te bele, davno to bješe. A ti ovo moje neš naučit do sutra. Šta ćemo sad? Morat ćemo odustati od kartanja.
Pa eno, štajaznam, ima koja stranica na kojoj se može igrati. Ti vidi, pa se vrati naučen.Karl Jozef » wrote: Kako misliš neću naučit do sutra. Pa valjda ima neka online igrica tipa Briškula za neznalice.
Pazi ti, netko odabere... A kako on zasluži to da odabere, šta, na lijepe oči?Bela otprilike koliko se sjećam ide tako da netko odabere aduta npr. srce e onda se bacaju karte adut bez obzira na snagu jede sve koji nisu aduti a između aduta, najjači je dečko pa devetka ... a u običnih karata uobičajeno as, desetka, ...
Za briškulu dobro dođe i kalkulator, ne znam kako ovdje.I onda se na kraju zbraja i to je to.
Pih, pa kao da ovdje uz karte ne ide i kakav tvoj podmladak na ražnju i sve ostalo. Samo, eto, onda valja da karte budu plastificirane da ne ostanu masne. Bože, kad se sjetim koliko sam investirala u te nešto kvalitetnije primjerke, a onda bi završile kod pedagoga. Mislim da bi bilo pošteno da nam je to vratio zajedno s maturalnom svjedodžbom.Ovdje na sjeveru su te igre jednostavnije da čovjek može uz igru i popit nešto
E pa oću, ako me nema desetpetnajst dana - učim briškuluZekoslawa » wrote: Pa eno, štajaznam, ima koja stranica na kojoj se može igrati. Ti vidi, pa se vrati naučen.
Pa svako djeljenje netko a može se i preskočiti ako netko neće.Pazi ti, netko odabere... A kako on zasluži to da odabere, šta, na lijepe oči?![]()
Oni koji to često igraju ne trabaju ni zbrajat, ovako iz glave nekako znaju po broju karata. Kažem mislim ovdje na sjeveru je preduvjet za kartašku igru da se može igrati i s više od 1 promilaZa briškulu dobro dođe i kalkulator, ne znam kako ovdje.
Ja baš nisam ali kolege iz srednje, o da. Imali smo razrednika kojem je jednostavno hobi bio hvatat ljude kako kartaju i to po cijeloj školi. Isto ih nije vraćaoPih, pa kao da ovdje uz karte ne ide i kakav tvoj podmladak na ražnju i sve ostalo. Samo, eto, onda valja da karte budu plastificirane da ne ostanu masne. Bože, kad se sjetim koliko sam investirala u te nešto kvalitetnije primjerke, a onda bi završile kod pedagoga. Mislim da bi bilo pošteno da nam je to vratio zajedno s maturalnom svjedodžbom.
Evo igramZekoslawa » wrote:http://onlineigra.com/Briscola.html
Nu, probaj. Evo ja ga nabrzinu dobila jednu partiju kao amater.
Ma dobro, srce, ne moraš se mučiti. Nećemo kartati prije penzije, a dotad imamo pametnijeg posla.Karl Jozef » wrote: E pa oću, ako me nema desetpetnajst dana - učim briškulu
Pa ni ovdje zapravo ne bi trebalo zbrajati na kraju jerbo valja pratiti i zbrajati svoje tijekom igre, ali meni se to najčešće ne da ili se pogubim negdje putem.Oni koji to često igraju ne trabaju ni zbrajat, ovako iz glave nekako znaju po broju karata. Kažem mislim ovdje na sjeveru je preduvjet za kartašku igru da se može igrati i s više od 1 promila
Ja baš nisam ali kolege iz srednje, o da. Imali smo razrednika kojem je jednostavno hobi bio hvatat ljude kako kartaju i to po cijeloj školi. Isto ih nije vraćao
Aj ne seri, kralj špadi je baš zgodan momak.
Prema nekom pravilu, ti bi sad trebala reći kako i tebi ide teškoZekoslawa » wrote: Ja ga dobila još jednom, ovaj put na naprednijoj razini.
Mah, to je bilo i za očekivati. Ako se već ide na direktni odabir onda su trebali pronaći nekoliko pravih majstora zanata i sve napraviti kako treba.nina williams » wrote:Zdrao!
Poslušala sam upravo ovu našu pjesmu za Euroviziju.
Nije me se baš dojmila.
Ne vjerujem u dobar plasman.
Brine me to jako.
Bit će bolje drugi put, srce, naučit će ti što je što. Eto, jel tako bolje?Karl Jozef » wrote: Prema nekom pravilu, ti bi sad trebala reći kako i tebi ide teškoi kako je samo razumljivo da ja često ne kužim razliku među kartama ....
Oću normalne raspoznatljive oblikesrce, karo, žir, pik i šlus.
Šta, ta Eurovizija još postoji?nina williams wrote:Zdrao!
Poslušala sam upravo ovu našu pjesmu za Euroviziju.
Nije me se baš dojmila.
Ne vjerujem u dobar plasman.
Brine me to jako.
![]()
Users browsing this forum: ClaudeBot, SemrushBot and 0 guests