Điz.

Prekasno sam počela, to je. Ja godinama nisam takla jezike, valjda od dvije i pete.Zekoslawa » wrote: A jebiga, trebala si to malo ranije početi, istina. Ali ako kojim slučajem sad to ne prođeš, nemoj onda opet ostavljati za tamo neki rok, pa se hvatati toga malo prije roka, nego nastavi raditi isto što radiš sada i do ljetnog roka to će svakako sjesti na svoje mjesto.
Mislim, ne želim te obeshrabrivati, ali znam kako se jezik lako zaboravi i kako se nekad treba podsjećati od samih osnova. S druge pak strane, dobra je vijest što ono što je naizgled zaboravljeno, brzo opet dođe na svoje. Ovdje je samo pitanje jesi li si uzela dovoljno vremena da se ponovno ušemiš. Ako nisi za ovaj put, za drugi budeš.
Ne će te nitkou pucat i.ex anais » wrote:
Prekasno sam počela, to je. Ja godinama nisam takla jezike, valjda od dvije i pete.Doslovce. U deset dana, tjedan dana, to je mission imposible. Bojim se samo oću pohvatat uopće.
Eto, napisala sam imposibile. Nek ame netko upuca, molim.
Ajme, ne smije to bit ljeto nikako jer bi to značilo da tek onda mogu počet s diplomskim, pošesačuvaj, ne.Zekoslawa » wrote: Ne će te nitkou pucat i.![]()
Ma hoćeš, vrati se to brzo. Ali nadoknaditi višegodišnji izostanak kontakta s jezikom ipak je malo teško, jebiga. Evo sinoć pričam s jednom iz Australije, koja je rođena ovdje, pa je kao mala otišla tamo, pa se vratila u Hrvatsku prije jedno sedam godina. I bogami, i dalje muku muči s padeži, živjela u Melbourne, pa u Sydney, pa se vratila u Hrvatska i tako to.A mi bismo htjeli jezike učiti u tjedan dana. A jok, nemere to tako. Znači, sad pokušaj, izađi na taj ispit, vidi kako je, pa možda i bude nešto od toga, nikad ne znaš. Ako ne upali, do ljeta će to već biti puno bolje. Ili ako slučajno imate kakav rok u međuvremenu. Svašta ste vi stari imali što mi bolonjci nismo.
E dobro, onda za te rokove to sasvim lijepo stigneš. Samo nastavi raditi, svaki dan po mrvicu, nema velikih pauza.ex anais » wrote:
Ajme, ne smije to bit ljeto nikako jer bi to značilo da tek onda mogu počet s diplomskim, pošesačuvaj, ne.
Imamo krajem trećeg i krajem četvrtog one kratke rokove.
A da, samo imam i četvrtu godinu i druge ispiteZekoslawa » wrote: E dobro, onda za te rokove to sasvim lijepo stigneš. Samo nastavi raditi, svaki dan po mrvicu, nema velikih pauza.
BTW, jel ovo opet bio jebeni potres?!
A ima - konformizam.ex anais » wrote:Btw, postoji li ijedan način da postanem dnevni čovjek? Al' bez zajebancije pitam. Jer sam ovaj tjedan pokušavala na sve moguće načine izboriti se s tim prokletstvom i nikad nisam toliko fejlala. Jednostavno idem iz ekstrema u ekstrem i prijašnje metode- ne idi spavati, ne funkcioniraju jer ja to obilato onda nadoknadim i opet iznova. A očito nemam dovoljno jaku volju da se probudim ujutro.
A učim bolje ujutro. Šta da radim, jebemu sve.
Da, to sam i pomislila. Probat ću tako. Stvarno mi je dopizdilo.Zekoslawa » wrote: A ima - konformizam.![]()
A ništa, pokušaj pomicati svaki dan pomalo, ići leći svaki dan mrvicu ranije, i nekako se izmori preko dana, šetaj, vježbaj, neki vrag. Pa ono, jedan dan lezi oko 4, drugi oko 3 i po, treći oko 3 i već ćeš se nekako vratiti u "pristojne" ure. A šta drugo. Ovo iscrpljivanje djeluje ko svaka druga ovisnost - samo dvostruko nadokandiš.
Jesi ti bio gost koji je pročitao spojler?..a unda » wrote:
A jebiga, moraš nešto imati, ali znaš šta ti je za ove činiti. Mislim, rekoh ti, ja sam imala 11 ispita + diplomski. Okej, jesu to bolonjski ispiti, pa su kao jednosemestarski, ali zajebi ti ECTS opterećenja i ta sranja. Više je bilo gradiva za neke ispite od 2 boda nego za one od 5 i obrnuto. A 11 komada je 11 komada, da su najmanji na svijetu. Pa se nekako riješilo, usput pišući diplomski. Šta se mora...to je najteže.
Što je s vama i tim potresima?
Nije, ajd, to su undine mačke kihnule. Slave.
..nisam.ex anais » wrote:
Jesi ti bio gost koji je pročitao spojler?
Samo mi fale da profesorica ovdje zalazi.
A da, rekla si bila da si sve riješila preko ljeta.Zekoslawa » wrote: A jebiga, moraš nešto imati, ali znaš šta ti je za ove činiti. Mislim, rekoh ti, ja sam imala 11 ispita + diplomski. Okej, jesu to bolonjski ispiti, pa su kao jednosemestarski, ali zajebi ti ECTS opterećenja i ta sranja. Više je bilo gradiva za neke ispite od 2 boda nego za one od 5 i obrnuto. A 11 komada je 11 komada, da su najmanji na svijetu. Pa se nekako riješilo, usput pišući diplomski. Šta se mora...to je najteže.![]()
Dolazi prema Zadru!?Nije, doma sam. I mater i ćaća isto misle da je bio potres.Iako je možda bila i grmljvina, ali ovako?
Neću ti sad ponavljat. Sve i kad bi te zanimalo.
..ne zna ni zekoslava. tj lipo bi ona to napisala, ali sta? ..mislis da bi ona posao neki napravila?ex anais » wrote: Nikako. Ne znam sastaviti poslovno pismo. ..
..a unda » wrote: ..ne zna ni zekoslava. tj lipo bi ona to napisala, ali sta? ..mislis da bi ona posao neki napravila?![]()
bolje ti je znat trgovat..to ti je univerzalni jezik..
..a unda » wrote:..ex, zasto zeka ne bi dosla kod tebe par dana, a? malo ce prominit ariju, a usput ce te bicevat dok ne naucis tu taljanstinu..![]()
ili, zekoslava, dok te jos nije izbacilo iz stana, sta ne bi ex malo splita primirisala?
pa, znao bih da moram..prvih par bi bilo malo muke..ex anais » wrote:
![]()
A jel ti znaš?Mislim, napisati. Za trgovinu te neću pitat, ti bi prodao i nasukanog kita u rošarovom testu psihologici nakon što bi je uvjerio da mora oprati imaginarni tepih za otirat noge.
Jepi se, nemoj me tu ljutiti prije nego šta ću krepat od potresa...a unda » wrote: ..ne zna ni zekoslava. tj lipo bi ona to napisala, ali sta? ..mislis da bi ona posao neki napravila?![]()
bolje ti je znat trgovat..to ti je univerzalni jezik..
ja nisam u toj kombinaciji. samo vidim da ste vas dvi, ovako nadaleko, ko jinge jange.ex anais » wrote:
![]()
Nudiš nam rezidencijalni boravak u trajanju mjesec dana, koliko meni treba da ukapiram talijanski?Petat ćemo vam mačke.
Users browsing this forum: Bing [Bot], ClaudeBot and 0 guests