Bespuća trkeljaške zbiljnosti
Nah, samo ordinarno vađenje masti lijevo-desno. Aj, presjeci nas.Zekoslawa » wrote:Vi tu nešto pametno pričate? Aj onda neću ništa pričat.
Odo ja po pitanjima drvit.
..pet, deset minuta pred kraj.ex anais » wrote:
A, i ti si gledao, zato ste/smo nestali svi.
Ja baš rekla babi pa kud se ovaj pozvao, što nije neki bar pametnijiIspreskakao ga Stanković pošteno.
To samo ako se gleda površno i banalno. Svatko tko malo promisli shvatit će da nije nimalo. Crkva je zajednica ljudi. Ako ja hoću tu i tamo primiti kakav sakrament, otići na misu, imati svećenika na sprovodu, čuvati nauk kroz stalnu znanstvenu obradu i prilagodbu modernim pitanjima kroz fakultete i sveučilišta, ... onda se to treba i platiti. Isto tako grijanje, struja, voda, haljine, klupe, stolice, bogomolje ne padaju s neba.
Crkva podržava kondom kao manje zlo. Pa nitko normalan neće predložiti da muž ubije ženu ili slučajnu partnericu svojom bolešćinom, no kondom kao medij neodgovornosti načelno ne podržava.Deder, mislim da si mi ti rekao da Crkva podržava kondome pa mi objasni zašto ovaj lupeta da je safe sex laž.![]()
I da, super mi je bilo kad se pozivao na statistike iz stranih zemalja, a kad je Stanković rekao da oko 60% mladih ne čeka prije braka u nas, onda je prestao vjerovati u statistike nego je rekao da treba vjerovat u mlade.
Ne rekao je da iako ti mladi ljudi "padaju" on/Crkva želi staviti pred njih neki ideal pa kad se koji par uhvati a u međuvremenu su tu on (sam reče da će navečer ispovjediti a sutra imati savjetovanja) i Crkva da tješe bez osude uz razumjevanje u padovima.
Isto tako iz Baretića progovara totalitarizam. Kaže on ljudi su na izborima odabrali ovu vlast a katolika je xy posto pa kako to. Nekom analogijom, on podrazumjeva da davanjem npr. nekom CEO da vodi tvrtku to znači da mu se daje mandat da štajaznam mijenja djelatnost tvrtke ili je proda. 
Vlast je dobila mandat da kako Stojić to lijepo kaže predvodi ne da totalitarno nameće kako to shvate totalitarni vođe koji dobivanje vlasti shvaćaju apsolutistički.
Vlast je dobila mandat da kako Stojić to lijepo kaže predvodi ne da totalitarno nameće kako to shvate totalitarni vođe koji dobivanje vlasti shvaćaju apsolutistički.
Uglavnom...
Stan nakon horde žena... Za zatvorit vrata i ugasit svitlo i ne vraćat se do sutra.
Da je to horda muških, pih, pizdarija. Pokupiš boce, metneš u gajbu, isprazniš pepeljare, opereš pijate i viola, štno reče Kelly Bundy. E, ali žene... Ja ne znam ima li šta šta to nije izvadilo i preokrenulo. Nisam ni znala da posjedujem ovoliko suđa, boktemazo. Ne znam di su one sve to našle. A na stolu umjesto dekoracije vata, štapići za uši, vlažne maramice, WC papir, aceton, 42 laka za nokte, raznorazne četkice, kistovi za koje isto nisam bila ni svjesna da posjedujem... Nema čega nema.
No da, ajmo ća na vrhunac večeri. Fino se mi znači spremile, a da nismo bile ni sigurne oćemo li di dalje. I onda tamo negdje oko neke ure kad smo saždrle i popušile sve šta je bilo na meniju i nakon što smo posisale sve, pa i oni neki liker koji ne znam odakle mi i ono vino koje stoji otvoreno jedno dva mjeseca, odlučismo ipak dalje u jedan urbani splicki klub. Čim smo ušle, nije mi bilo baš toplo oko srca, a to je uostalom jedino gdje mi nije bilo toplo jerbo je bilo vruće za popizdit i zagušljivo i hrpetina ljudi i tako sve to ikad šta ja mrzim. I tako se ja nekako udobno smjestih oko šanka, hvatam rijetke atome kisika koji uopće postoje i u jednom trenutku po svom dobrom starom običaju osjetim kako mi se uši žare i čelo poti i rekoh "Odoh ja malo van". I uputim se kroz gužvu do izlaza, razgrćem sve ispred sebe kako to već šarmantno znam činiti i... Sljedeće čega se sjećam jesu dva kršna stranca koja me vode niz stepenice, a ja uzaludno ponavljam "It's OK" u maniri Fani Čapalije.
Naime, srušila sam se nešto prije izlaza, a na tom putu navodno poplazila po jednom našem mladom kvazicelebrityju (nećemo ga imenovati), koji je valjda mislio da sam groupie, pa se samo nehajno okrenuo i nastavio se hvatati s nekom tamo. Sjećam se još jednog buđenja između dvije nesvjestice, kad sam osjetila da me hvataju izvjesni kršni mladići i pomislila "Aupičku, nije valjda da mene sad tu zaštitari dižu s poda. Ajme bruke, biće misle da sam pijana, a nisam, života mi". Nisam znala ni di sam, ni šta sam, ni ko sam, ali jesam to uspjela promisliti i ponovno se onesvijestiti. Od dvaju mladića onoga kršnijeg nisam uspjela upamititi jer se ubrzo pogubio, čim su me izveli na zrak, i zbog toga mi je žao. Onome manje kršnome pak sam uspjela još par puta ponoviti Fani Čapalija rečenice, a nakon toga se i on izgubio. Onda sam pak svakome redom odgovarala na pitanje jesam li razbila glavu i jel me šta boli i oćemo li na hitnu. A onda su me pak odvezli doma, mene i ovu moju, koja je brižno oprala veći dio suđa jer kako ću to ja sutra ovako nemoćna. Dakle, nije svako zlo za zlo.
Undo, nije me briga, ali moga si svratit. I ako čuješ da se prepričava koji ovakav događaj, pravi se da me ne znaš ni virtualno ni biblijski.
Stan nakon horde žena... Za zatvorit vrata i ugasit svitlo i ne vraćat se do sutra.
Da je to horda muških, pih, pizdarija. Pokupiš boce, metneš u gajbu, isprazniš pepeljare, opereš pijate i viola, štno reče Kelly Bundy. E, ali žene... Ja ne znam ima li šta šta to nije izvadilo i preokrenulo. Nisam ni znala da posjedujem ovoliko suđa, boktemazo. Ne znam di su one sve to našle. A na stolu umjesto dekoracije vata, štapići za uši, vlažne maramice, WC papir, aceton, 42 laka za nokte, raznorazne četkice, kistovi za koje isto nisam bila ni svjesna da posjedujem... Nema čega nema.
No da, ajmo ća na vrhunac večeri. Fino se mi znači spremile, a da nismo bile ni sigurne oćemo li di dalje. I onda tamo negdje oko neke ure kad smo saždrle i popušile sve šta je bilo na meniju i nakon što smo posisale sve, pa i oni neki liker koji ne znam odakle mi i ono vino koje stoji otvoreno jedno dva mjeseca, odlučismo ipak dalje u jedan urbani splicki klub. Čim smo ušle, nije mi bilo baš toplo oko srca, a to je uostalom jedino gdje mi nije bilo toplo jerbo je bilo vruće za popizdit i zagušljivo i hrpetina ljudi i tako sve to ikad šta ja mrzim. I tako se ja nekako udobno smjestih oko šanka, hvatam rijetke atome kisika koji uopće postoje i u jednom trenutku po svom dobrom starom običaju osjetim kako mi se uši žare i čelo poti i rekoh "Odoh ja malo van". I uputim se kroz gužvu do izlaza, razgrćem sve ispred sebe kako to već šarmantno znam činiti i... Sljedeće čega se sjećam jesu dva kršna stranca koja me vode niz stepenice, a ja uzaludno ponavljam "It's OK" u maniri Fani Čapalije.
Undo, nije me briga, ali moga si svratit. I ako čuješ da se prepričava koji ovakav događaj, pravi se da me ne znaš ni virtualno ni biblijski.
Ajme ZecZekoslawa » wrote:Uglavnom...
Ok ne sviđam plaženje po celebrityu
Ja sam bio na trkeljanju s undom. Radili smo malo na psihologiji ex. Zaspala je sva smoždena a probudila se orna i čila za nove radne pobjede + danas Stanković i eno je pobježe učiti.
Onda nemoj čitat, ko te šiša.
Ne sviđam ni ja.Karl Jozef wrote: Ajme Zecbome si se zabavila.
Ok ne sviđam plaženje po celebrityuali bože moj rođendan ti je. It's OK.
Ja sam bio na trkeljanju s undom. Radili smo malo na psihologiji ex. Zaspala je sva smoždena a probudila se orna i čila za nove radne pobjede + danas Stanković i eno je pobježe učiti.Mislim da je terapija prošla dobro.
![]()
Dobro je, znači, ništa nisam propustila. Uobičajena večer na trkelju. Falili ste mi.
Nemam, evo prvi mi put. Okej, to onda objašnjava nesvjesticu...a unda » wrote:..zekoslava, niej mim jasno..jkl si se ti unda usikala ili nisi? jel inace imas takve nesvjestice?
dakle, sve u svemu, cim te taklo, ti si pala u nescjest. aj, smatrat cemo ovu proslavu uspjesnom.
I vidim da sam vam nedostajala...a unda » wrote:..pa da ona nije povirila citavu vecer na forum, eto, ne vjerujem..
bit ce su se nalokale.
Zekoslawa » wrote: Nemam, evo prvi mi put. Okej, to onda objašnjava nesvjesticu.
Dobro je onda da ne ideš u Crkvu.
Treba uvesti u bonton da se u javnosti ne pada u nesvjest.
..di sam moga svratit? u disko taj..laoundz..luuuououndze..leeaundzoau..ili kao se to vec zove i izgovara.
mislim da ni pijan ka deva ne bi nigdje slicno usa. ok, bio sam jednom u zagrebu, bila neka prigoda, bio sam trijezan, ali tesko sam izdrzavao taj pritisak i onda sam na kraju pun oive uvjeravao mandzukicku da je ta gracija, glorija, sta vec, da je to smece, da sta joj bi da to uredjuje..
naravno, zenu prvi put u zivotu vidio..
mislim da ni pijan ka deva ne bi nigdje slicno usa. ok, bio sam jednom u zagrebu, bila neka prigoda, bio sam trijezan, ali tesko sam izdrzavao taj pritisak i onda sam na kraju pun oive uvjeravao mandzukicku da je ta gracija, glorija, sta vec, da je to smece, da sta joj bi da to uredjuje..
naravno, zenu prvi put u zivotu vidio..
Karl Jozef » wrote:
Dobro je onda da ne ideš u Crkvu.Nema mi gore nego kad baba pored mene padne u nesvjest, da samo to jednom je i jedan svećenik umro sjedeći pored mene.
..
ko bi rekao da si tako pun seksipila. pa nemoj dirat..ticat ugrozene ljude i sve ce bit dobro..
..a unda » wrote: ko bi rekao da si tako pun seksipila. pa nemoj dirat..ticat ugrozene ljude i sve ce bit dobro..
U crkvi mi je jednom došlo slabo od tamjana, pa sam povratila kad sam došla doma.Karl Jozef » wrote:
Dobro je onda da ne ideš u Crkvu.Nema mi gore nego kad baba pored mene padne u nesvjest, da samo to jednom je i jedan svećenik umro sjedeći pored mene. Imam pomalo traume od tog padanja u nesvjest. Mama isto čim vidi kakvu cjevčicu u čovjeku i kap krvi zakoluta očima i šljos.
Treba uvesti u bonton da se u javnosti ne pada u nesvjest.
Inače ne padam u nesvijest, ovo mi je možda drugi put u životu. Zbilja ne znam šta mi bi. Ali vidim da mi gužva sve lošije sjeda i da manje-više svaki put kad se natjeram izaći u gužvu ili pobjegnem van, ili mi bude loše, ili nešto. Očito imam socijalnu fobiju, klaustrofobiju, celebrityfobiju ili nešto.
I da, naravno da su ova dvojica jedini koji su se uopće sjetili reagirati. Ostali su se okupili okolo i kontemplirali. Standardno. E sad čekam da se probudi ova jedna militantna šta je ostala poslije i rekla da će ona sad ići naći toga celeba i jebat mu mater da šta on misli ko je on i da sam se srušila kad sam njega ugledala.
..a unda wrote:..di sam moga svratit? u disko taj..laoundz..luuuououndze..leeaundzoau..ili kao se to vec zove i izgovara.
mislim da ni pijan ka deva ne bi nigdje slicno usa. ok, bio sam jednom u zagrebu, bila neka prigoda, bioo sam trijezan, ali tesko sam izdrzavao taj pritisak i onda sam na kraju pun oive uvjeravao mandzukicku da je ta gracija, glorija, sta vec, da je to smece, da sta joj bi da to uredjuje..
naravno, zenu prvi put u zivotu vidio..![]()
Ma bogati, moga si svratiti kod mene na babinjak. Nisi morao to poslije. Da se tebi nije dalo, onda bi meni bilo lakše reći da se ni meni ne da, pa bi one otišle, a mi bi saždrli ono musa šta je ostalo.
Možda su mislili da si drama queen jer ti se ovaj nije posvetio.Zekoslawa » wrote: I da, naravno da su ova dvojica jedini koji su se uopće sjetili reagirati. Ostali su se okupili okolo i kontemplirali. Standardno.
A ono, nije nemoguće.Karl Jozef » wrote: Možda su mislili da si drama queen jer ti se ovaj nije posvetio.
Okej, mislim da je vrijeme da se zatvorim u kuću. Još više nego dosad. Nakon povraćanja u autobusu i ovoga sada, vrijeme je da počnem nositi škartoc na glavi.
bio sam na nadrealnijem mjestu. doslovno nadrealnijem. nabrajam bez rodova, u muskom rodu. dva pjesnika, jedan kipar, fotograf, jedan na placi ministarstva kulture, arhitekt, moj osobni savjetnik za sve to, pas, dvije macke i ja.Zekoslawa » wrote: U crkvi mi je jednom došlo slabo od tamjana, pa sam povratila kad sam došla doma.![]()
Inače ne padam u nesvijest, ovo mi je možda drugi put u životu. Zbilja ne znam šta mi bi. Ali vidim da mi gužva sve lošije sjeda i da manje-više svaki put kad se natjeram izaći u gužvu ili pobjegnem van, ili mi bude loše, ili nešto. Očito imam socijalnu fobiju, klaustrofobiju, celebrityfobiju ili nešto.![]()
I da, naravno da su ova dvojica jedini koji su se uopće sjetili reagirati. Ostali su se okupili okolo i kontemplirali. Standardno. E sad čekam da se probudi ova jedna militantna šta je ostala poslije i rekla da će ona sad ići naći toga celeba i jebat mu mater da šta on misli ko je on i da sam se srušila kad sam njega ugledala.![]()
![]()
![]()
Ma bogati, moga si svratiti kod mene na babinjak. Nisi morao to poslije. Da se tebi nije dalo, onda bi meni bilo lakše reći da se ni meni ne da, pa bi one otišle, a mi bi saždrli ono musa šta je ostalo.
jeli smo pole, pricali, deklamirali, a na tapetu je bio i krleza, bogdanovic, bog i hrvati, spinoza i serem kjerkegor.
ovaj na placi ministrastva je kulminirao vecer upadicom da serem kjerkegor nije bio nikakav ljupitelj zena, nego je radi boga ostavio curu i od toga napravio citav biznis.
E jebse, znala sam da ti je bilo bolje nego meni...a unda » wrote:
bio sam na nadrealnijem mjestu. doslovno nadrealnijem. nabrajam bez rodova, u muskom rodu. dva pjesnika, jedan kipar, fotograf, jedan na placi ministarstva kulture, arhitekt, moj osobni savjetnik za sve to, pas, dvije macke i ja.
jeli smo pole, pricali, deklamirali, a na tapetu je bio i krleza, bogdanovic, bog i hrvati, spinoza i serem kjerkegor.
ovaj na placi ministrastva je kulminirao vecer upadicom da serem kjerkegor nije bio nikakav ljupitelj zena, nego je radi boga ostavio curu i od toga napravio citav biznis.
Ali isto ti meni zavidiš, jer znaš da smo se hihotale i da smo imale višanja.
Karl, jel ti se da skočit do dućana po duvan?
A more more, što da ne.Zekoslawa » wrote: Karl, jel ti se da skočit do dućana po duvan?
Evo ošla sam sama po duvan. Nisam trevila nikoga pa ni njega.
I nisam vam se pohvalila da sam dobila cimericu. Naime, kupiše mi biljku za rođendan. Ja bih se sad kao trebala brinuti o njoj.
I ništa ne vrijedi što sam rekla koliko sam kaktusa poubijala. Sve ikad sam ih ubila, uključujući Piku Bodljića. I one meni biljku. 
I nisam vam se pohvalila da sam dobila cimericu. Naime, kupiše mi biljku za rođendan. Ja bih se sad kao trebala brinuti o njoj.
-
- Information
-